Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez zgredds 2005-07-16, 8:55 pm

Nie wiem czy ktoś już coś pisał ( nie chce mi się przeglądać do tyłu) Drzymont zostaje w Odrze trochę się plątałw zenzaniach w TV ale wyszło ze niedogadali się co do kontraktu. Pozdrawiam
zgredds

Drzymont zagrał w sparingu

Postprzez Blajpios 2005-07-16, 9:15 pm

zgredds napisał(a):Nie wiem czy ktoś już coś pisał ( nie chce mi się przeglądać do tyłu) Drzymont zostaje w Odrze trochę się plątałw zenzaniach w TV ale wyszło ze niedogadali się co do kontraktu. Pozdrawiam

Jak podaje onet, zagrał w sparingu. Ciekawe, bo dość wychodziło na to, że Portugalczycy są "zdecydowani", jak podawałem, już był przedstawiany w prezentacjach na stronach portugalskich (jeszcze tam zresztą jest). Jest to możliwe, że nie dogadał się co do kontraktu... Pamiętam, jak parę lat temu był tym, który chciał się wyrywać gdzieś na szersze wody, rzeczywiście, niemniej też ostrożnie podchodził do transferów i choć to był awans wówczas z III bodaj albo IV ligii do ówczesnej Polonii, jednak w końcu oferty nie przyjął. Więc może to taka stała już ostrożność.
Cóż, nie będzie tym jedynym w Portugalii Polakiem, przynajmniej nie w tej chwili.
Blajpios

Postprzez bankier 2005-07-19, 10:16 pm

bankier

linkodBankiera: to o byłym Zagłębiaku zdobywcy PucharuAfryki

Postprzez Blajpios 2005-07-19, 10:44 pm

akurat pisałem innego posta jak zobaczyłem artykuł w Mieszadle (czyt.: Gazecie Wyb) i ucieszyłem się, że taka fantastyczna nowinka do tego działu. Skończyłem posta - i patrzę, już jest:
bankier napisał(a):bardzo ciekawy artykuł: http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,2828824.html

Jak napisał Bankier - ciekawy, chwała też tym, co chcieli się tyle pofatygować dla tego materiału.
Zanim przejdziecie na tamtę stronę, dla "treningu" możecie rozwiązać zagadkę o kogo chodzi:
"Zbawca Enyimby" - napastnik najlepszej afrykańskiej drużyny ubiegłego sezonu - chciałby wrócić do Zagłębia. "Człowiek o żelaznych płucach" z Białorusi liczy dla odmiany, że kiedyś w drużynie z Sosnowca zagra jego syn.
Blajpios

Postprzez bankier 2005-07-20, 7:13 am

Blajpios - zamieszałeś strasznie :lol: :lol: :lol:

Zanim przejdziecie na tamtę stronę, dla "treningu" możecie rozwiązać zagadkę o kogo chodzi:
Cytat:
"Zbawca Enyimby" - napastnik najlepszej afrykańskiej drużyny ubiegłego sezonu - chciałby wrócić do Zagłębia. "Człowiek o żelaznych płucach" z Białorusi liczy dla odmiany, że kiedyś w drużynie z Sosnowca zagra jego syn.

wygląda to tak jakbys pytał o jednego zawodnika - a w rzeczywistosci chodzi o dwójke zagranicznych graczy którzy kiedys przewinęli sie przes sosnowiecką drużynę. :wink:
bankier

rzeczywiście, mogłem uwypuklić, że artykuł o dwóch

Postprzez Blajpios 2005-07-20, 8:55 am

bankier napisał(a):Blajpios - zamieszałeś strasznie :lol: :lol: :lol:

Cytat:

wygląda to tak jakbys pytał o jednego zawodnika - a w rzeczywistosci chodzi o dwójke zagranicznych graczy którzy kiedys przewinęli sie przes sosnowiecką drużynę. :wink:

Fakt, mogłem uwypuklić, choć tekst cytatu mówi o pewnym rozróżnieniu między nimi - ale mogło się ostateczniepo sądzić, po temacie mojego wpisu, że jeden raz był w Afryce raz na Białorusi. Cóż, pośpiech, fakt, że w temacie ograniczone miejsce, spowodował, co było. Sorry - choć może to właśnie uatrakcyjniło ;–) Taki był mój zamiar, napisać więcej, bo tekst ciekawy.
Blajpios

były Zagłębiak też u Mistrzów Anglii?

Postprzez Blajpios 2005-07-20, 4:55 pm

Jak już zamieszał, to zamieszał. Stąd ten post. Ale tym razem rozwiązanie zagadki - od razu tutaj. Jest u Mistrzów Anglii?: jest - Jarosik!
Oczywiście, to żart tym razem, w ramach "zamieszania". A jednocześnie - i forma hołdu, wspomnienia legendy Zagłębiowskiej. I przejaw też nostalgii oraz zadumy. Nostalgii za czasami dawnymi, za legendami tej klasy - czemu towarzyszy zaduma z pytaniem, kiedy one wrócą, te czasy? Przyczynkiem jest pytanie: jak jest tak dobrze z kształceniem młodych, to kiedy wrócą czasy, gdy młodzi są powoływani do juniorskich kadr Polski; to jednak już aspekt trochę wykraczający poza ten temat, więc kończę na tytułowym żarcie - pytaniu. Pozdrawiam.
Blajpios

Stolpa strzelił dwie bramki w sparingu

Postprzez Blajpios 2005-07-20, 11:53 pm

Możliwe, że tym razem wejście do TIL Tromsø będzie skuteczniejsze? W każdym razie, w sparingu, rozegranym wczoraj z Lyngen/Karnes a wygranym 8-0 T. Stolpa strzelił 5 i 8 bramkę.
Blajpios

Postprzez rrrr 2005-07-21, 12:24 pm

W kadrze Śląska Wr. jest od roku Robert Rosiński. W rubryczce na 90 minut nie ma niestety liczby wystepów w poprzednim sezonie. Ciekawe jak tam u niego ze zdrowiem? Taki zawodnik przydałby się na środku pomocy(choćby jako zmiennik) i tak nie byłby najstarszy w zespole.
rrrr

Postprzez adas 2005-07-21, 5:56 pm

http://90minut.pl/news.php?id=304796 Konrad Koźmiński w Ruchu
adas

T. Stolpa ani na ławce - jaśniejsze dni przed nim?

Postprzez Blajpios 2005-07-24, 9:08 pm

W dzisiejszym meczu nie zasiadł nawet na ławce. Kto wie jednak, czy to nie oznacza szansy. Zajmujące 11 miejsce Tromsø w pierwszym meczu II rundy przegrało z drużyną ze strefy spadkowej u siebie 0-1 pomimo 6 minut dogrywki - i zostało punktowo przez tę drużynę (Odd) dogonione, tyle że "małymi punktami" jeszcze Tromsø wyprzedza swoich zwycięzców, zajmujących miejsce barażowe. Przed nimi o 2 punkty jeszcze drużyna należąca do "dołów", reszta już uciekła. Gracz Tromsø za czerwoną kartkę spadł już w 24 minucie, gdy już przegrywali od 18 min. 0-1. Być może już to samo stwarza szansę dla T. Stolpy w najbliższym czasie. Na forum kibice już domagają się zresztą odejścia trenera.
Blajpios

Postprzez Sadek 2005-07-26, 12:25 pm

Zobaczymy jak dzisiaj spiszą się nasi zawodnicy w I lidzę, bardzo ciekawy jestem

Sadek
dj. transfer

Postprzez Robson_sc 2005-07-26, 7:55 pm

Siwy i Ujek wyszli w pierwszym skladzie i do przerwy robili sporo wiatru w ataku zobaczymy jak bedzie po przerwie.

Relacja na zywo na stronie Bełchatowa http://www.e-gks.info/live1.php
Robson_sc

Postprzez twari 2005-07-26, 9:48 pm

No trzeba przyznać że w relacji tej dominowały nazwiska naszych byłych piłkarzy. Szczególnie chwalono Łuczywka!! Szkoda ze poszedł ale cieszy fakt że nie siedzi na ławce tylko sie rozwija i całkiem nieźle mu to idzie!
twari

Postprzez Dziura^^ 2005-07-27, 7:58 am

Slyszałem ze Łukczywek bardzo dobry mecz ! a "Ójek" troche słabiej !.... powodzenia Tomek ....
Dziura^^

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna