TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez keff79 2005-11-25, 2:11 pm

ASTER napisał(a):Zabawmy się jak młodzi francuzi z afryki i islamskich krajów. Pomoże :lol:
A tak poza tym, może i połowa ludzi z tego forum mają rodziny w UM w Sosnowcu :lol:

We Francji pomogło.. tam to pewnie jeszcze byśmy dostali jakąś pomoc socjalną. :lol:

ale popierając Wieszcza miałem na myśli pokojowe podejście do tematu.. a być może nawet jakiś odjechany happening.. nie wiem.. może jakieś usypanie góry z buraków pod urzędem czy coś.. - takie z przesłaniem.

:wink:
keff79

Postprzez ^m@rcin^ 2005-11-25, 2:23 pm

keff79 napisał(a):
ASTER napisał(a):Zabawmy się jak młodzi francuzi z afryki i islamskich krajów. Pomoże :lol:
A tak poza tym, może i połowa ludzi z tego forum mają rodziny w UM w Sosnowcu :lol:

We Francji pomogło.. tam to pewnie jeszcze byśmy dostali jakąś pomoc socjalną. :lol:

ale popierając Wieszcza miałem na myśli pokojowe podejście do tematu.. a być może nawet jakiś odjechany happening.. nie wiem.. może jakieś usypanie góry z buraków pod urzędem czy coś.. - takie z przesłaniem.

:wink:

Szkoda burakoaw :wink:

Bedziemy miec koleny Skeat park na ulicy bracimieroszewskich w okolicach hali i stadionu na zagórzu budowa znaczy przygotowanai zaczna sie od stycznia koniec budowy maj czerwiec oficjalne otwarcie dzien dziecka.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez wieszczu 2005-11-25, 5:01 pm

Dyskutowano też o modernizacji stadionu i organizacji obchodów stulecia klubu. - Decyzja o dalszym remoncie stadionu zapadła. Środki na pewno się znajdą. Jeżeli Zagłębie awansuje do ekstraklasy, wszystko będzie zrobione na czas - podkreśla Jaskiernia.

SŁOWA,KTÓRE WYPOWIEDZIAŁ TEN CZŁOWIEK TYLKO UTWIERDZAJĄ MNIE W PRZEKONANIU,ŻE W TEN SPOSÓB BĘDZIE GÓWNO A NIE REMONT!
ZAŁÓŻMY PRAWDOPODOBIEŃSTWO AWANSU,ZAGŁĘBIE W I LIDZE I JEST DECYZJA O REMONCIE.PYTAM SIĘ TYLKO CO ONI CHCĄ ZROBIĆ PRZEZ DWA MIESIĄCE,GDYŻ TYLE WŁAŚNIE WYNOSI PRZERWA LETNIA W ROZGRYWKACH.WSZAK PAN JASKIERNIA,JAK WYNIKA Z POWYŻSZEGO TEKSTU,DEKLARUJE IŻ WSZYSTKO BĘDZIE GOTOWE NA CZAS.WY NIE POTRAFICIE DOBRZE ZROBIĆ JEDNEGO(!) SEKTORA PRZEZ SZEŚĆ MIESIĘCY!!! A TUTAJ SŁYSZYMY PIERDOLENIE,ŻE WSZYSTKO BĘDZIE CACY.ŚWIADCZY TO TYLKO I WYŁĄCZNIE O KOMPLETNYM DYLETANCTWIE ALBO TEŻ TEN KTOŚ MA FANÓW ZAGŁĘBIA ZA SKOŃCZONYCH IDIOTÓW.OJ,NIEŁADNIE TAK ROBIĆ KIBICÓW W CH...
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez Krzysztof15 2005-11-25, 7:07 pm

mdc dg napisał(a)::lol: Jeżeli Zagłębie awansuje do 1 ligi to będzie za późno na remont stadionu.Przecież w dwa miesiące te nieroby nie zrobią podgrzewanej murawy,oświetlenia i dachu z prawdziwego zdarzenia.Oj znowu w kulki sobie lecą z kibicami :evil: Zastanówmy się gdzie będziemy grać jak wejdziemy do ekstraklasy ma ktoś jakieś pomysły :lol: Bo urzędasom nie wierze w te ich zapewnienia że wszystko będzie gotowe na czas :evil:

Nie ma najmniejszych szans, choćby z powodów proceduralnych, na przygotowanie Ludowego na czas.
Pan Jaskiernia nie wie o czym mówi, albo gada głupoty.
O nie, przepraszam, to zaczyna sie kampania wyborcza. Może naiwni kibice nabiorą się na tą "kiełbasę wyborczą" !

Coś w tym gorącym, dla "miłosników koryt" okresie da się pewnie ugrać dla realizacji naszych celów (klub, stadion), ale to wymaga czasu i ciągłej, a nawet totalnej i zorganizowanej presji ze środowiska miłośników piłki.
Pamiętajcie, że głosów będą szukać wszędzie, także na stadionie będziemy mieć ponownie wizyty "szanownych gości" jak to miało miejsce niedawno.

Natomiast wracając do pytania gdzie Zagłębie będzie rozgrywać mecze, to
według moich (nieautoryzowanych, a więc nie do końca pewnych) informacji wynika, że to może być stadion w Jaworznie.
W końcu nie raz tam skandowaliśmy, że "jesteśmy u siebie", więc nomen omen, może to się sprawdzić :wink:

Z dwojga złego już wolałbym tam, niż tfu, tfu na śląskim :(
Krzysztof15

Postprzez Elijash 2005-11-25, 10:32 pm

krzysztof15 napisal:

"Natomiast wracając do pytania gdzie Zagłębie będzie rozgrywać mecze, to
według moich (nieautoryzowanych, a więc nie do końca pewnych) informacji wynika, że to może być stadion w Jaworznie.
W końcu nie raz tam skandowaliśmy, że "jesteśmy u siebie", więc nomen omen, może to się sprawdzić Wink "

pewnie tak bedzie, ja mam tylko nadzieje,ze z tym dostosywaniem ludowego do wymogow 1 ligi uporaja sie w te dwa miesiace + powiedzmy 5 kolejek. I tak to by bylo wtedy dobrze. Boje sie ze to moze trwac i nawet 10 kolejek.

coz, pozostaje nam wierzyc w slownosc ludzi na stanowiskach.nie ma innego wyjscia...chyba,ze cisnac ich cisnac, i cisnac...
Elijash

Postprzez ASTER 2005-11-26, 4:13 pm

Krzysztof15 napisał(a):
mdc dg napisał(a)::lol: Jeżeli Zagłębie awansuje do 1 ligi to będzie za późno na remont stadionu.Przecież w dwa miesiące te nieroby nie zrobią podgrzewanej murawy,oświetlenia i dachu z prawdziwego zdarzenia.Oj znowu w kulki sobie lecą z kibicami :evil: Zastanówmy się gdzie będziemy grać jak wejdziemy do ekstraklasy ma ktoś jakieś pomysły :lol: Bo urzędasom nie wierze w te ich zapewnienia że wszystko będzie gotowe na czas :evil:

Nie ma najmniejszych szans, choćby z powodów proceduralnych, na przygotowanie Ludowego na czas.
Pan Jaskiernia nie wie o czym mówi, albo gada głupoty.
O nie, przepraszam, to zaczyna sie kampania wyborcza. Może naiwni kibice nabiorą się na tą "kiełbasę wyborczą" !

:(

Krzysiu15 no co ty?? Pan Jaskiernia to szanowany i prawdomówny polityk. I tak znowu wygra (czytaj jego partia) wybory. Zrobią jeden sektor i w prasie głosno.
Sądzę ,że wejdziemy do pierwszej ligi, przecież Sosnowieccy radni muszą czymś pozytywnym wypełnić swoje przedwyborcze ulotki :evil: " ileż to oni nie zrobili dla Zagłębia, zmniejszyli bezrobocie i inne takie ich pierdoły".
Naiwni kibice- lubią takich ludzi, wierzą im a czy coś zrobią czy nie to i tak na nich będą głosować. Założę sie o kilka kratek piwka :)

Elijash piszesz 5 kolejek a ja napisze 5 lat, czyli jakiś 2010 rok ( jestem optymistą) .
pozdro
ASTER

Postprzez Przemek26 2005-12-02, 12:35 pm

Czytając ten wywiad z PM Górskim to jakoś mu nie ufam i jakoś mu nie wierzę.
Przemek26

Postprzez keff79 2005-12-02, 12:38 pm

Przeczytałem właśnie wywiad z Prezydentem Górskim.. po pierwsze, Adam zadał bardzo dobre,a przy tym odważne pytania i chyba te, na które większość z nas chciałaby usłyszeć odpowiedzi - z resztą większość nich często pada na forum.. ale tu jakby pozytywy się kończą bo z odpowiedzi tak naprawdę - po wyciśnięciu wody niewiele zostaje. To jest ten moment kiedy wypadało by się jakoś określić, tymczasem dalej nikt nic nie wie.. Pan Górski nie powiedział nic nowego - wszystkie te teorie znamy już od jakiegoś czasu.

Czy będzie oświetlenie - niewiadomo,
Czy będzie rozbudowana kryta - niewiadomo,
Czy będzie stadion ZD - niewiadomo ..

"My by my chcieli.. ale wicie, rozumicie.."

Moja ocena wywiadu:
Adam 5+
Kazik 2=

:lol:
keff79

Postprzez Fan 2005-12-02, 12:43 pm

Kolejne bzdury majace na celu zamydlenie nam oczu. Dotacje, pierdoly itd. A dzialan jak nie bylo tak nie ma. A jakby byl awans beda tlumaczenia z przedluzajacych sie przetargow, budowli az w koncu zrobienia wszystkiego na sztuke i doczekamy sie krytej jak KSP pare lat temu zeby ich dopuscic do rozgrywek.
Fan
Working Class

Postprzez Codino 2005-12-02, 12:53 pm

Wywiad niby ok. Nie podoba mi się tylko jedna sprawa. Otóż jeśli sprawa Ludowego się ułoży(miasto odkupi ziemię od prywatnych właścicieli) to wtedy inicjatywa stadionu ZD całkowicie umrze. Ale czy to ma jakis sens? Przecież ze stadionami takimi, jak Ludowy niewiele można zrobić. Żeby tam był stadion na poziomie Europejskim to trzeba by zrównać z ziemią trybuny i wszsytko postawić jeszcze raz... To się kupy nie trzyma.
Codino

Postprzez mike79 2005-12-02, 1:15 pm

Podsumowując ten wywiad

NIBY COŚ A JEDNAK NIC !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez YOOSHKY 2005-12-02, 1:26 pm

Dajcie juz spokoj z tym ciaglym gadaniem tych samych glupot. Prezydent ma racje, po cholere kryc trybuny i montowac oswietlenie? Najpierw awansujmy bo ja osobiscie nie chce zeby miasto wywalilo 8 baniek na urzadzenia i konstrukcje ktore beda gnily najwyzej w 2 lidze. Prezydent ma racje ze przy dobrych checiach wszystko mozna zrobic w 3-4 miesiace wlacznie z procedura przetargowa, pod warunkiem ze bedzie za co. Po co wydawac kase na cos co moze okazac sie niekonieczne, chyba ze chcemy miec najlepszy stadion w nizszych ligach. Poczekajmy, licencji i tak nam nie odmówią nawet jesli nie zdarzymy punktualnie na czas.

Od razu mówie że nie znam prezydenta osobiscie ani nikogo z jego otoczenia, jestem centrowcem, jestem zdrowy na ciele i umysle, cholernie wierze w awans, nie jestem naiwny ale rozsadny (chyba :))
YOOSHKY

Postprzez Krzysztof15 2005-12-02, 2:41 pm

"Nigdy się nie robi w ten sposób, że najpierw się wszystko przygotowuje a później jest sukces."

Panie Górski, a logiki to gdzie się pan uczył i w jakich czasach :?:

Teraz już wiem dlaczego tak jest, jak jest. Prezydent który nie wie, że , w każdym najmniejszym nawet biznesie najpierw się inwestuje a potem dopiero może przyjść sukces. Tak samo jest w sporcie, najpierw inwestuje się w odpowiednią bazę, w młodzież, w ludzi, a póżniej dopiero przychodzi sukces.

Zgodnie z prezydencką teorią logiki, prezydent wybuduje basen, jak nasi pływacy trenujący na Stawikach zaczną bić rekordy świata :wink:

Jeżeli zaś chodzi o prawa własności gruntów, to też mam wątpliwość w czyim interesie to się tak ciągnie. Władze miejskie mają wiele narzędzi aby ta sprawę szybko załatwić, choćby przez procedurę zamiany gruntów. Dać właścicielom dobre działki w innym miejscu i sprawa definitywnie załatwiona. Ale jak ktoś chce palcem....
Krzysztof15

Postprzez MarcelZS 2005-12-02, 2:55 pm

"YOOSHKY" ma racje na 100%.

Najpier sukces potem remont - mogli powalczyć i zająć miejsce 1-2, to byłby argument, żeby już zaczynać "modernizację", a tak musimy czekać.
MarcelZS

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-12-02, 3:08 pm

Jest rzecza wiadoma iz LUDOWY jest miejscem kultowym dla PILKI NOZNEJ w SOSNOWCU. Przeczytalem starannie wywiad z Prezydentem Miasta - no coz facet jest w komfortowej sytuacji. Wina za to ze tak wolno
to wszystko sie odbywa lezy postronie Klubu (Prezes, Zarzad, i Dyrektor)
wiadomo bylo, zawarto gentleman agreement polegajacy na tym, iz druzyna zajmie miejsce 1 lub 2 w obecnych rozgrywkach - Miasto przystapi do modernizacji LUDOWEGO. Niestety druzyna zajmuje miejsce No 6.
Pan Prezydent Miasta nie ma pewnosci, iz w tych rozgrywkach Zaglebie
awansuje. Patrzac na te sprawy z pewnej odleglosci, obiektywnie a jednoczesnie z pelnymi checiami, aby I liga byla w moim miescie - strona ktora nawalila jest KLUB.
Teraz aby wyjsc z twarza z tego impasu - Klub nie ma innego wyjscia
MUSI AWANSOWAC - bo 100 lecie Klubu, bo Kibice bo cala Polska Pilkarska wie ZAGLEBIE SOSNOWIEC GRA O AWANS.
Jak mozna w takiej sytuacji nie awansowac to przeciez bedziemy DUPKAMI do potegi N (przepraszam)
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna