Mariusz Ujek

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez YOOSHKY 2005-07-06, 9:59 pm

DaMi napisał(a):Pół roku przed wygaśnięciem kontraktu z danym klubem zawodnik może podpisać kontrakt z innym klubem ( o ile czegoś nie pomyliłem :oops: )

no juz rozumiem, chyba nie pomyliles ja tez pamietam ze 6 mies. poprostu nie zaskoczylem, zasugerowalem sie tym ze bedzie gral a tu chodzi tylko o kontrakt :) Grac bedzie musial w Zaglebiu. Dzieki DaMi za oświecenie :)
YOOSHKY

Postprzez Kamil^ 2005-07-06, 9:59 pm

DaMi napisał(a):Pół roku przed wygaśnięciem kontraktu z danym klubem zawodnik może podpisać kontrakt z innym klubem ( o ile czegoś nie pomyliłem :oops: )

Nie pomyliłeś się.
Kamil^

Postprzez kyru 2005-07-06, 10:15 pm

Sprawa jak zwykle rozchodzi się o pieniądze. Taki Gerrard zgodził się podpisać nowy kontrakt gdy zaproponowanu mu czego rządał. 27 czerwca poniformowano opinię publiczną, najważniejsze nas, kibiców Zagłębia, że Ujek przedłużył umowę o kolejny rok. Teraz kiedy usłyszał, że może zarobić lepiej nagle zaczął się lament i płacz. Ojej jacy to zli ludzi, niedobrzy, niewyrozumiali no po prostu straszni. Katastrofa, jak dziecko, no ja nie wiem, tylko żeby nie wymyślił, że go ktoś zmusił do podpisania umowy (jak Bartman w Kazikach). A jeżeli chodzi o finanse, to i tak zarabiają sporo a o standarcie ich życia może pomarzyć wielu Polaków, więc o rozsądne kwoty umów, mozna tylko pochwalić działaczy Zagłębia (o ile tak rzeczywiście jest). I na koniec, skoro podpisał umowę, to musi ją wypełnić sumiennie, a jeżeli jest bystry to wie, że dobrą grą (o ile pozostanie w Sosnowcu) przyczyni się do zainteresowania ze strony klubów ekstraklasy.
kyru

re

Postprzez Qba 2005-07-06, 11:07 pm

ale biadolicie (oczywiscie nie wszyscy).. jak strzeli bramke to mozna go wynosic pod niebiosa na ramionach, powie cos nie tak i od razu feeee.

Proponuje tymczasowo zakonczyc dyskusje, bo i tak nikt nic nowego do tematu nie wniesie, chyba, ze pojawia sie jakies nowe okolcznosci.
pozdrawiam
Qba

Postprzez vixen 2005-07-07, 6:27 am

W dzisiejszym sporcie pisze " Dyskusja o transferze Mariusza Ujka do GKS Bełchatów została definitywnie zakończona ".
cytuję cześć wypowiedzi pana Mariusza
-Jezeli Bełchatów ponowi ofertę zimą ...
-to podpiszę wstepną umowę, bo mnie kontrakt w czerwcu się kończy i Zagłębie za mnie nic nie dostanie. Taki zrobiono dzisiaj interes.
Panie Mariuszu w czerwcu pan sobie może iść gdzie tylko pan chce, proponuję Gks Katowice lub inny polski klub gdzie na pieniądze się czeka po kilka miesięcy. Wtedy może doceni pan to co oferowało panu Zagłębie.
Niech tylko pamięta pan jedną rzecz " Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma !!! "
vixen

Postprzez MarcelZS 2005-07-07, 8:48 am

A dla mnie Lachowski to jest zawodnik na I ligę, a Ujo to Ujo - bądzmy szczerzy jak chciał to grał, jak nie chciał to niegrał.

Uważam, że sprawa została zamknięta definitywnie i dla dobra Zagłębie nie ma co już się silić z kolejnymi postami.

Niemniej jednak, niesmak pozostał, a Ujo dużo stracił u nas Kibiców.
MarcelZS

Postprzez twari 2005-07-07, 12:48 pm

Ciekaw jestem co sie stanie gdy po rundzie jesiennej Zagłębie bedzie w czolowce a Belchatow bedzie zamykal tabele w I lidze... ciekawe czy wtedy Ujo tez z taka determinacja wybierze belchatowska kase czy jednak zastanowi sie troszke... BARDZO chcialbym zobaczyc taka sytuacje! Bo jeszcze moze byc tak ze bedzie prosil o kolejny kontrakt u nas!
twari

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-07-07, 1:04 pm

vixen napisał(a):Panie Mariuszu w czerwcu pan sobie może iść gdzie tylko pan chce, proponuję Gks Katowice lub inny polski klub gdzie na pieniądze się czeka po kilka miesięcy. "

Sorry ale co jak co ale pieniądze w Bełchatowie są
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez Solano 2005-07-07, 1:29 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):
vixen napisał(a):Panie Mariuszu w czerwcu pan sobie może iść gdzie tylko pan chce, proponuję Gks Katowice lub inny polski klub gdzie na pieniądze się czeka po kilka miesięcy. "

i napewno są o wiele wieksze niż w Zagłębiu!
Solano

Postprzez twari 2005-07-07, 2:07 pm

Solano napisał(a):
BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):

i napewno są o wiele wieksze niż w Zagłębiu!

I - co pokazala runda wiosenna - nie sa najwazniejsze!
twari

Postprzez Strooś 2005-07-07, 4:53 pm

zgadzam się z tym co napisał Mały i Qba. Ja osobiście też cenię Mariusza za jego zaangażowanie i wolę walki. Postawcie się w jego sytuacji...
Strooś

Postprzez mały 2005-07-07, 6:56 pm

Strooś napisał(a):zgadzam się z tym co napisał Mały i Qba. Ja osobiście też cenię Mariusza za jego zaangażowanie i wolę walki. Postawcie się w jego sytuacji...
Jesteś kolejnym rozsądnym na tym forum.
Po dzisiejszej relacji w TVP 3 widać , że w klubie nie jest najlepiej i pewnie tym spowodowana była postawa Mariusza.
mały

Postprzez Lars 2005-07-07, 7:19 pm

mały napisał(a):
Strooś napisał(a):zgadzam się z tym co napisał Mały i Qba. Ja osobiście też cenię Mariusza za jego zaangażowanie i wolę walki. Postawcie się w jego sytuacji...
Po dzisiejszej relacji w TVP 3 widać , że w klubie nie jest najlepiej i pewnie tym spowodowana była postawa Mariusza.

ale o czym wy piszecie. bo moze ja mam niewlaściwe dane. wg mnie Ujo 10 lat temu skonczył 18lat. wiec jest dorosły. gdy podpisywał kontrakt na najblizszy sezon z tego co wiem rowniez nie był ubezwłasnowolniony ani niepoczytalny. Jesli mam dobre informacje to kontrakt został podpisany prawidłowo - co wynika z powyższego. tak wiec jak juz pisalem w innym temacie Ujo musi sie ogarnąć, podjął taką a nie inną decyzje, podpisał, klub moze lub nie go sprzedać a on musi sie z tym pogodzic. Panie Mariuszu nawet Żurawski nie robił takich scen gdy Wisła w zeszłym roku zatrzymała go jeszcze na rok. poza tym zarabia Pan ok 15 razy więcej ode mnie. to chyba nieźle, nie? A że płaci pan 30 czy 40 procentowy podatek, no wie pan, przywilej bogatych.
Tak wszyscy Pana chwalą za tą ambicje. ale czy to niejest poprostu normalne ze człowiek jest ambitny i to co robi chce robic jak najlepiej? moim zdaniem to normalne, ja tez tak mam. przecież wiadomo że niedostanie Pan tylu pieniedzy za obijanie sie.
wiem wiem. zycie piłkarza jest krotkie - trzeba sie nachapać. ale jak juz pisalem jest Pan od 10 lat pełnoletni wiec nie bardzo wypada teraz isc do mamusi i sie wypłakac ze w bełchatowie dają wiecej
:evil:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez mały 2005-07-07, 7:28 pm

Lars napisał(a):
mały napisał(a):

ale o czym wy piszecie. bo moze ja mam niewlaściwe dane. wg mnie Ujo 10 lat temu skonczył 18lat. wiec jest dorosły. gdy podpisywał kontrakt na najblizszy sezon z tego co wiem rowniez nie był ubezwłasnowolniony ani niepoczytalny. Jesli mam dobre informacje to kontrakt został podpisany prawidłowo - co wynika z powyższego. tak wiec jak juz pisalem w innym temacie Ujo musi sie ogarnąć, podjął taką a nie inną decyzje, podpisał, klub moze lub nie go sprzedać a on musi sie z tym pogodzic. Panie Mariuszu nawet Żurawski nie robił takich scen gdy Wisła w zeszłym roku zatrzymała go jeszcze na rok. poza tym zarabia Pan ok 15 razy więcej ode mnie. to chyba nieźle, nie? A że płaci pan 30 czy 40 procentowy podatek, no wie pan, przywilej bogatych.
Tak wszyscy Pana chwalą za tą ambicje. ale czy to niejest poprostu normalne ze człowiek jest ambitny i to co robi chce robic jak najlepiej? moim zdaniem to normalne, ja tez tak mam. przecież wiadomo że niedostanie Pan tylu pieniedzy za obijanie sie.
wiem wiem. zycie piłkarza jest krotkie - trzeba sie nachapać. ale jak juz pisalem jest Pan od 10 lat pełnoletni wiec nie bardzo wypada teraz isc do mamusi i sie wypłakac ze w bełchatowie dają wiecej
:evil:
nIe chodzi o to czy dają więcej. Bo może się okazać ,że w Zagłębiu za chwilę wogóle nie będą płacić.
mały

Postprzez regard 2005-07-07, 7:30 pm

Kasa to kasa, takie życie. Dają gdzie indziej więcej to chciałby odejść. Ja go rozumiem.
regard

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna