LEGIA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: LEGIA

Postprzez Sarmat 2011-05-09, 7:47 pm

peterrabit3 napisał(a):Moze ktos powie na tym forum ze kibice Zaglebia nie lubią Legii????
To prawda
Mam prawie 40 lat i 25 lat konkretnego keibicowania ale zawsze nawet na 5 lige wybieralem mecz Zaglebia niz ekstraklasowy Warszawki
Oczywiscie sosnowieckich lizdupów warszawki bylo zawsze wielu...Mieli korzysci ze wypili za darmo i pozarli ....i interesy na tysiaclecia tez bylo latwiej prowadzic...
A jesli chodzi o tzw zgody to warszwka zawsze wolala sledzie niz Zaglebie.....
A ja Zawsze wolalem Ślask Wroclaw niz Parówy z Mokotowa
BYLO JEST I BEDZIE ZAWSZE ZAGLEBIE

Nie uogólniaj , ja np. Legię lubię , szanuję...
Sarmat

Postprzez peterrabit3 2011-05-09, 7:59 pm

Sarmat napisał(a):
peterrabit3 napisał(a):Moze ktos powie na tym forum ze kibice Zaglebia nie lubią Legii????
To prawda
Mam prawie 40 lat i 25 lat konkretnego keibicowania ale zawsze nawet na 5 lige wybieralem mecz Zaglebia niz ekstraklasowy Warszawki
Oczywiscie sosnowieckich lizdupów warszawki bylo zawsze wielu...Mieli korzysci ze wypili za darmo i pozarli ....i interesy na tysiaclecia tez bylo latwiej prowadzic...
A jesli chodzi o tzw zgody to warszwka zawsze wolala sledzie niz Zaglebie.....
A ja Zawsze wolalem Ślask Wroclaw niz Parówy z Mokotowa
BYLO JEST I BEDZIE ZAWSZE ZAGLEBIE

Nie uogólniaj , ja np. Legię lubię , szanuję...

To jest twoja sprawa
Nie powiedzialem ze wszyscy kibice Zaglebia nie lubią Legii ale większośc.
Mam na to swoje teorie z racji wieku i doświadczenia
peterrabit3

Postprzez August 2011-05-09, 8:24 pm

peterrabit3 napisał(a):Nie powiedzialem ze wszyscy kibice Zaglebia nie lubią Legii ale większośc.

Swoją drogą jestem ciekaw jakie byłyby wyniki, gdyby przeprowadzić ankietę wśród ogółu kibiców Zagłębia, niekoniecznie ultrasów, na ulubiony zespół i jego kibiców poza Zagłębiem czy też na temat stosunku do stołecznego klubu. Ja osobiście uważam, że tzw. "przyjaźń" z Legią dotyczy przede wszystkim właśnie ultrasów.Poza nimi nie byłoby to takie oczywiste. Sam np. mam o wiele sympatyczniejsze wspomnienia z lechitami, nielubianymi ostatnio pogoniarzami, Worcławiem czy Bydgoszczą anizeli legionistami, którzy nierzadko uważali resztę kraju za gorszą prowincję. Ja oczywiście uogólniam bo nie chcę sie rozpisywać na te tematy a tym bardziej obrzydzać nikomu Legii i ich fanów.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez yahaya 1906 2011-05-09, 8:29 pm

August napisał(a):
peterrabit3 napisał(a):Nie powiedzialem ze wszyscy kibice Zaglebia nie lubią Legii ale większośc.

Swoją drogą jestem ciekaw jakie byłyby wyniki, gdyby przeprowadzić ankietę wśród ogółu kibiców Zagłębia, niekoniecznie ultrasów, na ulubiony zespół i jego kibiców poza Zagłębiem czy też na temat stosunku do stołecznego klubu. Ja osobiście uważam, że tzw. "przyjaźń" z Legią dotyczy przede wszystkim właśnie ultrasów.Poza nimi nie byłoby to takie oczywiste. Sam np. mam o wiele sympatyczniejsze wspomnienia z lechitami, nielubianymi ostatnio pogoniarzami, Worcławiem czy Bydgoszczą anizeli legionistami, którzy nierzadko uważali resztę kraju za gorszą prowincję. Ja oczywiście uogólniam bo nie chcę sie rozpisywać na te tematy a tym bardziej obrzydzać nikomu Legii i ich fanów.

Trudno się z tym nie zgodzić.Legia woli szczecin co gołym okiem widać,jak nas wspiera to liczbami śmiesznymi (szacun dla FC Chełmży ,im chociaż sie chcę).

Nie odczuwam jakiejś więzi pomiędzy nami a Legią,zupełnie odwrotnie jest w przypadku nas i BKS-u.
yahaya 1906

Postprzez django 2011-05-09, 9:39 pm

peterrabit3 napisał(a):A ja Zawsze wolalem Ślask Wroclaw niz Parówy z Mokotowa

Ja wiem, że fajnie i bezpiecznie jest kogoś nazywać parówami, siedząc przed monitorem i to jeszcze za granicą. Proponuję, żebyś przy najbliższej okazji pojechał na Mokotów i przedstawił na miejscu swoją parówkową teorię. Możesz sobie lubić, czy nie lubić, ale wyrażaj to w inny sposób. Przynajmniej na forum.
django

Postprzez svampri 2011-05-10, 12:38 pm

Kibicuje Zabłębiu i tylko Zagłębiu od 30 lat ale absolutnie nie przeszkadzaja mi zgody zawierane przez ultrasów.Co to mnie jako prawdziwego kibica obchodzi.Przychodze na stadion kibicuje swojej druzynie i to jest dla mnie najwazniejsze.Po co debatowac na ten temat i obrazac (w internecie to super odwaga).
svampri

Postprzez peterrabit3 2011-05-10, 12:45 pm

django napisał(a):

Ja wiem, że fajnie i bezpiecznie jest kogoś nazywać parówami, siedząc przed monitorem i to jeszcze za granicą. Proponuję, żebyś przy najbliższej okazji pojechał na Mokotów i przedstawił na miejscu swoją parówkową teorię. Możesz sobie lubić, czy nie lubić, ale wyrażaj to w inny sposób. Przynajmniej na forum.

Główną zaletą forum jest mozliwosc przedstawienia swej opinii
Moze to ty bedziesz pisal mi posty a ja pod nimi sie podpisze?????
Nie zawsze jest to poezja ani liryka a czesto gorzkie słowa ktore mogą zabolec lub podraznic czyjes uczucia...
Od siedmiu lat jetem w UK ale zapewniam Cie Django ze zawsze bedac w Polsce mialem odwage powiedziec w twarz co mnie boli i co sie nie podoba
Teraz robie to na forum - moje prawo

Zapoznaj się z regulaminem, to przekonasz się, że nie masz prawa robić tego w ten sposób. Za następny obraźliwy wpis będzie ostrzeżenie //django
peterrabit3

Postprzez August 2011-05-10, 1:03 pm

svampri napisał(a):Po co debatowac na ten temat

Dokładnie, skończmy ten wątek. Na koniec, pozdrowienia dla Iro z Wilanowa.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez LucasUSA 2011-05-10, 1:07 pm

django napisał(a):

Pewnie na Mokotowie bylaby to "Ostatnia paróweczka hrabiego Barry Kenta" :lol:

Peterrabit3, kazdy moze wyrazic opinie, ale wez pod uwage, ze obrazasz wielu innych kibicow, ktorzy Legii kibicuja od lat. Nazywajac nas "lizdupami" stajesz w jednym szeregu z hanysami. Nie lubisz- Twoja sprawa, ale nie pisz bredni.
Malo mnie obchodza Twoje sympatie, pewnie kazdy z nas ma kumpla nawet w Hanysowie, ale chyba nie bedziemy z tego wzgledu robic zgody? Ogarnij sie, albo posluchaj rady Svampri (bardzo dobry post).
LucasUSA

Postprzez PawełK 2011-05-10, 8:15 pm

Przykro się patrzy jak nasz wychowanek gra w Górniku Zabrze przeciwko Legii...
PawełK
pyszałek

Postprzez peterrabit3 2011-05-10, 8:43 pm

PawełK napisał(a):Przykro się patrzy jak nasz wychowanek gra w Górniku Zabrze przeciwko Legii...

Mam nadzieje ze strzeli gola na miare 3 pkt
peterrabit3

Postprzez PawełK 2011-05-10, 8:59 pm

peterrabit3 napisał(a):
PawełK napisał(a):Przykro się patrzy jak nasz wychowanek gra w Górniku Zabrze przeciwko Legii...

Po Tobie spodziewałem się, że napiszesz o hat-tricku, ale jak widać nie wierzysz w Rafała ;-)

Edit: już nie strzeli bo go zmienili...
PawełK
pyszałek

Postprzez SO_1906 2011-05-10, 9:03 pm

PawełK napisał(a):
peterrabit3 napisał(a):

Po Tobie spodziewałem się, że napiszesz o hat-tricku, ale jak widać nie wierzysz w Rafała ;-)

Edit: już nie strzeli bo go zmienili...

Raczej było wiadome, że zaraz po rozpoczeciu zejdzie i wejdzie bardzies doświadczony i bramkostrzelny zawodnik.

EDIT: Zszedł i strata bramki, dobrze tak trenerowi heheh
SO_1906

Postprzez Serious 2011-08-04, 10:45 pm

Gratulacje dla Legionistów z okazji zwycięskiego remisu w Lidze Europy ^^
Powodzenia w jutrzejszym losowaniu oraz w kolejnej rundzie!
I brawa za wspaniały doping!!!!
Serious

Postprzez toph 2011-08-07, 12:27 am

nie wiem czemu się podniecacie tak tym Śląskiem? nawet na forum można poczytać jak padła zgoda, ja ich mam w zasadzie w d.pie, całkiem poważnie wole lubelski Motor!!!

wyjazdy z Legią niezapomniane :) LEGIA ZAGŁĘBIE BKS !!! Ch ze Śląskiem niech trzymają z nożownikami...
toph

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna