Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez GrubyPerez 2013-08-07, 5:03 pm

ale kasę brał niezłą. Tu się August zgadzam z novackiem -wcale mi gościa nie żal.
Aczkolwiek krzepi , że w takim kształcie ma poparcie tam, gdzie to najważniejsze.
Nie tak dawno temu takie poparcie miał u nas Hotelowy- jak się skończyło - wiemy.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez django 2013-08-07, 10:13 pm

Trzeba być naiwnym, żeby wierzyć, że te 17 transferów Ojrzyńskiego miało coś wspólnego z aspektem sportowym. Po prostu kilka osób zrobiło na tym bardzo dobry interes.
django

Postprzez August 2013-08-08, 9:57 pm

GrubyPerez napisał(a):ale kasę brał niezłą. Tu się August zgadzam z novackiem -wcale mi gościa nie żal.
Aczkolwiek krzepi , że w takim kształcie ma poparcie tam, gdzie to najważniejsze.
Nie tak dawno temu takie poparcie miał u nas Hotelowy- jak się skończyło - wiemy.

Ale mnie właśnie gościa nie jest żal . Oceniam jego całokształt pracy w klubie a nie tylko okres kiedy wiedział, ze odejdzie do Kielc. Zreszta podejrzewam, ze jeszcze zaistnieje na szczeblu centralnym więc tym bardziej o żalu nie może być mowy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Oliveber 2013-08-12, 7:08 am

prawdę mówiąc za bardzo by mi to przejście nie pasowało dlatego, że:
zostanie w ataku
Oliveber

Postprzez August 2013-08-15, 10:13 pm

Herve po występach w Hercie trafił do HSV Hamburg, ale nie zadebiutował w 1. Bundeslidze. Wiosną 2008 r. miał trafić do ekstraklasowego Zagłębia Sosnowiec, ale...

- Nie trafiłem do Polski. Nie miałem paszportu kraju z Unii Europejskiej. Działacze HSV chcieli wypożyczyć mnie gdzieś niedaleko, ale ostatecznie do Sosnowca nie pojechałem - mówi Portowiec

http://www.szczecin.sport.pl/sport-szcz ... ogoni.html

To jest ciekawe. Fakt, że nie zagrał ani razu, ale o ile pamiętam to było oficjalne info o podpisaniu kontraktu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez camilstone 2013-08-19, 9:50 am

No to mamy i gol "stadiony świata" Lachowskiego z 40 m. I nie tam żaden lob, tylko bomba !

http://babol.pl/kat,1025465,title,Wspan ... aid=511272

Polecam!
camilstone

Postprzez Warson 2013-08-19, 7:42 pm

http://legia.com/news,37054-kulisy_mecz ... ia_hd.html

Zobaczcie jak Tadziu Tyc prosi o koszulkÄ™ Sagana hehe
Warson

Postprzez RUDI 2013-08-24, 12:02 pm

Fragment wywiadu z Dawidem Kudłą - 21 sierpnia 2013 .

"Jak to się stało, że z Sosnowca przywędrowałeś na drugi koniec Polski do Szczecina?

Temat moich przenosin do Szczecina pojawił się już zimą. Trener Żmija bardzo chciał mieć mnie w drużynie. Wolałem jednak wtedy pozostać w Sosnowcu i grać regularnie przynajmniej jeszcze jedną rundę na poziomie II ligi. Tak więc latem kontakt został odnowiony. Czuje się gotowy do walki o miejsce między słupkami, dlatego tym razem podjąłem wyzwanie.

Zimą byłeś na testach w Wiśle Kraków. Dlaczego tam nie trafiłeś?

Temat przenosin do Krakowa upadł, ponieważ klubu nie porozumiały się między sobą w kwestii transferu."

Wisła dawała za mało ? Na pewno Pogoń ich przebiła :twisted: Ktoś chyba trzepie kasę na tych transferach (i nie myślę tu o menadżerach piłkarzy )
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Adam1906 2013-08-24, 3:59 pm

RUDI, wrzucaj linki artykułów które wklejasz, bo tak to nie wiem, czy skopiowałeś "coś skądś" czy sam to napisałeś ;-) Co do transferu Kudły (czy choćby Gruncika) nie wydaje mi się, żebyśmy cokolwiek na tym zarobili. Dziwne jest jedno: że wszędzie na świecie ktoś kogoś sprzedaje a ceny nie są tam tajemnicą tak wielką, jak w tym naszym dziwnym kraju 8)
Adam1906

Postprzez RUDI 2013-08-24, 5:19 pm

Adam1906 napisał(a):nie wydaje mi się, żebyśmy cokolwiek na tym zarobili.

My może nie ;-) ,klub może nie ;-) może ktoś inny ?
A co do linka artykułu ? Po prostu nie chciałem aby mi zarzucono że wklejam linki ze stron "wrogich "
klubów ;-)
-> http://dumapomorza.pl/dawid-kudla-rola- ... kcjonuje/# .

Ps.Nie chce mi się wierzyć że u nas nie ma kumatych ludzi znających się na"konstrukcji" kontraktów ?
a może jednak, ktoś ,coś,przegapił ? tylko nasuwa się pytanie dlaczego ? Bo jeżeli gdzieś tam przewinęła się
informacja na temat Pietrzaka ,to jeżeli o Kudle i Gruncie jej nie było/nie wypłynęła to wygląda na to że
"oficjalnie" odeszli za darmo .

Tym bardziej że znalazłem też coś takiego -
"Kibice Pogoni Szczecin i Zagłębia Sosnowiec nie przepadają za sobą, czy miałeś jakieś problemy w związku z odejściem do Dumy Pomorza? Pojawiały się jakieś negatywne komentarze wśród fanów z Sosnowca?

- Ja na pewno nie jestem kibicem Zagłębia. Ten klub był dla mnie przystankiem do większej piłki. Nie wiem, ja się nie przejmuje żadnymi komentarzami ludzi, robię swoją robotę jak najlepiej potrafię i tego będę się trzymał."

Tym bardziej (według mnie) powinna być kasa za transfer .(Podobne źródło jak poprzednie )
RUDI

Postprzez novack 2013-08-24, 6:50 pm

Słyszałem w tv wypowiedź Kmiecia lub Jaroszewskiego, która wyraźnie wyjaśniała, że za Kudłę nie dostaliśmy nawet grosza: "przyszedł za darmo i odszedł za darmo, tak miał w kontrakcie".
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez RUDI 2013-08-24, 6:59 pm

novack napisał(a):"przyszedł za darmo i odszedł za darmo, tak miał w kontrakcie".

No i właśnie to jest dziwne ,przyszedł za darmo bo był bez kontraktu ,podpisał z Zagłębiem i już nie
był wolnym strzelcem (ciekawe kto stworzył kontrakt ?) chyba raczej nie był zbyt znanym bramkarzem i
to chyba Zagłębie ryzykowało ? I ciekawe jak to wszystko ma się do jego słów o niedogadaniu się klubów (Wisła - Zagłębie) w jakiej kwestii ? może daty przejścia ?czy też chodziło o inne kwestie ?
RUDI

Postprzez novack 2013-08-24, 7:09 pm

Z nieoficjalnych źródeł słyszałem, że powodem odejścia Ryndaka było obniżenie mu o połowę kontraktu, pewnie i tak nie wysokiego (nie potwierdzone), ale jeśli to prawda, to oznacza, że sytuacja finansowa jest katastrofalna, co potwierdzać mogą letnie kontrakty, polegające w zasadzie wyłącznie na "klepnięciu" wypożyczeń z Legii zawodników, których nikt by nie zakontraktował, gdyby trzeba było wziąć ich "na garnuszek" klubu. Okienko transferowe ciągle jest otwarte, nawet najbiedniejsze kluby jeszcze szukają zawodników, a my zdecydowaliśmy się natychmiast na to ca nam podarowano, zamykając jednocześnie kadrę miesiąc przed zakończeniem okienka transferowego. Dziwne to wszystko.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Anakin 2013-11-27, 2:57 pm

Ciekawe w jakiej dyspozycji obecnie jest Lacha skoro nie chcÄ… go w Zdzieszowicach

Marcin Lachowski po rocznej grze w Ruchu Zdzieszowice odchodzi z drugoligowca.

- Ani ze strony klubu nie było chęci, żebym dalej grał w Ruchu, ani ja sam tego nie chciałem - mówi niespełna 32-letni napastnik. - Rozstaliśmy się więc. Nie wiem, gdzie teraz trafię. Na pewno jednak chciałbym jeszcze dalej grać. Nie muszę tego robić, ale po prostu piłka i treningi nadal sprawiają mi wiele radości.

źródło: własne / Nowa Trybuna Opolska
http://www.90minut.pl/news/224/news2248 ... owice.html
Anakin

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-11-27, 3:37 pm

Skoro mowa o Marcinie Lachowskim - to w okolicach 15.11.br widziałem Pana
Marcina na Dworcu Warszawa Centralna i dojechał do Warszawa Zachodnia
tj. 1 przystanek.
Sadziłem ze może będę mógł zagadać ale niestety nie. Być może Pan Marcin
był w sprawie grania w Polsce Centralnej. Zobaczymy
Pozdrowienia
Tadeusz