Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez patrios91 2010-02-04, 6:37 pm

4 lutego 2010, 18:34:37 - elenril
Grzegorz Kmiecik uzgodnił warunki kontraktu z Sandecją

Grzegorz Kmiecik uzgodnił warunki swojego kontraktu z I-ligową Sandecja Nowy Sącz - poinformowała "Gazeta Wyborcza". Umowa 25-letnie napastnika będzie obowiązywać przez pół roku z opcją przedłużenia o kolejny rok.

-> http://www.90minut.pl/news/114/news1149 ... decja.html

I liga I liga Grzegorz Kmiecik... :) :)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2010-02-04, 6:39 pm

Nie wiedzą co czynią :)
django

Postprzez SO_1906 2010-02-04, 8:31 pm

Koleś uskutecznia magię na boisku :)
SO_1906

Postprzez patrios91 2010-02-05, 1:51 am

django napisał(a):Nie wiedzą co czynią :)

SO_1906 napisał(a):Koleś uskutecznia magię na boisku :)

Z czego sie smiejecie...przeciez to jedna z gwiazd polskiej pilki. Na Euro 2012 wreszcie pilki podawane beda przez chlopaka z klasą... ;-) (B-klasą :) )
patrios91

Postprzez August 2010-02-09, 11:20 pm

Niebiescy, po odejsciu Tomasza Brzyskiego, wciąż szukają lewego obrońcy. Czy postawią na Marcina Komorowskiego?
26-letni piłkarz jest znany w naszym regionie z gry w Zagłębiu Sosnowiec i Polonii. W Bytomiu radził sobie tak dobrze, że dostał szansę gry w reprezentacji Polski i trafił do Legii. Teraz jego pozycja w warszawskim klubie nie jest tak mocna. Przegrywa rywalizację z Jakubem Wawrzyniakiem i Tomaszem Kiełbowiczem. Zawodnik znalazł się co prawda w kadrze na cypryjskie zgrupowanie, ale w stołecznym klubie nie ukrywają, że są zainteresowani wypożyczeniem piłkarza. Działacze Legii mówią o kilku ofertach dla Komorowskiego, a jako jeden z potencjalnych nowych klubów piłkarza wskazują Ruch.

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... egii_.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2010-02-09, 11:40 pm

Może nie bardzo w temacie, ale Bernaś nie znalazł się w kadrze Ruchu na obóz. Także zgodnie z przewidywaniami - ME albo juniorzy.
django

Postprzez zdanek 2010-02-19, 9:40 pm

Jestem przyjacielem Marcina Morawkiego, który jest Thoreziakiem i który grał w Sosnowcu u trenera Tochela.

Zrobiłem obszerny wywiad z bramkarzem Marianem Szeją, który można znaleźć na http://www.zaglebie.walbrzych.pl i w tym numerze "Tylko piłka". Bardzo proszę Was o sprostowanie pewnej informacji do której nie mogę się dokopać. Potrzebuję sprawdzić czy Antonii Brzeżańczyk przeszedł z Zagłębia Wałbrzych od razu do Górnika Zabrze jak podaje Katowicki "Sport", czy zanim przeszedł od nas do Górnika to trenował jeszcze Zagłębie Sosnowiec przez chwilę??

Pan Marian Szeja w lidze nie miał recepty na Andrzeja Jarosika. Kolegowali się w kadrze i razem dzielili mieszkanie na Olimpiadzie. Andrzej dostał złoto olimpijskie chyba po interwencji władz OZPN z Górnego Śląska w 2001 roku, a Pan Marian dopiero po zwycięskim meczu z Belgią dającym nam awans do ME jesienią 2007 roku.

Pozdrawia kibic i piłkarz Zagłębia Wałbrzych - Zdanek
zdanek

Postprzez August 2010-02-19, 10:26 pm

Brzeżańczyk w Zagłębiu ? Pierwsze słyszę, ale skoro mało kto pamiętał, że Kazimierz Górski pracował u nas to i może słynny Antoś też. Niestety, szkoda że pożyczyłem książkę Pana Ponczka, może tam sie coś znajdzie.
August

Postprzez patrios91 2010-02-19, 10:59 pm

Sandecja Nowy Sącz pozyskała trzech nowych zawodników. Kontrakty z pierwszoligowcem podpisali: Grzegorz Kmiecik, Damian Zbozień oraz Łukasz Kominiak - poinformowała "Gazeta Wyborcza".

Kmiecik podpisał umowę na pół roku z opcją przedłużenia o kolejny sezon. Na dwa i pół roku z nowosądeckim zespołem związał się Damian Zbozień. Obrońca Łukasz Kominiak podpisał trzyletnią umowę. - To, czy ci piłkarze okażą się wzmocnieniami, pokaże dopiero liga - podkreśla trener Sandecji Dariusz Wójtowicz. - Muszą walczyć, bo nikt za darmo nie da im miejsca w składzie - dodaje.

25-letni Kmiecik jest wychowankiem Wisły Kraków. W Ekstraklasie rozegrał łącznie 70 meczów, zdobył 12 goli. Ostatnio reprezentował barwy austriackiego SV Würmla.

Damian Zbozień w przeszłości grał w juniorach Sandecji. Potem trafił do Legii Warszawa. W obecnym sezonie grał w zespole Młodej Ekstraklasy Legii (16 meczów ligowych, 2 gole).

Obrońca Łukasz Kominiak występował ostatnio w Kmicie Zabierzów (15 spotkań w III lidze, 2 bramki). W poprzednim sezonie był piłkarzem drużyny Młodej Ekstraklasy Wisły Kraków.

Trwają również rozmowy z pozyskaniem obrońcy Tomasza Gryszuna z norweskiego Nest-Sotra Fotball oraz Sebastiana Janika z Młodej Ekstraklasy Wisły Kraków.

W najbliższym czasie na testach mają się pojawić dwaj piłkarze z Ghany. - Środkowy obrońca i napastnik. Będziemy im się przyglądać - przyznaje Wójtowicz.

źródło: własne / Gazeta.pl

-> http://www.90minut.pl/news/116/news1162 ... karzy.html

Grzesiu jednak podpisal :) :) Juz myslalem ze jednak trafi do Barcelony...ehh :kiepsko:
patrios91

Postprzez Adam1906 2010-02-19, 11:16 pm

zdanek napisał(a):(...) Pan Marian Szeja w lidze nie miał recepty na Andrzeja Jarosika. Kolegowali się w kadrze i razem dzielili mieszkanie na Olimpiadzie. Andrzej dostał złoto olimpijskie chyba po interwencji władz OZPN z Górnego Śląska w 2001 roku, a Pan Marian dopiero po zwycięskim meczu z Belgią dającym nam awans do ME jesienią 2007 roku (...)

No to powiem, że bardzo ciekawy ten wywiad. Odkąd pamiętam, zawsze panowała opinia, że Andrzej Jarosik nie wszedł wtedy na zmianę, bo rzekomo odpowiedział Kazikowi Górskiemu, że "teraz to on pier...li wchodzić". A tutaj się okazuje, że chodziło o niezasznurowane buty :) Co do Antoniego Brzeżańczyka, to z tego co się orientuję, przed Górnikiem Zabrze był krótko trenerem Zagłębia Sosnowiec. Pozdro zdanek :niezle:
Adam1906

Postprzez Blajpios 2010-02-20, 2:00 am

Też pozdrawiam - a Marian Szeja zawsze jakoś mi w pamięci został pozytywnie, jako solidny bramkarz i równy. Natomiast co do Brzeżańczyka. Hm. To, że trenował Zagłębie, (oba Zagłębia), to fakt. Jedynie kolejności nie byłem pewien. Wydawało mi się, że nie przechodził bezpośrednio z Wałbrzycha, sądziłem, że raczej z Opola. Tak mnie to zaintrygowało, że sprawdziłem. Rzeczywiście, nie podaje polska Wikipedia, ale angielska wersja już podaje, tak samo eclgy.com i dbpedia: że jednak z Wałbrzycha do Sosnowca przechodził. Ej, rozmarzył się człowiek na starość ;-) Pozdrowienia!
Blajpios

Postprzez August 2010-02-20, 8:45 am

Blajpios napisał(a):Też pozdrawiam - a Marian Szeja zawsze jakoś mi w pamięci został pozytywnie, jako solidny bramkarz i równy. Natomiast co do Brzeżańczyka. Hm. To, że trenował Zagłębie, (oba Zagłębia), to fakt. Jedynie kolejności nie byłem pewien. Wydawało mi się, że nie przechodził bezpośrednio z Wałbrzycha, sądziłem, że raczej z Opola. Tak mnie to zaintrygowało, że sprawdziłem. Rzeczywiście, nie podaje polska Wikipedia, ale angielska wersja już podaje, tak samo eclgy.com i dbpedia: że jednak z Wałbrzycha do Sosnowca przechodził. Ej, rozmarzył się człowiek na starość ;-) Pozdrowienia!

Co prawda dawne czasy, ale to ku pokrzepieniu serc. Brzeżańczyk to jeden z najlepszych polskich trenerów, o ile nie njalepszy jeśli chodzi o jako taką karierę na Zachodzie.
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-02-20, 12:27 pm

Moge Koledze z Wałbrzycha pomóc tylko tak po pierwsze nie dysponuje datami ale Zagłebie
prowadzil Wegier Ferenc Farszang a po nim przejał druzyne A.Brzezańczyk a potem Zagłebie
prowadził Cz. Uznanski to by było na tyle.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez patrios91 2010-02-24, 9:31 pm

24 lutego 2010, 18:30 - Ostrowiec Świętokrzyski (Piłkarski Ośrodek Treningowy)
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 3-0 Siarka Tarnobrzeg
Jarosław Białek 13, Tomasz Żelazowski 52, Marcin Folc 77

KSZO Ostrowiec Świętokrzyski: (I połowa) Michał Wróbel - Marcin Dziewulski, Radosław Kardas, Tomasz Ciesielski, Łukasz Matuszczyk - Jakub Cieciura, Jarosław Wieczorek, Jarosław Białek, Adrian Frańczak - Krystian Kanarski, Adam Cieśliński. (II połowa) Tomasz Dymanowski - Łukasz Szymoniak, Daniel Dybiec, Tomasz Ciesielski, Marcin Kajca - Tomasz Persona, Adrian Sobczyński, Mikołaj Skórnicki, Jakub Kapsa - Tomasz Żelazowski, Marcin Folc.

Siarka Tarnobrzeg: Łukasz Ćwiczak - Daniel Beszczyński, Michał Kozłowski, Marcin Stępień, Damian Sałek - Konrad Pluta, Mariusz Łukawski, Bartosz Madeja, Jakub Łuczakowski - Tomasz Walat, Piotr Mazurkiewicz. Grali także: Paweł Krzemiński, Przemysław Stąporski, Łukasz Szymański, Jakub Uznański.

Pierwszoligowy KSZO Ostrowiec Świętokrzyski wygrał z trzecioligową Siarką Tarnobrzeg 3-0 (1-0).

źródło: własne / KSZO.net.pl / sportowetempo.pl

-> http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing6974.html
Folcus strzela...
patrios91

Postprzez Blajpios 2010-02-24, 9:42 pm

Jarosław Białek też - a Tomasz Ciesielski gra! W gruncie rzeczy z byłych Zagłębiaków grających na zapleczu Ekstraklasy (Pitry, zaciąg w Sandecji itd) uzbierałaby się nawet może niezła drużyna czołówki tej ligi? :-)
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna