TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Elijash 2006-01-06, 6:13 pm

zeby cos zrobic jestem zaa....

ale forma plotna na pierwszym meczu.....jestem przeciw.

Zwykle przy takich akcjach wali sie doping(pomijam fakt ze juz jest zwalony)........"pierwsza polowe niespiewamy bo bedzie wisiala flaga, protest" i tego typu pierdzieleje.... a na wiosne DOPING bedzie nam bardzo potrzebny.

Z reszta optymistycznie pod tym wzgledem - pierwszy mecz bedzie na maxa.(glod pilki)

ps. bardziej widze okupowania UM, alpo pikiety, albo plotno tyle ze nie na meczu a na wiadukcie:) gdzie zawsze wisi info o meczu.:)))
Elijash

Postprzez Krzysztof15 2006-01-06, 9:30 pm

Marpic napisał(a):A może tak zamiast pisać to może jakaś akcja przeciw włodarzom miasta.Może ktoś ma jakiś pomysł, może jakaś zbiórka na płutno, aby na pierwszym meczu zademonstrować nasze niezadowolenie,a może coś innego??

No, to może jakaś akcja ulotkowa na ten temat ?

Na takiej ulotce powinna być opisana długa historia wyjatkowego "zaangażowania" władz miejskich Sosnowca w modernizaję stadionu. Można by podać przykłady jak to się robi gdzie indziej. i oczywiście apel do kibiców, o nie popieranie w najbliższych wyborach samorządowych tej opcji politycznej i tych ludzi którzy rządzą własnie w Sosnowcu

Głowę dam, że "wsadzimy kij w mrowisko" Perspektywa potencjalnej utraty kilku tysięcy głosów, przy zazwyczaj bardzo marnej frekwencji w takich wyborach zapewni Górskiemu wiele nie przespanych nocy :!:

Pamiętajcie, jest takie powiedzenie "Non Herkules contra plures"
a po polsku mniej wiecej tak I Herkules dupa kiedy ludzi kupa"

To takie żartobliwe przedstawienie faktu, że w demokrcji jednostka ma potężną władzę,
ale tylko wtedy kiedy siÄ™ zorganizuje z innymi jednostkami.

Pamiętacie jak tuż przed ostatnimi wyborami "nasi politycy" wykazywali aktywność ?
Ile było ulotek, aby ich popierać, w przed dzień wyborów ?

Teraz my zróbmy akcję wyprzedzającą. Zacznijmy wybory już teraz. To ONI niech zabiegają o nasze poparcie,
ale już teraz, czynami , a nie czczymi obietnicami. Faktami i efektami. a nie kiełbasą wyborczą :!:

Podkreślam jeszcze raz, że obawa przed utratą kilku tysięcy głosów i przegraną w wyborach spwoduje wielki szum wokół naszej wspólnej sprawy. I tylko wtedy coś naprawdę zyskamy :!:

Ale tą akcję należy zorganizować już od pierwszego meczu, a nawet już
teraz, podczas meczy hokejowych, czy innych imprez.

Każdy kibic (i nie tylko) powinien dostać taką ulotkę i to po parę razy. Powinny także dotrzeć jak naszybciej do naszych "elyt" które niczego sie tak nie boją jak utraty dostępu do "koryt" :!:

I co wy na ten pomysł ?

PS. Aby nie było, że jestem tylko inspiratorem pomysłu, informuję, że mam pewien dostęp do środków technicznych niezbędnych do produkcji, przynajmniej części takich ulotek.

Potrzebne są jednak decyzje i dopracowanie tego pomysłu przez ....
No właśnie przez kogo, jak nie ma Stowarzyszenia, czy innej organizacji kibiców Zagłębia ? Więc kto to ma zrobić ?
A ktoś musi, bo taka okazja będzie znowu dopiero za kilka lat :!:
Krzysztof15

Postprzez ASTER 2006-01-06, 10:33 pm

Gadu gadu - itp i tak wygrajÄ… Ci co teraz rzÄ…dzÄ… i rzÄ…dzili 8)
moge założyć się o karton piwka! :D
pozdrowionka
ASTER

Postprzez Elijash 2006-01-06, 10:43 pm

dobry pomysl, popieram w 100%, przy odrobinie checi mogloby to zadzialac.
Widze tu nawet role mediow, na zwrocenie uwagi na prace UM w tej sprawie. Z drugiej jednak strony trzeba by uwazac na zwykle hienny pismackie, ktore by nie pisaly "jak to zle sie dzieje w klubie" , i nie psuly ostatnio naderwanej troszke atmosfery w samym Naszym Zaglebiu.

ps. do takiej akcji zaangazowalbym kiboli w wieku 15, 19, zamiast kozaczenia na klatkach schodowych, w bramach, wloczenia sie bezproduktywnego itp zrobili by cos pozytecznego:)):)
Elijash

Postprzez Krzysztof15 2006-01-06, 11:02 pm

ASTER napisał(a):Gadu gadu - itp i tak wygrają Ci co teraz rządzą i rządzili 8)
pozdrowionka

Tu nie chodzi o to, aby wygrali ci, czy tamci, a tylko o to, aby głosy kibiców drogo "sprzedać"
Krzysztof15

Postprzez ASTER 2006-01-06, 11:07 pm

Krzysztof15 napisał(a):
pozdrowionka

Tu nie chodzi o to, aby wygrali ci, czy tamci, a tylko o to, aby głosy kibiców drogo "sprzedać"

wybacz Krzysiu ale ile ty masz lat? i w jakim świecie żyjesz? w jakiej krainie? ale pomarzyć zawsze można.
pozdro brachu!
ASTER

Postprzez Krzysztof15 2006-01-06, 11:54 pm

ASTER napisał(a):
Krzysztof15 napisał(a):
pozdrowionka

wybacz Krzysiu ale ile ty masz lat? i w jakim świecie żyjesz? w jakiej krainie? ale pomarzyć zawsze można.
pozdro brachu!

Dzięki za pozdrowienia, i ja Cię także pozdrawiam ! Zapewniam Cię także , że mogę już głosować i byłbyś zdziwiony od jak dawna ( i wiem nawet co Cię wprowadziło w bląd :wink: )

Wracając jednak do tematu, to tak się składa, że jak by nie było ludzi którzy chcą zmian, to do tej pory siedzielibyśmy na drzewach !

Mówisz, że nie ma żadnych szans na zmiany ? Ależ o to im właśnie chodzi, o takie myślenie, o takie postawy.
Oni na to liczą !To dlatego robią nas w "trąbę", by nie powiedźieć w c..la, od tylu lat, w sprawie stadionu i nie tylko. A robią tak tylko dlatego bo się nie boją, że zmiany jednak mogą być, bo się nie boją, że mogą utracić swoje obfite koryta. Dla tego typu ludzi tylko własne korzyści, lub obawa przed ich utratą jest motorem działania dla dobra ogólu. Wtedy i tylko wtedy

Jak widzisz, nie jestem romantykiem, nie chce naprawiać świata.
Wprost przeciwnie, jestem realistą. Chcę wzbudziś ich obawy. JA, jak to śmiesznie brzmi, prawda ?
Ale MY, to jest te kilka tysiecy kibiców Zagłębia możemy wprowadzić w połoch "jaśnie nam panujacych" Przy tej marnej frekwecji jaka jest na tego typu wyborach kilka tysięcy głosów to potężne argumenty.

A poza tym jakie mamy wyjście ?

Czy mamy milczeć :?: Czy chcemy milczeć :?:
No to nie róbmy nic, milczmy i płaczmy :!:
Krzysztof15

Postprzez ASTER 2006-01-07, 12:16 am

Spoko Krzychu ale nie wiem czy wiesz,że około 70 % forumowiczów to wyborcy SLD&Socjal .
Poczytają, ponarzekają i tak wiadomo na kogo zagłosują :wink: - brakuje tylko wpisów,że stadionu ni ma bo ksiądz Rydzyk winny :lol: :wink:
ASTER

Postprzez Pasta 2006-01-07, 12:31 am

Stadionu nie ma bo Rydzyk winny :D

A tak poważnie przy coraz bardziej malejącej frekwencji następuje zwrot co do poparcia partii prawicowych w naszym regionie. Nie wiem jak wyglądało to w całym ZD ale w mojej komisji liczba głosów na SLD, PiS i PO była mniej więcej równa co w poprzednich latach było nie do pomyślenia. Chociaż po pierwszych poczynaniach rządu pewnie to spadnie.
Nie mniej dla pana Górskiego i jego świty najwyższy już czas w.........ć.
Jedynym z ich ekipy facetem z jajami był śp. prezydent Płatek o czym mogą świadczyć tłumy na jego pogrzebie
Pasta

Postprzez Krzysztof15 2006-01-07, 12:45 am

ASTER napisał(a):Spoko Krzychu ale nie wiem czy wiesz,że około 70 % forumowiczów to wyborcy SLD&Socjal .
Poczytają, ponarzekają i tak wiadomo na kogo zagłosują :wink: - brakuje tylko wpisów,że stadionu ni ma bo ksiądz Rydzyk winny :lol: :wink:

Wiem jaki jest elektorat w Sosnowcu, ale ponoć tylko koń nie zmienia zdania ?

Poza tym, jeżeli Górski blefuje (jak w pokera), że zrobi stadion, to oni mogą zablefowac, że go nie wybiorą :wink:
W dniu wyborów i tak zagłosują jak "czują" i władza pewnie się nie zmieni, ale chodzi o ten okres przed wyborami,
o stworzenie wrażenia niepewności.

Wtedy może zrobią np. jakieś zmiany w budżecie miasta, aby zadowolić nas kibiców i pozyskać nasze głosy.

Te 70 % będzie pewnie tak głosowało jak mówisz, ale chodzi o to żeby ONI nie byli pewni, że te 70 % mają już w kieszeni.

Na to chyba pójdą nasi koledzy, kibice i miłośnicy Zagłębia, będący jednoczesnie zwlennikami aktualnych układów :?:
Krzysztof15

Postprzez luks 2006-01-07, 12:49 am

Popieram inicjatywę. Konkretna akcja plakatowa pokaże naszą siłę. Ja jestem chętny do plakatowania Pogonii. 100 % mojego poparcia.
luks

Postprzez Krzysztof15 2006-01-07, 1:23 am

I plakaty do powieszenia i ulotki do wręczania do ręki przed meczami hokejowymi, przed siatkówką, przed różnymi imprezami itd.

Ta akcja da dodatkowy efekt w postaci kosolidacji kibiców Zagłębia, co w najbliższym półroczu będzie wyjatkowo ważne i potrzebne.

Znam dość dokładnie akcje z cegielkami w Jaworznie. Ile osób się w to zangażowało i ile było szumu. Cegielki kupowały nawet osoby które nigdy nie były na meczu. To w Jaworznie, gdzie kibice są o lata świetlne, za kibicami
Zagłębia

Te plakaty i ulotki powinny zawierać , jak pisałem opis i kalendarium dotyczczasowych "działan" sosnowieckich władz i apel do kibiców i miłosników sportu, do mieszkańców Sosnowca o nie popieranie tych władz i ludzi w najblizszych wyborach.

Ktoś z talentem musi taki jeden wspólny tekst ułożyć. Gremium kibiców musi to zatwierdzić.. Mozna go zamiescić na forum, tak jak plakaty przed meczami. Każdy będzie mógł drukować, kserowac i rozdawac i wieszać we własnym zakresie. To między imprezami, a na imprezach będą potrzebne bardziej skoordynowane akcje. Ale to już do ustalenia.

To oczywiście, jak na razie jest tylko pomysł rzucony do zaopiniowania.
Krzysztof15

Postprzez kondi 2006-01-10, 9:44 pm

kondi

Postprzez kwachu 2006-01-11, 11:28 am

Krzysztof15 - wszystko pięknie, ładnie - ale przeglądałem sobie programy alternatywnych dla SLD partii. Z ciekawością spojrzałem sobie programy dla Sosnowca PO i PiS. Znalazłem program PO

http://www.sosnowiec.platforma.org/inde ... =1prdlasca

Ani razu nie pojawia się tam słowo "sport", "stadion" itp. itd

Programu PiS dla Sosnowca nie znalazłem, poczytałem ogólnikowo ogólnopolski gdzie jest jedynie napisane kilka frazesów o rozwoju infrastruktury w całym kraju. Wobec tego kto ma zbudować ten stadion? Prawda jest taka, że żadna partia nie jest zainteresowana budową stadionu w Sosnowcu. Jedynym sposobem jest wg. mnie stworzenie lobby (jakie kiedys próbował stworzyć Krawiec - wystarczy poczytać ten temat od początku i temat o Stadionie Zagłębia Dąbrowskiego). I to niezależnie od tego kto będzie u władzy.
kwachu

Postprzez Krzysztof15 2006-01-11, 5:24 pm

kwachu napisał(a):Krzysztof15 - wszystko pięknie, ładnie - ale przeglądałem sobie programy alternatywnych dla SLD partii. Z ciekawością spojrzałem sobie programy dla Sosnowca PO i PiS. Znalazłem program PO

Ani razu nie pojawia się tam słowo "sport", "stadion" itp. itd

Programu PiS dla Sosnowca nie znalazłem, poczytałem ogólnikowo ogólnopolski gdzie jest jedynie napisane kilka frazesów o rozwoju infrastruktury w całym kraju. Wobec tego kto ma zbudować ten stadion? Prawda jest taka, że żadna partia nie jest zainteresowana budową stadionu w Sosnowcu. Jedynym sposobem jest wg. mnie stworzenie lobby (jakie kiedys próbował stworzyć Krawiec - wystarczy poczytać ten temat od początku i temat o Stadionie Zagłębia Dąbrowskiego). I to niezależnie od tego kto będzie u władzy.

Do k....., czy nikt mnie nie rozumie ? Ja nie namawiam nikogo, aby głosować na tą, czy inną partię.
Poza tym Aster ma chyba rację twierdząc, że w Sosnowcu i tak wygrają ci którzy od lat są u władzy.

Chodzi tylko o to, aby ich postraszyć, że mogą stracić głosy kibiców :!:
Kolejna taka szansa będzie dopiero przy kolejnach wyborach. Zawsze władze (te i zapewne każde inne) aktywizują się w roku wyborczym, tak już jest.

Jeżeli teraz, wspólnie, my kibice nie upomnimy się o to o co nam chodzi, to potem możecie płakać i wyzywać i nie pomoże żadne lobby.

W tym temacie nie raz podawano, co władze Sosnowca mówiły, obiecywały i co i jak zrobiły.Ile to już lat trwa ? I co :?: Zadowoleni jestescie z tego ? No to gratuluję :!:

Teraz też Górski blefuje, jak będzie awans bla, bla, bla itd. a liczy, że tego awansu jednak nie będzie. Obiecuje wiele, ale nic z tych obietnic nie ma w dokumentach.

To przykre, że wyśmiwani kibice Szczakowianki potrafią się lepiej zoorganizować niż my...
Krzysztof15

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników