Zagłębie - Miedź (9.05.2009 - godz. 17:00)

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie - Miedź (9.05.2009 - godz. 17:00)

Postprzez kopek1906 2009-05-10, 12:32 pm

To co wczoraj pokazali to nie było dla mnie dziwne nie ma kto grac i nie ma pieniędzy
rozp.......ć :czerwona: ten cały skład i zarząd i zrobić nowy ,gdzie są wogule skauci ??
co tak o nich pisali wielce :kiepsko:
Moim zdaniem powini szukać w naszym regionie piłkarzy takich z ( Cks ,Czarni,Zagłębiak itp.) :redface: :redface:
kopek1906

Postprzez Dobromir01 2009-05-10, 12:38 pm

Jaca 661966 -To idź na "czarnych" liga morze niższa ale chłopaki potrafią przyjąć piłkę, podać celnie , wychodzą na pozycję i są skuteczni pod bramką przeciwnika.
Zresztą oni też przychodzą na mecze zagłębia i widza tą miernotę. Pewnie im zal ze nie mają takiej publiki na stadionie przy Al. Mireckiego.
Odstresujesz się przynajmniej i za bilet kasy nie musisz wydawać.
Dobromir01

Postprzez August 2009-05-10, 12:43 pm

jaca661966 napisał(a):August - co Ty z tymi Czarnymi ? Ja jestem kibicem Zagłębia nie Czarnych !

Być może lepsze perspektywy przed nimi.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Dobromir01 2009-05-10, 12:46 pm

miedz napisał(a):Hej Miedz!

nie ciesz sie nie ciesz i tak spadniecie.
Dobromir01

Postprzez jls 2009-05-10, 1:07 pm

Czytając te wszystkie posty, wyciągam tylko jeden wniosek, który z nich wypływa :
wywalić właściciela, zarząd oraz zgnoić piłkarzy i trenerów.
Ale czy w tym wszystkim to jest skutkiem całego zła ?
Czy nie warto się zastanowić nie nad skutkami lecz nad przyczyną tego stanu rzeczy ?
Może powodem jest sytuacja w klubie na lini :
właściciel - zawodnicy
właściciel - trenerzy
trenerzy - zawodnicy
zawodnicy - reszta klubu [zarząd, prezes, właściciel, trenerzy]
a może problem tkwi w podświadomości zawodników - zbyt wysoka presja w klubie
i na trybunach na osiągnięcie sukcesu, którego zawodnicy nie mogą unieść.
Przychylał bym się do tej wersji, ponieważ sytuacji bramkowych jest bardzo dużo, nawet z Miedzią gdyby wykorzystano chociaż dwadzieścia procent wynik byłby korzystny dla nas.
W ostatnich meczach tak ogólnie licząc Zagłębie powinno zdobyć minimum 15 - 20 bramek.
Moim zdaniem tu właśnie jest problem do rozwiązania - psychika zawodników.
Jest rzeczą zastanawiającą, że każdy zawodnik przychodzący do klubu traci swoją inicjatywę, osobowość, itd..
DLACZEGO ????
jls

Postprzez malkom 2009-05-10, 1:42 pm

jls napisał(a):Czytając te wszystkie posty, wyciągam tylko jeden wniosek, który z nich wypływa :
wywalić właściciela, zarząd oraz zgnoić piłkarzy i trenerów.
Ale czy w tym wszystkim to jest skutkiem całego zła ?
Czy nie warto się zastanowić nie nad skutkami lecz nad przyczyną tego stanu rzeczy ?
Może powodem jest sytuacja w klubie na lini :
właściciel - zawodnicy
właściciel - trenerzy
trenerzy - zawodnicy
zawodnicy - reszta klubu [zarząd, prezes, właściciel, trenerzy]
a może problem tkwi w podświadomości zawodników - zbyt wysoka presja w klubie
i na trybunach na osiągnięcie sukcesu, którego zawodnicy nie mogą unieść.
Przychylał bym się do tej wersji, ponieważ sytuacji bramkowych jest bardzo dużo, nawet z Miedzią gdyby wykorzystano chociaż dwadzieścia procent wynik byłby korzystny dla nas.
W ostatnich meczach tak ogólnie licząc Zagłębie powinno zdobyć minimum 15 - 20 bramek.
Moim zdaniem tu właśnie jest problem do rozwiązania - psychika zawodników.
Jest rzeczą zastanawiającą, że każdy zawodnik przychodzący do klubu traci swoją inicjatywę, osobowość, itd..
DLACZEGO ????
a może problem tkwi w podświadomości zawodników - zbyt wysoka presja w klubie no tak grać na przyzoitym poziomie w 2 lidze to to jest wysoka presja!! jeżeli ktoś mówi ,że powalczymy o awans do 1 ligi to teraz kibice go z tego rozliczają. :kiepsko:
malkom

Postprzez MrCricket 2009-05-10, 2:22 pm

Widziałem niedawno na forum te "ochy" i "achy", gdy cisnęliśmy Janikowo, które przyjechało w połowie młodzieżowym składem. Obrona, która porównując z innymi formacjami grała nieźle- wczoraj zagrała bardzo kiepsko. A poźniej strzelić gola przeciwnikowi, który broni się 8 zawodnikami, to zadanie realne dla Barcelony , ale nie dla nas. A co zrobił Hustava, gdy z kilku metrów do pustej bramki strzelił nad poprzeczką ?! To wyglądało raczej na fragment filmu "Futbolowe jaja", niewiele gorsze niż pamiętny popis Kuszczaka na Śląskim. Baraże tuż, tuż...
MrCricket

Postprzez Bartos 2009-05-10, 3:05 pm

nie wiem czy ktokolwiek chce jeszcze wspominać ten mecz ... ale gdy jednak to wrzuciłem moją galerię z tego meczu
http://www.flickriver.com/photos/bartos ... 941680338/
Bartos

Postprzez mariusz76 2009-05-10, 5:27 pm

A może oni teraz grają przeciwko nam!!! (kibicom) , bo wcześniej mówiło się że grają przeciwko trenerowi, i co.. g....o! tak szczerze wydaje mi się że mają już wszystko w du..e, byle już się sezon zakończył!!! :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona:
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez Bartos 2009-05-10, 6:02 pm

wczoraj kilka razy rozglądałem się po trybunie i jakoś nie widziałem na niej Szatana...
może był na chwilę ale go nie zauważyłem a może już sobie odpuścił...
Bartos

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-05-10, 7:35 pm

Przepraszam, ze tutal - pytanko Czy graja w Srode z Victoria Koronowo ?
Dziekuje za info
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Przemek26 2009-05-10, 7:50 pm

Gdzie są miłośnicy pierścionka.
Po meczach bez porażki wielu z was cmokało i sisiało po nóżkach

I co
Mówiłem że za Kudyby było fatalnie i już przed sezonem pisałem że Kudyba powinien wylecieć
Kiedy wrócił pierścionek, napisałem że będzie jeszcze gorzej i spadek do IV ligi.

Jedna rzecz mnie zastanawia, czy to wina obecnych i byłych trenerów??
Kudyba z lidera ze wsi przychodzi do Zagłębia do zespołu po awans i jest tragedia leje nas każdy, Kudyba idzie do miedzi i wygrywa z marszu mecz za meczem
Powrót pierścionka nic nie zmienia.
To że zdobyli kilka punktów za pierścionka to tylko wypadek przy pracy Zagłębie idzie na dno czy to sie komuś podoba czy nie.

Dla mnie ten sezon jest już skończony i po raz kolejny powtórzę to co pisałem już dawno i nie raz Szatan z Hytrym rozpier.... Zagłębie oddając sezon w OE. Wtedy zaczął się rozpad tego zespołu a teraz to już praktycznie nie ma nic.

Sztatn Hytry WYPIER...............
Przemek26

Postprzez KalF92 2009-05-10, 8:14 pm

Przemek26 napisał(a):Gdzie są miłośnicy pierścionka.
Po meczach bez porażki wielu z was cmokało i sisiało po nóżkach

I co
Mówiłem że za Kudyby było fatalnie i już przed sezonem pisałem że Kudyba powinien wylecieć
Kiedy wrócił pierścionek, napisałem że będzie jeszcze gorzej i spadek do IV ligi.

Jedna rzecz mnie zastanawia, czy to wina obecnych i byłych trenerów??
Kudyba z lidera ze wsi przychodzi do Zagłębia do zespołu po awans i jest tragedia leje nas każdy, Kudyba idzie do miedzi i wygrywa z marszu mecz za meczem
Powrót pierścionka nic nie zmienia.
To że zdobyli kilka punktów za pierścionka to tylko wypadek przy pracy Zagłębie idzie na dno czy to sie komuś podoba czy nie.

Dla mnie ten sezon jest już skończony i po raz kolejny powtórzę to co pisałem już dawno i nie raz Szatan z Hytrym rozpier.... Zagłębie oddając sezon w OE. Wtedy zaczął się rozpad tego zespołu a teraz to już praktycznie nie ma nic.

Sztatn Hytry WYPIER...............
Niestety trudno się z tym nie zgodzić.
Teraz trzeba się zastaanowić co mozemy zrobić by pomóc Zagłębiu utrzymać się w lidze.
KalF92

Postprzez neti 2009-05-10, 8:19 pm

A nie bierzecie w ogóle pod uwagę tego, że zawodnicy nie dostają od dłuższego czasu pensjii na czas? premii nie mają, pensje opóznione więc to chyba też wpływa na jakość gry i ich zaangażawanie, co przekłada się na wyniki. Tak mi się wydaje... Z takim podejściem klubowych włodarzy do swoich obowiązków! to Zagłębie nigdy nie będzie walczyć o awans bo nikt z zawodników o zdrowych zmysłach tu nie przyjdzie. Więc trzeba szanować takich piłkarzy jakich mamy i pomóc im utrzymać się w tej lidze. Nie mogą liczyć na działaczy więc chociaż my kibice nie dołujmy ich tylko pomóżmy, niech mają w nas wsparcie. To jest duży problem, bo z takiego doła mogą długo nie wyjść.
neti

Postprzez August 2009-05-10, 9:03 pm

neti napisał(a):A nie bierzecie w ogóle pod uwagę tego, że zawodnicy nie dostają od dłuższego czasu pensjii na czas? premii nie mają, pensje opóznione więc to chyba też wpływa na jakość gry i ich zaangażawanie, co przekłada się na wyniki. Tak mi się wydaje... Z takim podejściem klubowych włodarzy do swoich obowiązków! to Zagłębie nigdy nie będzie walczyć o awans bo nikt z zawodników o zdrowych zmysłach tu nie przyjdzie. Więc trzeba szanować takich piłkarzy jakich mamy i pomóc im utrzymać się w tej lidze. Nie mogą liczyć na działaczy więc chociaż my kibice nie dołujmy ich tylko pomóżmy, niech mają w nas wsparcie. To jest duży problem, bo z takiego doła mogą długo nie wyjść.

rozumiem, ze co najmniej wypłacane o czasie stypenida po 2000 zł (brutto) to chłam przy ktorym po prostu nie warto się wysilać, tak ?

Janusz Kudyba nie potrafił wygrywać na Stadionie Ludowym. Wystarczyło jednak, że przeniósł się na trenerską ławkę Miedzi i od razu wywiózł z Sosnowca trzy punkty. Zagłębie jest co raz bardziej zagrożone spadkiem.
Gdy wydawało się, że trener Piotr Pierścionek (zastąpił Kudybę) znalazł pomysł by wyciągnąć sosnowiecki zespół z piłkarskiego marazmu, koszmary wróciły. Drużynę gospodarzy znowu żegnały okrzyki sfrustrowanych kibiców - "Piłkarzyki - pajacyki!" czy bardziej dosadne - "Oddajcie za bilety, złodzieje!"

- Ciężko wytłumaczyć to co się stało. Wróciła niemoc. Nasz forma prysła jak mydlana bańka. Jeszcze wiele nam brakuje, by nasza gra wyglądała jak należy - smucił się Arkadiusz Kłoda.

Złośliwi powtarzali, że trener Kudyba tylko dlatego wygrał w Sosnowcu, bo sam zespół Zagłębia zbudował i przygotował go do sezonu.

Nie do końca jest to prawdą, bo zimowe transfery obciążają też konto działaczy. Jak to możliwe, że podpisano kontrakt z Pavolem Hustavą, który wydaje się być zagubiony nawet na ławce rezerwowych? W spotkaniu z Miedzią przestrzelił pięć metrów nad poprzeczką stojąc pięć metrów od bramki!

Trener Kudyba ściągnął do Sosnowca czterech piłkarzy z Gawina Królewska Wola z których żaden (Adrian Masarczyk jest kontuzjowany) nie dostał nawet szansy by udowodnić, że ich były szkoleniowiec się nie mylił.

- Nie miałem wpływu na budowę tej drużyny - przyznał Pierścionek, ale też dodał, że wolał postawić na piłkarzy zaufanych, ale wracających na boisko po kontuzjach - niż na zawodników Kudyby.

- Bodziony, Myśliwy, Łuczywek, Kłoda - wyliczał Pierścionek. - Cała piątka wyszła na boisko nie po treningu tylko po rozruchu. Gdy są w pełni sił podnoszą jakość naszej gry. Zaufałem im, bo tak naprawdę nie miałem pola manewru - mówił trener.

Zagłębie po raz kolejny odstawało od rywala dynamiką i szybkością. Paweł Ochota, który wypracował dla Miedzi oba gole - mijał obrońców niczym bolid F1 z podwójnym dyfuzorem. Nawet Marcin Garuch, ponoć najmniejszy piłkarz w historii polskiej piłki nożnej (niektóre źródła podają, że ma 150 centymetrów wzrostu) zawstydzał zawodników, którzy mieli z łatwością wprowadzić klub z Sosnowca do I ligi. - Tak się właśnie gra z nożem na gardle [Miedź też jest zagrożona spadkiem - przyp.red.] - podsumował Michał Ilków-Gołąb, napastnik drużyny z Legnicy. W Sosnowcu prawdy nie bał się powiedzieć tylko spiker, który przejęzyczył się na pomeczowej konferencji prasowej: - Witam po meczu 29 kolejki drugiej lipy!
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... _ligi.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna