PawełK napisał(a):
Moja pełna zgoda na zarzuty tworzenia podziałów według mnie by była gdyby było napisane mniej więcej coś takiego:
"Wszystkie grupy decyzyjne odcinają się do Zagłębie S.A. i apelują wszystkich kibiców do bojkotowania meczów drugoligowego Zagłębia. Na Stadionie Ludowym od zbliżającego sezonu nie będzie opraw, zorganizowanego dopingu, nie będą wywieszane flagi oraz organizowane wyjazdy. Bramy Ludowego będą blokowane w celu nie wpuszczenia fanów na stadion."
W relacji jednak pisało inaczej:
"W przyszłym sezonie na meczach drugoligowego Zagłębia nie będzie prowadzony zorganizowany doping, a także nie będą robione oprawy i nie pojawia się flagi na płocie, próżno będzie też szukać kibiców Zagłębia na sektorach gości II ligowych klubów."
Jakby na to nie patrzeć to różnica jednak jest... i gdzie tu powód do podziału? Gdzie ktoś komuś zabrania chodzenia na Ludowy? Nie rozumie zarzutów.
Pawle, nie jest przypadkiem, ze wiekszosc z nas odczytala przekazane nam informacja jako wezwanie do bojkotu klubu. Czy wszyscy mamy klopoty z czytaniem ze zrozumieniem? Watpie.
Dla mnie oswiadczenie:
"W przyszłym sezonie na meczach drugoligowego Zagłębia nie będzie prowadzony zorganizowany doping, a także nie będą robione oprawy i nie pojawia się flagi na płocie, próżno będzie też szukać kibiców Zagłębia na sektorach gości II ligowych klubów."
jest rownoznaczne z bojkotem klubu i rozumiem osoby, ktore odebraly ta decyzje jako dobicie konajacego Zaglebia. Czy latwiej bedzie wyjsc Zaglebiu z dlugow bez dopingu i wsparcia fanatycznej czesci kibicow?
Moim zdaniem komunikacja byla fatalna, wybrano kiepski moment na ogloszenie tej decyzji, do tej pory nie wyjasniono szczegolow.
Cygan ma racje piszac, ze podzielono kibicow na lepszych i gorszych. Chcialbym zauwazyc, ze NIKT z pomyslodawcow projektu nie napisal nawet dwoch zdan na tym forum - bo po co? Kto tam sie liczy z piknikami. Nikt nie napisal - "czesc, jestem ...., bede pomagal organizowac klub, takie sa nasze cele, pomozecie?"
Nie uwazasz to Pawle za zupelne zignorowanie duzej czesci kibicow?
Ale po co sobie zawracac glowe piknikami, skoro nawet spora czesc "prawdziwych" kibicow nie akceptuje tego pomyslu i gdzie indziej sie trzeba ostro tlumaczyc - stad konsternacja i zaklopotanie tworcow tego projektu.
Zaglebie przetrwa tylko dzieki nam wszystkim, bez podzialu na lepszych i gorszych.