Marek Chojnacki - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marek Chojnacki - trener Zagłębia

Postprzez janeker 2010-10-08, 11:55 am

Do administratora:
proszę zwrócić uwagę niektórym forumowiczom na ich błędne przeświadczenie, że ilość i jakość użytych przekleństw zwiększa siłę argumentacji. Wręcz przeciwnie: powoduje obniżenie rangi dyskusji tocznych na poważne przecież tematy. Język polski stwarza w tym względzie nieograniczone możliwości sformułowania myśli bez potrzeby używania takich "ozdobników".
Od piłkarzy, działaczy i trenerów oczekujemy pewnego poziomu. A od siebie?
Pozdrawiam
janeker

Postprzez Landryn 2010-10-08, 12:10 pm

Kilka postów usunąłem gdyż nie wnosiły nic do tematu , bądź były to przekleństwa .
Następne takie będą nagradzane.
Landryn

Postprzez August 2010-10-08, 1:36 pm

Słuchajcie, przeczytalem sobie ten artykuł:

Dni trenera Marka Chojnackiego w Zagłębiu Sosnowiec są już policzone. Wczoraj klubowi włodarze postanowili powierzyć opiekę nad zespołem Tomaszowi Łuczywkowi, który do tej pory był asystentem tego szkoleniowca. -

Drużyna prezentuje się coraz gorzej, nie obserwujemy wzrostu formy, wręcz przeciwnie, w oczy rzuca się coraz niższa jakość prezentowana przez zespół. Nie widać pomysłu na grę ani koncepcji, którą zawodnicy powinni realizować. Potrzebne są więc odważne posunięcia. Teraz dochodzi do zmiany trenera, jednak nie oznacza to, iż jest to jedyna zmiana - zapowiada prezes Zagłębia Marek Adamczyk i grozi palcem również piłkarzom. - Okienko transferowe zbliża się szybkimi krokami. Za wyniki i styl gry nie odpowiada tylko szkoleniowiec. Jeśli poszczególni piłkarze nie udowodnią nam, iż wsiedli razem z nami do pociągu "Nowe Zagłębie", to po rundzie dojdzie do kolejnych zmian - ostrzega sternik sosnowiczan.

Trener Chojnacki z Zagłębiem związał się 18 maja, zastępując na stanowisku Piotra Pierścionka, a więc na pięć kolejek przed zakończeniem sezonu. Dlatego szkoleniowiec rozliczony zostaje tylko z bieżących wyników. - Każdy musi mieć wystarczający czas, by wprowadzić swoją koncepcję. Nie oczekiwaliśmy, iż po 11 kolejkach będziemy grali jak Barcelona, ale po takiej ilości meczów musi być widać chociaż minimalny progres. Myślę, że dotychczasowy szkoleniowiec miał wystarczająco dużo czasu - pokreślił Adamczyk.

Wydaje się zatem, że sytuacja jest jasna i klarowna. Ale to tylko pozory. Niewykluczone bowiem, że najbliższe spotkanie z GKS Tychy (sobota, godz. 17.45) sosnowiczanie zagrają pod wodzą... trenera Chojnackiego.

- Jesteśmy umówieni, że jeżeli klub nie znajdzie nowego szkoleniowca przed meczem z Tychami, trener Marek Chojnacki zostanie odwieszony na czas tego spotkania - zdradza Michał Wasik, rzecznik prasowy klubu.

Nawet cofnięcie czasu mogłoby nie pomóc

Marek Chojnacki:
Wiem z doświadczenia, że sukces zawsze ma wielu ojców, a porażka najczęściej jednego. Życie trenera już takie jest, że czasem mądrzejsi jesteśmy dopiero po szkodzie. Na pewno, gdybyśmy mogli cofnąć czas, to po analizie pewnych spotkań zrobiłbym zmiany. Tylko tutaj od razu pojawia się kolejne pytanie. Czy to coś by zmieniło?
Usiedliśmy z prezesem do rozmów, każdy przedstawił swoje argumenty. Po części zgadzam się na te przedstawione przez Marka Adamczyka, a na temat części dyskutowaliśmy. Doszliśmy do wniosku, iż na jakiś czas odpoczniemy od siebie, może coś to zmieni. Na pewno nie gramy tak, jakbyśmy sobie tego wszyscy życzyli. Jeśli rozwiążemy umowę, to już teraz mogę powiedzieć, że praca z Zagłębiem była dla mnie fajnym przeżyciem.

http://slask.naszemiasto.pl/artykul/602 ... b61ee918c3

Takie rzeczy to tylko możliwe w klubie amatorskim, a nie profesjonalnym. Jak my mamy znaleźć jakiegoś poważnego sponsora jak się czyta takie rzeczy ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez GrubyPerez 2010-10-08, 2:06 pm

Niestety, August masz rację.... czy nie można było tego zrobić inaczej? np. postawić Chojnackiemu ultimatum? A mecz z Tychami ustawić jako dead line?
A tak nie wiadomo - odejdzie , zostanie? A co jeśli w pięknym stylu wysoko pokona Tychy?? co wtedy ? odejście? już słyszę i widzę te sprzeciwy. Bo jeśli jak zwykle ostatnio będzie kicha to i tak to nic nie zmieni w tej dupowatej sytuacji.
Bez względu jednak na to człowiek się starał , więc szanujcie go za to, bo rzucając kalumnie i obelgi sami wstępujecie do grona nieciekawie określanych.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Guwers 2010-10-08, 2:53 pm

Będe sie odnosić jak mi sie bd podobać ;]]
Guwers

Postprzez adamos_6 2010-10-08, 3:14 pm

ja czytałem że sprawa udziału Chojnackiego w meczu z Tychami rozgrywa się li tylko w kontekście braku licencji Łuczywka
Chojnacki zostanie więc po prostu wpisany do protokołu jako trener
adamos_6

Postprzez Zibi33 2010-10-08, 5:29 pm

Proponuję na trenera Artura Mosnę z Sarmacji Będzin-młody utalentowany trener związany z regionem.
Trener który potrafi skonsolidować zespół i ma świeże spojrzenie na futbol.
Zibi33

Postprzez laki66 2010-10-08, 6:20 pm

Naszego trenera wam nie oddamy bo za rok w 2-lidze się spotkamy.Pozdrawiam z Libiąża
laki66

Postprzez Sosnowieczanka 2010-10-19, 12:35 pm

Przyszedł i nic nie wniósł i w dodatku wyrzucił Pacha i Hosica, a teraz odszedł ...Nie podobał mi sie ten trener , zbyt pewny siebie ... Więcej gadki jak czynów... Pogadał ,pogadał i skończył... :czerwona: :czerwona: :czerwona: :kiepsko: :czerwona:
Sosnowieczanka

Postprzez August 2010-10-19, 12:41 pm

Sosnowieczanka napisał(a):w dodatku wyrzucił Pacha i Hosica

Dla mnie to nie problem że zrezygnowano z jednego i drugiego, ale to, że nie potrafiono znaleźć w miarę godnych następców. Zatrzymanie Pacha -gdyby był nadal zawodnikiem klubu - znów mogloby przypomnieć (przy okazji) stare grzechy Zagłębia. A to nam niepotrzebne. Natomiast Hosić miał b. wysoki kontrakt w stosunku do prezentowanego poziomu . I jego uważam za jednego głównych sprawców braku awansu w zeszłym sezonie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Qcu20 2010-10-19, 7:52 pm

August napisał(a):

Dla mnie to nie problem że zrezygnowano z jednego i drugiego, ale to, że nie potrafiono znaleźć w miarę godnych następców. Zatrzymanie Pacha -gdyby był nadal zawodnikiem klubu - znów mogloby przypomnieć (przy okazji) stare grzechy Zagłębia. A to nam niepotrzebne. Natomiast Hosić miał b. wysoki kontrakt w stosunku do prezentowanego poziomu . I jego uważam za jednego głównych sprawców braku awansu w zeszłym sezonie.

Hosicia? No ja nie wiem.Jak dla mnie pewny punkt obrony. Do rundy wiosennej Zagłębie straciło najmniej bramek. Jakoś to wszystko wyglądało i byłem pewny, że jak Hosić jest na obronie to wszystko będzie w porządku. Nie bez kozery grał w I składzie ZAWSZE.
Poza tym nie było awansu, bo nie miał kto tych bramek strzelać, a Hosić nie był od tego.
Qcu20

Postprzez pyla 2010-10-19, 9:15 pm

August napisał(a):

Wg. mnie wysoki kontrakt to jedna sprawa a druga to On wprowadził w druzynie oglednie mówiąc złą atmosfere związaną ze sprawami finansowymi / opóznienia wypłat / czego finałem była gra poniżej oczekiwań i brak awansu. Nie bez winy był też ówczesny zarząd ale myśle że to już historia. Mieszane uczucia mam też z wypożyczeniem Lilo wg. mnie Ojrzyńskiemu napewno by się teraz przydał.
pyla

Postprzez YOOSHKY 2010-10-19, 9:45 pm

pyla napisał(a):Lilo wg. mnie Ojrzyńskiemu napewno by się teraz przydał.

Do czego?
YOOSHKY

Postprzez pyla 2010-10-19, 10:21 pm

YOOSHKY napisał(a):

Do czego?

Do drużyny.
pyla

Postprzez YOOSHKY 2010-10-20, 2:24 pm

pyla napisał(a):
YOOSHKY napisał(a):

Do czego?

Do drużyny.

Niestety transferowy niewypał za nienormalnie duże jak na tą ligę pieniądze.
YOOSHKY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna