Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez LucasUSA 2011-07-09, 2:13 am

PawełK napisał(a):
Moja pełna zgoda na zarzuty tworzenia podziałów według mnie by była gdyby było napisane mniej więcej coś takiego:

"Wszystkie grupy decyzyjne odcinają się do Zagłębie S.A. i apelują wszystkich kibiców do bojkotowania meczów drugoligowego Zagłębia. Na Stadionie Ludowym od zbliżającego sezonu nie będzie opraw, zorganizowanego dopingu, nie będą wywieszane flagi oraz organizowane wyjazdy. Bramy Ludowego będą blokowane w celu nie wpuszczenia fanów na stadion."

W relacji jednak pisało inaczej:

"W przyszłym sezonie na meczach drugoligowego Zagłębia nie będzie prowadzony zorganizowany doping, a także nie będą robione oprawy i nie pojawia się flagi na płocie, próżno będzie też szukać kibiców Zagłębia na sektorach gości II ligowych klubów."

Jakby na to nie patrzeć to różnica jednak jest... i gdzie tu powód do podziału? Gdzie ktoś komuś zabrania chodzenia na Ludowy? Nie rozumie zarzutów.

Pawle, nie jest przypadkiem, ze wiekszosc z nas odczytala przekazane nam informacja jako wezwanie do bojkotu klubu. Czy wszyscy mamy klopoty z czytaniem ze zrozumieniem? Watpie.

Dla mnie oswiadczenie:

"W przyszłym sezonie na meczach drugoligowego Zagłębia nie będzie prowadzony zorganizowany doping, a także nie będą robione oprawy i nie pojawia się flagi na płocie, próżno będzie też szukać kibiców Zagłębia na sektorach gości II ligowych klubów."

jest rownoznaczne z bojkotem klubu i rozumiem osoby, ktore odebraly ta decyzje jako dobicie konajacego Zaglebia. Czy latwiej bedzie wyjsc Zaglebiu z dlugow bez dopingu i wsparcia fanatycznej czesci kibicow?
Moim zdaniem komunikacja byla fatalna, wybrano kiepski moment na ogloszenie tej decyzji, do tej pory nie wyjasniono szczegolow.

Cygan ma racje piszac, ze podzielono kibicow na lepszych i gorszych. Chcialbym zauwazyc, ze NIKT z pomyslodawcow projektu nie napisal nawet dwoch zdan na tym forum - bo po co? Kto tam sie liczy z piknikami. Nikt nie napisal - "czesc, jestem ...., bede pomagal organizowac klub, takie sa nasze cele, pomozecie?"
Nie uwazasz to Pawle za zupelne zignorowanie duzej czesci kibicow?

Ale po co sobie zawracac glowe piknikami, skoro nawet spora czesc "prawdziwych" kibicow nie akceptuje tego pomyslu i gdzie indziej sie trzeba ostro tlumaczyc - stad konsternacja i zaklopotanie tworcow tego projektu.

Zaglebie przetrwa tylko dzieki nam wszystkim, bez podzialu na lepszych i gorszych.
LucasUSA

Postprzez PawełK 2011-07-09, 9:22 am

Ja to odebrałem w inny sposób. Oświadczenie o nie wywieszaniu flag, braku dopingu i opraw oraz organizowaniu wyjazdów wyszedł od grup, które do tej pory za te aspekty odpowiadały i je organizowały. Powtórzę kolejny raz, gdzie tam jest jakiś nakaz, zakaz bądź inne sformułowanie nawołujące do bojkotu? To suwerenna decyzja owych kibicowskich grup - tyle. Poczekajmy na rozwój wydarzeń.
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-07-09, 9:39 am

PawełK napisał(a):Powtórzę kolejny raz, gdzie tam jest jakiś nakaz, zakaz bądź inne sformułowanie nawołujące do bojkotu?

Paweł to nie kwestia nakazu, zakazu bądż NAWOŁYWANIA do bojkotu.
Sformułowanie: "W przyszłym sezonie na meczach drugoligowego Zagłębia nie będzie prowadzony zorganizowany doping, a także nie będą robione oprawy i nie pojawia się flagi na płocie, próżno będzie też szukać kibiców Zagłębia na sektorach gości II ligowych klubów " jest dla mnie BOJKOTEM i ODWRÓCENIEM SIę od własnego klubu.
Ostatnio edytowano 2011-07-09, 12:17 pm przez August, łącznie edytowano 2 razy
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez PawełK 2011-07-09, 10:28 am

Ok, w takim układzie ze mną jest coś nie halo... :-)
PawełK
pyszałek

Postprzez mily 2011-07-09, 10:40 am

KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH sobie załóżcie , żenua !
mily

Postprzez August 2011-07-09, 11:15 am

PawełK napisał(a):Ok, w takim układzie ze mną jest coś nie halo... :-)

Myślę, że z Tobą jest jak najbardziej dobrze. Teraz najważniejsze, aby w dalszej perspektywie przestać się oskarząć i nie dzielić na lepszych o gorszych. Nie sztuką jest brać się za łby a wręcz przeciwnie. W czym dużą rolę powinien odegrać serwis 100%.
August

Postprzez mariusz76 2011-07-09, 11:42 am

mily napisał(a):KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH sobie załóżcie , żenua !

Popieram!

Odwracacie się od klubu tylko dla tego że co? Ma długi jest coraz gorzej? Waszemu idiotycznemu pomysłowi tylko zaszkodzicie !!! A wy sobie co wyobrażacie ze będzie jak dawniej że sobie po wiochach pojezdzicie będziecie szczęśliwi bo ludziska dechami okna pozabijają.. śmiech na sali... heh i jeszcze to z flagami hehe każdy się na nie dokładał to czemu sobie do nich tylko wy macie prawo. Chcecie podzielić nas nie wyjdzie wam bo teraz się właśnie okaże kto jest sercem za Zagłębiem. A datę to sobie zmieńcie na 2012 bo nie macie żadnych tradycji by była tam data 1906! :czerwona:
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez PawełK 2011-07-09, 12:26 pm

Zamykam temat do momentu pojawienia się jakichś nowych informacji w tym temacie.
PawełK
pyszałek

Postprzez django 2011-07-17, 4:59 pm

Pojawiły się nowe informacje, więc odblokowuję temat. Wszystkie posty dotyczące klubu założonego przez część kibiców, proszę pisać tutaj.
django

Postprzez rossoneri 2011-07-17, 5:05 pm

pytanie do moderatorow i prowadzacych strone ?? co nas interesuje jakis glupi twor Zaglebie 1906 Sosnowiec???!!!! po co wypisujecie te bzdury o nich??? robia sobie cos tam ,ale nie piszcie tego na stronie Zaglebia ,bo nic wspolnego z nami ten smieszny twor nie ma??? dziwie sie prowadzacym

z drugiej strony bylem ,ogladalem z ciekawosci ,jest paru ciekawych chlopakow ,ale organizacja to amatorka:) i nic z tego nie bedzie:) nawet bym nie chcial bo i po co mi taki sztuczny twor w Sosnowcu
Zaglebie jest tylko jedno:) chyba ze chcecie jak swego czasu w Bydgoszczy byly dwa zespoly
rossoneri

Postprzez STACH PL 2011-07-17, 5:09 pm

Niech sobie chłopaki pograją nie mam nic przeciwko tylko nie pasuje mi nazwa powinna być taka AKP ZAGŁĘBIE 2011 SOSNOWIEC :!:

AKP-Autonomiczny Klub Piłkarski
STACH PL

Postprzez swiezy52 2011-07-17, 5:23 pm

rossoneri napisał(a):pytanie do moderatorow i prowadzacych strone ?? co nas interesuje jakis glupi twor Zaglebie 1906 Sosnowiec???!!!! po co wypisujecie te bzdury o nich??? robia sobie cos tam ,ale nie piszcie tego na stronie Zaglebia ,bo nic wspolnego z nami ten smieszny twor nie ma??? dziwie sie prowadzacym

z drugiej strony bylem ,ogladalem z ciekawosci ,jest paru ciekawych chlopakow ,ale organizacja to amatorka:) i nic z tego nie bedzie:) nawet bym nie chcial bo i po co mi taki sztuczny twor w Sosnowcu
Zaglebie jest tylko jedno:) chyba ze chcecie jak swego czasu w Bydgoszczy byly dwa zespoly

wypowiem sie tylko za siebie, osobiscie mam mieszane uczucia co do powstania kibicowskiego klubu i nie udzielam sie w tej materii pozostajac obserwatorem tych wydarzen. Natomiast uwazam ze gro naszych czytelnikow powinna wiedziec co dzieje sie w tej kwestii dlatego o niej piszemy. Zauwaz ze na 100% pojawiaja sie glownie informacje dotyczace pilkarskiego 2go ligowego Zaglebia ale poza tym piszemy rowniez o koszu i hokeju po trochu w miare mozliwosci. Tak wiec uwazam ze o kibicowskiej inicjatywie powinnismy rowniez pisac chociazby po to by informacje trafialy do wiekszego grona ludzi i zeby unikac spekulacji forumowych "napinaczy".
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez August 2011-07-17, 6:05 pm

Ja jestem ciekaw jak się zachowają grupy ultrasów, które dość jednoznacznie - w mojej ocenie - określiły się co do Spóki Akcyjnej jak i do "1906"
August

Postprzez yahaya 1906 2011-07-17, 6:28 pm

życzę im wszystkiego najgorszego:))
yahaya 1906

Postprzez jondek 2011-07-17, 7:38 pm

Im szybciej pójdą w niebyt,tym szybciej przestaną mącić w UM :kiepsko: Bo nie chce mi się wierzyć,że nie będą "łazić" po jałmużne do Miasta,osłabiając prawdziwe i jedyne ZAGŁĘBIE!!!
jondek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna