Piast Gliwice - Zagłębie Sosnowiec 28 lipiec, 20:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez un-governable 2006-07-29, 10:54 am

Darian napisał(a):
Co do zachowania kibiców przed meczem to.... no comments :?
Ale w czasie meczu dostosowali się do poziomu naszych piłkarzy.Siedzieli cichutko jak myszy w kościele.Tylko na początku było trochę dopingu a potem zero,cisza jak makiem zasiał.

.

Ja p***le , koleś gdzie ty byłeś bop na pewno nie na meczu , co mamusia nie puściła?jak nie masz pojęcia to sie nie odzywaj , bo potrafisz cwaniakować tylko na forum a przed kumplami pewnie się chwalisz że jeździsz na yjazdy ,,taaa chyba do babci na wieś
dawno nie było takiego dopingu z naszej strony , nawet na rchu gdzie było nas kilka razy więcej , szczególnie w 2 połowie przy wyniku 0-3 a później 0-4 doping do samego końca .Wielki szacunek dla tych co byli ,a tym co nie chciało sie dupy ruszyć CHWD!
un-governable

Postprzez Lukasz_1906 2006-07-29, 11:08 am

Ja powiem tak : ale boli !! :(

Ale z drugiej strony taki zimny prysznic się przydał!! Meczu nie widziałem (bo niemoge powiedzieć , że widziałem stojąc na parapecie naprzeciwko wejścia do klatki) i nie będe oceniał gry naszych piłkarzy !! Może poprostu zabardzo uwierzyli , że awans jest już nasz ?! Zostali spowadzeni na ziemie i musi to zadziałać pozytywnie w następnym meczach ! Bo gdzie mają nam udowodnić , że wczorajsza porażka z Piastem była tylko falstartem , jak nie na Ludowym w meczu z Miedzią ?

Nadejdzie wiosna i lepsze czasy , powróci nasze Zagłębie w szeregi Ekstraklasy !! :wink:
Lukasz_1906

Piast - Zagłebie

Postprzez jaculla 2006-07-29, 11:17 am

Witam,
mecz wzbudził wiele emocji.
W pierwszej połowie - w środku pola - przeważało Zagłębie, rozgrywając piłkę w sposób na tyle efektywny, że dochodziło do bardzo wielu dogodnych sytuacji podbramkowych.
Poziom waszej skuteczności we wczorajszym meczu pozostawia bardzo wiele do życzenia.
Nasza skuteczność godna podziwu.
Ponadto, na co prawie nikt nie zwrócił uwagi - to poziom sędziowania , zwłaszcza w pierwszej połowie.
Można powiedzieć, że każdy kontakt dwóch zawodników - Piasta z piłkarzem Zagłębia kończył się odgwizanym faulem dla Gości.
Sedzia Gawron robił wszystko, aby Wam pomóc.
Jest to bezdyskusyjny fakt.
Na tym tle wynik 3-0 do końca pierwszej połowy może mylić, gdyż z obrazu gry to Zagłebie dominowało w środku pola, "popisując się" totalną nieskutecznością pod naszą bramką.
Druga połowa to zupełne przeciwieństwo pierwszej - Goście nie istnieli. Wierzchowski wyciągął co najmniej dwie piłki, ratując Was przed pogromem i kompletną kompromitacją.
To tyle w sprawie przebiegu meczu i gry.
Piszę tu, na Waszej stronie, bo nie mogę nie napisać o istotnym, powtarzającym się notorycznie elemencie, który towarzyszy nieodłącznie obecności Waszych kibiców, obojętnie, czy gracie u siebie czy na wyjeździe.
Jest to totalne chamstwo, bluzgi i wyzwiska, zawsze rzucane przez Was jako pierwszych.
Wczoraj było dokładnie tak samo, jak zawsze.
Domyślam się, że macie kompleksy lub prezentujecie sobą takie dno rynsztoka, że inaczej po prostu nie potraficie się zachować.
Jestem na każdym meczu Piasta w Gliwicach i na wielu wyjazdowych.
Nigdzie, podkreślam to z naciskiem, nigdzie nie ma takiej hołoty jak u Was.
Szkoda, ponieważ należy domniewywać, że na Waszych ziemiach motłoch ma szczególne warunki do rozmnażania się i cieplarniane warunki rozwoju.
Oceniając Was z tej perspektywy nie zasługujecie na I ligę, raczej kompromitujecie się, utrwalając obiegową opinię o czerwonym Zagłębiu i elemencie wywodzącym się z niego.
Pozytywnych wrażeń nikt z obecnych wokół mnie na meczu niestety nie odniósł.
Przez cały mecz kibice byli prowokatorami, bluzgając i wyzywając na okrągło miejscowych.
Moja końcowa opinia to:
Zagłębie - prawie jak drużyna,
Wierzchowski - prawie jak bramkarz
Kibice - rasowa ..... doposzcie sobie sami.
Pozdrowienia dla normalnych
jaculla

Postprzez Banan 2006-07-29, 11:48 am

...Piast -prawie jak organizacja
Prowokatora miałeś przy ławce Zagłębia-skakał przez ogrodzenie itd.
Banan

Postprzez ziaro25 2006-07-29, 11:50 am

Tak sędzia pomógł,ale wam nie dał ewidentnej kartki(była by druga) za celowe zagranie ręką dla zawodnika nr20.Co nie oznacza,że nie wygraliście zasłużenie,ale grając w 10 różnie mogło być.
ziaro25

Postprzez G. 2006-07-29, 12:15 pm

Chciałem tylko powiedzieć, że na stronie głównej opcja "Oceń występ" nie ma najmniejszego sensu. Ocenianie gry naszych zawodników z perspektywy tej klatki nie ma żadnego, najmniejszego nawet sensu. Swoją drogą, jak takie coś jak Piast mogło dostać licencję za taką klatkę? To jest nieporozumienie. I do tego kolesia z Gliwic co wcześniej napisał, że nie zasługujemy na OE chcę rzec - A wy zasługujecie na OE? Za ten stadion? Za "kibiców"? Nie spodziewam się odpowiedzi więc nie wysilaj się. PS. Na temat gry naszych, jak wcześniej napisałem nie będę się wypowiadał bo widać było niewiele.
G.

Postprzez radkowitz 2006-07-29, 12:25 pm

WOJTEK napisał(a):
radkowitz napisał(a):tylko debilu zauważ że w tabeli liczy sie też bramki zdobyte i stracone :) dziecinko wracaj do mamusi niech Cię nauczy bo wie więcej o futbolu niż Ty :)
Powiem krótko: skończ się wpisywać na róznych forach bo tylko nam wstyd robisz.
Oto pierwszy z brzegu przykład:
http://www.90minut.pl/news.php?id=433810
Ruud - 28 lipca 2006, 21:47:49 - 193.151.48.135
Ależ nam Białek przygotował drużyne. Ja rozumiem że to pierwszy mecz sezonu ale aż 4:0? Panu Białkowi już podziękujemy bo to jest zwyczajny blamaż.

Autor tych słów to posiadacz maila radkowitz@wp.pl .
Cóż za zbieg okoliczności, prawda ???
I po jaką cholerę piszesz o meczu, którego nawet NIE WIDZIAŁEŚ ???
Moja rada: zbastuj albo ja Cię powstrzymam.

Chłopie ciągle cenzurujesz moje posty i pewnie tego tez wykasujesz.
Nikt mi nie zabroni pisać na innych forach. Wpisan 90minut.pl był zaraz po końcu meczu więc nie dziwota że jest w takim stylu jak mi tu kurna znajomi hanysy nawrzucają że Zagłębie to dno. wstyd nie ja robie tylko nasi piłkarze i nie tylko ja pomstowałem jako kibic Zagłębia na 90minut.pl
a co do tego że wypowiadam się o meczu, którego nie widziałem. Bitwy pod Grunwaldem też nie widziałem a się o niej wypowiadam więc Twój argument jest niedorzeczny. Mam nadzieje że masz honor i nieskasujesz tego posta bo nie jest w nim nic obraźliwego a jedynie obrona przed nagonką.
radkowitz
Obserwowany

Postprzez mdc dg 2006-07-29, 12:28 pm

Ty jaculla masz jakieś problemy to idź do lekarza albo do kościoła i się wyżal i od.ierdol się od naszego klubu.Zajmij się tym swoim śmiesznym klubikiem z garstką kibiców :lol: A teraz mała napinka w Gliwicach tylko KSG :lol:
mdc dg

??

Postprzez Diouf39 2006-07-29, 12:31 pm

Wszystko tu już zostało napisane. To dopiero pierwsza przegrana runda z 34 zakontraktowanych. Wszyscy przecież wierzymy, że teraz będzie coraz lepiej.
A co do organizacji wpuszczania naszych kibiców i samego sektora zwanego klatką, to należy się piastowi "... złota czcionka teleexpresu." W takich warunkach oglądać mecz, niech to ch.. strzeli.
Diouf39

Postprzez AUROCHS 2006-07-29, 12:34 pm

Zazdroszczę tym którzy mogą oceniać grę naszych piłkarzy. Niestety nie dość że wszedłem dopiero na druga połowę to jeszcze widok z klatki był średnio śmieszny. :roll: Widziałem tylko 4 bramkę w której to nie popisał się Wierzchowski, a co do zmarnowanych sytuacji Folca to nie mam zielonego pojęcia – może marnował je w pierwszej połowie, natomiast w drugiej odsłonie nie sposób z mojej perspektywy było dostrzec cokolwiek co działo się pod bramką gospodarzy. Natomiast jeżeli ktoś po tym jednym spotkaniu zaczyna sieć defetyzm to może niech przestanie pisać na forum Kibiców ZAGŁĘBIA, bo kibicowanie chyba polega na WIERZE a ci pesymiści z tym pojęciem chyba nie wiele mają wspólnego. Ciekawe co napiszecie po meczu z Miedzią bo jestem przekonany że ich pykniemy bez problemu.
AUROCHS

Postprzez radkowitz 2006-07-29, 12:44 pm

AUROCHS napisał(a):Zazdroszczę tym którzy mogą oceniać grę naszych piłkarzy. Niestety nie dość że wszedłem dopiero na druga połowę to jeszcze widok z klatki był średnio śmieszny. :roll: Widziałem tylko 4 bramkę w której to nie popisał się Wierzchowski, a co do zmarnowanych sytuacji Folca to nie mam zielonego pojęcia – może marnował je w pierwszej połowie, natomiast w drugiej odsłonie nie sposób z mojej perspektywy było dostrzec cokolwiek co działo się pod bramką gospodarzy. Natomiast jeżeli ktoś po tym jednym spotkaniu zaczyna sieć defetyzm to może niech przestanie pisać na forum Kibiców ZAGŁĘBIA, bo kibicowanie chyba polega na WIERZE a ci pesymiści z tym pojęciem chyba nie wiele mają wspólnego. Ciekawe co napiszecie po meczu z Miedzią bo jestem przekonany że ich pykniemy bez problemu.

Pewnie masz racje i nawet jakby było 8:0 jak tylko zdrowie i praca pozwoli to sie na tym meczu stawie ale nie umniejsza to że trzeba krytykować i rugać bo to może tylko wyjść na lepsze. Wszyscy są rozgoryczeni ale każdy chce by to tylko wpadka przy pracy była. Ja sądze że to wina Białka i obym sie mylil. To nie jest defetyzm z mojej strony tylko konstruktywna krytyka. Nie wiem na ile wierzyć "Faktowi" ale jeśli piszą prawde to mamy drugi budżet w 2 lidze i dwa razy taki jak Piast. Nie wiem jakie są prawdziwe dane ale nie przypominam sobie przypadku kiedy taki murowany faworyt w jakiejkolwiek lidze tak przegrywa pierwszy mecz.
radkowitz
Obserwowany

Postprzez zgredos 2006-07-29, 1:12 pm

Początek sezonu jak z koszmaru, nie wiem co się stało w sparingach Zagłębie prezentowało się całkiem dobrze, a kilka dni póżniej w meczu o punkty nic im nie wychodziło. Teraz może już być tylko lepiej
zgredos

Re: Piast - Zagłebie

Postprzez soohoq 2006-07-29, 1:18 pm

jaculla napisał(a):Piszę tu, na Waszej stronie, bo nie mogę nie napisać o istotnym, powtarzającym się notorycznie elemencie, który towarzyszy nieodłącznie obecności Waszych kibiców, obojętnie, czy gracie u siebie czy na wyjeździe.
Jest to totalne chamstwo, bluzgi i wyzwiska, zawsze rzucane przez Was jako pierwszych.

Oo ciekawe czyzbys jechal z Zaglebiem na kazdy wyjazd??
A poza tym piszesz nieprawde.

jaculla napisał(a):Domyślam się, że macie kompleksy lub prezentujecie sobą takie dno rynsztoka, że inaczej po prostu nie potraficie się zachować.
Jestem na każdym meczu Piasta w Gliwicach i na wielu wyjazdowych.
Nigdzie, podkreślam to z naciskiem, nigdzie nie ma takiej hołoty jak u Was.

Za duzo to Ty nie widziales ogladajac mecze Piasta.Ale jak juz piszesz o holocie.Nie pamietam takiej "holoty" jak w Gliwicach.
Cos zwane "stadionem" polozne gdzies w srodku niczego, z wielkim klepiskiem pod tym "obiektem".Kurz ,pyl wszedzie w tym upale dal sie we znaki.Brak moznosci kupna jakiegos napoju czy jedzenia.Klatka i warunki na stadionie zalosne - to jest holota.

jaculla napisał(a):Oceniając Was z tej perspektywy nie zasługujecie na I ligę, raczej kompromitujecie się, utrwalając obiegową opinię o czerwonym Zagłębiu i elemencie wywodzącym się z niego.

Noo wszyscy sie tu smuca tak surowa Twa ocena 8)
A "obiegowa opinia o Czerownym Zaglebiu" to ,musze Cie rozczarowac , postpeerlowski kompleks kilku poniemieckich miast w Oberschlesien .O lokalnym elemencie to mozesz sobie poczytac w jednym z ostatnich numerow "Wprost"

aha i dzieki dla rowerzysty chyba - kibic Gornika

pozdro
soohoq

Postprzez janel 2006-07-29, 1:22 pm

G. napisał(a):(...) Swoją drogą, jak takie coś jak Piast mogło dostać licencję za taką klatkę? To jest nieporozumienie. I do tego kolesia z Gliwic co wcześniej napisał, że nie zasługujemy na OE chcę rzec - A wy zasługujecie na OE? Za ten stadion? Za "kibiców"? Nie spodziewam się odpowiedzi więc nie wysilaj się. PS. Na temat gry naszych, jak wcześniej napisałem nie będę się wypowiadał bo widać było niewiele(...)

Kolego G zadaj sobie troszke trudu i poszukaj, co klub Piast stara sie ostatnim czasem robic, dla spelnienia wymagan licencji pzpn na gre w OE. Jezeli nie masz czasu, to podpowiem Ci, ze zostalo zrobione oswietlenie, w niedalekiej przyszlosci bedzie boisko treningowe ze sztuszna nawierzchnia, podgrzewana plyta glowna. Dodatkowo w okresie kilku lata maja byc przebudowane istniejace trybuny i dobudowane nowe za bramkami- dlatego klatka na dzien dzisiejszy jest jak jest (spelnia wymogi pzpn co do 5% ogolnej pojemnosci)
Nie mam ochoty sie sprzeczac, ktory klub robi lepiej- Piast starajac sie budowac w miare wszystko od nowa, czy Zaglebie, ktore modernizuje stadion na starych nasypach.
Co do meczu, to mam wielka satysfakcje, ze przez najblizsze pol roku, to moi znajomi z Sosnowca beda mi stawiac piwka:)
Mimo wszystko serdecznie zycze Wam awansu razem z Piastem do upragnionej ekstraklasy
ze sportowymi pozdrowieniami
janel

Postprzez PTAQ84 2006-07-29, 1:37 pm

krótko..falstart..
Beret oby tak dalej tylko za dużo strat w środku pola..
PTAQ84
WOJKOWICE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna