03.06.2007 godz 17 BITWA O AWANS Zagłębie S.- Jagiellonia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez kaczorkowski 2007-05-29, 4:24 pm

To może ja też coś napisze ...

Zacznę od tego że będę na meczu, żeby nie było ... ale do rzeczy ...

MOIM ZDANIEM jeśli awansujemy to nie będzie to nasza zasługa tylko Lechii i Polonii które może pogubią punkty ... jeśli ... czyli nie liczę na zwycięstwa ... widzę jak aktualnie chłopaki grają ...
Jeżeli jakimś cudem zajmiemy jedno w premiowanych awansem miejsc ... niestety nie wiadomo ile tych miejsc będzie (na pewno 2) ... i wskoczymy do OE to równie szybko z niej wyskoczymy ...
Powiedzcie mi gdzie będziemy grać ?????????????????????????
Nie spełniamy 3 podstawowych kryteriów uzyskania licencji na grę w OE:
1. Brak oświetlenia
2. Brak odpowiedniej murawy
3. Brak zadaszenia
i pewnie by się jeszcze coś znalazło ...
można jeszcze dodać że za 3 lata stadion będzie musiał mieć minimum 15.000 miejsc ...

Czyli nie mamy szans na uzyskanie licencji co oznacza że i tak w OE nie zagramy ...

Reasumując MOIM ZDANIEM bez zaplecza (stadionu) nie ma sensu awansować do OE ...

Do zobaczenia w niedziele ... na biało ... Pozdrawiam ... Proszę na mnie nie krzyczeć ...
kaczorkowski

To zmartwienie dzialaczy.Zycze Wam awansu - obok Jagiellonii

Postprzez velsatis 2007-05-29, 4:37 pm

kaczorkowski napisał(a):To może ja też coś napisze ...

MOIM ZDANIEM jeśli awansujemy to nie będzie to nasza zasługa tylko Lechii i Polonii które może pogubią punkty ... jeśli ... czyli nie liczę na zwycięstwa ... widzę jak aktualnie chłopaki grają ...
Jeżeli jakimś cudem zajmiemy jedno w premiowanych awansem miejsc ... niestety nie wiadomo ile tych miejsc będzie (na pewno 2) ... i wskoczymy do OE to równie szybko z niej wyskoczymy ...
1. Brak oświetlenia
3. Brak zadaszenia
można jeszcze dodać że za 3 lata stadion będzie musiał mieć minimum 15.000 miejsc ...

Czyli nie mamy szans na uzyskanie licencji co oznacza że i tak w OE nie zagramy ...

Reasumując MOIM ZDANIEM bez zaplecza (stadionu) nie ma sensu awansować do OE ...

Do zobaczenia w niedziele ... na biało ... Pozdrawiam ... Proszę na mnie nie krzyczeć ...
velsatis

Postprzez czop91 2007-05-29, 4:51 pm

Licze na zwycięstwo Zagłębie i myślę, że mamy duże szanse na wygraną....
a co do wymagań OE będzie naprawdę ciężko je spełnić.!
czop91

Postprzez Hamer_sc 2007-05-29, 5:34 pm

Czytajac co niektorych naprawde troche sie wpieniam....Jesli ktos mowi, ze po co awansowac??po co nam to?? i tak nie mamy stadionu....i tak nie mamy wymagan....
A wiec powiedzcie mi kto je ma??? Czy jagiellonia jest w lepszej sytuacji do nas??a moze Polonia Bytom??u nich to juz kompletna nedza.....ale maja jedno......Maja SERCE....wierza w to ze mozna awansowac i zgarnac to milion zloych i walczyc najlepszymi druzynami......Co do licencji, to tylko pzpn tylko tak mowi, przeciez dobrze wiecie ze licencje dostaje kazdy tylko ma okreslony czas(po dogadaniu sie) na spelnienie wszystkich wymogow licencyjnych...nawet jest to rok czasu....takze ja nie widze nic strasznego co moze nas spotkac po awansie
W niedziele na LUDOWY......i trzeba wierzyc, ze nasi kopacze wygraja ten arcywazny mecz....trzeba wierzec sercem, i dopingowacv ich jak najmocnie, a nie wywodzic sie tutaj ze i tak nie dostaniemy licencji.....bo ja dostaniemy:)
Hamer_sc

Postprzez doom 2007-05-29, 5:38 pm

kaczorkowski napisał(a):To może ja też coś napisze ...

1. Brak oświetlenia
3. Brak zadaszenia

...

Jestem dokładnie tego samego zdania.
doom

Postprzez MrCricket 2007-05-29, 5:45 pm

zag23 napisał(a):Czemu Jaga wygra w Sosnowcu:
- z nami umie wygrywać na naszym stadionie, w ubiegłym sezonie zabrała nam baraże wygrywając 2:1;
- mecz jest w niedzielę a nasi mają związane jaja w ten dzień;
- Jaga jest ostatnio w formie- od 6 meczy nie przegrała nielicząc walkoweru z Zawiszą;
- Jaga sie poważnie wzmocniła w przerwie zimowej a my przespali okienko transferowe.

Drodzy kibice jak tu wierzyć w nasze zwycięstwo, trzeba się modlić może stanie się cud.

Człowieku statystyki nie grają...
MrCricket

Postprzez kor_nick 2007-05-29, 5:53 pm

Hamer_sc napisał(a): i tak nie mamy stadionu....i tak nie mamy wymagan....
A wiec powiedzcie mi kto je ma??? Czy jagiellonia jest w lepszej sytuacji do nas??

no akurat Jagiellonia jest.
Jest murawa za ponad 3 bańki, oświetlenie będzie montowane teraz po sezonie, co do zadaszenia to być może pzpn odpuści trochę w tym temacie, a jak nie to też sobie pewnie poradzimy
kor_nick

Postprzez kaczorkowski 2007-05-29, 5:57 pm

Hamer_sc napisał(a):Czytajac co niektorych naprawde troche sie wpieniam....Jesli ktos mowi, ze po co awansowac??po co nam to?? i tak nie mamy stadionu....i tak nie mamy wymagan....
A wiec powiedzcie mi kto je ma??? Czy jagiellonia jest w lepszej sytuacji do nas??a moze Polonia Bytom??u nich to juz kompletna nedza.....ale maja jedno......Maja SERCE....wierza w to ze mozna awansowac i zgarnac to milion zloych i walczyc najlepszymi druzynami......Co do licencji, to tylko pzpn tylko tak mowi, przeciez dobrze wiecie ze licencje dostaje kazdy tylko ma okreslony czas(po dogadaniu sie) na spelnienie wszystkich wymogow licencyjnych...nawet jest to rok czasu....takze ja nie widze nic strasznego co moze nas spotkac po awansie
W niedziele na LUDOWY......i trzeba wierzyc, ze nasi kopacze wygraja ten arcywazny mecz....trzeba wierzec sercem, i dopingowacv ich jak najmocnie, a nie wywodzic sie tutaj ze i tak nie dostaniemy licencji.....bo ja dostaniemy:)

A mnie wpieniają ludzie którzy piszą coś nie mając o tym pojęcia. Wystarczy poczytać trochę przepisów ... PZPN owszem może wydać licencję warunkową na 6 miesięcy ale tylko w przypadku nie spełnienia JEDNEGO warunku. W takim przypadku tylko Ruch ma szanse na grę w OE na własnym stadionie (brak odpowiedniej murawy), co do Jagi i Polonii się nie wypowiadam bo nie wiem jak u nich z obiektami i przyznam że mało mnie to obchodzi.
Wracając do Ludowego ... Nie ma szans aby przed nowym sezonem (ile zostało 2 czy 3 miesiące?) spełnić wymagania nawet na licencję warunkową a co za tym idzie nie ma szans aby Zagłębie grało na własnym stadionie ...
Pozdrawiam ... i do niedzieli :)
kaczorkowski

Postprzez ZIBI-26 2007-05-29, 5:59 pm

Kiedy juz w niedziele wgramy z Jaga to wszyscy wbijamy na murawe by utrzcic awans z chlopakami i pobrudzic białe koszulki to moje marzenie od siebie dam wszystko zeby tak sie właśnie stało i licze że nasi piłkarze równie mocno zdeterminowani podejda do tego meczu.
ZIBI-26

Postprzez Jagiellonia 2007-05-29, 6:09 pm

Jedziemy do Was po Ekstraklase !

:509:

BKS ! BKS ! BKS !
Jagiellonia

Postprzez fan78 2007-05-29, 6:21 pm

kaneko napisał(a):
fan78 napisał(a):Bilety masz w SKLEPIE KIBICA.A w dniu meczu to se bedziesz musiał kolejke od 7 rano zając zeby bilet kupic.Po co czekać?

Ok, dzięki. A w jakich godzinach jest czynny sklep kibica, tam moge sobie kupić ile chce biletów na raz? I tam nie ma kolejek?

Poniedziałek-Piątek od 10 do 17
Sobota od 12 do 14
fan78

Postprzez laki 2007-05-29, 6:21 pm

Pamiętam ostatni mecz o wszystko z Jagiellonią , po gwistku biłem brawo piłkarzą i myślałem nasi byli słapsi, a może to i dobrze ,rok to kawał czasu przynajmniej zrobią coś
na Ludowym.
Minoł rok a sytuacja się powtarza, z jednym wyjątkiem na Ludowym przybyło chwastów.
laki

Postprzez psv 2007-05-29, 6:24 pm

Jagiellonia napisał(a):Jedziemy do Was po Ekstraklase !

:509:

BKS ! BKS ! BKS !

Zapraszamy ale ekstraklasę będziecie dopiero świętować na meczu z unią!
psv

Postprzez Karmel 2007-05-29, 6:46 pm

ja nie wiem dlaczego niekotrzy tak sie goraczkuja ze wymogow nie spelniamy... przeciez po 1. jak juz kilka osob zauwazulo inni sa w tej samej sytuacji co my lub gorszej(patrz Bytom). po 2 to tez ktos zauwazyl ze pzpn daje pewien czas na zmodernizowanie obiektow- jak na pierwsza kolejke nie bedzie wszystkiego to sie krew nie poleje. a wreszcie po 3. jak juz bedzie zapewnieony awans to myslicie ze nasz sprawdzony gospodarz dalej bedzie siedzial i obiecywal tylko? nie sÄ…dze- w tedy po prostu ruszy budowa na ludowym! Mysle ze z oswietleniem to nie bedzie problemu, z zadaszeniem tez nie, bo to mozna robic jeszcze podczas sezonu, gorzej z murawa:/ ale to przeciez nie temat o stadionie wiec troche o meczu.
Licze na to ze Jaga bedzie u Nas bedzie grala tak jak na poczatku rundy czyli slabo... Chcialbym aby ten mecz byl nudny- zebysmy z nimi pojechali i do przewy wygrywali 3-0, ale tak raczej nie bedzie, dlatego na mysl o meczu juz teraz mnie strach oblatuje...
Karmel

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-05-29, 6:48 pm

Wszystko zalezy od naszych zawodnikow jak podejda do tego meczu calego
nie II polowa nie ostanie 15 minut - CALY MECZ.
Widzialem mecz Polonia Wwa - Jaga otoz jest to mecz dla Berka - ON MUSI
otworzyc wynik ze stalego fragmentu wowczas naszym napadziorom bedzie
o wiele latwiej strzeli dalsze bramki.
Nasza obrona to musi oczy miec WSZEDZIE, bledow ZERO - wowczas wygramy
z Jaga na LUDOWYM.
Powtarzam nasza druzyna gra caly mecz (zdaje sobie sprawe ze upal) ale gramy
o OE. Mysle ze bedzie dobrze tym razem i powiem tak JA BEDE SWIETOWAL PO
WYGRANYM MECZU Z KSZO dopiero.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona