Mariusz Ujek

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mike79 2005-07-08, 8:16 am

Tak długo pracował na marke i opinię o sobie i w tak krótkim czasie to wszystko spierd........ !!!
NIEKTÓRZY LUDZIE SĄ BEZNADZIEJNI !!!

POZDRO DLA ZAANGAŻOWANYCH !!!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Greg1906 2005-07-08, 8:28 am

Puścić! Rozumię, że w przypadku możliwości większych zarobków każdy chciałby z takiej okazji skorzystać, ale na Boga wszystko można zrobić z klasą. A skomlenie, grożenie(sic!) Mariu$za jest już po prostu żałosne. Jak ktoś słusznie zauważył dla własnego interesu jest gotowy rozp... drużynę. Z takiego najemnike pożytku już nie będzie. Jego pazerność jest szczególnie rażąca w takim klubie jak Zagłębie, który w swojej historii ma lata biedy, liczenia się z każdym groszem, w którym grali (grają) zawodnicy dla których Zagłębie jest jakąś wartością.
Mam nadzieję, że w razie przejścia Ujka do Bełchatowa los zadrwi sobie z niego i jego pazerności i będzie on zmuszony patrzeć na ławce rezerwowych na spadający Bełchatów i awansujące Zagłębie. Czego mu życzę.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez dynamitek 2005-07-08, 8:45 am

Zwykle milczę, ale i mnie poruszyła ta sprawa z Ujkiem, więc pozwolę sobie wrzucić kilka zdań od siebie... Nie będę już mówił o tym, że zdrowy na umyśle, nie będąc szantażowanym ani przymuszanym do sygnowania kontraktu, pełnoletni człowiek podejmuje pewną decyzję, której konsekwencje będzie ponosił, czego jest przecież świadom, przez kolejne dwa lata. To, że zmienia zdanie po roku, bo otwiera się przed nim nowa perspektywa, to tylko i wyłącznie jego problem. Klub może, ale nie musi się zgodzić na jego transfer i tyle! I ten dorosły człowiek musi to zaakcepować. Natomiast ja chciałbym się odnieść do samej jego postawy, do zachowania, do rozmów z prasą i do tego całego zamieszania, jakie ten człowiek zrobił wokół siebie... O ile zawsze sądziłem, że jest to pełną gębą profesjonalista, o tyle teraz mogę śmiało powiedzieć, że dzieciak z niego, niedouczony, prosty i głupi. Dlaczego głupi? Dlaczego niedouczony? Hmmm... Może najpierw dlaczego głupi. Bo zrobił z siebie w prasie (!!!) "sierotkę Marysię", biedną, skrzywdzoną, stłamszoną przez bezdusznego pracodawcę, który go nie chce puścić do innego klubu za jakieś śmieszne pieniądze, że "bezczelnie" ;) próbuje na nim zrobić interes i daje cenę zaporową! Jak ten wstrętny klub w ogóle tak może, prawda?! totalny brak serca! ;) Powiem szczerze, że gdyby ta decyzja zależała ode mnie, to faktycznie był go nie puścił, zrezygnowałbym z pieniędzy za niego i jeszcze karnie przeniósł do rezerw! A za rok może by go chciała Polonia Bytom... I może tym sposobem nauczyłby się pan Ujek czegoś... I tu dochodzimy do tego, że jest niedouczony... Bo gdyby wziął najprostszy, podstawowy podręcznik, który ma w tytule słowo, magiczne słowo, "negocjacje", następnie przeczytałby go od dechy do dechy, oczywiście zanim zaczął robić sceny, to dziś ze łzami w oczach, ale z pełnym szacunkiem i życząc mu wszystkiego najlepszego, żegnalibyśmy go z "uwielbieniem"! Trochę teorii by mu nie zaszkodziło. Ja wiem, że może wymagam zbyt wiele od niego, ale jestem pewien, że znając pewne zasady negocjacji, postąpiłby zupełnie inaczej. On przecież stał od początku na straconej pozycji! W sensie negocjacyjnym tzw. "przegrany". Ale tylko teoretycznie, bo w negocjacjach wszystko jest możliwe, tylko trzeba mieć pojęcie, jak rozegrać potyczkę. Pan Ujek wykazał się brakiem wiedzy, życiowej mądrości i brakiem profesjonalizmu. Dlatego dziś nie potrafię już obiektywnie spojrzeć na miniony sezon i chciałbym go widzieć w Zagłębiu... w drużynie rezerw! Jeśli nawet w klubie dzieje się źle z powodu kłopotów właściciela we Włoszech, to nie jest to jego sprawą. On ma grać i zostawić te problemy działaczom. Tym bardziej, że klub, z tego co się orientuję, wywiązywał się sumiennie i na czas ze swoich zobowiązań wobec niego. Rozdmuchiwanie takich wewnętrznych spraw nie sprzyja budowaniu drużyny i sieje ferment, strach, niepewność wśród zawodników. Dlatego fajnie, że klub chce wydać oświadczenie, które powinno się odnieść do tych wszystkich ww. spraw. No i na koniec jeszcze jedna refleksja... Mam nadzieję, że ta sprawa zakończy się w taki sposób, że inni piłkarze, nie tylko z naszego klubu, ale ogólnie cała to grupa zawodowa, nauczą się, że mając jakiś cel, zasiadając do negocjacji, trzeba się dobrze przygotować i nie robić przede wszystkim nic, co może zaszkodzić, a nie pomóc. Idiotyczne zachowanie Ujka tylko mu zaszkodziło, bez względu na finał. Bo przecież jego przyszły pracodawca, mimo że chce go pozyskać, widzi, co koleś wyprawia. Widzi, obserwuje i pewnie wyciągnie konsekwencje. Ja mu źle nie życzę, ale może się okazać, że po roku w Bełchatowie będzie musiał wszystko zaczynać od nowa... Co z 30-tką na karku nie będzie prostą sprawą... Zanudziłem Was? Sorry! Nie potrafiłem się powstrzymać! Pozdrawiam! :)
dynamitek

Postprzez SCORPARO 2005-07-08, 8:58 am

...postanowiłem nie wypowiadać się w tej kwestii, ale ..... niemogę pozostać obojętny...

...dotychczas M.Ujek cieszył się u mnie szacunkiem... ale po tym co przeczytałem w gazetach, na stronie głównej Zagłębia, i tutaj na forum, człowiek ten bardzo wiele u mnie stracił jako człowiek (jako piłkarz na razie jest w dalszym ciągu w czołówce II ligi jak dla mne - II ligi podkreślam). jak już tak bardzo chce to niech sobie idzie... jeszcze nie wie że źle robi chcąć odejśc z Zagłębia, lecz jeżeli dojdzie do skutku jego przejście do Bełchatowa, boleśnie sie przekona o tym że grając dla drużynu z Sosnowca - miał dla kogo grać !!! (przedeszystkim grał !!!). Nie mam zielonego pojęcia co kieruje tym zawodnikiem i daleki jestem od jakichkolwiek słow mogących go obrazić, ale uważam że ZGRYWA GWIAZDORA conajmniej na miarę Żurawskiego. Czas na definitywne zakończenie zatargu M.Ujek vs Zagłębie, czas aby pan Mariusz przestał w końcu się wygłupiać !!! Pora dorosnąć !!! Te kilka słów "za dużo", wypowiedziane przez M.Ujka spowodowały niezdrową atmosferę nie tylko w klubie, ale i wśród nas-kibiców. Tak więc pane Ujek, pomimo szacunku (mimo wszystko): przestań pan juz robić taki szum wokół swojej osoby, jeżeli Zagłębie będzie chciało Pana wypuścić - zrobi to napewno, a jeżeli nie, to przyjdzie panu pograć jeszcze przynajmniej sezon w Sosnowieckiej drużynie, a to że za rok klub nic nie zarobi na Pana transferze (gdziekolwiek) to już zmartwienie samych włodarzy klubu - nie Pana. Póki co, trzeba zakasać rękawy i olidnie sie przygotować do nadchodzącego sezonu, a nie zajmować się mieszaniem opini publicznej... przyniesie to kożyści zarówno panu, jak i drużynie w której będzie pan grał (niezaleznie jakiej). Rozumiem doskonale że pikarz w tym wieku myśli raczej o tym jak sie zabezpieczyć na przyszłość, ale czy nie można robić tego bez niepotrzebnego (negatywnego) rozgłosu ??, jak pokazuje życie i nie jeden przeprowadzony w Zagłębiu transfer - można.

Tak więc powiem na koniec - niezły z pana Kopacz, ale dyplomata żaden...

jeszzce tylko jedno zdanie w tym temacie -jeżeli zdaży się jednak, że M.Ujek zostanie w Sosnowcu, chyba nie usłyszy braw wchodząc na boisko , po tym co pokazał...
SCORPARO

Postprzez Gość 2005-07-08, 9:20 am

ZOstanie krolem strzelcow jesieni w Zaglebiu, i zapomnicie o sprawie i w zime bedzie to samo. Czysta gra. My tego nie zmienimy. A co jak strzeli bramke albo parek bramek to nie bedziemy bic brawa ? cieszyszyc sie itd ? bedziemy milczec ? Nie ktore wpisy sa bez sesnu. My nie doroslismy jeszcze moze nie mielismy okazji ze jakis pilkazrz kiedys musi odejsc, bo stac go na wiecej. I mysle ze Ujek powinien odejsc skoro ma takie ambcje. Wiecznie u nas grac nikt nie bedzie, taki zawod pilkarza. Pozdro

PS. Nie bawmy sie w kibicow Odry Opole, kiedy to tez od nich odchodzil. Swoje zrobil i chwala mu za to. A wypiski zyczace mu ze niech siedzi na lawce rezerwowych czy nie spada z Belchatowem to sa daremne jak dla mnie. Taki jest sport taka jest pilka nozna i tego sie nie zmieni, ale widocznie my nie jestesmy przyzwyczajeni do tzw "transferow" od nas po paru latach tulaczkich w nizych klasach.
Gość

Postprzez amstat 2005-07-08, 9:28 am

jak mu nie pasuje - niech spierdala....
amstat
Fanatyk

Postprzez Grzegorz 2005-07-08, 9:42 am

Moim skromnym zdaniem to Uja trzeba raczej puścić, i wyciągńąc kasy jak najwięcej z tego Bełchatowa. Na jego miejsce sa inni i może nawet lepiej będą grać, np: Pitry, który tylko czeka na taką okazje, a Zubanović ? to jest rasowy napastnik, poprawi celownik i będzie sadził bramy jak sie patrzy!!!. Ktoś wczesniej napisał że Bełchatów zleci za rok do 2 ligi a my wskoczymy (popieram taki tok wydazeń i mam nadzieje że tak będzie) to wtedy Ujo będzie pluł w brode, oj było by zajefajnie. Tak zostało napisane i tak niech sie stanie :D pozdrawiam.
Grzegorz

Postprzez SCORPARO 2005-07-08, 9:44 am

Thomi napisał(a):ZOstanie krolem strzelcow jesieni w Zaglebiu, i zapomnicie o sprawie i w zime bedzie to samo. Czysta gra. My tego nie zmienimy. A co jak strzeli bramke albo parek bramek to nie bedziemy bic brawa ? cieszyszyc sie itd ? bedziemy milczec ? Nie ktore wpisy sa bez sesnu. My nie doroslismy jeszcze moze nie mielismy okazji ze jakis pilkazrz kiedys musi odejsc, bo stac go na wiecej. I mysle ze Ujek powinien odejsc skoro ma takie ambcje. Wiecznie u nas grac nikt nie bedzie, taki zawod pilkarza. Pozdro

PS. Nie bawmy sie w kibicow Odry Opole, kiedy to tez od nich odchodzil. Swoje zrobil i chwala mu za to. A wypiski zyczace mu ze niech siedzi na lawce rezerwowych czy nie spada z Belchatowem to sa daremne jak dla mnie. Taki jest sport taka jest pilka nozna i tego sie nie zmieni, ale widocznie my nie jestesmy przyzwyczajeni do tzw "transferow" od nas po paru latach tulaczkich w nizych klasach.

...wydaje mi się ze nie zrozumiałeś, chodzi o pierwsze wrażenie...
oczywiście że "brawo" będzie - i ja osobiście cieszyłbym się tak jak bym tą bramę walnął sam ... [/b]
SCORPARO

Postprzez YOOSHKY 2005-07-08, 9:48 am

Thomi napisał(a):Zostanie krolem strzelcow jesieni w Zaglebiu, i zapomnicie o sprawie i w zime bedzie to samo. Czysta gra. My tego nie zmienimy. A co jak strzeli bramke albo parek bramek to nie bedziemy bic brawa ? cieszyszyc sie itd ? [....]

Pewnie że będziemy, strzelone bramki najczęściej są wypracowywane przez cały zespół. Z resztą nikt nie podważa jego umiejętności, zawsze zostanie niesmak i wstyd za jego zachowanie.
Thomi napisał(a):Nie ktore wpisy sa bez sesnu. My nie doroslismy jeszcze moze nie mielismy okazji ze jakis pilkazrz kiedys musi odejsc, bo stac go na wiecej.

Ja odnoszę wrażenie że głównym przedmiotem dyskusji nie jest jego odejście, bo to naturalna kolej rzeczy, lecz jego postępowanie, podejście, rozsiewanie plotek nt. druzyny i sytuacji finansowej, co tu pisac, 0 (słownie: zero) klasy! Zero odpowiedzialności za własne decyzje. Robienie z siebie ofiary. Nic dziwnego że tyle w nas emocji.
Chyba nie powiesz że to normalne zachowanie? Człowiek podpisuje kontrakt, wie do czego się zobowiązuje i co z tego będzie miał, następnie dostaje inną propozycję i ma pretensje do klubu że z nim podpisał wcześniej kontrakt, pewnie go oszukali. Klub go krzywdzi, wszystko przeciw niemu.... teoria spiskowa dziejów... Totalna żenada i dziecinada, wstyd, przedszkole, aż dziw że Bełchatów wogóle chce z nim jeszcze rozmawiać. Z mojej strony zero szacunku. Przypomnij sobie jak odchodził Łuczywek i jakie były głosy, jeśli nie pamiętasz to poczytaj sobie posty... Wszyscy pożegnali go ciepłymi słowami, życzeniami powodzenia i wyrazili głęboką chęć jego powrotu w niedalekiej przyszłości.... Wyrazili żal że opuszcza drużynę, wykazali przy tym pełne zrozumienie....
Thomi napisał(a): I mysle ze Ujek powinien odejsc skoro ma takie ambcje. Wiecznie u nas grac nikt nie bedzie, taki zawod pilkarza. Pozdro

Zgadzam się. Tylko zawierając umowę i ją zrywając wyżądzasz szkodę drugiej stronie, każda umowa posiada zabezpieczenie na taką okoliczność - szkoda musi być naprawiona - kwota transferowa. Klub wie ile powinien dostać by wypełnić po nim lukę.

Pozdrawiam
YOOSHKY

Postprzez Grzegorz 2005-07-08, 9:50 am

Jeszcze jedno, i niech Ujo zabierze ze sobą Małoche.
Grzegorz

Postprzez Gość 2005-07-08, 10:07 am

Grzegorz zgadzam sie ze nie zachowal sie klasowo, ale jak bysmy mieli na to patrzec to co drugi polak jest nie klasowy. I postaw sie w jego sytuacji i w sytuacji jaka mamy w kraju. Przykladowo masz umowe z firma X na rok czasu i zarabiasz tam 1000 zl, przychodzi firma Y i tam masz szanse zarobic 8000 zl co wybierasz ? To nie zadna pazernosc na kase, tylko zycie pilkarza takie jest, jak zakonczy kariere i sie niczego nie podejmie to emeryturki nie dostanie(tu mozna wiele gdybac ale nie ma sensu).

PS. Zawszde jets tak ze idzie sie tam gdzie wiecej daja.
Gość

Postprzez warchlak 2005-07-08, 10:26 am

ja bym mu jeszcze na dowidzenia wpierdolił kare finansową za takie wypowiedzi :!:
warchlak
Prowokator

Postprzez WOJTEK 2005-07-08, 10:39 am

Thomi napisał(a):Grzegorz zgadzam sie ze nie zachowal sie klasowo, ale jak bysmy mieli na to patrzec to co drugi polak jest nie klasowy. I postaw sie w jego sytuacji i w sytuacji jaka mamy w kraju. Przykladowo masz umowe z firma X na rok czasu i zarabiasz tam 1000 zl, przychodzi firma Y i tam masz szanse zarobic 8000 zl co wybierasz ? To nie zadna pazernosc na kase, tylko zycie pilkarza takie jest, jak zakonczy kariere i sie niczego nie podejmie to emeryturki nie dostanie(tu mozna wiele gdybac ale nie ma sensu).

PS. Zawszde jets tak ze idzie sie tam gdzie wiecej daja.

NIE ZAWSZE THOMI. KOWAL NIE CHCIAŁ IŚĆ DO POLONII, WIESZCZU DO WIDZEWA A SŁAWEK WOJCIECHOWSKI DO ARKI. ALE CHŁOPAKOM CHODZI O INNE PODEJŚCIE DO TEMATU. JAK UJO CHCIAŁ ODEJŚC TO MÓGŁ. ALE NIECH NIE KŁAPIE DZIOBEM NA LEWO I PRAWO JAK TO MU ŹLE I JAK GO TOCHEL Z RUDYM KRZYWDZĄ. DO TEJ PORY SIANO MU NIE ŚMIERDZIAŁO.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez żabomiro 2005-07-08, 11:20 am

powinni go za tą obraze klubu przenieść do rezerw jak chce grać na wsi to niech gra
żabomiro
Żółta kartka

Postprzez Gość 2005-07-08, 11:49 am

No z tym ze obraza klub na prawo i lewo to sie z wami zgadzam i tez tego nie popieram. Pozdro

PS. troche mi te forum jakby zwalnia nie wiem czemu ale to juz inna sprawa.
Gość

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna