Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez Przemek26 2009-07-10, 10:33 pm

Mecz ciekawy zwłąszcza w I połowie . Zagłębie wyglądało na tle Wisły jak rywal z tej samej ligi tyle że powiedzmy mecz lidera z 10 miejscem.

Pierwsza połowa to odważna ofensywna gra Zagłębia spora przewaga w polu i częsty pobyt na poowie rywali. Również kilka sytuacji .Wisła odpowiedziała 2 akcjami ale za to skutecznymi . Te bramki padły praktycznie identycznie , wrzutka prostopadła przed pole karne przyjęcie strzał, tylko wykonawcy inni.
Druga połowa rozpoczęła się od słupka Lachy i to chyba na tyle .

Widac było różnicę między 1 a 3 ligą. A szkoda.
Trzecia bramka to błąd Pietrzaka który myślał że jest cwańszy od Łobodzińskeigo . Z czego róg i gol.

Na koniec bramka Małego. ( chłopak się nawet nie ucieszył) :-P

Na plus Bensz ( mimo bramek) Marke Białek, Lacha, Ryndak

Ile jeszcze będda trzymać tego łajzę Bodzionego . Tragedia gość.

Kto nas wpuścił??

? ?
Przemek26

Postprzez turku 2009-07-10, 10:39 pm

W pełni zgadzam się z Przemek26. Trzecia bramka zupełnie niepotrzebna. A na początku pierwszej połowy po pięciu minutach "badania sie" gralismy nawet lepiej niż 10 drużyna z tej samej ligi. Jakby Zagłebie grało zawsze jak w tym okresie w pierwszej połowie to o awans jestem spokojny
turku

Postprzez Przemek26 2009-07-10, 10:57 pm

Szkoda żę w tym skrócie nie ma dobrej gry i akcji Zagłębia z 1 połowy.
Przemek26

Postprzez SO_1906 2009-07-10, 10:59 pm

Luknijcie na sportowezaglebie.pl na ostatnie zdjęcie z meczu, Pierścień chyba jest posikany :-)
SO_1906

Postprzez romi_k9 2009-07-10, 10:59 pm

Ta jak mowilem kto chce ten wejdzie .Kto widzial tych dwóch ziomkow na trybunie otwartej :) wkrótce foty z meczu ;)
romi_k9

Postprzez SO_1906 2009-07-10, 11:00 pm

A co oni robili?? ;-)
SO_1906

Postprzez django 2009-07-10, 11:10 pm

PawełK napisał(a):"[i]- Zdajemy sobie sprawę, że część kibiców mimo zamkniętych trybun będzie chciała się na stadion dostać. Mimo że nie będziemy mieli do czynienia z imprezą masową, funkcjonariusze będą ustawieni w taki sposób, aby uniemożliwić im wtargnięcie na obiekt - powiedział Paweł Warchoł z sosnowieckiej policji.
Nie zabraknie też patroli policyjnych w mieście.

:lol: :lol: :lol:

Nie wiem kto wpuścił kibiców, ale zobaczyć minę Luli jak zaczęli wchodzić na stadion - bezcenne.

Co do meczu. Początek bardzo dobry, fajnie się przesuwali, próbowali kontrować, ale ten Junior Diaz był nie do przejścia. Później się już posypało, ale i tak nie było najgorzej. Na plus na pewno Lacha i Bodziony, przebłyski miał też Dorobek. Przy pierwszej bramce zajebali Marek i Białek, których Ćwielong minął jednym zwodem. Później już grali poprawnie. Tragicznie Szatan, który przy mocnych fizycznie pomocnikach Wisły wyglądał jak dziecko we mgle. Bardzo słabo Filipowicz - wolny, zero techniki, brak zdecydowania. Krzysiu Myśliwy jak nie on, ale usprawiedliwia go choroba. Koźmiński nic nie pokazał. Ogólnie nie ma co płakać nad 0:4 z mistrzem Polski w dodatku w środku okresu przygotowawczego, ale warto żeby Pierścionek zastanowił się nad dyspozycją niektórych piłkarzy.
django

Postprzez Smazu 2009-07-10, 11:31 pm

Hmm... rozumiem , że mistrz Polski itd. ale żeby dwóch piłkarzy przy piłce było i oboje stracili piłke?Polskiego nie znają czy co?Czy Brożek(chyba) który ominął dwóch piłkarzy,podał do Zagłębiaka i jeszcze mu zabrał tą piłke to nie brzmi zbyt ciekawie... słupek dość przypadkowy.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez August 2009-07-11, 6:58 am

Nie bardzo rozumiem kilku decyzji Pierścionka w spraingu z Wisłą:
- czemu grał ten cały Guzik skoro i tak nie będzie grał u nas , jak stwierdził trener po meczu. Przecież nie ma czasu na experymenty. Powinni się zgrywać już ci co na pewno zostaną, tak m się wydaje.
- czy Lacowski konecznie musi grać w ataku a nie w pomocy, gdzie grając w Leśnicy radził sobie znakomicie. Wszak w ostatnich rozgrywkach wyraźnie drużynie brakowało kogoś kto mógłby spełniać role jej "mózgu" .
- nie widziałem w akcji Korepty i Juszkiewicza i raczej wątpię żeby - przynajmniej od razu - mieli zbawic Zagłębie ale sądząc po opiniach zawodnicy mogliby się nam przydać. Zresztą wg mnie pomoc kluała nie mniej aniżeli atak a mam wrażenie, że Pierścionek nazbyt myśli o przedniej formacji.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez novack 2009-07-11, 7:01 am

Czy wiadomo gdzie rozegrany będzie sparing z Sarmacją?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2009-07-11, 7:08 am

I jeszcze skrót z meczu nakręcony zapewne przez ludzi z Wisły:

http://www.youtube.com/watch?v=qhqY-55h ... r_embedded
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez asakura 2009-07-11, 7:22 am

sparing z sarmacja na grodzcu
asakura

Postprzez PawełK 2009-07-11, 7:25 am

novack napisał(a):Czy wiadomo gdzie rozegrany będzie sparing z Sarmacją?

"Zaplanowany na najbliższą sobotę - 11 lipca 2009 r. sparing naszej drużyny z Sarmacją Będzin rozegrany zostanie na płycie boiska RKS-u Grodziec o godzinie 10:30 – poinformował kierownik drużyny Zagłębia, Piotr Caliński."
PawełK
pyszałek

Postprzez rossoneri 2009-07-11, 10:31 am

2 pierwsze bramki zawali wlasnie gracz nr 11(Guzik) beznadziejny wolny i bezmyslny, gra wygladala poprawnie ,Lacha wypadl bardzo dobrze ,bedziemy mieli z niego wiele dobrego, w poprzeczke trafil Bodziony ,a nie Lacha ,co do Bodzionego to wcale nie jest taki zly ,troche wolny ale duzo widzi ,duzo akcji w pierwszej polowie szlo przez niego Filipowicz rzeczywiscie slabiutko ,pare dobrych pilek dostal ale brak szybkosci, Mysliwy pare razy szarpnal jak wszedl ,Kozminski wielka niewiadoma ,bardzo pozytywnie Pietrzak na lewej obronie,duzy postep Ryndaka ,ogolnie zagrali dobrze nie bylo widac takiej przepasci jaka ich dzieli
rossoneri

Postprzez KoloCenter 2009-07-11, 11:37 am

A mnie się w ogóle nie podobało. Dali się ogrywać i rozklepywać Wiślakom, że aż mnie ściskało. NIestety do piłki potrzeba też ludzi myślących, a nie szarpidrutów, którzy myślą, że pary razy z klepki zagrają i fajni są od razu. NIe chcę oceniać z osobna, bo oni mają być drużyną kur... Jestem ciekaw jak się zaprezentują w pierwszym meczu sezonu. Bo na tle Wiślaków nic nie zaprezentowali. Szczególnie nie widziałem jakiejkolwiek taktyki. Tyle. :-(
KoloCenter

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna