Polonia W. - Zagłębie Sosnowiec 13.05.07

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez wierny do końca 2007-05-13, 10:34 pm

Wypowiedź Jurka:

Zagraliśmy dwie różne połowy. W pierwszej byliśmy bojaźliwi, nie graliśmy w piłkę nożną. W drugiej byliśmy równorzędnym przeciwnikiem, przy odrobinie szczęścia mogliśmy strzelić wyrównującego gola. Nie będę się tłumaczyć kontuzjami i kartkami, takie problemy ma każdy z nas - podsumował trener Zagłębia Jerzy Dworczyk. W następnym meczu w naszym zespole zabraknie pauzujących za kartki Admira Adżema i Marcina Folca.

Odkrywca Ameryki, k***a mać!!!
Ten pierdolony Kolumb jest tak głupi, że nie potrafi wyciągnąć wniosków z własnych błędów ...myślę o bardzo fartownym remisie w Chorzowie!
wierny do końca

Postprzez Misaki 2007-05-13, 10:40 pm

w ogóle nie powinno być takiej sytuacji jak teraz że koleś nie ma licencji na tą klasę rozgrywkową i do protokołu wpisuje się kogoś innego błędy popełniło też kierownictwo klubu taka jest prawda
Misaki

Postprzez mario999 2007-05-13, 10:45 pm

a ja bym chcial sie dowiedziec nazwisko osoby ktora mu ja da bo to dopiero bedzie skandal. ale to jest chyba niemozliwe aby taki ktos dostal licencje na prowadzenie zespolu ligowego.
mario999

Postprzez Darian 2007-05-13, 10:46 pm

Niech tylko spróbuje wyjść jednym napastnikiem w następnych meczu!
Ja nie wiem czemu się on uwziął na Oziembałę?? Przecież dzisiaj się prosiło wpuścić na boisko 3 napastnika w końcówce spotkania.

Może wreszcie ktoś mu przemówi do rozsądku i zaniecha stosowanie tego nieszczęsnego ustawienia 1-4-5-1(chociaż to dzisiaj wyglądało na 1-6-3-1 ;)) ). Niech wreszcie da w końcu grać drużynie i w szczególności napastnikom!!

Kończę swoją wypowiedź domagająć się:

OZI NA BOISKO :!!!!!!
Darian

Postprzez fan78 2007-05-13, 10:53 pm

Darian napisał(a):Niech tylko spróbuje wyjść jednym napastnikiem w następnych meczu!
Ja nie wiem czemu się on uwziął na Oziembałę?? Przecież dzisiaj się prosiło wpuścić na boisko 3 napastnika w końcówce spotkania.

Może wreszcie ktoś mu przemówi do rozsądku i zaniecha stosowanie tego nieszczęsnego ustawienia 1-4-5-1(chociaż to dzisiaj wyglądało na 1-6-3-1 ;)) ). Niech wreszcie da w końcu grać drużynie i w szczególności napastnikom!!

Kończę swoją wypowiedź domagająć się:

OZI NA BOISKO :!!!!!!

Zapomnij,w nastepnym meczu w napadzie obok Krystiana bedziemy "podziwiac" Marcina Lachowskiego vel Kopac Gryzc cos tam,cos tam....
P.S
Do kogo k***a Dworczyk ma żal że w pierwszej połowie zagrali bojażliwie??? :galy:
fan78

Postprzez PaprykarZ19 2007-05-13, 11:20 pm

MrCricket napisał(a):Wszyscy jadą po Dworczyku, ok. zgoda bo takie jest życie trenera, który mocno już nas zdążył wk...ć tej wiosny. Ale panowie bądźmy realistami- Polonia to lepsza piłkarsko od nas drużyna. Technika, szybkość, siła, odbiór piłki, zgranie, kreatywność - to wszystko było po ich stronie. Niech 2 nasze groźne akcje nie zamydlają obrazu meczu. Więc nei obracajcie kota ogonem z tym gadaniem, że tylko taktyka trenera miała wpływ na wynik i grę.

Wiemy, że Polonia jest w tej rundzie bardzo mocna, ale to jest w dużej mierze zasługa człowieka, który ten zespół prowadzi i pokazał im jak mają grać i ich prowadzi od zwycięstwa do zwycięstwa. Nie wydaje mi się aby nasi piłkarze byli dużo słabsi od Polonistów, bo moim zdaniem ich indywidualne umiejętności są podobne, z tą różnicą, że w Warszawie mają przewodnika, a w naszej drużynie nie ma takiej osoby i panuje haos, bo nie ma kto tego poprowadzić i wykorzystać drzemiącego w nas potencjału...
Moje zdanie, może się mylę i trochę za bardzo wierzę w tych ludzi, ale uwarzam, że gdyby kierował nimi odpowiedni człowiek, a oni z oddaniem i zaangarzowaniem wypełniali swoje obowiązki (być może tak jest nie neguje tego), to wyglądałoby to o wiele lepiej i pewnie byśmy byli teraz liderem rozgrywek...
PaprykarZ19

Postprzez django 2007-05-13, 11:36 pm

Wypowiedź Jurka za SportoweFakty.pl(Niech ktoś wklei jak może):

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1& ... _id=193289
django

Postprzez krzesimir232 2007-05-13, 11:51 pm

Polonia Warszawa pokonała w meczu na szczycie drugiej ligi wicelidera z Sosnowca, potwierdzając tym samym pierwszoligowe aspiracje. Na konferencji po meczowej trenerzy oby drużyn byli zgodni - Polonia zasłużyła na zwycięstwo.

Jerzy Dworczyk (Zagłębie Sosnowiec): - Przede wszystkim gratuluję koledze zwycięstwa. My zagraliśmy dzisiaj dwie różne połowy. Pierwszą bojaźliwą, ponieważ wyglądało to tak jak byśmy bali się grać w piłkę nożną, dobrze zagrała jednak Polonia, która miała zdecydowaną przewagę i nie pozwoliła nam na za wiele, a drugą, po pewnych korektach taktycznych, zdecydowanie lepiej i byliśmy równym przeciwnikiem dla warszawian. Mogliśmy strzelić przynajmniej jedną bramkę i dlatego pozostaje mały niedosyt. Z perspektywy całego spotkania Polonia była jednak lepsza i dlatego gratuluję im tego zwycięstwa.

Waldemar Fornalik (Polonia Warszawa): - Zagraliśmy jedno z lepszych spotkań w tej rundzie. Dominowaliśmy przez pierwszą połowę, w drugiej groźniejsze zrobiło się również Zagłębie i mogło dojść do nerwowej końcówki. Sprawę powinniśmy załatwić do przerwy, ponieważ było wiele sytuacji. Ważne jest jednak to, że zdobyliśmy kolejne trzy cenne punkty
krzesimir232

Postprzez vcr pogoń 2007-05-13, 11:59 pm

wszystko tu juz powiedziano.
mnie cholernie martwi to ze non stop tracimy przez kartki kolejnych podstawowych zawodników. i to wiekszosc k***a przez niesprawiedliwe sedziowanie....wydaje mi sie ze dzis sie limit szczescia dla naszyego Zagłębia wykończył...

odra i polonia to max 4 punkty....jesli sie skupią...

w bytomiu bedzie ciezko cholernie.
i faktycznie zaden nasz protest teraz nie pomoze klubowi...
chociaz dworczyk by sobie nie poradzil w powadzeniu druzyny w pro evolution soccer.

k***a mać.
vcr pogoń

Postprzez daro 2007-05-14, 12:05 am

Czy oni chca wejsc do O.E , czy maja to w dupie ????
Bo nie wiem qr.. czy mam bukowac bilet na samolot !?

Pozdro z Dublina
daro

Postprzez slawekchicago 2007-05-14, 2:28 am

dosyc K U R W A TEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DWORCZYK !!!!!!!!!!!!!!!!!
CO ???
W Y P I E R D A L A J !!!!!!!!!!!!!!!!
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez mike79 2007-05-14, 5:47 am

Jak można zagrać tak koszmarne 45 minut, by po przerwie w następnych trzech kwadranasach pokazać naprawdę dobry, drugoligowy "futbol" ?!?!
TAKIE RZECZ TO TYLKO W ... ZAGŁĘBIU !!

GRAMY DALEJ !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez olim 2007-05-14, 6:46 am

I jeszcze jadno WON ZLACHOWSKIM!
olim

Postprzez kobra 2007-05-14, 7:35 am

Od x czasów nawet mało interesujący się futbolem kibic wie,że najlepszą obroną jest atak.Tylko nasz trener prowadzi jakieś archaiczne ustawienia i styl gry.Jedynym wyjściem jest natychmiastowe wywalenie trenera i doping dla drużyny na maxa,tak choćby jak z Lechią.Chłopakom ambicji nie brakuje,brak tylko nowego optymistycznego nastawienia.
kobra

Postprzez flex 2007-05-14, 7:37 am

W zasadzie wszystko już tu zostało napisane, ale mam jeszcze kilka refleksji.
1) Z takim stylem jak graliśmy w pierwszej połowie to naprawdę nie chciałbym aby Zagłębie awansowało do OE.
2) Piszecie tutaj, że w II połowie graliśmy lepiej i dlaczego nie zagraliśmy tak od początku spotkania. Być może gdybyśmy tak zagrali od pierwszej minuty to Zagłębie by tego meczu nie przegrało. Jest też jednak druga opcja być może gdyby Zagłębie od pierwszej połowy grało ustawieniem 4-4-2 to już po pierwszej połowie przegrywalibyśmy 3:0 i też byłoby po meczu.

Nie ma co jechać po Dworczyku chociaż wcale go nie chcę bronić. Chłop ma takie umiejętności jakie ma i choćby miał Barcelonę do prowadzenia to nie ma na tyle umiejętności aby stworzyć drużynę skazaną na sukces.
Radzi sobie jak umie i próbuje przy pomocy szczęścia osiągać dobre wyniki. Jak mu to idzie wszyscy widzimy.

Nie obwiniam Dworczyka obwiniam tego kto go obsadził na tym stanowisku na tak długi okres czasu i to bez umiejętności i licencji. W jakiej sytuacji teraz jesteśmy każdy wie i tylko cud może sprawić, że sie coś zmieni.
flex
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna