Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez Tomcjo 2013-05-28, 9:37 pm

ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2013-05-28, 9:41 pm

Alexander Gorgon & Wojciech Gorgon - YouTube
www.youtube.com/watch?v=ndtwkXHZ1gE
29 mar 2013 - Przesłany przez: alexander gorgon
Alexander Gorgon & Wojciech Gorgon. alexander gorgon·4 videos. Subscribe ...
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Warson 2013-07-21, 10:22 pm

Ale się Pietrzak "Sprzedał"....
Warson

Postprzez Anakin 2013-07-23, 11:04 am

Warson napisał(a):Ale się Pietrzak "Sprzedał"....

A Zagłębie to było zainteresowane wypożyczeniem Pietrzaka ? Bo jakoś nic o tym nie słyszałem ? Ze akurat wylądował u cyganówna wypożyczeniu, cóż taka praca. Nie pamiętam aby odejściu Pietrzaka z Zagłębia towarzyszyły jkieś kontrowersje. Ot młody, zdolny chciałsię rozwijać w lepszym klubie niż 3-ligowe Zagłębie. Czy Zabrze było dobrym wyborem ? Patrząc z perspektywy nie bardzo, o czym świadczą notoryczne wypożyczenia i to do takich klubów jak wieś Stróże. Natomiast bardziej negatyrnie oceniłbym postawę takiego Ryndaka który mając niezłą rundę i koniec kontraktu na chama szukał klubu. Ząbki to klub raczej bez większych perspektyw pewnie wcześniej czy później poleci. Wydaje mi się że to wcale nie lepsze miejsce na wypromowanie się niż Zagłębie. Nawet jeśli jest to gra o szczebel wyżej. Dlatego mimo wszystko nie czepiałbym się Pietrzaka za ten wybór.
Anakin

Postprzez Adam1906 2013-07-23, 12:48 pm

Anakin napisał(a):A Zagłębie to było zainteresowane wypożyczeniem Pietrzaka ?

Rozmawiałem z Rafałem osobiście i powiedział mi, że chce wrócić do Zagłębia, warunek jest jednak jeden: awans do I ligi. Tutaj mu się nie dziwię, bo łatwiej jest się wypromować w I a nie II lidze. Co do tego, że Rafał ma sentyment do Zagłębia, możecie być tego pewni.

Anakin napisał(a):Natomiast bardziej negatyrnie oceniłbym postawę takiego Ryndaka który mając niezłą rundę i koniec kontraktu na chama szukał klubu. Ząbki to klub raczej bez większych perspektyw pewnie wcześniej czy później poleci. Wydaje mi się że to wcale nie lepsze miejsce na wypromowanie się niż Zagłębie. Nawet jeśli jest to gra o szczebel wyżej. Dlatego mimo wszystko nie czepiałbym się Pietrzaka za ten wybór.

I tutaj zgadzam się z Tobą w 100%
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-07-23, 4:00 pm

Kol. Adamie a może Kolega wie kiedy się kończy Ktr Rafała z Górnikiem ?
Czy można myśleć iż w przyszłym roku Zagłębie AWANS i Rafał wraca do
nas za free.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Adam1906 2013-07-23, 4:26 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. Adamie a może Kolega wie kiedy się kończy Ktr Rafała z Górnikiem ?

W tym sęk że Rafał miał być wypożyczony z Górnika Zabrze do GKS Katowice, a tymczasem okazało się że kontrakt Rafała z Górnikiem został... rozwiązany. Tak więc to nie jest już wypożyczenie ale kontrakt z zaprzyjaźnioną z Górnikiem GieKSą. Na ile, tego jeszcze nie wiem. Może na rok?... ;-)
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-07-23, 8:19 pm

Kol. Adamie - serdecznie dziękuję za info mam nadzieje ze
to będzie tylko rok.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Qcu20 2013-08-05, 7:00 pm

Leszek Ojrzyński był szkoleniowcem Korony od czerwca 2011 roku. Wcześniej prowadził zespoły Znicza Pruszków, Wisły Płock, Rakowa Częstochowa i Odry Wodzisław i Zagłębia Sosnowiec.
Zastanawiamy się, kto w Kielcach upadł na głowę, skoro postanowił odprawić trenera, który za marne środki zbudował najbardziej rozpoznawalną w Polsce drużynę!
To prawda, sezon 2013/2014 Koronie nie zaczął się dobrze. Remis 0-0 ze Śląskiem, pechowe porażki z Wisłą (2-3) i z Widzewem (1-2) - to wyniki dalekie od oczekiwań w klubie "Złocisto-krwistych". Ale w czym zawinił Ojrzyński, że piłkarze marnowali "setki" w meczu z Wisłą, a bramkarz w spotkaniu z Widzewem już w 3. min zrobił rzut karny i wyleciał za czerwoną kartkę?
Sęk w tym, że rozum nie uciekł z głowy piłkarzy, ani kibiców Korony. I jedni, i drudzy domagają się od zarządu przywrócenia Ojrzyńskiego!
Piłkarze, nie wyszli na trening o godz. 17, tylko postanowili udać się na rozmowę do zarządu. By wziąć winę za porażki na siebie i poprosić o pozostawienie w pracy Leszka Ojrzyńskiego!
Od godz. 17 trwa protest ponad 200 kibiców pod stadionem Korony! Skrzyknęli się za pomocą telefonów komórkowych i internetu. Do komunikacji wykorzystali funpage "Złocisto-krwiści" na Facebooku. W ciągu dwóch godzin do grona fanów, opowiadających się za Ojrzyńskim dołączyło 900 osób!
"Trener Ojrzyński zwolniony! Kto zainteresowany sytuacją w Koronie, tym co będzie dalej i co się dzieje niech melduje się pod stadionem o 17.30!!! Pogadamy chwilę z kim trzeba! AVE MKS KORONA KIELCE!" - napisali fani.

Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/klub-korona-kie ... ign=chrome

Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/klub-korona-kie ... ign=chrome

http://sport.interia.pl/klub-korona-kie ... Id,1006903
Qcu20

Postprzez August 2013-08-06, 10:19 am

Ja Ojrzynskiego nie żałuje. Za to ze odstawil u nas maniane i mas kopnął . To teraz jego kopneli.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2013-08-06, 12:09 pm

August napisał(a):Za to ze odstawil u nas maniane

Dokładnie ,i jeszcze wyciągnął Szlakotina ( a tam się rozwija jak kwiatek w grudniu ,ale w CV będzie
Korona ) podejrzewam że po zmianie trenera pójdzie na wypożyczenie (ewentualnie podąży za nim ,grzać ławę)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Qcu20 2013-08-06, 3:08 pm

RUDI napisał(a):
August napisał(a):Za to ze odstawil u nas maniane

Dokładnie ,i jeszcze wyciągnął Szlakotina ( a tam się rozwija jak kwiatek w grudniu ,ale w CV będzie
Korona ) podejrzewam że po zmianie trenera pójdzie na wypożyczenie (ewentualnie podąży za nim ,grzać ławę)

Ja wiem? Mieliśmy chyba 3 miejsce w lidze wtedy. Postawili wszystko na jedną kartę. "Transfery" były takie jakie były, np Dziółka ( jedno wielkie ( dosłownie ) nieporozumienie ) Nie udało się i tyle. Było jak było ;)
W Koronie robił fajną robotę. Korona grała agresywnie z przebłyskami. Coś jest na rzeczy, że zawodnicy i kibice stanęli za Nim murem. Aczkolwiek ja Go nie bronię, jest mi obojętny.
Qcu20

Postprzez patrios91 2013-08-06, 6:04 pm

Zioło,Stolpa,Markiewicz,Jeremicz,Grabowski,Dziółka i jeszcze parę innych wynalazków. Do Korony sobie ściągnął chłopakow z II ligi,którzy byli liderami w swoich zespolach.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez novack 2013-08-06, 6:22 pm

Facet mając ciągle ważny kontrakt z Zagłębiem, w czasie ostatnich meczy sezonu w którym mieliśmy awansować, przebywał już w Kielcach, a na ławce trenera nawet już nie pamiętam kto siedział. Tak się nie robi!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2013-08-07, 6:51 am

novack napisał(a):Facet mając ciągle ważny kontrakt z Zagłębiem, w czasie ostatnich meczy sezonu w którym mieliśmy awansować, przebywał już w Kielcach, a na ławce trenera nawet już nie pamiętam kto siedział. Tak się nie robi!

O to bym akurat nie miał do gościa pretensji. On w Sosnowcu odstawil po prostu niezła fuszere, posprowadzal - jak wskazał Patrios - gownianych grajkow, z których nie zrobił drużyny. A dopiero w Kielcach wzial się za robotę. Tyle ze tam za to samo co u nas wylaliby go dużo szybciej.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna