Hydrobudowa--Zagłębie sobota godz.17

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez zgredos 2006-06-05, 3:31 pm

A mówiłem że w ostatnich kolejkach będą dziać się cuda. Ale dziwie się że piłkarze KujHydZaw oskarżają publicznie naszych piłkarzy bez żadnych dowodów (w taki sposób to można oskarżyć każdego) Moim zdaniem Lacha i Hosić powinni oddać sprawe do sądu (o zniesławienie ) i niech tych dwóch pojaców z czegoś tam zapłaci te 80 tyś na jakiś Dom Dziecka lub coś podobnego
zgredos

Postprzez WOJTEK 2006-06-05, 4:23 pm

WOJTEK
Adventure Group

Postprzez laki 2006-06-05, 5:22 pm

Jak długo pastuch Baniak będzie szargał dobre imie mojego klubu?
Przeszło ŚWINI koło ryja 700 tyś, ponatto tej k....wy już nikt nie
zatrudni , dlaczego ano dla tego że klimaty gagsterów i wieśniaków
w Polskiej Piłce powoli ale jednak odchodzą do lamusa.
Gdzie ty znajdziesz robotę prostaku, jesteś skończony.
laki

Postprzez Sadek 2006-06-05, 6:15 pm

laki napisał(a):Jak długo pastuch Baniak będzie szargał dobre imie mojego klubu?
Przeszło ŚWINI koło ryja 700 tyś, ponatto tej k....wy już nikt nie
zatrudni , dlaczego ano dla tego że klimaty gagsterów i wieśniaków
w Polskiej Piłce powoli ale jednak odchodzą do lamusa.
Gdzie ty znajdziesz robotę prostaku, jesteś skończony.

Laki daj na luz i tak tego ww. pan nie przeczyta, a takimi postami dajesz tylko świadectwo o sobie

A co do całej sytuacji..
Kurna Olek czarny Olek :O

Sadek
dj. transfer

hydro ....

Postprzez gregor 2006-06-05, 6:26 pm

HYRDRO prawie jak Drużyna
BANIAK prawie jak Trener
dupki nowobogackie
gregor

Postprzez August 2006-06-05, 7:43 pm

Z bydgdoskiej strony wydania gazety wyborczej:
"Trwa policyjne dochodzenie w sprawie korupcji w meczu II ligi: Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Sosnowiec. Bydgoski klub wystąpi do Polskiego Związku Piłki Nożnej o przyznanie walkowera.

- Rozpoczęliśmy nasze działania po doniesieniach mediów. W zależności od wyniku pierwszych przesłuchań będziemy wzywać kolejne osoby - mówi Jacek Krawczyk, rzecznik kujawsko-pomorskiej Komendy Wojewódzkiej Policji.

Przypomnijmy, że po sobotnim meczu II ligi między Zawiszą a Zagłębiem, dwaj piłkarze bydgoskiej drużyny: Tomasz Bekas i Damian Staniszewski opowiedzieli o łapówce, jaką proponowali im zawodnicy sosnowieckiego Zagłębia: Dženan Hosić i Marcin Lachowski. Według nich, mieli za 80 tysięcy złotych do podziału na zespół odpuścić mecz drużynie z Sosnowca.

Pierwszy przesłuchiwany był wczoraj trener Zawiszy Bogusław Baniak. - Byłem wściekły o tego niepodyktowanego karnego, a tu nagle dowiaduję się, że próbowano przekupić piłkarzy. Z moich informacji wynika, że nie tylko Staniszewski i Bekas, ale też i Vuk Sotirović otrzymał ofertę od zawodników Zagłębia. Na pewno tak tego nie zostawię - opowiada Baniak.

Prawdopodobnie dzisiaj funkcjonariusze wydziału ds. walki z korupcją komendy wojewódzkiej przesłuchają obu piłkarzy Zawiszy: Bekasa i Staniszewskiego. Ta dwójka wczoraj opowiedziała szczegółowo "Gazecie" o okolicznościach, w jakich proponowano im łapówkę.

Bekas: 80 tysięcy do podziału na całą drużynę zaproponował mi zaraz po przerwie gracz Zagłębia Marcin Lachowski. Byłem w szoku. Powiedziałem o tym Łukaszowi Tupalskiemu i Adamowi Majewskiemu. Ten drugi minutę później strzelił bramkę. Kiedy jednak Zagłębie wyrównało, to tym razem ich kapitan: Dženan Hosić podszedł do mnie na polu karnym i ponowił propozycję. Po raz drugi padła kwota 80 tysięcy złotych. Chciał, bym przekazał tę informację chłopakom. Mam nadzieję, że telewizyjne kamery uchwyciły ten moment, jak podchodzi do mnie na polu karnym, chwyta za ramię i proponuje pieniądze.

Staniszewski: Kapitan zespołu Zagłębia podszedł do mnie i powiedział, że remis i tak nas nie urządza. Nadal będą mieć nad nami przewagę. A jeśli oni zwyciężą, to zwiększy to ich szansę na awans. Jeśli pozwolimy im wygrać, to zaraz po meczu dostajemy 80 tysięcy do podziału. Powiedziałem o tym Tomkowi Bekasowi, naszemu kapitanowi. W odpowiedzi usłyszałem, że jemu też proponowali. Pomyślałem, że pewnie cały zespół już o tym wie.

Staniszewski już po meczu, w szatni, jako pierwszy poinformował trenera Baniaka o próbie przekupstwa. - W szatni piłkarze byli załamani i chcieli opowiedzieć to wszystko na konferencji prasowej. Zadzwoniłem do prezesa Wojciecha Klatta i poinformowałem go o sprawie. Wyraził zgodę na udział zawodników w spotkaniu z dziennikarzami - mówi Baniak.

Jednak piłkarze z Sosnowca twierdzą, że było odwrotnie, i że to bydgoszczanie proponowali im łapówkę. - Nie boję się ich oskarżeń, bo wiem, że mam rację - odpowiada Bekas.

Prezes Zawiszy SA Wojciech Klatt: Nie dziwię się, że Zagłębie usiłuje odwrócić kota ogonem, bo co ma w takiej sytuacji zrobić. Będą się bronić rękami i nogami. Chwała moim zawodnikom, że zdecydowali się jasno postawić sprawę i opowiedzieć o wszystkim. Może większy strach padnie na ludzi, którzy chcą w ten sposób działać w futbolu.

Wczoraj szefowie bydgoskiego klubu wysłali pismo z opisem zdarzenia do PZPN. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że będą też żądali walkowera dla Zawiszy (na boisku padł wynik 1:1).
W czwartek sprawą korupcji zajmie się wydział dyscypliny PZPN. Do Warszawy jadą Bekas i Staniszewski, żeby opowiedzieć o sobotnich zdarzeniach. - Po artykułach prasowych postanowiliśmy zająć się tą sprawą. Zwołaliśmy posiedzenie wydziału, na które stawić się mają piłkarze Zawiszy i piłkarze Zagłębia, których nazwiska wymieniane są w mediach. Chcemy porozmawiać też z sędzią meczu panem Grzegorzem Gilewskim i przedstawicielami obu klubów - mówi Krzysztof Malinowski, szef Wydziału Dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej. - Wysłuchamy wszystkich zainteresowanych, ale trudno spodziewać się jakichś konkretnych decyzji. Poczekamy na wyniki działań organów ścigania. Jeśli oczywiście pojawią się nowe okoliczności, to nie wykluczam, że zawodnicy zawieszeni zostaną do czasu zakończenia prac policji i prokuratury - dodaje Malinowski. "[/u][/b]
August

Postprzez Przemek26 2006-06-05, 7:48 pm

Być może trzeba bedzie zagrać bez Lachy jeszcze albo i bez oby dwu w ewentualnych barażach. Ale damy radę a prawdą wyjdzie najaw. No chyba że Bydoszcz ma juz przygotowane walizki z pieniędzmi dla organów zajmujących sie ta sprawą.
PZPN dostało niezłą karę wiec musi zbierać kaskę :twisted: :twisted: :twisted:
Przemek26

Postprzez Socio 2006-06-05, 9:07 pm

Spokojnie. Czemu mamy byc ukarani ? Fakt ostatnio duzo afer w polskiej pilce, ale zauwazcie ze jest pewna delikatna roznica- gdzie indziej byly dowody ! Jakies pieniadze w kole zapasowym sedziego, nagrania, swiadkowie. A tu co 2 pajacow pilkarzy mowi ze Lacha i Hosic chcieli ich przekupic - tym sposobem tak mozna powiedziec po kazdym meczu. A patrzac tak pragmatycznie, bo ani Lacha ani Hosic ani Bekas nie sa juniorami i pewnie w wielu 'dziwnych' meczach grali, ale czegos takiego jak bieganie za przeciwnikami w trakcie meczu i proponowanie kasy po prostu sie nie robi. Jak sam W.Zelazko powiedzial takich durniow nie ma. W czwartek posiedzenie Wydzialu Dyscypliny PZPN - wezwani Lacha i Dzenan. Powiedza jak bylo i tyle. Baniak przesadzil. Obrazil Zaglebie,KSZO,Ruch, Gilewskiego, jakies insynuacje na temat Zelazki i Strejlaua robil. Po prostu placz dziecka, ktoremu przeszla kasa obok nosa. Jedyny minus to, to ze teraz w calej Polsce pisza o Zaglebiu, ze probowalo przekupic Zawisze no nie wiadomo jak to zamieszanie wplynie na przygotowania pilkarzy do sobotniego meczu.
Socio

Postprzez Strooś 2006-06-05, 9:12 pm

A może prokuratura zajmie się przy okazji tym w jaki sposób Hydrobudowa wygrywa przetargi w naszym kraju - mówię tu o firmie, nie o klubie. Myślę, że takie właśnie parszywe postępowanie niestety zostało przeniesione z gruntu polskich firm wykonawczych na polską piłkę. To są właśnie reguły gry jakie obowiązują w ich biznesie.
Żygać się chce na ten cały hydrotwór, ale mam nadzieję, że tym razem idea sportu i prawda zwyciężą.
Strooś

Postprzez CZaRnYY 2006-06-05, 9:41 pm

A mnie zastanawia jedno...

Skoro już przed meczem było wiadomo publicznie, że za awans dostaną 500 tysiecy złotych, to czemu mieliby przyjąć propozycję 80 tysięcy złotych? :shock:
Skoro ktoś z Zagłębia miał im proponować kasę, to 80 tysięcy złotych jest sumą śmiesznie niską, w porównaniu z tymi 500tysiącami nawet przy podziale na więcej osób i tak bardziej opłacało im się grać o awans. Świadczyć to może o tym, że ta suma 80tysięcy to po prostu liczba z kosmosu wymyślona...

To sie nie 3ma kupy, zwłaszcza że zeznania ich nie są spójne, ile to razy w końcu padła ta propozycja - Bekas i Staniszewski mają problemy z liczeniem...
CZaRnYY

Postprzez MarcelZS 2006-06-05, 10:02 pm

Mam złe przeczucia, poczekaja jak się sprawa rozwinie i nas załatwią, taki nasz los ZAGŁĘBIA zawsze pod wiatr.
Wprawdzie brak jest dowodów, poza zeznaniami, ale to przy tej sytuacji może być wystarczające PZPN będzie chciał się wykazać.
A jak było naprawdę, to nikt się nie dowie - choć jestem pewien że nikt nikomu kasy nieproponował, a to że w czasie gry któryś z naszych powiedziła żeby sobie odpuścili to możliwe. Kto gra w piłkę to wie że to normalka i nie ma to nic wspólnego z łamaniem prawa, raz się mówi o wizytach u żony lub dziwczyny a czasami coś się powie innego do ucha powie by sprowokować.
Dla mnie to wielki niesmak i oby dziady z miodowej nasiłę nie chciały coś udowodnić.
MarcelZS

Postprzez WOJTEK 2006-06-05, 10:14 pm

Ale co to za teksty ??? Jaka kara ? Za co ja się pytam ?? Jakie dowody ?? Słowa najbardziej sprzedajnej dziwki w polskiej lidze ?? Śmiech na sali...
Baniak !! Ty jesteś głupi jak baniak.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Banan 2006-06-05, 11:00 pm

Myślę że ukartowali to wcześniej(przynajmniej w przerwie)
Panowie -jak nie wygramy , to plan awaryjny , wiecie co macie mówić...
Banan

Postprzez Lauri 2006-06-05, 11:21 pm

smiechu warte i tyle..jeden gada ze sedzia slyszal drugi ze nie..."W szatni piłkarze byli załamani i chcieli opowiedzieć to wszystko na konferencji prasowej"...nic dziwnego brak wygranej nikle szanse na awans no to yeb nagadajmy jakies bzdury moze nam uwierza i dadza walkowera...

rownie dobrze Hosic mogl powiedziec Staniszewskiemu ze jest [cenzura] w tym momencie(malo to razy zawodnicy gadaja miedzy soba>)...nie ma zadnych dowodow a slowa 2 grajkow nie moga ich stanowic, mieli ale mogli gadac na meczu a nie po nim...niczego nam nie udowodnia bo niczego nie bylo

a te 80 kola to powinna hydrobudowa wplacic na dom dziecka jak ktos tam pisal wczesniej...za pomowienie i oszczerstwo
Lauri

Postprzez PawełK 2006-06-06, 6:34 am

Niech 80 tys dadza na oprawe meczu z Jagą bedą białe koszulki, kiełbaski dla wszystkich oprócz tego mnóstwo pokazów /UZ bedzie miało pole do popisu/ :D a tak na poważnie to dlaczego prokuratura bydgoska sie zajmuje sprawą? czy aby nie powinno sie to odbywać na jakims neutralnym terenie?
PawełK
pyszałek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna