Lech Poznań- Zagłębie Sosnowiec 28.07.07 godz. 19.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez marcin___ 2007-07-29, 12:21 pm

marcin___

Postprzez PiotrK 2007-07-29, 1:40 pm

Wiekszosc pisze ze nie mamy obrony a ja powiem jeszcze raz ze obrona byla bardzo dobra do momentu gdy nie zszedl Kloda !!!!!!

Gawedzki przeszedl na prawa i tez mu szlo dobrze (chodz na lewej byl lepszy) .
Natomiast to co wyprawial Topolski na lewej to tragedia . I wlasnie przez to cala obrona sie posypala :/ .

Ktos narzekal na Kaliciaka ale on akurat bardzo ladnie w 1 polowie czyscil przedpole i zagral dobry mecz (choc 1 bramke zawalil).
PiotrK

Postprzez Darian 2007-07-29, 1:44 pm

Relacja filmowa z Poznania:

http://lechpoznan.tv/
Darian

Postprzez quijo88 2007-07-29, 4:08 pm

Szacunek za przyjazd w tak konkretnej liczbie na mecz, który do czwartku było możliwe, że się nie odbędzie.
quijo88

Postprzez Osman 2007-07-29, 5:44 pm

Mysle że teamt Lecha można już zamknąc i czas myśleć o Wodzisławiu i pierwszych punktach! :)

i... oby najeździe na oderke :P
Osman
Żółta kartka

Postprzez flex 2007-07-29, 6:26 pm

Osman napisał(a):Mysle że teamt Lecha można już zamknąc i czas myśleć o Wodzisławiu i pierwszych punktach! :)

i... oby najeździe na oderke :P

Dajmy jeszcze szansę się wypowiedzieć wszystkim.
Może umówimy się, że temat o meczu zamykamy 2 dni po nim. Czyli poniedziałek wieczór zamykamy. Jest to ok dla was ?
Ostatnio edytowano 2007-07-29, 7:53 pm przez flex, łącznie edytowano 1 raz
flex
Administrator

Postprzez Osman 2007-07-29, 6:40 pm

Ja tam czekam już na jakieś donosy na tomiast meczu z Wodzisławiem :P

Interesuje mnie jedynie ile mamy biletow i ile za przejazd :)

W końcu trzeba zobaczyć swądrużyne, a nie w radiu słuchać! :)
Osman
Żółta kartka

Postprzez Przemek26 2007-07-29, 8:19 pm

Zamkniemy jak się zacznie robić POKEMOLAND.
Wracając do meczu . Bagnicki nota 0 to i tak za wysoka. Folc też zmarnował . A Kmiecik ledwie wszedł zabrał piłę i trobił swoje. Szkoda że nie zagrał z Ozim np. od początku bo piłki prostopadłe Berka , były rewelacyjne. Robiły sporo zamieszania, a gdyby był Kmiecik od początku to wynik mógłby być inny. Szymon w bramce bardziej jak siatkarz niż bramkarz. Nerwy nerwami ale strasznie kiksował z łapaniem.Gwiazda Kaliciak kiks a'la Janikowski . Reszta ok.

Lech pokazał, że drzemią w nim duże możliwości, mimo że Zagłębie okazało się groźniejszym rywalem, niż ktokolwiek w Poznaniu zakładał, i stawiło twardy, mądry opór. Gospodarze wypunktowali jednak rywala ze świadomością, że każde potknięcie opinia publiczna w Poznaniu wykorzysta bezwzględnie, by wyżyć się na Franciszku Smudzie i jego zawodnikach. "Kolejorz" dał sobie radę, choć w pierwszej połowie miał duże problemy z Zagłębiem.

Już podczas prezentacji drużyn przed meczem było widać, z czym Lech będzie mieć największy problem. Zagłębie biło go na głowę, a może raczej należałoby powiedzieć "o głowę" w kwestii wzrostu. - Same wieżowce - ocenił ich trener Smuda. Efektem była przegrana przez Lecha większość pojedynków główkowych. Dokąd gra "Kolejorza" opierała się na wrzutkach ze skrzydeł, dotąd Sosnowiec sobie z tym radził. Przy 0:0 do przerwy Lechowi groziło to, że górę nad jego grą wezmą nerwy. - Za wszelką cenę chcieliśmy wbić tego pierwszego gola - mówił Piotr Reiss. Po pierwszym golu Rafała Murawskiego defensywna, ale niegłupia taktyka Zagłębia załamała się.

Druga linia Lecha pokazała, że drzemie w niej gigantyczny potencjał ofensywny. To ona, z siłą bomby atomowej, zmiotła Zagłębie - przy stanie 3:0 tak się przynajmniej zdawało. Wtedy nastąpiło coś, co trener Smuda nazywa "typową polską przypadłością". - Zamiast dobić rywala przy stanie 3:0, my uznaliśmy, że mecz jest rozstrzygnięty i pozwoliliśmy Zagłębiu na harce. Powiedzieliśmy mu: chodźcie, możecie zatańczyć na Lechu - denerwował się.

Pierwszego gola po ładnej indywidualnej akcji strzelił rezerwowy napastnik Grzegorz Kmiecik, drugiego dorzucił z karnego Jacek Berensztajn, chwilę wcześniej ścięty przez... Piotra Reissa.

Niestety, mecz rozstrzygnęła jedna składna akcja, w której debiutujący w Lechu Peruwiańczyk Hernan Rengifo pokazał, że jest mistrzem gry tyłem do bramki. Rozprowadził piłkę tak, że Reiss mógł wykończyć akcję ładnym golem.

Dodajmy, że jutro w hali przy ulicy Żeromskiego odbędzie się prezentacja drużyny. Początek o godz. 19., cena biletu 10 złotych (cały dochód trafi do kibiców).

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4349322.html
Przemek26

Postprzez Anecioreczek 2007-07-29, 10:27 pm

Bożę oglądałem skrót na Lechu i rzeczywiście tyle kiksów, baboli co miał Gąsiński to jest TRAGEDIA!! On w ogóle sie na bramkarza nie nadaje jest zdecydowanie za niepewny!

I ta bramka na początku puszczona pod brzuchem! :/ Dzięki Bogu że był spalony!

Osman-no jasne:/
Ale za to Ty byś bronił doskonale!
Anecioreczek

Postprzez Robson_2006sc 2007-07-29, 10:49 pm

Anecioreczek napisał(a):
Bożę oglądałem skrót na Lechu i rzeczywiście tyle kiksów, baboli co miał Gąsiński to jest TRAGEDIA!! On w ogóle sie na bramkarza nie nadaje jest zdecydowanie za niepewny!

tak za to ty jestes wspanialy Osman skoro on nie jest bramkarzem to kim ty jestes jak na wyjazdy nie jezdzisz tylko krytukujesz naszych grajków z przed monitora?
Robson_2006sc

Postprzez _PAoLO_ 2007-07-30, 3:19 am

Anecioreczek napisał(a):

codziennie przegladam to forum choc wpisuje sie tu bardzo zadko, czy Twoj podpis kolego Anecioreczek jest skierowany do mnie? a jesli tak to wytlumacz na publicznym forum co Cie tak boli w mojej osobie.
_PAoLO_

Postprzez adas 2007-07-30, 6:40 am

_PAoLO_ napisał(a):
Anecioreczek napisał(a):

codziennie przegladam to forum choc wpisuje sie tu bardzo zadko, czy Twoj podpis kolego Anecioreczek jest skierowany do mnie? a jesli tak to wytlumacz na publicznym forum co Cie tak boli w mojej osobie.
Kolego PAoLO. W podpisie Anecioreczka każdy użytkownik forum widzi swój nick. Forum daje takie możliwości.
Ostatnio edytowano 2007-07-30, 6:42 am przez adas, łącznie edytowano 1 raz
adas

Postprzez Stasiek Cięciur 2007-07-30, 11:03 am

Gąsiński tragedia, czy jest jeszcze szansa na Peskovicia?

Kmiecik- super akcja, gol z niczego
Stasiek Cięciur

Postprzez Przemek26 2007-07-30, 11:14 am

Bardzo konkretny skrót z meczu. Szymon miał kilka błędów, ale też szczęscie i kilka udanych interwencji.

http://www.onet.tv/28986,3029,8,2531072 ... wideo.html
Przemek26

Postprzez Raul75 2007-07-30, 11:18 am

Pierwsze koty za płoty. Szkoda, bo po cichu liczyłem na punkt. Ale rzeczywistość jest trochę inna; punktów szukać trzeba u innych i walka o utrzymanie będzie do końca. Jestem jednak za tym aby Peskovic i Prymula zostali. Bramkarza nam trzeba a Boris pokazał kilka razy klasę. Do tych, którym bardzo zalazł za skórę: gość jest typowym najemnikiem więc tam gdzie mu zaplacą będzie grał a jak mu nie zapłacą to barwy klubowe nie są ważne. Taka dziś jest rzeczywistość piłkarska. Nam zależy na doświadczonych ludziach więc może się dogadają. Mocno liczę na następne mecze i pokazanie charakteru; w końcu tyle nieszczęść pozasportowych na nas spadlo, że może piłkaesko będzie lepiej. Aha; do tej dziewczynki "Anecioreczek"; czymże zasłużyłem sobie na obecność w twoim opisie dziecko ??
Raul75

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników