przez Bez_Twarzy 2007-03-25, 7:59 pm
Po przeczytaniu Waszych postów postanowiłem się wypowiedzieć. Rozumiem Wasze rozgoryczenia po porażce, ale to nie powód żeby obrażać Nasz klub. Czy wyzywanie Nas od prowincji i zadupia piłkarskiego to forma ulżenia sobie ?. Gdybyśmy przegrali na pewno nie uciekałbym się do wyzwisk w Waszym kierunku i ubliżania Waszej drużynie. Wiem, że większość postów była pisana pod wpływem emocji, ale jednak radze przemyśleć swoje wypociny zanim się je przedstawi publicznie. Meczu nie widziałem, słuchałem jedynie relacji w Waszym radiu, ale... Czy to, że przegraliście to naprawdę tylko i wyłącznie wina Waszych zawodników ? W poprzednim swoim poście uprzedzałem, że Nasi zawodnicy pokażą Wam co znaczy wola zwycięstwa i determinacja. Owszem mogę zgodzić się, że Nasi piłkarze nie grali pięknie, ale nie o to chodziło. Rywal z "pierwszej półki", wicelider ligi i do tego grający u siebie. Te czynniki decydują o tym, że nie ważne jest piękne widowisko, tylko ilość wywiezionych punktów. Jestem dumny z Naszej drużyny, że udało im się wypełnić taktyczne założenia trenera, a zarazem pokazali, że nie są chłopcami do bicia tylko zawodnikami mogącymi rywalizować z każdym z ligi jak równy z równym. Stare porzekadło mówi, że gra się tak ja przeciwnik pozwala, a dzisiaj nie pozwoliliśmy Wam na wiele i za to chwała Naszej drużynie. Chciałbym również wyrazić zdziwienie postawą Waszych kibiców. Wyzywanie własnych zawodników od "frajerów" i mówienie, że nie pójdzie się na następny mecz :?:. To mają być "najwierniejsi fanatycy", którzy śpiewają na meczach : "Czy Wygrywasz Czy Nie..." :?:. Szczerze to nie wydaje mi się, ale Wasza sprawa. Tyle z mojej strony. Pozdrawiam wszystkich kibiców Zagłębia Sosnowiec i życzę powodzenia w walce o OE.