Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez August 2013-01-20, 7:54 pm

django napisał(a):
W pierwszym sparingu rozegranym w ramach przygotowań do rundy wiosennej Naszego zespołu z zespołem LZS Leśnica. Lepszym okazał się Ruch Zdzieszowice. Piłkarze Stanisława Wróbla wygrali 2:0. Bramki dla Ruchu zdobyli, Krzysztof Hałgas i Marcin Lachowski, dla którego było to pierwsze trafienie dla zespołu ze Zdzieszowic.

http://ruchzdzieszowice.pl/news.php?rea ... e98c62fe2b

Dopiero będzie jak Lachowski przyjedzie na Ludowy i spuści manto naszym piłkarzopodobnym grajkom. A mocno zmotywowany z pewnością będzie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2013-01-23, 6:09 pm

- Cieszę się tym wszystkim. Pierwszy trening miałem w poniedziałek, wróciłem do domu i od razu zacząłem pisać mikrocykl na kolejny tydzień. To po prostu mnie kręci - mówi Jakub Dziółka, nowy trener MKS-u Myszków.

Były gracz m.in. Polonii Bytom niespodziewanie, w wieku 32 lat, wiosną rozpocznie pracę trenerską w MKS-ie Myszków. - Stary może nie jestem, zdrowie dopisuje, ale widocznie tak miało być. Będę miał trochę więcej czasu, by kształcić się jako trener. Michał Probierz - mój wzór - też wcześnie skończył karierę wskutek kontuzji kolana i zaczął młodo poznawać trenerski fach. Poza tym, z zawodu jestem fizjoterapeutą i cały czas w nim pracuję. To sprawia, że jako trener mogę mieć o niektórych sprawach większe pojęcie. Mam nadzieję, że to pomoże - mówi Dziółka.

http://sportslaski.pl/michal-probierz-m ... ,info.html
django

Postprzez RUDI 2013-01-24, 11:03 am

Były "piłkarz" Zagłębia powinien dobrać sobie za asystenta byłego "piłkarza" Zagłębia - Nikolaja Misiuka ;-)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Anakin 2013-01-25, 1:55 pm

Nowym piłkarzem Zagłębia Sosnowiec został Łukasz Grube. Urodzony we Włocławku pomocnik ostatnie półtora roku spędził w Lechu Rypin.

Jesienią zagrał w 16 meczach II ligi i strzelił dwie bramki. Obecnie przebywa z Zagłębiem na zgrupowaniu w Istebnej.

źródło: własne / Zagłębie Sosnowiec
http://www.90minut.pl/news/204/news2040 ... owiec.html
Anakin

Postprzez Lars 2013-01-27, 9:06 pm

Nasi piłkarze z rocznika 1998 wygrali 49 Turniej o Puchar Prezydenta Miasta Sosnowca (dla piłkarzy z rocznika 1998 i młodszych). Podopieczni Tomasza Łuczywka nie przegrali ani jednego meczu.
Zagłębie wygrało Puchar Prezydenta.

źródło: http://zaglebie.eu/zaglebie-wygralo-puc ... _2382.html

Jak widać naszym władzą nie przeszkadza, że turniej o Puchar Prezydenta wygrywa drużyna prowadzona przez Tomasza Ł. Niestety przeszkadzało, że w drużynie Zagłębia gra Marcin L. Jak widać - tak jak pisaliśmy z Augustem - zero alternatywy. Nie przeszkadza prezydentowi Górskiemu, Arkowi Chęcińskiemu też nie przeszkadza, a co do Lachy jakoś nie protestował, przeszkadzało? Co za mafia!!! Teraz ZUS przyszedł z pomocą by dalej dołować Zagłębie, Baczyński będzie spłacał, a my będziemy grać w coraz niższej klasie rozgrywkowej, z coraz większą egzotyką o co raz mniejszych umiejętnościach.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Lars 2013-02-13, 7:48 pm

Wojciech Grzyb zabierze do Górnika Wesoła piłkarza Ruchu Chorzów.

Wojciech Grzyb, były kapitan Ruchu Chorzów, rozpoczął we wtorek pracę trenera w Górniku Wesoła.
39-letni szkoleniowiec zastąpił na stanowisku trenera Marcina Molka - byłego gracza Ruchu i Górnika. Grzyb zapowiada, że będzie stawiał na treningi z piłkami. - Jeśli trenować, to intensywnie, szybko, ale wszystkie zajęcia muszą odbywać się z piłkami. Bieganie po lasach to już przeszłość - podkreśla.

Trzecioligowiec z dzielnicy Mysłowic jest po rundzie jesiennej na bezpiecznym ósmym miejscu. Kadra drużyny nie jest jednak zbyt liczna, dlatego Grzyb zapowiada wzmocnienia. Do drużyny ma dołączyć obrońca Ruchu Paweł Lesik. - Ostatnie pół roku stracił w Zagłębiu Sosnowiec, ale na pewno nie zapomniał, jak się gra w piłkę. To utalentowany chłopak, któremu warto podać rękę. Jeżeli solidnie by popracował, to byłby sporym wzmocnieniem dla Górnika - uzasadnia Grzyb.
Gdy były kapitan Ruchu kończył latem ubiegłego roku karierę, to właśnie w Lesiku widział swojego następcę.

- Tak to już jest na Ruchu, że kibice mają w składzie osobę, z którą się utożsamiają, której kibicują mocniej. Cieszę się, że taka rola przypadła właśnie mnie, a wcześniej Mariuszowi Śrutwie, Krzysztofowi Warzysze... Będą kolejni. Czy kogoś takiego widzę? Może Paweł Lesik? To prawdziwy kibic Ruchu. Jesteśmy na jakimś wyjeździe, już odchodzimy od sektora naszych fanów, gdy nagle słyszę krzyk: "Grzybek, Grzybek!". A to właśnie "Lesiu" do mnie macha. Umiejętności i serce do gry ten chłopak na pewno ma - ocenił.

źródło: http://www.slask.sport.pl/

uffff, gruby hanys wrócił do swoich struktur na swój poziom rozgrywek. Wyrobek za Lesika to należała Ci się :czerwona:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez wojtas sc 2013-02-13, 10:35 pm

Trzecioligowiec z dzielnicy Mysłowic jest po rundzie jesiennej na bezpiecznym ósmym miejscu. Kadra drużyny nie jest jednak zbyt liczna, dlatego Grzyb zapowiada wzmocnienia. Do drużyny ma dołączyć obrońca Ruchu Paweł Lesik. - Ostatnie pół roku stracił w Zagłębiu Sosnowiec, ale na pewno nie zapomniał, jak się gra w piłkę.

chyba się napasł kornel pier ....ny a nie pół roku stracił w Zagłębiu Sosnowiec, <czerwona>
wojtas sc

Postprzez RUDI 2013-02-28, 9:48 am

Swoje 74. urodziny obchodzi dzisiaj legendarny piłkarz i trener Zagłębia Sosnowiec Józef Gałeczka.
W Zagłębiu rozegrał 253 spotkania strzelając 98 bramek. Po zakończeniu kariery piłkarskiej był trenerem naszego klubu .

Sto lat !!!!!
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez pyla 2013-02-28, 10:35 pm

STO LAT Panie Józku :brawo:
pyla

Postprzez AroSpider 2013-05-05, 2:19 pm

Ruch Zdzieszowice 3-0 Elana Toruń 4 maja, 17:00 (300)
MARCIN LACHOWSKI 24, 70, Paweł Gamla 57

http://www.90minut.pl/liga/0/liga6251.html

Cytat:
""Kapitalny występ zaliczył Marcin Lachowski, który zdobył 2 gole i przez większość spotkania robił różnicę na korzyść naszego zespołu. ""

A nam Lacha był niepotrzebny...
AroSpider

Postprzez Anakin 2013-05-10, 7:33 am

Z wywiadu z Gostomskim na weszlo.com:

No, zgadza się. Byłem potem wypożyczony do Zagłębia Sosnowiec, ale nie myślałem wtedy o graniu gdzie indziej. Mnie było dobrze, trenowałem w Legii, dostawałem jakieś pieniądze, może nieduże, ale zawsze były. Mieszkanie było opłacone i pasowało mi to. To był chyba mój największy problem. Nie myślałem o tym, co ja będę robił za rok czy za dwa. Trenując w tej Legii, zawsze myślałem, że będę na poziomie Ekstraklasy, ale życie pokazało, że trzeba zapierdzielać, myśleć, kombinować i przede wszystkim dobrze grać, żeby się utrzymać. Temat Zagłębia Sosnowiec był pomysłem trenera Kurdziela, który był na stażu u Dowhania. Zagłębie wyszło z taką prośbą do Legii, bo miałem wtedy wiek młodzieżowca, którego potrzebowali. Byłem dostępny, ale trochę tego żałuję, bo mogłem podejść do trenera, pokazać jakiś charakter i zostać jako drugi bramkarz, ale wiem, że nie grałbym wtedy. Pozostałaby mi tylko Młoda Ekstraklasa albo zagrałbym w jakichś pucharach. Może wtedy mogłem zaryzykować, powiedzieć: „Trenerze, ja tutaj bardzo chcę zostać, chcę grać, nie ściągajcie żadnego Skaby”. Nie oszukujmy się, co ten Skaba pokazuje? Miał dobre pół rundy w Odrze Wodzisław i nagle go ściągnęli. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że trochę zajebałem tę sprawę.

Będąc w Sosnowcu, udzieliłeś kiedyś wywiadu, w którym zadali ci pytanie: „Rezerwowy w Legii czy pierwszy bramkarz w Zagłębiu?”. Odpowiedziałeś, że lepiej być rezerwowym.
- No, było coś takiego, racja.

http://www.weszlo.com/news/14821-Zapomn ... prezowicza
Anakin

Postprzez Anakin 2013-05-28, 10:21 am

Nawet nie wiedziałem, że do w reprezentacji może zagrać syn naszego byłego zawodnika. Wbrew temu co napisane na początku artykułu, ojciec tegoż zawodnika przez 3 lata grał w naszym Zagłębiu:

http://www.weszlo.com/news/15071-Alexan ... ornalikiem
Anakin

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-05-28, 3:19 pm

Wojciech Gorgon - obronca - grał w Zagłebiu Sosnowiec w 1985/1986
rozegrał 12 spotkan i tyle.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2013-05-28, 7:30 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Wojciech Gorgon - obronca - grał w Zagłebiu Sosnowiec w 1985/1986
rozegrał 12 spotkan i tyle.
Pozdrawiam
Tadeusz

Pan Wojtek na pewno grał w Zagłębiu do 1988r. Pamietam, bo znalem osobiście. Potem nagle zniknął i ktoś mi mówił, że prysnął nielegalnie na zachód. Czy to prawda, nie wiem. A ta statystyka zapewne dotyczy meczy w ekstraklasie. Jak Pan zapewne pamięta w sezonie 1985/86 Zagłębie spadło do II ligi. W każdym razie zapamiętałem gościa jako dosć solidnego grajka.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tomcjo 2013-05-28, 9:36 pm

- Wielokrotnie mnie pytano, czy jestem z rodziny Jerzego Gorgonia - przyznaje "Super Expressowi" Alexander. - I choć nie jestem, to jednak mój tata, Wojciech Gorgoń, też coś zdziałał w polskiej piłce. Grał w Wiśle Kraków i Zagłębiu Sosnowiec, a w 1983 roku, na mistrzostwach świata U-20 w Meksyku, zdobył z kadrą brązowy medal. Lepsi byli wtedy tylko Brazylijczycy z Dungą i Bebeto i Argentyńczycy - opowiada historię ojca młody zawodnik Austrii Wiedeń.
Gorgoniowie z Polski wyjechali w 1988 roku. Wojciech szukał w Wiedniu lekarzy, którzy pomogliby mu naprawić kolano po ciężkiej kontuzji. Rodzina osiedliła się nad Dunajem, a Alexander od najmłodszych lat jest związany z Austrią Wiedeń.
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna