Piast Gliwice - Zagłębie Sosnowiec 28 lipiec, 20:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mdc dg 2006-07-29, 7:54 am

Gra naszych grajków to katastrofa :shock: Folc zamiast uderzac na bramke podawał do bramkarza.Szkoda bo myślałem że to ustawienie jest w sam raz na wyjazdy a tu taki klops :? Zobaczymy co pokażą w następnych meczach i dopiero wtedy będzie można osądzać trenera i kopaczy z ich gry.
mdc dg

Postprzez WOJTEK 2006-07-29, 8:04 am

radkowitz napisał(a):tylko debilu zauważ że w tabeli liczy sie też bramki zdobyte i stracone :) dziecinko wracaj do mamusi niech Cię nauczy bo wie więcej o futbolu niż Ty :)
Powiem krótko: skończ się wpisywać na róznych forach bo tylko nam wstyd robisz.
Oto pierwszy z brzegu przykład:
http://www.90minut.pl/news.php?id=433810
Ruud - 28 lipca 2006, 21:47:49 - 193.151.48.135
Ależ nam Białek przygotował drużyne. Ja rozumiem że to pierwszy mecz sezonu ale aż 4:0? Panu Białkowi już podziękujemy bo to jest zwyczajny blamaż.

Autor tych słów to posiadacz maila radkowitz@wp.pl .
Cóż za zbieg okoliczności, prawda ???
I po jaką cholerę piszesz o meczu, którego nawet NIE WIDZIAŁEŚ ???
Moja rada: zbastuj albo ja Cię powstrzymam.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez adas 2006-07-29, 8:07 am

WOJTEK napisał(a):Powiem krótko: skończ się wpisywać na róznych forach bo tylko nam wstyd robisz.
Oto pierwszy z brzegu przykład:
http://www.90minut.pl/news.php?id=433810
Ruud - 28 lipca 2006, 21:47:49 - 193.151.48.135
Ależ nam Białek przygotował drużyne. Ja rozumiem że to pierwszy mecz sezonu ale aż 4:0? Panu Białkowi już podziękujemy bo to jest zwyczajny blamaż.
WOJTEK TO NIE PRZYPADEK BO NAWET TO SAMO IP :)
adas

Postprzez bbartek 2006-07-29, 8:20 am

To jest mój ostatni wpis dotyczący tego meczu.
Ważne aby trener i zawodnicy wyciągneli odpowiednie wnioski ( trener co do taktyki, ustawienia i rozeznania rywali) a zawodnicy co do zaangażowania i pracy nad soba.
Ciekaw jestem czy Białek bedzie na meczu Miedź-Śląsk ?
bbartek

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-07-29, 8:35 am

Kol. Adas - Serdeczne dzięki, jednak pozostane przy swoim, iz
z ustawienia w Gliwicach - Pan trener ma u mnie negatywna ocene.
Przeciez wszyscy na Forum wiedza iz jestem FANEM KT.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez WOJTEK 2006-07-29, 8:41 am

O meczu za wiele nie napiszę gdyż widziałem mało. Ale wkurza mnie postawa niektórych forumowiczów. Jeden mecz przegrany i już lament, płacze, wspomnienia KT, deklaracje i tak dalej. Lepiej przegrać raz 4:0 niż 4 razy po 1:0. Jest jeszcze 33 mecze a już nadzieja umiera, nie ma szans, słabi, wyjebać Białka. Nie ośmieszajcie się, sezon się dopiero rozpoczyna. Najważniejsze by w czerwcu 2007 spojrzeć na innych z góry.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez MrCricket 2006-07-29, 8:44 am

Niektórzy "wyznawcy Tochela" chyba modlą się do jego figurki. Wczoraj był wasz dzień i toastów pewnie mnóstwo z okazji wpadki Białka :lol: . A mi to zwisa czy trenerem jest Białek, Janas czy inny Beenhaker. Ja tylko chcę ujrzeć Zagłębie w ekstraklasie. Wstyd wstydem i będzie ciągnął się za nami jeszcze kilka dni, ale taka jest piłka i sukces rodzi się w bólach. W bitwie ponieśliśmy klęskę, ale wojna dopiero się zaczęła i trwać będzie jeszcze bardzo długo. Mimo tego, ja wierzę że tymi ludźmi możemy zrobić awans i dlatego podążajmy do przodu z pieśnią na ustach "Always look on the bright side of life" :)
MrCricket

Postprzez emdżej 2006-07-29, 9:04 am

WOJTEK napisał(a):O meczu za wiele nie napiszę gdyż widziałem mało. Ale wkurza mnie postawa niektórych forumowiczów. Jeden mecz przegrany i już lament, płacze, wspomnienia KT, deklaracje i tak dalej. Lepiej przegrać raz 4:0 niż 4 razy po 1:0. Jest jeszcze 33 mecze a już nadzieja umiera, nie ma szans, słabi, wyjebać Białka. Nie ośmieszajcie się, sezon się dopiero rozpoczyna. Najważniejsze by w czerwcu 2007 spojrzeć na innych z góry.

I za takie podejście Wojtku masz moje poparcie. Też mnie coś trafia jak po jednej porażce od razu ktoś widzi Zagłębie walczące o utrzymanie bez baraży, zwalniają trenera itp. Ludzie zejdźcie trochę na ziemię!
emdżej

Postprzez xXx_1906 2006-07-29, 9:08 am

Darian napisał(a):Co do zachowania kibiców przed meczem to.... no comments
Ale w czasie meczu dostosowali się do poziomu naszych piłkarzy.Siedzieli cichutko jak myszy w kościele.Tylko na początku było trochę dopingu a potem zero,cisza jak makiem zasiał.

Głupcze trzeba było ruszyć dupsko tak jak sporo osób które jechało bez biletu to byś usłyszał te myszy w kościele, na początku drugiej połowy Piast nie wiedział czy mają zaczynać śpiewać czy nie tak się bawiliśmy mimo 3:0 w plecy. A jak pało nie miałaś czasu jechać to chociaż nie komentuj czegoś czego nie widziałeś.
A co do wyniku to wole 4:0 raz niż cztery razo po 1:0 tak jak Wojtek napisał. Dobrze ze to pierwszy mecz, nie ma co płakać, moze co poniektorzy zrozumieją ze nikt im nie bedzie odstawial nogi a o pierwsza lige trzeba mocno powalczyc.
xXx_1906

Postprzez WAB 2006-07-29, 9:25 am

Z perspektywy klatki pewnie nie wszystko widać dobrze, ale k***a znawcy, trenerzy i taktycy widzieli lepiej. Piast do strzelenie drugiej (tak drugiej) bramki nie istniał. Zagłębie było dobrze poukładane i długimi okresami przeważało - tworząc mnóstwo sytuacji bramkowych. Piast z dwóch sytuacji strzelił 4 bramki, takie mają szczęście do nas - vide mecz na wiosnę. Parę ocen indywidualnych. Adżema mamy w pakiecie z Hosiciem, ale grać to nie musi. Berensztajn poza małymi przestojami wiele dobrych piłek, szczególnie do Chwalibogowskiego. Piątkowski trochę nerwowo i słabo w defensywie, ale ambitnie i do przodu dobrze. Folc słabo.
Piast zagrał słaby mecz, a wynik jest mocno mylący. Fizycznie byli lepsi (o dziwo, głównie w pierwszej połowie), a mecz im się po prostu ułożył. W drugiej połowie-przy rozstrzygniętym wyniku- Zagłębie zagrało ambitnie i nie olało kibiców. Po małych korektach w składzie będzie dobrze. Plus dla Wierzchowskiego za zachowanie po meczu. Trzeba mieć jaja.
WAB

Postprzez koszki 2006-07-29, 9:59 am

Widziałem wszystko dokładnie i według mnie piastowi sie fenomenalnie ulozyl mecz( trzy strzały i trzy bramki ) a od drugiej bramki grali na zupelnym luzie. Nie wiem dlaczego nie zagrał paczkowski na lewej obronie tylko Adzem który zeszły sezon ogłądał z trybun i było widać ze nie jest jeszcze w formie. Trzy pierwsze bramki trzelają nam zawodnicy którzy w tym momencie byli akurat kryci przez Adzema i do tego jeszcze nie najlepsze zachowanie Wierzchowskiego przy pierwszych dwoch i byla katastrofa. Mielismy swoje sytuacje ale zabrakLo skuteczności (Berensztajn blisko z wolnego, lachowski i folc fatalnie sie zachowali a mieli 100 procentowe sytuacje a na poczatku drugiej polowki zuban nie trafil z 12 metrow w najlepszej sytuacjii). widac bylo brak zgrania z nowymi zawodnikami i zabraklo troche szczescia. A taki zimny przysznic moze okazac sie bardzo dobry na dalsza czesc sezonu bo teraz musza nasi zrozumiec ze nikt nie odpusci i nazwiskami ligi nie wygramy bez 100% zaangarzowania na boisku. CO NAS NIE ZAQBIJE TO NAS WZMOCNI. Juz za tydzień bedzie lepiej :lol:
Głowa do góry i do boju o I lige dla Sosnowca!!!
koszki

Postprzez Bruno 2006-07-29, 10:00 am

Z całym szacunkiem dla was,ale czytając niektóre wasze wpsy można dojść do wniosku,że...

Piast był gorszy ,grał słabo,Zagłębie było świetnie poukładane i przegrało 4-0

to trochę śmieszne biorąc pod uwagę wynik, tym bardziej,że nawet trener Białek po meczu powiedział, ze Piast był klasę lepszy.

no ale dalej się okłamujcie,że Piast wygrał 4-0 przypadkowo

pozdrawiam niezacietrzewionych
Bruno

Postprzez laki 2006-07-29, 10:13 am

Jeszcze przed sezonem pisałem o tym że stawianie Zagłebia w roli
murowanego faworyta jest dla naszej drużyny niekorzystne . Takie
postrzeganie Zagłebia przez rywali zmusza nas do gry atakiem pozycyjnym w wiekszoœci spotkań. Po tym co widziałem w Gliwicach w
drugiej połowie uważam że atak pozycyjny w naszym wykonaniu to
najsłabszy element gry, nie bez znaczenia jest tu fakt braku
rasowego egzekutora.
W meczu z Piastem gra Zagłebia wcale nie wygladała tak fatalnie jak
niektórzy to przedstawiaja. sytuacje były Lachowski nie trafia w piłke
z trzech metrów Folc podaje do bramkarza zamiast pytac go w który róg
strzelac

0glondałem powtórke meczu Widzew Groklin, ten Widzew który nie
istniał na stadionie Czarnych pokazał dosłownie co to znaczy gryzc
trawe i jak należy wykorzystywac sytuacje bramkowe.

Powtarzam jeszcze raz zwyciestwa przychodzic beda z ogromnym
trudem , a bez gry na 120% wogule ich nie bedzie
laki

Postprzez artur gliwice 2006-07-29, 10:41 am

Panowie
Jestem z Gliwic,kibicuje Piastowi od wczesnych lat 70.
Wielkie brawa za strone,a w szczególności forum,gdzie można dowiedzieć się wielu rzeczy.
Miałem nie zabierać głosu ,bo w sumie jestem z Gliwic i może nie wypada,ale
powiem jedno.Pamięć ludzka jest zwykle zawodna,ale starsi kibice waszej drużyny zapewne pamiętają-młodsi mogą zapytać-jak padały bramki finału pucharu polski miedzy piastem a zagłębiem.Wtedy dopiero można mówić,że jest sie czystym,nie kupuje meczy itd.Może wtedy mecz nie był kupiony,ale wynik był znany na długo przed meczem.Aprpos - nie wiecie kto był waszym kibicem nr 1 w latach 70.Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje strony i kibiców
Artur
artur gliwice

Postprzez sprzedawca_cebuli 2006-07-29, 10:49 am

kibic nr. jeden w latach 70? Gierek...a co to ma wspolnego z tym meczem i jakims kupowaniu meczow? dziwna twa wypowiedz... :roll:
sprzedawca_cebuli

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna