Kompromitacja Wladz Miasta! Czy tylko kibicom zalezy?! APEL!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Sachi 2007-06-14, 3:52 pm

Powiem krótko i na temat, jak to mam w zwyczaju. Nie jestem prawnikiem, politykiem ale wiem jedno, z pewnością darcie mordy, rzucanie kamieniami i blokowanie dróg nie jest dobrym pomysłem. No, chyba, że chce się dostarczyć władzom argumentów w stylu "Kibice to wandale/chuligani/niedorozwoje/banany (niepotrzebne skreślić)" a jak wiadomo "Z chuliganami/etc nie rozmawiamy". Dlatego, jak chcemy zrobić to porządnie to także zgodnie z prawem. Tyle.
Sachi

Postprzez Tomowitz 2007-06-14, 4:13 pm

Ja bym poczekał na decyzję Komisji Licencyjnej. Swoją drogą może legalnie napiszemy wzór listu do pana prezydenta i paru radnych i o jednej porze wyślemy tysiącami maile. Może zatkamy urząd :)
Tomowitz

Postprzez Kangur 2007-06-14, 4:17 pm

przech napisał(a):Wizytacja Komisji Licencyjnej, która ostatecznie zdecyduje, nastąpi 23 czerwca. Może warto zaczekać?

Ale na co ty chcesz czekać ? Stadion jest obiecywany od dobrych kilku lat! Nie dajmy się zrobić po raz drugi w konia!!!
Kangur

Postprzez laki 2007-06-14, 4:35 pm

Zostaliśmy w sposób beszczelny i cyniczny oszukani przez panów Jaskiernie i Górskiego ,
można domniemywać że dzięki tym manipulacją wygrali wybory .
Dlatego w sytuacji obecnej każdy kto czuje się oszukany powinien podać do sądu tych
oszustów , ale nie osobno tylko wszyscy razem.
Do tego trzeba się zorganizować i wynająć Prawnika który będzie nas reprezentował ,
ten temat trzeba koniecznie poruszyć na spotkaniu kibiców.
laki

Postprzez sirMacius 2007-06-14, 4:37 pm

1.Czekanie nic nie da ponieważ "czas nie jest po naszej stronie "
2.Nikt nie mówi o żucaniu kamieniami, niszczeniu mienia, ale co jedynie zablokowanie ulicy o ile nas bedzie troche i darcie mordy to raczej też a kibice i tak już mają nie najlepszą opinię w śrud takich ludzi jak użędasy.
3. Mam nadziejesz że wszystkie informacje dotycząsce APELU bendą wyświetlone conajmnie dzien lub dwa wcześniej i oto prosze admina strony:D
sirMacius

Postprzez Darian 2007-06-14, 4:54 pm

To wszystko prawda co piszecie. Górski, Jaskiernia i reszta świty robiła wszystko abyśmy byli pozbawieni inauguracji ekstraklasy po 15 latach przerwy w ekstraklasie. Procedury przetargowe można było zacząć znacznie wcześniej(choćby z początkiem maja) i wtedy nie byłoby problemu.
Ekipa Górskiego robiło wszystko żeby sprowokować kibiców do stanu wrzenia.
Pomimo tego wszystkiego należy ostudzic nieco zapał , rozgrzane głowy i zapobiec wyładowaniom agresjii w kierunku Górskiego czy Jaskierni.

DZISIAJ JEST POTRZEBNA KONSTRUKTYWNA DYSKUSJA!

Trzeba zrobić wszystko aby jak najbardziej złagodzić skutki OSZUSTW I NIEUDACZNICTWA CZERWONEJ BRYGADY!
Nawet kosztem własnego gniewu należy iść na dialog. Przede wszystkim w kwestii tego gdzie miałyby się odbywać mecze Zagłębia. Nie można dopuścić aby nasi sternicy spieprzyli jeszcze bardziej sprawę i zgodzili się na mecze w Wodzisławiu czy Zabrzu.
Trzeba zrobić wszystko aby mecze mogły być rozgrywane w Jaworznie, które jest nie tylko bliskie nam geograficznie ale także kulturowo w przeciwieństwie do Śląska.
I do tej opcji należałoby przekonać także władze Sosnowca które mogłyby w tej kwestii wkazać wiekszą determinację aniżeli w dotychczasowe przygotowanie stadionu ludowego do gry w ekstraklasie.
Darian

Postprzez Zibi83 2007-06-14, 4:58 pm

sirMacius napisał(a):1.Czekanie nic nie da ponieważ "czas nie jest po naszej stronie "
2.Nikt nie mówi o żucaniu kamieniami, niszczeniu mienia, ale co jedynie zablokowanie ulicy o ile nas bedzie troche i darcie mordy to raczej też a kibice i tak już mają nie najlepszą opinię w śrud takich ludzi jak użędasy.
3. Mam nadziejesz że wszystkie informacje dotycząsce APELU bendą wyświetlone conajmnie dzien lub dwa wcześniej i oto prosze admina strony:D

Właśnie przez takich ludzi z takimi pomysłami jak Twoje ludzie mają taką opinię o kibicach! Najpierw naucz się pisać gramatycznie bo przedstawiłeś się jako analfabeta. Tu trzeba nie zaszkodzić innym a blokowanie właśnie to zrobi a spróbować uzyskać poparcie.
Zibi83

Postprzez sensi1906 2007-06-14, 5:04 pm

Trszke już się zamotałam ....

Najpierw piszecie że chcecie wszscy pomagać (ja rozumiem że nie wszystkie propozycje są realne i dobre) a teraz nagle wszyscy są przeciwko wszystkim i wszystkiemu

Ludzie do jasnej cholery naprawde kocham nasze Zagłębie i jesetm w stanie dużo dla niego zrobić a wy co przyczepiliście się do wstążek że to głupi pomysł ale dlaczego ?? od czegoś trzeba zacząć prawda??

Razem Damy Rade Ale Musimy Się Trzymać Razem !!!!
sensi1906

Postprzez Zibi83 2007-06-14, 5:06 pm

Darian napisał(a):To wszystko prawda co piszecie. Górski, Jaskiernia i reszta świty robiła wszystko abyśmy byli pozbawieni inauguracji ekstraklasy po 15 latach przerwy w ekstraklasie. Procedury przetargowe można było zacząć znacznie wcześniej(choćby z początkiem maja) i wtedy nie byłoby problemu.
Ekipa Górskiego robiło wszystko żeby sprowokować kibiców do stanu wrzenia.
Pomimo tego wszystkiego należy ostudzic nieco zapał , rozgrzane głowy i zapobiec wyładowaniom agresjii w kierunku Górskiego czy Jaskierni.

DZISIAJ JEST POTRZEBNA KONSTRUKTYWNA DYSKUSJA!

Trzeba zrobić wszystko aby jak najbardziej złagodzić skutki OSZUSTW I NIEUDACZNICTWA CZERWONEJ BRYGADY!
Nawet kosztem własnego gniewu należy iść na dialog. Przede wszystkim w kwestii tego gdzie miałyby się odbywać mecze Zagłębia. Nie można dopuścić aby nasi sternicy spieprzyli jeszcze bardziej sprawę i zgodzili się na mecze w Wodzisławiu czy Zabrzu.
Trzeba zrobić wszystko aby mecze mogły być rozgrywane w Jaworznie, które jest nie tylko bliskie nam geograficznie ale także kulturowo w przeciwieństwie do Śląska.
I do tej opcji należałoby przekonać także władze Sosnowca które mogłyby w tej kwestii wkazać wiekszą determinację aniżeli w dotychczasowe przygotowanie stadionu ludowego do gry w ekstraklasie.

Procedury przetargowe rozpoczęto z początkiem maja, tj. ogłoszenie pojawiło się w Biuletynie Zamówień Publicznych nr 88 z dnia 2007-05-04
Zibi83

Postprzez sztygar 2007-06-14, 5:18 pm

słuchajcie żeby szatni dla gości nie było to skandal. I rozumię że z tego powodu mogą nam nie dać tej licencji. Ale szatnia to chyba nie duży wydatek pieniędzy i czasu. A sztuczne oświetlenie, podgrzewana murawa ..itd to dodatek przybliżający nas do zachodnich standardów-i dobrze. Więc na te rzeczy powinniśmy dostać czas aby to zrobić. I mecze powinny odbywać się na tym stadionie z uwzględnieniem braku oświetlenia wcześniejsze godziny a nie jeżdzić ileś kilometrów aby rozegrać mecz przy sztucznym oświetleniu bo ktoś tak zarządzi. U nas też świeci słońce niech o tym nie zapominają w PZPN -ie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sztygar

Postprzez Stasiek Cięciur 2007-06-14, 6:10 pm

z tego wszystkiego wynika 1 wniosek

Górski liczył na to, że nie awansujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stasiek Cięciur

,,

Postprzez Diouf39 2007-06-14, 6:45 pm

Własnie wróciłem z naszego Estadio, który zamknięty jest na cztery spusty. Jedyna inwestycja jaka została poczyniona, to ok. 20m2 nowo połozonej trawy na polach bramkarskich. Wstyd i żenada.
Górski teraz się modli aby w następny czwartek tj 23.06.2007 w PZPN ogłosil, że jednak Zagłębie zostaje w II lidze. I PO KŁOPOCIE.
ZADNEGO OSWIETLENIA NIE BĘDZIE NAWET NA POCZĄTKU PAŻDZIERNIKA bo szykują się odwołania. I tak w kółko.
Pozdrawiam wszystkich naiwnych (siebie niestety też)
Diouf39

Postprzez laki 2007-06-14, 7:01 pm

Też widziąłem ten dywan w polu karnym 15 cm wyżej nad murawą mogli troche głębiej
wykopać , jestem zdumiony że miasto nie wylewa betonu w sektorach porośniętych
trawą dla kilkunasto tysięcznej publiczności która już w krutce przybędzie na Ludowy .Farsa to jedyne słowo.
laki

Postprzez kret75 2007-06-14, 7:08 pm

kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Sir 2007-06-14, 7:23 pm

kret75 napisał(a):Na interi już jest!! http://sport.interia.pl/pilka-nozna/2-l ... 27103,2119

Witam Kolegow

Spokojnie! Nie ma sie czym podniecac! Musimy ROBIC SWOJE, a jak bedziemy robic to, co do nas zalezy ( z odpowiednia klasa i profesjonalizmem ) to chcac, nie chcac beda o nas pisac.

Zapraszam w sobote i dziekuje wszystkim, ktorzy wplaciili pieniazki na konto.

Pozdrawiam
Sir

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna