TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Wembley1981 2006-08-24, 5:44 pm

drewinio napisał(a):Niby nie na temat ale mam pytanko. Gdzie sie podziały flagi zagłębia i ta nasza sektorówka? Bo zauważyłem że od kilkunastu meczy nasze flagi są w postaci wysprajowanego tekstu na kawałku płótna. A mecz z Hydrotworem to już totalny blamaż. Stać nas było tylko na wywieszenie dwóch prześcieradeł i jednej flagi ( olimpi którą chłopaki z Elbląga przywiezli) Troche wstyd. Tylko nie piszcie ze nei ma pieniędzy na flagi bo flagi były tylko sie jakoś zmyły.

no to nam sie kolega przebudził z zimowego snu :roll:
proponuje wejsc w dział KIBICE i tam poszukac odpowiedzi na pytanie
Wembley1981

Postprzez drewinio 2006-08-24, 9:33 pm

Sorki ale nie ćżesto wchodze na te forum i niechce mis ie przeszukiwać. Tyle tych temató i postów jest ze jakbym miał wszytko czytać to zdechł bym z głodu :D
drewinio

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-08-24, 9:35 pm

Flag nie ma bo nie ma w klubie pomieszczenia na nie. można to wyczytac na forum kibicowskim.
BuBy_MaDnEss_#4

i co z tego protestu

Postprzez cezaros_prowokator 2006-08-25, 3:43 pm

Myśle że oni sobie gówno robią z tego waszego protestu.
cezaros_prowokator
Żółta kartka

Postprzez mariusz76 2006-08-25, 3:59 pm

Myśle że oni sobie gówno robią z tego waszego protestu.

Masz racjie w dupie mają nasze flagiii i nas jusz od dawna, a co do flag to nawed im to na ręke!
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez siwy_sc 2006-08-31, 7:36 pm

siwy_sc

Postprzez Misaki 2006-09-01, 12:31 am

no ja pier.... a tak marzyłem o nowym stadionie :((( teraz to już nici z trybun przysuniętych do murawy elegancji francji i innych bajerów tylko szara polska rzeczywistość ejj błagam dołurzcie te 40 mln i wybudujmy Stadion Zagłębia Dąbrowskiego a tak w ogóle to chyba nie rozważono wszystkich za i przeciw a i nie zawsze co tańsze to lepsze

no ale szanse taką widze że raczej Górski za swojej kadencji tego planu nie wprowadzi więc głosuje na nowych ludzi w zbliżających się wyborach z tego co wiem to chyba pan Adamiec jest za budową stadionu ale jeśli jest inaczej to mnie poprawdzie obecnie stadion to dla mnie sprawa priorytetowa :)
Misaki

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-09-01, 10:08 am

takie cos jak Stadion Zagłębia Dąbrowskiego, czyli coś na wzór tego co powstało w kielcach, jest jak dla mnie słabym pomysłem. Zabija całą radośc kibicowania, bo za zmienienie miejsca, czy odpalenie jakiejkolwiek pirotechniki zakazy, a ludzie placzący ze inni stoją chodzący skarżyc stewardom - nie dziękuje. O kartach kibica itd nawet nie wspominam.Pozatym przezywacie ze nie bedzie itd. Dla kogo ma byc ten stadion , no pytam ? Dla 1,5 - 2 % mieszkancow regularni pojawiajacych sie na meczach Zagłębia ? Czy moze 4 % jak walczymy o awans i wtedy wszyscy są wielkimi i wiernymi fanami ? Po co nam stadion na 10 tys miejsc, nie wspominając juz o 20, ktory nigdy sie nie zapełni, a koszty eksploatacji i budowy o tysiące procent beda przewyższac wpływy. Solidny remont Ludowego i wystarczy. Rozumiem nizsze trybuny przy boisku w Anglii gdzie mecz to jedyna mozliwosc kontaktu z piłkarzami, u nas każdy kto chce zobaczyc pilkarzy z bliska , lub zamienic słowo moze przejsc sie na trening i to zrobić. nie przesadzajmy, i tak juz głupota w Polsce siegnela zenitu w postaci kamer na stadionach, kręcenia przed meczami, przedstawiania sie do kamer itd. Ale nie o tym temat

Nie płacz Ludowy nie ! Bo na Kresowej nie jest żle ;)

PS: i czekam spokojnie na posty w ktorych bede pojechany

pozdrawiam
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez Misaki 2006-09-01, 11:16 am

E no z tymi trybunami to jest tak że gdyby były bliżej murawy to by się lepiej mecz oglądało bo teraz to straszna kiszka Myśle że na nowy stadion zaczeło by przychodzić więcej ludzi przecież w Kielcach było tak samo jak u nas a teraz zostali przyciągnięci na stadion ludzie którzy uczestniczą w widowisku sportowym głównie go oglądając ale to można pogodzić i ultras mają swój wydzielony sektor to można pogodzić tak jest na całym świecie Przeszkadzają ci karty kibica i kamery? Ja myśle żę należy iść na przód patrz teraz co się dzieje jak wyglądają polskie stadiony w porównaniu do europejskich gorsze od naszych są już tylko w bułgarii i rumunii a to wszystko przez ludzi myślących tak jak ty U nas władze nie doceniają korzyści jakie może przynieść budowa nowego stadionu marketing dla regionu pobudzenie świadomośći regionalnej Zwróćcie uwage już na samą nazwe jaką by miał Stadion Zagłębia Dąbrowskiego wizytówka regionu to niesie nie tylko korzyści sportowe ale u nas ludzie niestety są niewykształceni bądź źle wykształceni i tego nie widzą bądź nie doceniają bądź idą na łatwizne bo po co sobie zaprzątać głowe czymś co zreaalizowaćtrudniej Powiem wam że miasto chce wydać 20mln na odnowe Ludowego tymczasem Kielce z własnych środków wyłożyły na stadion około 27 mln a reszte dostali od różnych instytucji Taki stadion u nas był by jedynym większym obiektem w regionie więc takie środki tak trudno nie było by pozyskać
Misaki

Postprzez Puzon 2006-09-01, 11:35 am

Misaki napisał(a): gorsze od naszych są już tylko w bułgarii i rumunii

Oj kolega się myli i to strasznie. O takich stadionach jak są w Bukareszcie, no może poza Dynamem, to my sobie pomażyć możemy. POd względem stadionów to Ukraina bije nas na głowe.
Co do postu Bubego- popisałeś chłopie głupot co nie miara :wink: . Na przykładzie Kielc można w całości obalić twoją teze. Ja narazie wstrzymam się z komentowaniem decyzji o zaprzestaniu budowy nowego sytadionu. 20 mln. to jednak dość spora kwota i można za nią na Ludowym wiele zrobić. Tyle że ciekawi mnie na co ją mają przeznaczyć. Bo jezeli na dalsze remonty wewnątrz budynku klubowego to ja mam to w dupie.
Puzon
Adventure Group

Postprzez Misaki 2006-09-01, 11:43 am

No poza Bukaresztem to straszny syf i w ogole wszedzie bieda w Rumunii
Słuchajcie a może jak kiedyś w czynie społecznym przekopiemy te wały na Ludowym żeby były bliżej murawy :D

powiem wam jak te 20 mln bede ulokowane w stadion 4 mln podgrzewana płyta 3,5 mln oświetlenie 3,5 mln zadaszenie6 mln wykończenie trybun i kosmetyka stadionu budynku klubowego a 3 mln trafią do kieszeni urzędasów bo tak naprawde bedzie 17 mln 8)
Misaki

Postprzez Puzon 2006-09-01, 12:54 pm

Misaki napisał(a):No poza Bukaresztem to straszny syf i w ogole wszedzie bieda w Rumunii

Pozwolę sobie na jeszcze jedno odbiegnięcie o tematu by wyprowadzić kolegę z błędu. Mam nadzije, że moderatorzy będą dla mojej skromnej osoby pobłażliwi 8) .

I znowu się kolega myli, ponieważ największy syf jest właśnie w Bukareszcie. Takie miasta jak Konstanca czy Braszow nie odbiegają strandartem od miast polskich, a upierałbym się nawet, że pod pewnymi względami przewyższają. Natomiast miejscowości turystyczne rozmieszczone nad Morzem Czarnym biją polskie kurorty na głowe. Co innego jeśli chodziło by o rumuńską wieś. Tyle że tam również raczej nie syfu raczej niema, a jedynie wielka bieda. Tak więc opieranie swoich opinii na stereotypach, często bywa błędne :wink: .
Puzon
Adventure Group

Postprzez Misaki 2006-09-01, 1:20 pm

no to gdzie jest gorzej niż w Polsce? :(
Misaki

Postprzez Blaszany 2006-09-01, 2:19 pm

Misaki napisał(a):no to gdzie jest gorzej niż w Polsce? :(
Może w Albanii choć głowy nie dam :wink:
Blaszany

Postprzez Wally 2006-09-01, 2:29 pm

Misaki napisał(a):no to gdzie jest gorzej niż w Polsce? :(

Liechtenstein, Luksemburg, San Marino, Andora, Wyspy Owcze. Pełno jest takich krajów :lol:
Wally

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników