Zagłębie - Lechia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez KAVU'91 2007-04-29, 6:37 pm

Cóż. Jak oni mogli tego meczu nie wygrać, jak my dalej w nich wierzymy i głośnym dopingiem powitaliśmy ich na Ludowym?! Może przeczuwali, że to być może ich ostatnia szansa... ;-)

Mecz ciekawy, Prymula znowu udowodnił swoje snajperskie zdolności, bo z gry zbyt dużo nie miał. Bramek się jednak od napastników wymaga, a z tego Krystian się wywiązuje bez zarzutów! Folc okej, bramka jest i o to chodzi. Blok defensywy pewny, chociaż zdarzyło się kilka wpadek po których serce przyspieszyło... Topolski po raz kolejny zasługuje na oklaski, Kłoda parę ciekawych wślizgów, raz nawet na ofens ;-) Kościukiewicz pewnie z tyłu, Hosic standardowo :-) Zaskoczył mnie swoją postawą Piątkowski, właśnie takiej gry wymaga się od bocznego pomocnika. W drugiej połowie nie wytrzymał kondycyjnie i widać było już brak sił - z czego wynikały proste błędy. Berek nieźle, Lachowski wielkie brawa za waleczność kiedy to dwóch graczy Lechii grało z nim w "dziadka" - BRAWO, BRAWO, BRAWO LACHA!

Na plus także... trener Dworczyk, który to kilkakrotnie podbiegał do linii (myślę, że tutaj dobrą motywacją były telewizyjne kamery, które spoglądały na ławkę trenerską Zagłębia - przecież wypada dobrze wypaść w TV ;-) )

Co do trybun, ściągniecie flagi "Zagłębie Sosnowiec" dogłębnie ukazało nasze braki jeżeli chodzi o frekwencje na stadionie... Dlatego ciągle jestem za tym, żeby na każdym spotkaniu nasz obiekt był mocno oflagowany Obrazek

Na zakończenie, "Kapturek też był czerwony" ;-)

Pozdrawiam!
KAVU'91

Postprzez Sir 2007-04-29, 6:50 pm

Przemek26 napisał(a):To chyba najlepszy mecz na wiosnę w wykonaniu Zagłębia. Bardzo sie obawiałem jak wyjdą , jak zagraja , jak wezmą ten mecz psychicznie?. I dali radę. Nie było kopaniny, nie było obrony wyniku, była mądra i niezła gra, choć około 20 minuty zaczęło sie robić trochu nudno.Pierwsza bramka , to kopia trafienia ze Stalówką. Wrzutka Piątka i tym razem Krystian bęc główka i goool.Super. Potem na boisku było w kratke ale i tak najlepiej wiosną. Oczywiście Boris znów wymiatał ,( k***a w końcu mamy super bramkarza). W obronie spokój choć dwa kiksy Arka mogły zakończyć sie trafieniem Lechii. To był taki mecz w którym do naszej bramki po prostu nie chciało wpaść. A na Ludowym juz było sporo takich meczy w których to do bramki gości nie chciało wlecieć. Tym razem piłka nie lubiła Gdańszczan.Pomoc zagrała dobry mecz. Na oklaski zasługuje Lacha. 90 minuta a on zap***** jak mały samochodzik. Zmiana Pacha za Prymule choć wydawała się standardem obrony wyniku wg. była bardzo trafna. Akcja na 2:0 zaczęła się nawet chyba właśnie od Sławka. Najleszy na boisku dziś - Boris. Najsłabszy...................... hmmmmm, Arek Kłoda z adwa kisky w obronie. ( tylko za to) . Ogólnie dobry mecz, oby to był początek, dobrej ,skutecznej gry Zagłebia do końca rundy.

Tu się z Kolegą ABSOLUTNIE NIE ZGADZAM, iz najslabszy na boisku byl Kloda. Owszem dwa razy skiksowal..ale nie mozna zapomniec ojego kilku BARDZO WAZNYCH interwencjach..ktore zapobiegly utracie bramki...

Najslabszy wedlug mnie na boisku byl Mierzejewski...w zasadzie NIC nie pokazał...

Piątkowski w pierwszej polowie ..az OCZY PRZECIERAŁEM...ale w drugiej DO BANI..czyli tak jak zazwyczaj.

Najpiękniejsze w tym mecuz było to iż WRESZCIE BYLO WIDAĆ ŻE NASZYM ZAW NAPRAWDĘ ZALEZY NA ZWYCIESTWIE..
Sir

Postprzez mike79 2007-04-29, 6:50 pm

Pozytywnie zaskoczony postawą Naszej drużyny, negatywnie zaskoczony bluzgami ze strony kibiców obu drużyn.
Tak poza tym widać iż forma u niektórych zawdoników wyraźnie idzie w górę. To cieszy bardzo...
Ostatnio edytowano 2007-04-29, 6:52 pm przez mike79, łącznie edytowano 1 raz
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez KAVU'91 2007-04-29, 6:51 pm

mike79 napisał(a):Pozytywnie zaskoczony postawą Naszej drużyny, negatywnie zaskoczony bluzgami ze strony kibiców obu drużyn...

Nie ma się co dziwić, Wisełka się pojawiła...

edit:

No, ale cóż, piłkarze Lechii zostali nagrodzeni małymi brawami za walkę. ;-)
KAVU'91

Postprzez Przemek26 2007-04-29, 7:36 pm

Dla posiadaczy TVP SPORT właśnie dają retransmisję.

Okiem "Gazety"
Piłkarze z Sosnowca mają nowe motto! Po zwycięskim meczu z Lechią głośno wykrzyczał je Marcin Lachowski, pomocnik Zagłębia: "Gryźć, kopać, deptać, wygrywać!"
Zagłębie - targane aferą korupcyjną, problemami dyrektora klubu z prokuratorskimi zarzutami, decyzjami włoskich właścicieli, którzy nie chcą dłużej zarządzać spółką - rozegrało najlepszy mecz w rundzie wiosennej. - Staraliśmy się nie myśleć o tym, co dzieje się poza boiskiem - tłumaczył Krystian Prymula. - Nawet o tym nie rozmawialiśmy - zapewniał Marcin Folc. W dotychczasowych meczach Zagłębia, gdy bramki zdobywał wspomniany duet napastników, to Folc najczęściej uderzał głową, a Prymula nogą. Wczoraj się zamienili. - Też o tym pomyślałem - uśmiechał się Folc, który uderzał dwa razy, zanim pokonał bramkarza Lechii (za pierwszym razem Mateusz Bąk odbił piłkę). Napastnik zespołu z Sosnowca zdobył w tym sezonie już 12 goli. O ile przy drugiej bramce świetną asystą popisał się Jacek Berensztajn, tak przy pierwszym trafieniu piłkę dokładnie dograł Jarosław Piątkowski. - To mój pierwszy gol zdobyty głową, ale zaręczam, że nie ostatni. Takie akcje udają się z czasem, gdy przychodzi zgranie - tłumaczył Prymula, który dołączył do zespołu zimą, a już zdążył trafić do bramki rywala po raz piąty.

Do przerwy Zagłębie nie pozwoliło gdańszczanom nawet podnieść głów. Duża w tym zasługa Piątkowskiego, który rajdami po prawej stronie boiska napędził zawodnikom Lechii sporo strachu. Z czasem jednak zapał Piątkowskiego osłabł, a razem z nim przewaga Zagłębia.

Na początku drugiej połowy prawoskrzydłowy z Sosnowca zmarnował jeszcze doskonałą okazję - zamiast strzelać, starał się dograć piłkę koledze i w tym momencie rywalom zapaliło się czerwone światło. Po chwili zamieszanie pod bramką Borisa Peskovicia było olbrzymie, a emocje tak wielkie, że bez trudu można było odgadnąć, którzy kibice na trybunie głównej przyjechali na mecz z Gdańska. Gdy Piotr Cetnarowicz z niemal końcowej linii trafił w słupek, kibice Zagłębia zaczęli żądać głów trenera, piłkarzy, działaczy...

- Daliśmy im się wyszumieć i tyle - zapewniał Lachowski. Trener Jerzy Dworczyk, widząc, co się dzieje, szybko wzmocnił drugą linię. Z boiska zszedł Prymula, który dodatkowo narzekał na drobny uraz. - Uporządkowaliśmy gry i szybko skarciliśmy rywala drugą bramką - triumfował Dworczyk.

Gdańszczanie próbowali odwrócić losy meczu. Maciej Kalkowski reklamował sędziemu dwa rzuty karne. Za drugim razem miał nawet rację, bo obrońca Zagłębia rzeczywiście zagrał piłkę ręką. Wściekły kapitan Lechii prosto w twarz wykrzyczał sędziemu, co o nim myśli, i został ukarany żółtą kartką. Protestowali też sosnowiczanie. W pierwszej połowie sędzia nie odgwizdał pewnej jedenastki po faulu Krzysztofa Brede na Folcu. - Nie chcę mówić o sędziowaniu, ale zaręczam, że poczułem kopnięcie - mówił piłkarz z Sosnowca.

Gdańszczanie schodzili z boiska w fatalnych nastrojach, do miejsca premiowanego awansem tracą już 11 punktów. - Ta porażka przekreśla nasze szanse. Mogę tylko pozazdrościć Zagłębiu skuteczności. Trzy akcje i dwa gole... My mamy pomysł na grę, ale bramek już nie strzelamy - smucił się Tomasz Borkowski, szkoleniowiec zespołu gości.

Trener Dworczyk cieszył się z trzech punktów, ale zmartwiła go kontuzja barku Vladimira Bednara. - Do składu wrócił Dzenan Hosić, ale wypadł kolejny piłkarz... Musimy sobie jednak radzić i jestem pewny, że cel, czyli awans, osiągniemy - podkreślał. - Mamy gołębia w garści i już go nie wypuścimy - zapewnił Lachowski.
Przemek26

Postprzez MrCricket 2007-04-29, 8:03 pm

Chyba najlepszy mecz najlepszy mecz w naszym wykonaniu tej wiosny, choć trzeba przyznać, że trochę fuksa mieliśmy, bo nasi obrońcy w niektórych momentach przyspali i Lechia przez to stworzyła doskonałe sytuacje.Szybko strzelona bramka ustawiła spotkanie. Bramki po pięknych podaniach. Prymula strzelił pięknego gola i... potem przepadł. Takiego Piątkowskiego chciałoby się oglądać częściej (mimo że zmarnował doskonałą sytuację) , bo ostatnio był to cień zawodnika, a jak widać potencjał ma spory. Z kolei lewe skrzydło słabe za sprawą Mierzejewskiego, który nie nadaje się na ten poziom. Bednar coś tam próbował , ale to zawodnik prawonożny i szkoda, że nie mamy na chwilę obecną groźnego lewoskrzydłowego (niestety siedzi na ławce w Bełchatowie). Lechia tym występem raczej pogrzebała swoje szanse na awans, w ogóle ich gra nie rodzi jakiś większych nadziei i widać że są w kryzysie. W 1 połowie należał nam się karny, obrońca przyciął (nie trafiając w piłkę) Folca w polu karnym i komentatorzy to nawet przyznali.

Dziękuję chłopakom, że wreszcie się zmobilizowali. Nie myślę, że będzie to jakiś punkt zwrotny w naszej grze, bo już zbyt wiele razy się rozczarowałem. Grajmy swoje, zbierajmy punkty, nie oglądajmy się na innych, a naszych piłkarzy niech interesuje tylko futbol. Na finiszu musimy się zameldować na przynajmniej 2 miejscu w tabeli i tego się trzymajmy.
MrCricket

Postprzez Darian 2007-04-29, 8:28 pm

Piękna sprawa tak grające Zagłębie. Nawet przez chwilę niedowierzałem w to co się działo na boisku. W końcu jak ktoś sobie przypomni mecze z Łomżą, Kmitą, Stalową Wolą czy Ruchem to będzie dla niego niezrozumiałym co się stało? Miło jednak było widzieć tak walczące i mądrze grające Zagłębie.
Co do wyróżnień to po kolei.

Pesković - pewny punkt naszej drużyny choć i on nie ustrzegł się błędu(wyjście i pozostawienie pustej brami w momencie gdy przy rywalu był nasz obrońca).

Kłoda - bardzo dobra 1 połowa gdzie pewnie grałw obronie jak i aktywnie włączał się w akcję ofensywne (przy czym ten kiks przy dośrodkowaniu na minus), druga połowa słabsza.

Kościukiewicz - trochę serce szybciej bije przy jego interwencjach ale zarzutów po dzisiejszym występie raczej nie mam (ręka jak najbardziej nastrzelona)

Hosić - klasa sama dla siebie, najpewniejszy gracz Zagłębia

Topolski - przyznam się szczerze że tochę mi podpada jego gra ostatnio, liczyłem po nim na nieco więcej i nadal liczę. Oby spełnił moje pokrywane w nim nadzieje.

Piątkowski - 1 połowa glancko elgancko i zabójczo(asysta), 2 połowa to coś z cyklu "kończ Waść wstydu oszczędź". :053:

Lachowski - to jest gracz do którego można było mieć pretensji za ostatnie nieudane mecze. Wkłada wiele serca w grę i to widać. Brawo Marcin! Tak trzymać!

Berensztajn - do tego gracz można przyłożyć takie motto: "róbmy swoje!" i Berek znakomicie się z tego zadania wywiązuje. W dzidziejszym meczu wiele dobrych podań (w tym asysta) no i zagrożenie ze stałych fragmentów (m. in. poprzeczka).

Bednár - z pewnością nieoceniony gracz jeżeli chodzi o stworzenie przewagi w ataku.Dobry mecz i szkoda tej kontuzji.Władzio zdrowiej nam! :mikolaj:

Prymula - aktywny i skuteczny(bramka). Szkoda tylko że zapomniał o swoim partnerze. W niejednej sytuacji prosiło się aby podać Folcowi.

Folc - "róbmy swoje" i Marcin robi to w postaci bramki.

Rezerwowych nie podejmuje się oceniania.
Natomiast Dworczykowi należą się słowa uznania za przytomność umysłu i zdjęcie z boiska kartkowiczów.
Darian

Postprzez mario999 2007-04-29, 8:56 pm

teraz wygrac z podbeskidziem i polkowicami i chyba juz nikt nam nie odbierze awansu na boisku a co bedzie dalej to........
mario999

Postprzez lys1975 2007-04-29, 9:42 pm

BRAWO!!Grę poszczególnych graczy na gorąco oceniłem w trakcie meczu(uważam owe uwagi za raczej dość trafne),więc powtarzał się nie będę(bo i pewnie nikogo to nie interesuje)...Cieszy przeogromnie zwycięstwo i pomimo kilku bluzg w stronę przeciwnika-klimat na meczu pozytywny(choć sędziowie byli chyba naćpani)!!!Oprawa zajebiozo-fajnie to wszystko wyglądało patrząc ze strony trybuny tzw."krytej".Trochę
szkoda że jednak mogło nas tam być o wiele wiele więcej...Pozdrawiam!!!!
lys1975

Postprzez Lukasz_1906 2007-04-29, 11:21 pm

Dlaczego nie można grać tak w każdym meczu ?

Trzeba przyznać otwarcie to, że to jedno z lepszych spotkań jakie Zagłebie rozegrało na Wiosne jak nie najlepsze , ale niema co popadać w hurra optymizm , bo niewiadomo co jeszcze przed nami .

Po pierwszej bramce , to nie wiedziałem czy jestem na Camp Nou , czy jedna na Ludowym , bramka jak z podrecznika ! Jedynz z lepszych zaodników był dzisiaj Arek Kłoda. Chłopak był wszędzie i przerwał naprawdę sporo groźnych ataków skrzydłem. Lacha dzisiaj zupełnie w innym stylu . Pod bramką Lechi widziałem go tylko raz i to pod koniec drugiej połowy . Dziś widzielismy Lache walczącego , jednak do jego formy przed pamietną kontuzją z Arką jeszcze daleko !! Ale wilkie słowa uznania za ambicje i wole walki . Brawo Lacha !!!!!!!!!!! Piątkowski pierwszą połowe grał jak z nut , jednak druga już nie tak zachwycająca . Ogólnie dobry mecz i proszę o więcej taki .
Lukasz_1906

Postprzez zag23 2007-04-29, 11:30 pm

Gratulacje dla zawodników za walkę, mądrą grę i granie na dobrym poziomie. Oczywiście były mankamenty- zawsze można coś poprawić ale zwycięzców się nie osądza. Oby taki poziom był naszą normom. Bardzo ładny gest zawodników po meczu, zauważyłem, że najbardziej cieszył się Lachowski i chyba on wymyślił pomysł z rzuceniem koszulek.

Ps. na przyszłość można byłoby poprawić doping (nie mówię o młynie) i frekwencję.
zag23

Postprzez KAVU'91 2007-04-30, 12:02 am

Pomysł z koszulkami można by zaliczyć do kategorii korupcji, zawodnicy chyba chcieli nas przeprosić za to co wyprawiali w poprzednich meczach i niektórzy kibice załapali się na prezenty ;-)

Hehe, a tak na serio to bardzo ładny gest z ich strony. Mam nadzieje, że każdy mecz na Ludowym będzie wyglądał tak jak ten wczorajszy z Lechią - walka, zaangażowanie, bramki, zwycięstwo! Nie można też popadać w hurraoptymizm, przed nami za niecały tydzień mecz z Podbeskidziem, a wiadomo że drużyny Krzyśka Tochela lekceważyć nie można. Liczę na przyjemny dla oka mecz wyjazdowy, ale o tym to już w innym temacie :-)
KAVU'91

Postprzez lechiaaa 2007-04-30, 2:38 am

Zagłębiaczek napisał(a):jakbyś przyszedł z kolegami do młyna byłoby inaczej. Moim zdaniem i tak byliśmy głośniejsi od Lechitów.

Chlopcze Lechitów to masz tam gdzie pyry czyli w poznaniu a na nas Sie mówi Lechiści !
w Drugiej polowie żescie z tonowali z dopingu i nawet jak teraz przegladam mecz to glośniej My jestesmy w 2 polowie

w Sosnowcu nas okolo 400 glów
Nasza pozdróż bez atrakcji
lechiaaa

Postprzez bombel84 2007-04-30, 9:43 am

Panowie od jutra na stronie bramki polaków będzie do ściagniecia cały meczyk :)
bombel84

Postprzez YOOSHKY 2007-04-30, 11:38 am

kto nie oglądał tu może pooglądać, cały mecz:
http://www.itvp.pl/video.html?channel_i ... ideo=23989
niestety jakość tragiczna (70kbps)
YOOSHKY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna