Zagłębie - Pogoń, 08.11.08, godzina 18

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie - Pogoń, 08.11.08, godzina 18

Postprzez sosnowiczanin ! 2008-11-09, 9:40 pm

Przemek26 napisał(a):Ale 90% tych matołów nie ma mózgu i jakims cudem znalazła fuchę na policji .

A gdzie indziej bezmózgowcy mogą dostac fuchę ?!

Cobra napisał(a):podziekujmy Pseudokibicom !!!

A co? Może mieliśmy (wypowiadam sie w 1 os. jako że solidaryzuję się z tymi kibicami) czekać aż na oczach 5 tys. kibiców zbeszczeszczą nam barwy ?!
Co do milicji : bandyci i chołota. HWDP !

A co do meczu- poziom słaby, chociaż były ciekawe momenty, gdy Zagłębie parło na bramkę paprykarza.
Druga połowa nudna, bramki stracone z winy nieupilnowania i braku pressingu obrońców.

Wielka szkoda, tym bardziej że na Ludowym pojawię się dopiero na wiosnę ...
Do zobaczenia na Rakowie !!! 8)
sosnowiczanin !

Postprzez emdżej 2008-11-09, 10:20 pm

Z Rakowem to stadion raczej będzie zamknięty.

Szkoda porażki z Pogonią, była szansa wskoczyć za plecy czołowej trójki, a tak mamy ósme miejsce. Pozostaje teraz tylko zdobyć trzy punkty (na festiwalu) w Jarocinie. Inaczej będzie naprawdę kiepsko.
emdżej

Postprzez fan78 2008-11-09, 10:45 pm

Czy ktos ma jakies info o tym kogo obserwowali Smolarek,Kasperczak i Platek???
fan78

Postprzez flex 2008-11-09, 10:55 pm

fan78 napisał(a):Czy ktos ma jakies info o tym kogo obserwowali Smolarek,Kasperczak i Platek???

Naszego młodzieżowca Rafała Pietrzaka.
flex
Administrator

Postprzez ZIBI-26 2008-11-09, 11:01 pm

Jeden za wszystkich wszyscy za jednego tak kibice Zaglebia glośli perzy walkach z policja zawsze tak było.Ciekawe czy teraz ktorys z kibicow pojdzie do szpitala górniczego i poda rekę tym którzy tak naprawde ucierpieli w walkach z policja.jeden kibic nasz bret wybite oko drugi lerzy dostał miedzy oczy złamany nos twarz zmasakrowana czy ktoś ich podniesie na duchu gdzie stara wiarsa ktos sie nimi zainteresuje gdzie nasza waspolnota gdzie wspólna pomoc.
ZIBI-26

Postprzez kanel 2008-11-09, 11:20 pm

Szkoda wszystkich ale wiedząc że przed meczem była awantura z policją a w czasie meczu z Pogonią to można było wyjść 5 minut przed końcem!Mnie końcowy gwizdek zastał przed zejściem ze stadionu.Dziwie się tylko wszystkim którzy byli z dziećmi że nie opuścili meczu zaraz po uspokojeniu się atmosfery na stadionie!Nikt nie powie że nie można było przewidzieć że Policja nie będzie agresywna w stosunku do kibiców.Ten kto chodzi na mecze wie że nie trzeba dużo aby sprowokować "milicji".A idiotę który odpalił petardę to....szkoda słów mam nadzieje że młodo umrze.
kanel

Postprzez czopers 2008-11-09, 11:34 pm

august mgx84sc i reszta patafianow. mam do was małą prośbę ;-) zebyście się już nigdy na Ludowym nie pokazywali weźcie swoje dzieci zony i dziwki na spacer po silesi w niedziele pooglądac witryny w sklepach a nie chodzic na Zagłębie i potem pier**lic na foru jak to wam jest źle... wstyd mi za was! CHWDP!! 8)
czopers

Postprzez kanel 2008-11-09, 11:53 pm

czopers napisał(a):august mgx84sc i reszta patafianow. mam do was małą prośbę ;-) zebyście się już nigdy na Ludowym nie pokazywali weźcie swoje dzieci zony i dziwki na spacer po silesi w niedziele pooglądac witryny w sklepach a nie chodzic na Zagłębie i potem pier**lic na foru jak to wam jest źle... wstyd mi za was! CHWDP!! 8)

A pewnie chciałbyś aby na Ludowy chodziło po 15 tyś ludzi co najmniej, chciałbyś aby była ekstraklasa.Więc weź włącz myślenie!
Ten klub zasługuje co najmniej na atmosferę na trybunach jaka panowała na meczu w 3 lidze ze Śląskiem Wrocław.To że byleś pierwszy raz na meczu i widziałeś zadymę i spodobało Ci się nie znaczy że masz prawo krytykować i obrażać osoby którym to się nie podoba!Zapewne te wydarzenia sprawią że "piknikowych kibiców" na Ludowym nie zobaczysz długo o ile w ogóle tacy kibice wrócą,mam nadzieje że tak będzie!
Pozdrowienia dla ludzi którzy mają na sercu dobro tego klubu!
kanel

Postprzez fan78 2008-11-09, 11:57 pm

flex napisał(a):
fan78 napisał(a):Czy ktos ma jakies info o tym kogo obserwowali Smolarek,Kasperczak i Platek???

Naszego młodzieżowca Rafała Pietrzaka.
Ciekawe kogo Smolarek reprezentowal,Feyenoord?Co do Pietrzaka to mam nadzieje ze zostanie bo wiosna bedzie ciezka i na pewno sie nam przyda.
fan78

Postprzez jls 2008-11-10, 11:05 am

Zadałem sobie trud prześledzenia postów pisanych przed waznymi meczami naszej drużyny.
Po ich przeanalizowaniu doszedłem do wniosku :
Drużyna jako całość, taktycznie, umiejętności - wszystko w porządku.
Dlaczego więc wyniki tych meczy są takie jakie są ?
Było to widać w meczu z Pogonią bardzo wyrażnie.
Kibice sami podkręcają ciśnienie na wynik meczu, powodując pewną niepewność zawodników co do
ich postawy. Jeżeli na boisku widać zaangażowanie, chęć wygrania, spełnienia marzeń kibiców ,
to w podświadomości zawodników pozostaje pewna doza niepewności co do ich poczynań.
Prowadzi to do odpuszczenia, ujścia koncentracji i mimo dużej przewagi taktycznej i fizycznej następuje
pewne odprężenie [ podświadome ], powodujące całkowitą klapę w końcówkach meczu.
I teraz pytanie : Czy nie powinno się przeprowadzić z zawodnikami terapii pod względem psychologicznym ?
Uważam,że ta cała napinka i naciski wywoływane przedmeczowymi komentarzami powinny być mocno stonowane, a upust powinie być w komentarzach pomeczowych.
Drużynie barak tego zimnego wykorzystania każdej nadarzającej się sytuacji.
Może warto nad tym pomyśleć, zanim napisze się jakis tekst kategorycznie pokazujący co ma być, bo inaczej będzie żle.
jls

Postprzez STS_1906DG 2008-11-10, 1:45 pm

Bez urazy ale to forum po zmianie jest tak denne... proponujÄ™ wam przenosiy na www.kibicezaglebia.net/forum
STS_1906DG

Postprzez flex 2008-11-10, 1:49 pm

jls napisał(a):Zadałem sobie trud prześledzenia postów pisanych przed waznymi meczami naszej drużyny.
Kibice sami podkręcają ciśnienie na wynik meczu, powodując pewną niepewność zawodników co do
ich postawy. Jeżeli na boisku widać zaangażowanie, chęć wygrania, spełnienia marzeń kibiców ,
to w podświadomości zawodników pozostaje pewna doza niepewności co do ich poczynań.
Prowadzi to do odpuszczenia, ujścia koncentracji i mimo dużej przewagi taktycznej i fizycznej następuje
pewne odprężenie [ podświadome ], powodujące całkowitą klapę w końcówkach meczu.
I teraz pytanie : Czy nie powinno się przeprowadzić z zawodnikami terapii pod względem psychologicznym ?
Uważam,że ta cała napinka i naciski wywoływane przedmeczowymi komentarzami powinny być mocno stonowane, a upust powinie być w komentarzach pomeczowych.
Może warto nad tym pomyśleć, zanim napisze się jakis tekst kategorycznie pokazujący co ma być, bo inaczej będzie żle.

Mam dokładnie takie same spostrzeżenia. Wiem, że każdy sportowiec powinien charakteryzować się mocną psychiką, bo presja na sukces w każdej dyscyplinie jest wielka. Dodatkowo jak się gra takie mecze o 6 punktów. Śpiewając więc "Tylko zwycięstwo, Zagłębie tylko zwycięstwo" dodatkowo podkreślamy tą presję.
flex
Administrator

Postprzez ziaro1985 2008-11-10, 2:26 pm

Jako że to temat piłkarski to napisze o samej grze w naszym wykonaniu poza momentem ok 10 moze ciut wiecej minut po stracie gola gdzie miedzy innymi padlo wyrownanie było poprostu słabiutko a 1 bramka to wlasciwie prawie jak samoboj a przy drugiej dla Pogoni Chifon(prosze o wybaczenie jeśli źle napisalem) pokazal jak sie strzela z dogodnych sytuacji. Zawiodł mnie bardzo Smolec który zazwyczaj grał naprawde dobrze wchodzac z ławki a tu parokrotnie nie bardzo wiedzial co sie wogole dzieje.I szkoda tez okazji Myśliwego na 2 bramke , gdzie chwile wczesniej naprawde ładnie głową uderzyl a wyzej wymienionej sytuacji na sile chcial konczyc sam majac partnera niepilnowanego na 11 metrze przed pusta bramką i jeszczejeden artysta co na 6 metrze szuka odegrania piętką .
Piłkarsko wygladalo to naprawde źle .
ziaro1985

Postprzez jls 2008-11-10, 2:33 pm

Jakie konsekwencje tego meczu [zachowanie kibiców, lub tak naprawdę BANDYTÓW ] przyniesie czas, to widać po wypowiedziach właściciela oraz osób związanych z klubem.
Ale to akurat nikogo nie obchodzi. Na forum nadal wypowiedzi w stylu 'koazckiego watażki'.
Na trybunach tabuny drobnych pijaczków.
Dopóki nie będzie zakazu wpuszczania na stadion ludzi pod wpływem lub pachnących alkoholem, dotąd losy klubu nigdy nie ulegną poprawie.
Kibice spójrzcie na siebie i uwierzcie w to co widzicie, fanatyzm i zapijaczone gęby.
Więcej samokrytyki.
jls

Postprzez Blajpios 2008-11-10, 2:46 pm

flex napisał(a):
jls napisał(a):Zadałem sobie trud prześledzenia postów pisanych przed waznymi meczami naszej drużyny.

Mam dokładnie takie same spostrzeżenia. Wiem, że każdy sportowiec powinien charakteryzować się mocną psychiką, bo presja na sukces w każdej dyscyplinie jest wielka. Dodatkowo jak się gra takie mecze o 6 punktów. Śpiewając więc "Tylko zwycięstwo, Zagłębie tylko zwycięstwo" dodatkowo podkreślamy tą presję.

Hm. Tylko, że to nie są dzieci wychowywane w przedszkolu, juniorzy, których trzeba prowadzić i od tej strony. Nie piszę tutaj przeciw idei np jakichś zajęć psychologicznych czy nawet przeciw rozważeniu jakichś zmian w komentarzach. Mnie też wydaje się "coś nie tak", gdy kibice albo "uwielbiają" albo "bez opamiętania rugają", w każdym razie zawsze jednostronnie. Coś nie tak. Tyle, że - nie można postulować "ciężko im wytrzymać presję, to zmniejszmy ją". Pomoc do uniesienia presji - w granicach rozsądku. Do obserwacji powyższych dodam jeszcze moje wrażenie, że dodatkowo świadomość, iż na meczu jest kilku "skautów" chyba sparaliżowała tych zawodników. Nawet u młodego Pietrzaka nie jest to najlepszy objaw. Zamiast mobilizować - paraliżuje. Choć u tego najmłodszego na pewno poprawka na wiek musi zadziałać w bardzo dużej mierze usprawiedliwiająco. Jakkolwiek - przecież i w lidze angielskiej, hiszpańskiej, brazylijskiej, francuskiej - i to w ekstraklasach - zdarzali się chłopcy wytrzymujący presję. Także więc i dla zagłębiowskiego młodzieńca to sygnał ostrzegający, ku przestrodze. Przy starszych zaś - wręcz można mówić, że to żadne albo niewielkie "usprawiedliwienie". Co prawda - lepsza to i tak hipoteza, niż z poprzednich lat fakty, że albo się im "nie chciało awansować" albo "nie mieli w tym interesu". Niemniej - nie są to też dobre przejawy, więc trzeba przede wszystkim znaleźć sposoby, by nauczyli się dźwigać ciężar odpowiedzialności; można przy tym poszukać trochę sposóbów pomocy w sterowaniu zgłaszanymi przez ludzi postulatami - ale znowu nie aż w kierunku: "to zmniejszmy chłopczykom stres, bo nie dają sobie rady w III lidze, to nie męczmy ich oczekiwaniami, wycofajmy je".
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników