TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Sajni 2005-11-12, 7:06 pm

Paulus popieram Twoją wypowiedź w całej rozciągłości.
Ch... mnie strzela jak widzę te brudne krzesełka i odrapany, syfiasty budynek.
Sajni

Postprzez Paulus 2005-11-12, 7:57 pm

Dodam tylko, ze pracuje w firmie gdzie jestem odpowiedzialny za logistyke, transport i dostarczanie do klientow towaru, ktory produkujemy. Nie wazne jak dobrze wykonasz swoja robote, jesli dostarczasz wykonane detale w brudnej szmacie, nie umyte, porozrzucane w jakis smierdzacych skrzynkach to okazujesz brak szacunku dla odbiorcy. To jest tylko kwestia checi, powaznego traktowania czlowieka, dzieki ktoremu firma istnieje.
Wlodarzom Ludowego marza sie trybuny kryte, nowe budynki klubowe, swiatla a nie potrafia ogarnac kilku zupelnie podstawowych spraw. Traktuja ludzi jak bydlo, ja bym im k.... dal szmaty w reke, miotly i niech pokaza, ze mozna doprowadzic do czystosci te kilka obiektow ktore maja teraz.
Moim malym marzeniem jest abym kiedys mogl sie wysikac na stadionie bez koniecznosci prezentowania genitaliow ludziom spacerujacym w parku no ale tego moge juz nie dozyc, bo na scianke do lania nigdy nie bedzie funduszy a bydlo moze na polu chocby robic, albo na te krzeselka pod siebie.
Paulus

Postprzez Miłosz 2005-11-20, 2:04 pm

A ja tylko tak podam linka,dla informacji,co dzieje się w innych miastach,po za Kielcami,gdzie stadion już jest prawie gotowy,jak wszyscy wiemy,teraz ruszył Poznań:

http://budowa.maroonpoint.com

....a w dalszej kolejności,z tego co mi kumpel mówił,w połowie przyszłego roku,mają rozpocząć budowę drugiej trybuny na Wiśle,po przeciwległej stronie

...a u nas dalej cichosza..... :cry:
Miłosz
Żółta kartka

Postprzez FOGel 2005-11-20, 2:22 pm

Wejście do pierwszej ligi piłkarskiej zobowiązuje nas do porządnego
stadionu z oświetleniem z odpowiednią ilością miejsc zadaszonych.
Niestety nie zanosi się żeby u nas powstał nowoczesny stadion.
FOGel

Postprzez twari 2005-11-20, 2:28 pm

Teraz pytanie jest takie - co bedzie z Ludowym?
Nie zakonczylismy rundy na miejscu premiowanym awansem. Nie zakonczylismy nawet na miejscu trzecim. Niby strata to tylko 6 pktow ale czy to dla naszych urzednikow wystarczajacy powod aby jednak oswietlenie zaczac robic? I myslec o dalszej modernizacji? Bo niby 6 pktow to niewiele ale 6 miejsce to odlegla pozycja... Obawiam sie ze ta pozycja jest bardzo "na reke" naszym wlodarzom. OBYM SIE MYLIL!
twari

Postprzez Przemek26 2005-11-21, 9:37 pm

Czy są juz jakieś informacje z dzisiejszego spatkania w Urzędzie na temat miedzy iinymi Zagłębia i Ludowego?
Przemek26

Postprzez keff79 2005-11-22, 7:59 am

Przemek26 napisał(a):Czy są juz jakieś informacje z dzisiejszego spatkania w Urzędzie na temat miedzy iinymi Zagłębia i Ludowego?

Spotkanie jest w środę 23 listopada w Urzędzie Miejskim w Sosnowcu w sali nr 221 o godz. 14.00

http://www.sosnowiec.pl/Default.aspx?do ... &templId=1

ale za wiele to bym sobie nie obiecywał Urząd juz przed spotkaniem się zabezpiecza:

Wspaniałe osiągnięcia niestety pociągają za sobą duże wydatki finansowe a trudna sytuacja gospodarcza w regionie nie pomaga w pozyskiwaniu sponsorów. Miasto w miarę swoich możliwości stara się wspierać działalność klubów i stowarzyszeń sportowych przyznając dotacje na szkolenie sportowe dzieci i młodzieży. Środki finansowe, którymi Sosnowiec dysponuje niestety nie są w stanie w pełni zaspokoić potrzeb klubów.

Tawariść - wicie rozumicie my by my chieli.. ale nie możemy..
keff79

Postprzez musztra 2005-11-23, 3:11 pm

Piszcie jakbyście coś wiedzieli na temat dzisiejszego spotkania, znając naszych radnych nie ma co się nastawiać na jakieś poważne deklaracje.
musztra

Postprzez kwachu 2005-11-23, 3:34 pm

musztra napisał(a):Piszcie jakbyście coś wiedzieli na temat dzisiejszego spotkania, znając naszych radnych nie ma co się nastawiać na jakieś poważne deklaracje.

Wręcz przeciwnie - należy spodziewać się deklaracji, natomiast konkretów nie będzie... :wink:
kwachu

Postprzez Krzysztof15 2005-11-23, 8:46 pm

musztra napisał(a):Piszcie jakbyście coś wiedzieli na temat dzisiejszego spotkania, znając naszych radnych nie ma co się nastawiać na jakieś poważne deklaracje.

http://www.sosnowiec.info.pl/modules/ne ... hp?id=3379
Krzysztof15

Postprzez Elijash 2005-11-23, 10:39 pm

prosba do kogos kto byl na tym spotkaniu....by mogl opisac co tez tam zostalo powiedziane, zadeklarowane... okiem kibica.
Elijash

Postprzez Qni 2005-11-24, 1:45 am

No coz, pozostaje tylko czekac, obserwowac postepy prac na stadionie, no i przede wszystkim trzymac kciuki za pierwsza lige.
Qni

Postprzez adas 2005-11-24, 7:01 am

Elijash napisał(a):prosba do kogos kto byl na tym spotkaniu....by mogl opisac co tez tam zostalo powiedziane, zadeklarowane... okiem kibica.
OKIEM KIBICA NIESTETY NIE MOŻEMY OPISAĆ. NIE ZOSTALIŚMY WPUSZCZENI NA TO SPOTKANI, CHOĆ PÓŹNIEJ RZECZNIK PRASOWY URZĘDU MIEJSKIEGO BARDZO ZA TO "NIEPOROZUMIENIE" PRZEPRASZAŁ.
adas

Postprzez SCORPARO 2005-11-24, 9:52 am

...po tym co mozna bylo przeczytac na stronie glównej Zagłębia, utwierdziłem się w przekonaniu, że na piłce nożnej w Sosnowcu zależy chyba tylko kibicom... jak można bylo zaobserwować, władze miasta dosyć opieszale reagują w sprawie stadionu, a tak jak gdzieś już kiedyś napisałem, stadion SZD to tylko marzenia... po przeczytaniu artykułu pana Borowieckiego, nasuwa mi się następujęce spostrzeżenie:
Jeżeli ERSI w jakikolwiek zmniejszyłoby dopływ gotówki (lub odcięło całkowicie) - Piłka nożna w Sosnowcu wraca do pozycji sprzed lat kilku (czytaj nie ma pieniędzy - nie ma Klubu), ponieważ miasto (jak zapewne wszyscy wiedzą), nie jest w stanie (lub też nie chce) wysupłać gotówki na utrzymanie klubu nawet na poziomie II ligowym... o modernizacji stadionu (jakiejś sensownej) też możemy tylko pomarzyć - według mnie - więc nie wiem gdzie będziemy rozgrywali tą I ligę ?? ...

Oczywiście, całe gro osób odwiedza za to stadion lekkoatletyczny (codziennie oglądam tam mnóstwo... KURZU !!!)przy Mireckiego - który to został zrobiony "minimalnym" nakładem środków finansowych, lub nasz "Sosnowiecki Giewont" na środuli/zagórzu... ehhh... (SORKI ZA ROZMYWANIE ALE SZLAG MNIE TRAFIA JAK POMYŚLĘ O TAKIM MARNOTRAWIENIU PIENIĘDZY) - oczywiście obiektuy te będą długo ładniutkie - ponieważ nikt tm nie będzie przychodził!!! - bo i po co ??

1 Mln PLN od miasta <hahaha> .... - przysłowiowe waciki (ehhh)...

Podsumowywując : Piłka nożna w Sosnowcu to Motto (Chwala mu za trzymani jej przy życiu) i my - naiwni kibice...
SCORPARO

Postprzez wieszczu 2005-11-24, 11:22 am

Panowie co tu dużo mówić! Moim skromnym zdaniem My,jako kibice Zagłębia,sami godzimy się na taki stan rzeczy przyjmując absolutnie bierną postawę wobec zaistniałej sytuacji.Okazując swoje niezadowolenie tylko i wyłącznie na tym forum powodujemy,że ludzie z Urzędu,z Mosiru i nie wiadomo skąd jeszcze czują się po prostu bezkarni w swoich decyzjach i nie czują w żaden sposób presji,jaka powinna być na nich nieustannie wywierana.Aż do skutku! Poprzez brak bardziej intensywnych działań z naszej strony naprawdę Koledzy nie ma co oczekiwać cudu w postaci stadionu,którego nie musielibyśmy się wstydzić.Zróbmy coś,aby tym wszystkim urzędasom udowodnić i pokazać,że ich gołosłowne pierdolenie,składanie deklaracji bez pokrycia,że tym wszystkim nie są już Nam w stanie zamydlić oczu.Już kiedyś o tym pisałem i powtórzę się jeszcze raz:zacznijmy od manifestacji pod Urzędem.Nie jednej czy dwóch,ale do skutku! I nie w liczbie 15 czy 20 osób,ale masowo! Przecież poprzez swoją wiarę,w to co ma dla Nas wielką wartość nie tworzymy garstki zapaleńców,ale całą rzeszę ludzi. Bodajże niecały rok temu kibice Jagiellonii nie czekali sami na rozwój wypadków,tylko w liczbie ok. 2000 tys.udali się pod swój urząd demonstrując ogólne niezadowolenie.Podałem tutaj przykład Jagi,ale czy My,Kibice i Fanatycy Zagłębia jesteśmy w czymś od Nich gorsi?! Wierzę,że nie.Ba,jestem o tym przekonany! W swoim myśleniu o Naszym Zagłębiu tworzymy zdecydowaną większość i choćby przez ten fakt nie dajmy się stłamsić tak naprawdę garstce ludzi,którzy już od dawna udowadniają Nam wszystkim,że Zagłębie jako klub mają głęboko w dupie!Tak więc Panowie obudżmy się!
wieszczu
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna