Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez krzysztof 2009-01-28, 10:17 am

dziejus napisał(a):Nie do konca wierze trenerowi.Robi dobra mine do zlej gry.A swoja droga wstyd zeby klubu nie bylo stac na 30 tys.zł.I nie piszcie ze jest kryzys.A moze kibice zrobia zrzutke na oboz ?

A ja uważam, że przy obecnej sytuacji klubu taki wyjazdowy obóz to pierwsza rzecz na liście wydatków bez których da się obejść.
Co to zawodnikom brakuje jodu, że muszą jechać nad morze ?
Uważam, że u nas też dadzą radę się przygotować do rundy wiosennej.
krzysztof

Postprzez 321 2009-01-28, 11:42 am

a co takiego jest tam, czego nie ma tutaj, że trzeba na obozy jeździć? Gdyby tam były chociaż jakieś wyjątkowe centra odnowy biologicznej...

Mnie zastanawia, czy taka ilość kontuzji nie wynika z nieodpowiedniego przygotowania... zła rozgrzewka?
321

Postprzez mayday77 2009-01-28, 4:22 pm

Zagłębie Sosnowiec przegrało z Odrą Wodzisław

Zagłębie w meczu sparingowym podejmowało Odrę Wodzisław. Ekstraklasowy rywal okazał się nie taki straszny i gdyby sosnowieccy piłkarze byli bardziej skuteczni, a bramkarz Maciej Gostomski zachował koncentrację, to wynik mógłby być zupełnie inny.
Jedyna bramka meczu padła po indywidualnym błędzie Macieja Gostomskiego. Wypożyczony z Legii zawodnik nie złapał dośrodkowanej piłki, a zakontraktowany niedawno w Odrze napastnik Jaroslav Machovec nie miał problemu z umieszczeniem jej w pustej bramce. - To już kolejny taki błąd Maćka. Szkoda tej sytuacji, bo gdyby nie ona, to mecz zakończyłby się pewnie sprawiedliwym remisem - żałował trener Janusz Kudyba. Do treningów wraca powoli kontuzjowany Adrian Masarczyk i wygląda na to, że jest bliżej wyjściowej jedenastki niż popełniający sporo błędów Gostomski.

Obie drużyny stworzyły kilka doskonałych okazji. Sosnowiczan ratował słupek, natomiast piłkarzy Odry zbyt mocne wypuszczenie piłki przez młodego Dariusza Bernasia. Zresztą występujący w składzie Zagłębia młodzieżowcy nie sprawiali wrażenia przestraszonych grą przeciwko drużynie z ekstraklasy. - Szczególnie chciałbym pochwalić Wojtka Szweda. W jego wieku to prawdziwa sztuka zagrać na wysokim poziomie, bez żadnych kompleksów przeciwko takiej drużynie jak Odra - chwalił młodego stopera Kudyba.

W pierwszej połowie między słupkami drużyny z Wodzisławia grał wypożyczony z Zagłębia Adam Bensz. O miejsce w bramce rywalizuje on z Adamem Stachowiakiem i jak na razie tę rywalizację przegrywa. - Brakuje mi gry. Ciężko pracuję, ale Adam to bardzo dobry zawodnik, reprezentant Polski. Jak na razie nie mogę przebić się do wyjściowego składu - opowiada Bensz, któremu w czerwcu kończy się okres wypożyczenia i wraca do Sosnowca.

Zagłębie Sosnowiec - Odra Wodzisław 0:1 (0:1)
0:1 - Machovec 29'

Składy:

Zagłębie Sosnowiec: Gostomski - Wróbel, Madej, Balul, Pajączkowski (85' Strojek), Kłoda (46' Myśliwy), Skórski, Bodziony (46' Szatan), Pietrzak (46' Ryndak), Hustava (65' Bernaś), Smolec (65' Sierczyński).

Odra Wodzisław: Bensz (46' Stachowiak) - Kłos (46' Kokoszka), Dudek (46' Malinowski), Dymkowski (46' Malinowski), Szary (46' Pielorz), Rygel (46' Woś), Kuranty (46' Kwiek), Gierczyk (46' Gruber), Wodecki (46' Małkowski), Machovec (46' Matulevicius), Moskal (46' Bagnicki).

Jak Wojtek Szwed mógł zagrać mecz w naszych barwach jak chłopaka nie ma nawet w składzie :)
mayday77

Postprzez hellboyek 2009-01-29, 12:19 pm

Wczoraj rano policjanci zatrzymali kolejnego "kibica", który w dniu 8 listopada 2008 roku podczas meczu piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec z Pogonią Szczecin wziął udział w zakłóceniu porządku publicznego - poinformowała Komenda Miejska Policji w Sosnowcu.

Mężczyzna został zatrzymany dzięki zapisowi z monitoringu, oraz informacjom jakie posiadali policjanci. Zatrzymany to 24-latek, mieszkaniec Dąbrowy Górniczej. Mężczyzna dobrowolnie poddał się karze. Dostał 8 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na 4 lata oraz dozór kuratora. Czynności prowadzi Komenda Miejska Policji w Sosnowcu.
Przypomnijmy, że 8 listopada w trakcie spotkania pomiędzy Zagłębiem Sosnowiec, a Pogonią Szczecin doszło do bójki kibiców obu drużyn. Sędzia przerwał spotkania na kilka minut. Tydzień temu zatrzymano dwóch kolejnych uczestników rozruchów.

GazetaSosnowiec.pl
hellboyek

Postprzez novack 2009-01-30, 4:26 pm

Miedź dostała 400 tys. zł od miasta
ASPN Miedź Legnica otrzymała 400 tysięcy zł z Urzędu Miasta z puli przeznaczonej na wspieranie sportu kwalifikowanego.

Wspieranie wyczynowego sportu z budżetu miasta umożliwiła październikowa uchwała rady miejskiej. Miedź mogła otrzymać pieniądze jeszcze w minionym roku, ale nie zgodził się wtedy na to prezydent Legnicy.

źródło: Lca.pl
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez emdżej 2009-02-01, 5:06 pm

http://www.sport.pl/pilka/1,65046,62232 ... kkera.html

O miejsce w kadrze Łukasz Trałka powinien rywalizować m.in. z Mariuszem Lewandowskim. - Widziałem go dotąd tylko w telewizji... - mówi Trałka, pomocnik Lechii Gdańsk i reprezentacji, najnowsze ligowe odkrycie Leo Beenhakkera.

Łukasz Trałka jest pierwszym od 21 lat piłkarzem Lechii w reprezentacji Polski

W poniedziałek w Portugalii rozpoczyna się zgrupowanie kadry, które potrwa do 12 lutego. Łukasz Trałka - niespodziewanie - zagra nie tylko w meczach z FC Ferreira (4 lutego) i Litwą (7 lutego), ale zostanie też na spotkanie z Walią (11 lutego), w którym zagrają już piłkarze z klubów zagranicznych.

- Trałka to kolejny przykład na to, że drzwi reprezentacji są otwarte dla piłkarzy z ligi polskiej - tłumaczy Rafał Ulatowski, asystent Beenhakkera.

Nos Kubickiego

Rok temu Trałka był na dnie. Próbował się dostać do drugoligowej wówczas Lechii, ale w sparingach grał fatalnie i wydawało się, że nie zostanie w Gdańsku. Uratował go nos trenera Dariusza Kubickiego.

- Trałkę znam od lat. Już w wieku 18 czy 19 lat grał w silnym klubie, czyli Pogoni Szczecin - opowiada Kubicki. - Potem miał zawirowania przy transferach. Jeszcze przed Lechią chciałem go zatrudnić w Górnika Łęczna, ale właściciel jego karty Antoni Ptak zdecydował, że Trałka pójdzie do Widzewa. Jego sytuacja przypomina mi losy Pawła Golańskiego. On nie potrafił się odnaleźć, kiedy trafił do Legii, ale w końcu znalazł swoje miejsce - w Koronie. I później już poszło. Łukasz też znalazł swoje miejsce - w Gdańsku.

Dlaczego zatrudnił Trałkę, choć wiele osób pukało się wtedy w czoło?

- Trałka potrafi zachować równowagę między ofensywą, a grą w obronie - komentuje Kubicki. - Mimo młodego wieku nie brakuje mu cech przywódczych, wie, kiedy przyspieszyć grę, a kiedy ją zwolnić. Mógłby tylko strzelać więcej bramek. Miałem o to do niego pretensje w Lechii.

Jesienią, już na boiskach ekstraklasy, Trałka był najlepszym piłkarzem przeciętnej Lechii.

- Nie da się ukryć, że Łukasz był kluczowym graczem drużyny - mówi Jacek Zieliński, który zastąpił Kubickiego. - I bardzo widocznym na boisku, choć ma głównie zadania defensywne. Jego atutem jest solidność - ma mało strat, popełnia mało błędów. A przy tej solidności wykazuje dużą swobodę rozgrywania.

Na początku był chaos

Pierwsze powołanie Trałka dostał w grudniu, kiedy kadra jechała do Turcji.

- To piłkarz, którzy nie tylko nadaje ton Lechii, ale wyróżnia się w lidze. Jest zawsze widoczny. Niekoniecznie w ataku, ale w destrukcji już tak, a przecież właśnie takie ma zadania - podkreśla Ulatowski i dodaje, że Beenhakker po raz pierwszy zwrócił na Trałkę uwagę w meczu Lechia - Polonia Warszawa.

- Liczyłem, że dostanę powołanie - tak Trałka wspomina grudniowy wyjazd do Turcji. - Ale od razu powiedziałem sobie, że powołanie to nie wszystko. To za mało. Chciałem się jeszcze pokazać Beenhakkerowi. Tak, by mnie zapamiętał.

Kadra była w Turcji w eksperymentalnym składzie. Trałka wspomina chaos, jaki panował na pierwszych treningach.

- Każdy chciał się od razu pokazać. Pierwsza gierka to była głównie walka, ostre wślizgi. Nie wyglądało to ciekawie. Trener nam przerywał i pokazywał, jak mamy się ustawiać, jak grać. Jego wskazówki były krótkie, ale konkretne. Dużo było gierek na małym obszarze, na jeden-dwa kontakty. Były krótkie, ale intensywne. I jedna po drugiej.

Jeszcze podczas pobytu w Turcji Beenhakker, w rozmowach z dziennikarzami, wyróżniał Trałkę jako tego, który zrobił największe postępy.

- Liczyłem, że dostanę kolejne powołanie - przyznaje Trałka.

I się nie przeliczył. Ulatowski: - Zasłużył na to swoją postawą w meczu z Serbią i podczas całego wyjazdu do Turcji.

- Do Portugalii jadę z takim nastawieniem, jak na pierwsze zgrupowanie - żeby się pokazać. A jak będzie, zobaczymy. Sam jestem ciekawy - mówi piłkarz.

Lewandowski z telewizji

O miejsce w składzie Trałka powinien rywalizować m.in. z Mariuszem Lewandowskim.

- Nigdy nie widziałem Mariusza na treningu, tylko w telewizji - przyznaje. - Wiadomo, że to dobry gracz, ważne ogniwo kadry. Nie powiem przecież teraz, że jestem od niego lepszy. Zobaczymy, jak będę wyglądał na jego tle na treningach.

Grę Trałki docenili też w Polonii Warszawa, czyli zespole dużo mocniejszym niż Lechia. Od 1 lipca Trałka będzie piłkarzem drużyny ze stolicy.

Jacek Zieliński, trener Polonii: - Dlaczego go chciałem? Bo to uniwersalny piłkarz, który poradzi sobie niemal na każdej pozycji. A do tego potrafi walczyć, ma charakter i takich piłkarzy nam potrzeba. Trałka nigdy nie pęka i myślę, że właśnie za to - oprócz umiejętności - docenił go Beenhakker.

Ulatowski: - Ostatnio prowadzony przeze mnie Bełchatów grał sparing z Lechią. Z przyjemnością patrzyło się na to, jak w środku pola rywalizuje ze sobą dwóch Łukaszów-kadrowiczów - Garguła i Trałka.

Czy Trałka zostanie w kadrze na dłużej? - Twardo stąpam po ziemi i myślę tylko o najbliższym zgrupowaniu - mówi. Na pytanie o finały mistrzostw świata w RPA w 2010 r. tylko się uśmiecha. - Przecież jeszcze się nawet nie zakwalifikowaliśmy. A jakby się udało? Każdy by chciał pojechać. Nie jestem inny.

A Kowalik przed grą w OE stwierdził, że Trałka jest dla nas za słaby i zrezygnował z niego po testach i zgrupowaniu.
emdżej

Postprzez novack 2009-02-01, 8:13 pm

Za to zakontraktował Białka (Jarosława) i Bodzionego.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez hellboyek 2009-02-07, 4:46 pm

We wszystkich spotkaniach padł grad bramek. Na będzińskim OSiRze swoje spotkanie rozegrał Zagłębiak Dąbrowa Górnicza. Lider IV ligi podejmował występującego o klasę niżej Górnika Piaski. Mimo przewagi dąbrowskiego klubu, spotkanie zakończyło się remisem 3-3. W meczu testowany był Artur Działach, który jest zawodnikiem Ruchu Radzionków, a jesienią grał w barwach Orła Nakło Śląskie. Na treningach będzie przebywał jeszcze tydzień. - Zmarnowaliśmy wiele dobrych okazji - powiedział po spotkaniu trener dąbrowskiego klubu. W klubie na razie nie ma szans na wielkie, transferowe zmiany. W Zagłębiu Sosnowiec spodobał się Artur Nowak, więc prawdopodobnie nie uda się przedłużyć jego wypożyczenia napastnika z AKS-u Niwka.

Zagłębia Dąbrowa Górnicza - Gónik Piaski 3-3 (1-1)
Bramki dla Zagłębiaka: Działach, Worna, Mitera

Remisem również zakończyło się spotkanie Sarmacji Będzin z Orłem Babienica-Psary. Sarmacja rozpoczęła to spotkanie od ataków i bardzo szybko wyszła na dwubramkowe prowadzenie. Bardzo ładną bramką z rzutu wolnego popisał się Adama Bała. Gościom udało się zdobyć bramkę kontaktową w 40. minucie. W drugiej połowie Sarmacja nie odpuszczała i strzeliła kolejne dwie bramki. Mimo prowadzenie 3-1 oraz 4-2, podopieczni Artura Szymkowskiego zaledwie zremisowali 4-4 z drużyną Orła. Jedynym nowym zawodnikiem w barwach będzińskiego klubu był młody zawodnik GKS-u Katowice Piotr Ślusarczyk, jednak najprawdopodobniej był to jego ostatni występ w barwach klubu z Będzina. Bardzo dobrą formę przed startem sezonu prezentuje natomiast Adam Bała, który w kolejnym spotkaniu strzelił dwie bramki. - Cieszy mnie postawa Adama. Mam nadzieję, że już tak zostanie - powiedział po meczu trener Sarmacji.

Sarmacja Będzin - Orzeł Psary-Babienica 4-4 (2-1)
Bramki dla Sarmacji: Bała (2x), Chudy, Zapart.

Swoje spotkanie wygrali za to Czarni Sosnowiec, a ich rywalem była Przemsza Okradzionów. Trener Piotr Boguszewski dał odpocząć części zawodników i podzielił drużynę na dwa składy. W drugiej połowie w polu zagrał golkiper Czarnych Tomasz Przybyś i udało mu się nawet strzelić bramkę. Już jutro Czarni Sosnowiec zagrają sparing w renomowanym przeciwnikiem, jakim niewątpliwie jest drużyna Sandecji Nowy Sącz. Rywal sosnowieckiego klubu wygrał kilka dni temu z występującą w Ekstraklasie Polonią Bytom, a także zremisował dziś 2-2 z GKS-em Tychy. Spotkanie odbędzie się o 13 w Skotnikach.

Czarni Sosnowiec - Przemsza Okradzionów 6-3
Bramki dla Czarnych: Cichoń (3x), Rutkowski, Przybyś, Laprus.

W podobnym wymiarze wygrała swój mecz drużyna AKS-u Niwka. Sosnowiecki klub występujący w V lidze podejmował FC Katowice (A klasa). AKS dominował na boisku. Na murawę wybiegł nawet trener drużyny Dariusz Wrona. - Rok nie grałem na dużym boisku, ale nie było źle - powiedział. Wrona stworzył nawet dwie dogodne sytuacje bramkowe. Pierwsza połowa zakończyła się wynikiem 2-0. W drugiej odsłonie, drużyna z Katowic nie miała zbyt wielu okazji do strzelenia bramki. Gdy AKS prowadził już 6-1, a na boisku ponownie pojawił się trener Dariusz Wrona, w szeregi sosnowieckiego klubu wdało się duże rozluźnienie. właśnie wtedy drużyna FC Katowice strzeliła jeszcze dwie bramki. - Dla mnie było 6-1. Wprowadziliśmy kilka zmian, gdyż jutro gramy w Siewierzu. Mamy pełną mobilizację przed niedzielą - powiedział trener. Cieszy mnie, że znowu w dobrej dyspozycji jest Mariusz Korepta - zakończył. Jutro rano w Siewierzu odbywają się ostatnie eliminacje do XIV Halowego Turnieju im. Włodzimierza Mazura. AKS jest jednym z faworytów do awansu.

FC Katowice - AKS Niwka Sosnowiec 3-6 (0-2)
Bramki dla AKS-u: Kozibąk, Szlufcik (2x), Ludwiczak, Korepta i samobójcza.

źródło: http://www.11.pl/rytm_pilki/sparingowo_w_zaglebiu/
Galeria: http://www.gazetasosnowiec.pl/gazetasos ... lebiu.html
hellboyek

Postprzez hellboyek 2009-02-09, 11:17 am

Od meczu Zagłębia Sosnowiec z Pogonią Szczecin minęły już trzy miesiące. Nadal jednak zatrzymywani są kolejni "kibice", którzy brali udział w burdach jakie miały miejsce w trakcie spotkania.

Tym razem zatrzymany został 19 letni mieszkaniec Sosnowca. Mężczyzna przyznał się do brania udziału w rozbojach oraz dobrowolnie poddał się karze. Został skazany na 10 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na 4 lata.

http://www.gazetasosnowiec.pl/gazetasos ... Pogon.html
hellboyek

Postprzez bulion 2009-02-09, 9:05 pm

Grzegorz Kurdziel wolałby być zawodnikiem

Grzegorz Kurdziel, trener bramkarzy Zagłębia Sosnowiec, a do niedawna również zawodnik sosnowieckiego klubu, został trenerem bramkarzy reprezentacji Polski U-16. Przeprowadziliśmy z nim rozmowę, nie tylko na temat tej ostatniej dobrej nowiny.

sosnowiec.info.pl: Jeszcze niedawno byłeś zawodnikiem. Pracę jako trener bramkarzy zacząłeś z powodu kontuzji?

Grzegorz Kurdziel: Jeszcze gdy byłem czynnym zawodnikiem zaproponowano mi prowadzenie szkółki bramkarskiej. Przez 3 lata prowadziłem trampkarzy i juniorów. Oczywiście pracowałem z młodymi bramkarzami w miarę możliwości. W sumie godziłem obowiązki piłkarza i trenera.

W poprzednim sezonie, w meczu z Wisłą Kraków, pokazałeś, iż ciągle możesz bronić na niezłym poziomie. Tęsknisz za grą w bramce?

Wszystkim powtarzam, że sto razy wolałbym być zawodnikiem niż trenerem. Będąc bramkarzem mam duży wpływ na to, co się dzieje na boisku; będąc trenerem mam już tylko pośredni wpływ. Poza tym zawodnicy mają ciekawą pracę. Moim zdaniem jest to najlepszy zawód na świecie. Jest splendor, honor, można być docenianym, co tydzień pisze się o piłkarzach w mediach. Jest to bardzo miłe. Dodatkowo w obecnych czasach w Polsce regularnie można grać na świetnych murawach, przy świetle jupiterów, przy wielotysięcznej publiczności. Naprawdę poszło to zdecydowanie do przodu. Zazdroszczę tego grającym piłkarzom!

Czy twoim zdaniem pozycja bramkarza jest najważniejsza na boisku?

Każda pozycja jest bardzo ważna. Bramkarz ma specyficzną rolę, bo jeśli popełni błąd, to najczęściej zespół traci bramkę. Ta pozycja jest więc najtrudniejsza pod względem psychicznym.

Jak się zaczęła twoja przygoda z reprezentacją Polski U-16?

Jestem uczestnikiem kursu na trenera I klasy licencji UEFA A. Podczas zajęć podszedł do mnie trener Andrzej Dawidziuk i zaproponował współpracę. Zapytałem, jak ma wyglądać i usłyszałem, że będzie to praca, z którąś z kadr młodzieżowych. Wtedy jeszcze nie określił o którą dokładnie chodzi. Zadzwonił do mnie kilka tygodni temu i poinformował, że chodzi o U-16.

Praca z tak młodym rocznikiem, to chyba trudne zadanie, gdyż zawodnicy w tym wieku bardzo szybko rozwijają się fizycznie, dojrzewa ich psychika?

Łatwiej na pewno jest w klubie, gdzie ma się kontakt i stałą kontrolę nad piłkarzami. Praca z kadrą to kontakt z zawodnikami raz w miesiącu, przez 2-3 dni. Reprezentacja to jest inny temat, tutaj chodzi o wyselekcjonowanie najlepszych zawodników z danego rocznika, by jak najlepiej rywalizowali z rówieśnikami z innych krajów.

Chyba odpowiada ci praca z młodymi zawodnikami, gdyż w Sosnowcu na tej pozycji jest dwóch młodzieżowców?

W Sosnowcu miałem też okazję pracować z zawodnikiem starszym od siebie, jak Boris Peskovic, czy z moim rówieśnikiem, Jakubem Wierzchowskim. Nasza współpraca układała się bardzo dobrze. Boris został wybrany najlepszym bramkarzem ligi. Dziś w kadrze mamy dwóch młodych zawodników na tej pozycji, gdyż wymusił to przepis. Na boisku musi być dwóch młodzieżowców, jeśli w bramce jest dobry młody zawodnik, to dzięki temu jest jakiś handicap w polu, jest to zawsze spora przewaga nad innymi zespołami. Uważam, że na dzień dzisiejszy mamy w drużynie dwóch dobrych i obiecujących bramkarzy. Na pewno mają szanse w przyszłości bronić w ekstraklasie, ale to już od nich zależy.

Jakie są największe zalety Macieja Gostomskiego i Adriana Masarczyka?

Może zacznę od Maćka, bo znam go dłużej. Umiejętności ma na bardzo wysokim poziomie. Technikę przy tym wzroście ma opanowaną prawie do perfekcji. Z Adrianem pracuję krótko i dopiero go poznaję. Jednak już dziś mogę powiedzieć, że ma świetny charakter. Widać, że całkowicie poświęca się temu co robi. Myślę, że ma dobry wpływ na zespół, gdyż potrafi bardzo dobrze kierować linią obrony. O słabszych stronach nie chcę się wypowiadać, gdyż najlepiej jak tylko zawodnik wie nad czym musi pracować.

Jesteś spostrzegany jako ostoja spokoju, jednak czasem potrafisz krzyknąć, tak jak to miało miejsce po błędzie Gostomskiego w sparingu przeciwko Odrze Wodzisław.

W życiu nie zawsze jest tak różowo, jakbyśmy to chcieli. To taka praca, że czasami trzeba podnieść głos. Pracujemy w zespole, staramy się rozmawiać o błędach jak najczęściej. Takie rozmowy i trenowanie tych zachowań na treningu, sprawiają, że bramkarz staje się lepszy. Rozmowa jest kluczem do wystrzegania się błędów w przyszłości.

Z którym z dotychczasowych bramkarzy Zagłębia najlepiej ci się współpracowało?

Z każdym. O kim teraz nie pomyśle, to muszę powiedzieć, że współpraca układała się bez zarzutu.

Czy masz jakiegoś trenera, na którym się wzorujesz?

W Polsce mamy bardzo dobrych trenerów bramkarzy. Byłem na stażu w Legii Warszawa, miałem tam okazję oglądać w pracy Krzysztofa Dowhania. Poznałem również warsztat Andrzeja Dawidziuka. Praca naszych trenerów bramkarzy jest na wysokim poziomie i jest się od kogo uczyć. Nie mam jednak żadnych kompleksów, jeśli chodzi o pracę, którą wykonuję.

Czyli niedługo możemy się spodziewać, że będziesz pracował z Łukaszem Fabiańskim, czy Arturem Borucem?

Nie, nie, to nie tak. To jest kolejny etap mojej pracy. Niczym się nie podniecam w tym momencie. To jest normalna sprawa, że ktoś młody dostaje szansę, a jak ja ją wykorzystam, to zależy tylko ode mnie. Oczywiście trzeba też mieć dużo szczęścia, bo oprócz ciężkiej pracy, jest to też bardzo ważne w życiu.

Kto, zdaniem Grzegorza Kurdziela, jest najlepszym bramkarzem świata?

Ja nie używam określenia najlepszy. Najskuteczniejszy jest lepszym określeniem, bo w bramce liczy się skuteczność. Obecnie jest nim ten, który pobił ostatnio wspaniały rekord, czyli Edwin van der Sar (bramkarz Manchesteru United, zachował czyste konto w 13 kolejnych meczach, bijąc w ten sposób o 15 minut rekord Wielkiej Brytanii - 1196 minut bez straty gola ustanowiony przez bramkarza Glasgow Rangers, Chrisa Woodsa w na przełomie lat 1986/87 - wyj. mw), a także Gianluigi Buffon. Wyróżniam tą dwójkę, przede wszystkim dlatego, iż świetnie znoszą obciążenia meczowe.

http://www.sosnowiec.info.pl/sport/pilk ... ,1,4,13700
bulion
Żółta kartka

Postprzez mayday77 2009-02-09, 10:55 pm

"Wróci ze zdwojoną siłą"

33-letni napastnik Zagłębia, Krzysztof Myśliwy, podczas weekendu zaliczył testy w Koronie Kielce. - Nie wyobrażamy sobie, żeby miał opuścić zespół - mówi prezes Zagłębia.

- Piłkarz chciał spróbować sił w I lidze. Strzelił nawet gola. Wierzę, że teraz ze zdwojoną siłą wróci do treningów w Sosnowcu - mówi Paweł Hytry, prezes klubu. Działacze chcą jeszcze wzmocnić siłę ataku. Szansę na podpisanie kontraktów mają Artur Nowak i Dominik Płaza.

W środowym sparingu z BKS-em Bielsko-Biała, ma być testowanych dwóch kolejnych graczy. - Czekamy na napastnika i pomocnika - informuje Hytry, który zapowiada, że we wtorek będzie rozmawiał o starcie Zagłębia w Memoriale im. Włodzimierza Mazura, który odbędzie się w najbliższa niedzielę.

Źródło:www.slaskisport.pl
mayday77

Postprzez Łuki19 2009-02-09, 11:08 pm

panowie dzialacze ja proponuje najpierw wyplaty pilkarzom na czas placic a potem podpisywac kontrakty a nie
Łuki19
Obserwowany

Postprzez neti 2009-02-10, 8:44 am

A skąd Luki19 masz takie info? Bo jeśli to prawda to nie dziwmy się, że zawodnicy od nas uciekają. W takim przypadku szanse na awans spadają z 50% do 0. Pozbyli się najwięcej zarabiających i dalej nie mają kasy, więc kibiców oszukują z tym awansem.
neti

Postprzez August 2009-02-10, 9:17 am

Łuki19 napisał(a):panowie dzialacze ja proponuje najpierw wyplaty pilkarzom na czas placic a potem podpisywac kontrakty a nie

Lista stypendystów miasta Sosnowca osiągających wysokie :) wyniki
w międzynarodowym lub krajowym współzawodnictwie sportowym w ramach sportu kwalifikowanego
. Stypendia przyznane na okres od stycznia do czerwca 2009 roku.

1. Białek Wojciech zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
2. Łuczywek Tomasz zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
3. Marek Adrian zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
4. Myśliwy Krzysztof zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
5. Pajączkowski Adrian zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
6. Pietrzak Rafał zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
7. Szatan Tomasz zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
8. Skórski Michał zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
9. Ryndak Dawid zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
10. Hustava Pavol zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
11. Bodziony Krzysztof zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
12. Smolec Piotr zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
13. Dorobek Grzegorz zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
14. Balul Tomasz zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
15. Gostomski Maciej zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
16. Wróbel Michał zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,

Nie są to żadne luksusy, ale zawsze coś. Poza tym jest to - póki co p trzecia liga. A te pieniądze pewne.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez neti 2009-02-10, 11:00 am

stypendia przyznane ale czy zostaly wyplacone tego juz nie wiemy
neti

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna