Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez reprezentant 2006-10-17, 6:08 pm

W bramce mysle ze pozegnac trzeba Kube i w jego miejsce jakis mlodzian zadny gry i nauki.To przynioslo swietny rezultat w przypadku naszej mlodej dwojki Gąsiński,Bensz.
W obronie moze czas poszukac wartosciowych zmiennikow dla naszych stoperow.lewa obrona ok,prawa tez wporzadku ale jakis mlodzian depczacy po pietach Bednarowi i Klodzie bylby wskazyny.
Pomoc-boki nie do ruszenia,srodek narazie najlepszy w lidze choc jeden,dwoch mlodych jak np.Marczak z ŁKS Łomża(swietny,zwroccie na niego uwage) to bylaby melodia przyszlosci juz na pierwsza lige,a i konkurencja dla starych lisow.
Napad to najwieksza bolaczka pomijajac oczywiscie Folca.Zuban moze i moglby zostac ale Tadziu to moze powinien odejsc gdzies gdzie bedzie gral.Tu nie dostaje za wielu okazji.Wjego miejsce jeden mocny ambitny napastnik i jeden mlokos ktory bedzie sie uczyl i stanowil o sile Zaglebia w przyszlosci.
Co by nie bylo i tak jestem pelen optymizmu.Wierze jak dawno juz nie ze latem na Zagłebiu zobaczymy Orange!:)
reprezentant

Postprzez Przemek26 2006-10-17, 7:16 pm

Nie za wcześnie na wysprzedaż?
Coś się się przyczepili do bramkarzy.Tej pozycji dawno nie było tak obstawionej.Jakub Wierzchowski jest kontuzjowany ,dostał dwa razy piłke za kołnierz ale to nie powód żeby go sie pozbyc .Dla mnie to On jest numer 2 bramki Zagłębia. Sądzę że jak tylko sie wykuruje i bez żadnych przerw przepracuje okres zimowy to Szymon juz tak łatwo nie będzie miał numeru 1
Co do ataku ,sprzydał by sie taki drugi Folc.A Pitry? ,jest lepszy od Tadzia ale tez miał tylko 2 mecze gdzie strzelił bramki a potem cisza,a Folc młuci bez przerwy i gdyby nie kontuzja miałby juz ze 12 bramek.Wg. mnie potrzebny jest na zmiany ,obrońca,pomocnik i napastnik. Góra 3 zawodników.Nie można wymienić znów 5 piłkarzy ,gdyż ta drużyna już gra swoje.Lekkie uzupełnienie i najazd na OE :lol:
Przemek26

Postprzez CZaRnYY 2006-10-17, 8:22 pm

Owszem Pitry miał pare meczy w których się ostro rozstrzelał, ale z tego co zapamiętałem, to nawet jak nie strzelał bramek to siał on sporo zamieszania pod bramką rywali i umiał minąć obrońcę rywali i dojść do dobrej sytuacji strzeleckiej.
Atak Folc-Pitry/Zubanovic - fajnie by było...
CZaRnYY

Postprzez Sadek 2006-10-17, 9:23 pm

Przemek26 napisał(a):Dla mnie to On jest numer 2 bramki Zagłębia. Sądzę że jak tylko sie wykuruje i bez żadnych przerw przepracuje okres zimowy to Szymon juz tak łatwo nie będzie miał numeru 1

Powiedz, że żartujesz?

Sadek
dj. transfer

Postprzez Przemek26 2006-10-17, 9:27 pm

Sadek napisał(a):
Przemek26 napisał(a):Dla mnie to On jest numer 2 bramki Zagłębia. Sądzę że jak tylko sie wykuruje i bez żadnych przerw przepracuje okres zimowy to Szymon juz tak łatwo nie będzie miał numeru 1

Powiedz, że żartujesz?

Nie nie żartuję. Wg.mnie Wiecha jest lepszy od Bensza. Wydaje mi sie że zgubiła go pewność siebie i nazwisko.
Przemek26

Postprzez kriss68 2006-10-17, 10:12 pm

Nie ma co stawiać krzyżyka na Wierzchowskim .Wykuruje się , przepracuje zime i zobaczymy, w końcu to gość z dużym doświadczeniem. Berensztajna kilka meczy wstecz też już wszyscy chcieli wywalić z zespołu , a teraz co chwalą go na wszystkie strony, tak że wstrzymajmy się z pochopną krytyką i ustalaniem przyszłego składu.
kriss68

Postprzez rossoneri 2006-10-18, 8:33 am

Wierzchowski musi zostac chocby po to zeby Ci mlodzi mogliby sie od niego troche jeszcze nauczyc ,jakby przyszedl Pitry byloby wspaniale ale mysle ze Kosmalski wystarczy bo to tez bardzo dobry napastnik i bardzo szybki co w naszym ataku byloby czyms do tej pory niespotykanym (zegnamy w przerwie oczywiscie Tadzia ) w obronie prawa strona wciaz jest slabiutka bo jesli chodzi o ofensywe to Bednar moze i cos gra, ale w defensywie jest slabiutki i juz pare bramek stracilismy przez jego wzrost ,mysle ,ze powinnismy tez pozyskac jakiegos mlodego ,zdolnego srodkowego obronce bo gdyby wypadl Teresa lub Hosic (kartki ,kontuzje) i wiecej nic nie zmieniamy ,a wiec napastnik ,prawy obronca i srodkowy obronca i to powinno nam dac awans
rossoneri

Postprzez pardon_its_me 2006-10-18, 11:28 am

co do Kosmalskiego, to może byc bardzo przdatny chociaz swoj wiek ma.. lepiej zeby sprowadzili jakiegos 27-latka ktory juz by był ograny. co do obrony to zakupic jednego solidnego i bedzie gites!
Gąsinski - numer 1, Wierzchowski niech pogrywa z rezerwami. .
pardon_its_me

re

Postprzez Qba 2006-10-19, 3:10 pm

nie widzicie co sie w Czelsi stalo??? a Wy chcecie Wierzchowskiego wyrzucac :D:D:D:D
Qba

Postprzez martinho 2006-10-19, 3:34 pm

Chociaż sma byłem rozgoryczony postawą Wierzchowskiego jak i innych grajków na początku sezonu to przyznaję iż z perspektywy czasu był to pochopny osąd. Teraz po metamorfozie Berka jestem przkonany, że i Kuba prezentował by satysfakcjonujący poziom, dlatego dziwię się głosom tych, którzy chcą się go pozbyć. Teraz gdy zaróno Szymon jak i Adam zaprezentowali swe wysokie umiejętności to weteran będzie musiał wznieść się na wyżyny swoich umiejętności, a poza tym uważam, że jego sama obecność wpływa bardzo pozytywnie na podnoszenie umiejętności i mobilizację u młodych wilczków. Popatrzcie sezon wstecz, gdy Piętka był zminnikiem wchodził i spisywał się bardzo dobrze, a co było gdy pozbylisię Bębna. Dlatego uważam, że jedynym, którego powinni się pozbyć to niestety Tadziu. Reszte pozostawić uzupełniając skład o obrońcę i wartościowego napastnika.
martinho

Postprzez August 2006-10-19, 3:43 pm

Wierzchowskiemu niewątpliwie trzeba dać szansę choć sam nie mogę mu zapomnieć zwłaszcza błędu podczas meczu z Bydgoszczą, ktory nas kosztował punkt.
A oprócz Tyca, to pewnie trzeba będzie pożegnać i Janickiego bo widać, że z gościa nic nie będzie. Facet jest zbyt podatny na kontuzje.
August

re

Postprzez Qba 2006-10-19, 4:45 pm

dlaczego "niestety" (w kontekscie pozbycia sie Tadzia)?? przeciez to jest drewno, surowy jak cholera, nie potrzebny jest nam pilkarz prezentujacy co najwyzej 3-ligowy poziom... w rezerwach moze pograc i tyle... Przemek Pitry, Przemek !!!!! 8)
Qba

Postprzez Machel 2006-10-19, 5:08 pm

Przemol musi wrócić:)
Machel
Żółta kartka

Postprzez sprzedawca_cebuli 2006-10-19, 5:40 pm

faktycznie no Pitry to nastrzelal bramek dla Zaglebia ile to bylo? pamieta ktos dokladna liczbe w calej jego ostatniej rundzie w ktorej gral w Zaglebiu? hmm to bylo 6? faktycznie szewczenko z niego w 2 meczach zavblysnol a w pozostalych 15 co? nie chce prorokowac ani tym bardziej nie bierzcie mnie za zwolennika Tadzia ale pewnie i on by blysnol w 2 meczach na tyle rozegranych co mial Pitry
sprzedawca_cebuli

Postprzez Kamilsts 2006-10-19, 5:44 pm

sprzedawca_cebuli napisał(a):faktycznie no Pitry to nastrzelal bramek dla Zaglebia ile to bylo? pamieta ktos dokladna liczbe w calej jego ostatniej rundzie w ktorej gral w Zaglebiu? hmm to bylo 6? faktycznie szewczenko z niego w 2 meczach zavblysnol a w pozostalych 15 co? nie chce prorokowac ani tym bardziej nie bierzcie mnie za zwolennika Tadzia ale pewnie i on by blysnol w 2 meczach na tyle rozegranych co mial Pitry

Szewczenko to bramek też wali sporo :wink: :lol:

Lepiej poszukać kogoś trzeciego bo ani Tadziu ani Pitry gwiazdami nie będą :D
Kamilsts

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna