ostatnie posunięcia trenera!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez keff79 2005-11-07, 9:58 am

"Na 99 procent moim nowym klubem będzie Zagłębie Sosnowiec – oznajmił napastnik Miedzi Legnica, Marcin Robak."

Marcin Robak zdobył w 15 spotkaniach bieżącego sezonu 9 goli i przewodzi klasyfikacji strzelców III ligi grupy śląskiej.

Nie wiadomo jeszcze, jaka będzie ostateczna kwota odstępnego za zawodnika. - Na pewno nie mniej niż 100 tysięcy euro – deklaruje prezes Błachnia.

http://www.sosnowiec.info.pl

a wywiad z gościem :

http://www.miedz.net/index.php?news_id= ... ec888d53ea

III-liga ale skoro został zauważony przez skautów I ligowców.. a także na zachodzie to coś znaczy - a najbardziej pocieszające byłoby to że klub decyduje się wydać kasiore.. a nie liczy na "gratisy" - może nie tylko my pragniemy awansu ?
keff79

Postprzez grzechu 2005-11-07, 10:29 am

Na pewno nie mniej niż 100 tysięcy euro - Troche spora ta kwota zwazywszy na to ze nasz klub bierze pilkarzy z karta na reku. Ciezko uwierzyc w to zeby tym razem zecydowali sie kupic zawodnika Miedzi.

Mam tylko nadzieje ze jesli zdecyduja sie wylozyc ta kase to podpisza z zawodnikiem dluszy kontrakt niz 2-letni.
grzechu

Postprzez keff79 2005-11-07, 11:02 am

Ale trzeba przyznać że w klubie jest ktoś kto ma "łeb do interesów":

Ujo z II ligi do I - 300 tys.

Robak z III ligi do II - ok. 400 tys.

czyli:

X z IV ligi do III - ok. 500 tys. ????

:roll: :?: :?:
keff79

Postprzez MarcelZS 2005-11-07, 11:43 am

Zobaczymy, kontrakt ponoć 3-letni, więc jeśli to jakaś gwiadka to się zwróci z nawiązką, Ujo odszedł na pół sezonu przed zakończeniem kontraktu, więc to też trzeba mieć na uwadze.
MarcelZS

Postprzez luks 2005-11-07, 12:03 pm

Oby zawodnik był tak dobry jak jego cenzurka. Z drugiej strony czy potrzeba nam zawodników, którzy dopiero będą się ogrywać na boiskach drugoligowych? Ja wolałbym w obecnej chwili "sprawdzony towar" z ograniem pierwszoligowym. Limit eksperymentów powinien się skończyć, czas na solidne wzmocnienia.
luks

Postprzez ALOSZA 2005-11-07, 12:07 pm

Dokładnie to samo co luks chciałem napisać ...czy taki zawodnik jest naprawde tym co potrzebujemy patrząć pod kątem awansu a nie pod kątem budowania drużyny bo na to czas juz mieliśmy i miejmy nadzieje będziemy mieli już po awansie.
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez mike79 2005-11-07, 1:59 pm

Jeśli klub jest zainteresowany transferem 3-ligowego zawodnika za kwotę ok. 100 tysięcy euro, to pogłoski chodzące tu i tam o poważnych wzmocnieniach ZAGŁĘBIA wydają się być nie tylko pogłoskami...
KONIECZNOŚCIĄ jednak jest pozyskanie doświadczonego i ogranego napastnika pokroju Waldka Adamczyka, bo z tymi młodymi, perspektywicznymi TO MOŻE BYĆ BARDZO RÓŻNIE..
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

...

Postprzez Krawiec 2005-11-07, 2:16 pm

Wg mnie najbardziej przydałby się klasowy rozgrywający typu Berek lub Zganiacz, w drugiej kolejności klasowy stoper coby była konkurencja na tej pozycji . Zakladając, że ten Robak zasili Zagłębie siła ataku powinna być wystarczająca . Pozostała jeszcze bramka ale w tym przypadku myślę, że wzmocnieniem byłoby po prostu wystawianie Piętki, który zagrał w tym sezonie same dobre mecze i niewiedzieć czemu siedzi na ławce.
Krawiec

Postprzez MarcelZS 2005-11-07, 2:21 pm

Krawiec - 100% racji. - no tylko bramkarza bym jednak szukał, był taki z Górnika Zabrze przed sezonem i bardzo dobrz się prezentował na sparingu - chyba z drużyną Tomka Twardawy.

Ale zmiana w bramce - oznaczałaby odsunięcie na bok Marcina Bębna - a nie wiem czy przy jego "pozycji" w Zagłębiu to jest możliwe.
MarcelZS

Postprzez mike79 2005-11-07, 2:31 pm

Siła ataku wystarczająca po ewentualnym transferze Robaka ?!?! :shock:
Przecież My szykujemy drużynę pod kątem 1 ligi a nie gry na 2-ligowych boiskach !! Póki co ta siła jest MIZERNA, bardzo mizerna i bez klasowego napadziora daleko nie zajedziemy.Zwłaszcza że zarówno Pitry jak i Zuban GRAJĄ BARDZO NIERÓWNO i nigdy nie wiadomo czego się po nich spodziewać. Ktoś bardziej "obliczalny" MUSI się pojawić w ZAGŁĘBIU...
PS. Warto zwrócić uwagę w ilu meczach drużyna grała dobrze(nie mówię o całych spotkaniach- bo takiego BRAK), stwarzała sobie sytuacje bramkowe i .................... NIC (najbardziej obrazowy przykład to mecz z HEKO). Stąd też taki priorytet wg mnie
mike79

Postprzez keff79 2005-11-07, 2:46 pm

Podliczyłem sobie dzisiaj dotychczasowe oceny naszych piłkarzy - Robert Piętka jest wg. kibiców drugim zawodnikiem zaraz po Morawskim.. wiem że te oceny to jakaś tam forma "zabawy", w końcu różna liczba występów i takie tam.. ale myśle że oddaje nastroje.. Bęben jest na pozycji 9. W mojej ocenie potrzeba kogoś z zewnątrz bo mimo paru dobrych występów Piętka mnie nie przekonał.. jeszcze nie dawno mógł uderzać do kadry siatkarzy.

potrzebujemy bramkarza!

A co do piłkarza doświadczonego i ogranego w wyższych ligach to jest też taka opcja.. ale póki co nie mam innych źródeł jak tylko "pogłoski" od znajomego także nie sieje plot.. dotyczy to dobrego obrońce, który potrafi pociągnąć skrzydłem ofensywną akcje.. choć to troche kontrowersyjna postać (grał już pod okiem K.Tochela)

Załoga G, która moim zdaniem powinna opuścić Zagłębie :

Tomasz Malinowski (nie ze względu na gre... )
Patryk Stemplewski
Krzysztof Butryn
Bartłomiej Chwalibogowski
Wojciech Małocha

i jeden z bramkarzy..
keff79

Postprzez Krawiec 2005-11-07, 2:53 pm

Jasne, że można kupić jeszcze dwóch napastników poza Robakiem ... czemu nie - będziemy wówczas przegrywać w stosunku 4:3 . Rozegranie w środku pola, bramka i brak klasowego zmiennika dla Teresy, to są największe bolączki tego zespołu panie kolego. Zapomniałem jeszcze o prawej obronie. Coż z tego, że po boisku będzie biegać 3 klasowych napastników skoro ci co za nimi nie dograją im piłek i będą tracić w głupi sposób po kilka bramek.
Krawiec

Postprzez mike79 2005-11-07, 3:12 pm

Nikt nie neguje zakupu zawodników na inne pozycje poza "atakiem" !! Bez dwóch zdań. PRAKTYCZNIE PO 2 "grajków" do każdej lini - chcąc grać o ektraklasę - WYDAJE SIĘ BYĆ NIEUNIKNIONE.
Jednak są rzeczy ważne i ważniejsze, a w piłce zazwyczaj chodzi o to żeby STRZELIĆ O JEDNĄ BRAMKĘ WIĘCEJ OD RYWALA. A kto to będzie robił, jak obecni napastnicy będą grać tak jak grają a ewentualny "nowy" Robak okaże się nieporozumieniem ?!?! Bo jeśli chodzi o stwarzanie sytuacji to w WIĘKSZOŚCI MECZÓW NIE BYŁO Z TYM PROBLEMÓW(skrajny przykład to HEKO, ale poza tym ŚLĄSK,POLKOWICE - czyli te mecze w których straciliśmy punkty w wyniku indolencji strzeleckiej napastników)
No chyba że się mylę, ale to by znaczyło że oglądam mecze innej drużyny... :)
mike79

Postprzez emdżej 2005-11-07, 3:24 pm

Krawiec napisał(a):Jasne, że można kupić jeszcze dwóch napastników poza Robakiem ... czemu nie - będziemy wówczas przegrywać w stosunku 4:3 . Rozegranie w środku pola, bramka i brak klasowego zmiennika dla Teresy, to są największe bolączki tego zespołu panie kolego. Zapomniałem jeszcze o prawej obronie. Coż z tego, że po boisku będzie biegać 3 klasowych napastników skoro ci co za nimi nie dograją im piłek i będą tracić w głupi sposób po kilka bramek.

Myslę, że mówisz o rezerwie bo wydaje mi się, że Kłoda jest jedną z jaśniejszych postaci w drużynie
emdżej

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-07, 3:36 pm

Wtrace swoje 2 grosze , oczywiscie nie bedzie nazwisk bo ich nie mam
a moim przekonaniu bardzo wzmocniloby sie nasze Zaglebie i tak: na rozegraniu pomocnik klasy Berka, na lewej pomocy zawodnik klasy Niznik
napastnik - powiadacie Kol. iz jest juz mlody zdolny z Miedzi - przyznam iz sporo sledze spotkan ligowych w Canale + i nie widac takich napastnikow o ktorych my myslimy no chyba, ze Andrzej Kubica chcialby wrocic w rodzinne strony.
Bramkarz pilnie poszukiwany, aby stworzyc konkurencje - w ubieglej rundzie prowadzone byly rozmowy z Nowakiem z Ruchu, moze nasi Wodzowie wroca do tej koncepcji.
Wydaje mi sie ze takim zapasowym stoperem mial byc Malina, ale nic nie wiem dlaczego nie moze stanowic tej rezerwy dla naszych zelaznych stoperow.
No to na tyle.-
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna