TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MarcelZS 2005-11-09, 9:43 pm

Bluzgamy na władze, ale czy cokolwiek zrobiliśmy w temacie.
(bynajmniej nie mam namyśli zbiórki kasy, czy czynów społecznych). :!: :?:
MarcelZS

Postprzez ALOSZA 2005-11-09, 11:06 pm

A co my według Ciebie mamy zrobić ....?
A po drugie władze miasta - o nich mówie powinny wykazać sie w tej kwesti, czym my niby sie różnimy od Gdańska czy nawet Trójmiasta i ich władz..?
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez luks 2005-11-10, 7:17 am

Mam info od znajomego pracownika klubu, że oświetlenie jest dogadane a w niedalekiej przyszłości rusza przebudowa stadionu (m. in. wyburzenie trybuny "pod zegarem" a na jej miejscu ma być budynek klubowy - na nim oparta nowa trybuna :shock: )
luks

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-11-10, 8:39 am

luks napisał(a):Mam info od znajomego pracownika klubu, że oświetlenie jest dogadane a w niedalekiej przyszłości rusza przebudowa stadionu (m. in. wyburzenie trybuny "pod zegarem" a na jej miejscu ma być budynek klubowy - na nim oparta nowa trybuna :shock: )

no napewno :lol:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez lys1975 2005-11-10, 8:47 am

No pięknie to wszystko brzmi(tak trochę nierealnie nawet),tylko u licha co to za budynek klubowy pod zegarem,będący zarazem podporą nowj trybuny? :shock: :?: :?: [/quote]
lys1975

Postprzez Kamil^ 2005-11-10, 8:50 am

luks napisał(a):Mam info od znajomego pracownika klubu, że oświetlenie jest dogadane a w niedalekiej przyszłości rusza przebudowa stadionu (m. in. wyburzenie trybuny "pod zegarem" a na jej miejscu ma być budynek klubowy - na nim oparta nowa trybuna :shock: )

Hm.. Słyszałem to przed sezonem od pana Rudego (chodzi o budynek klubowy i nową trybune), o oświetleniu też słyszałem i mam nadzieje, że będzie ono już na wiosne, no ale znając życie to i tak nic nie będzie :twisted:
Kamil^

Postprzez luks 2005-11-10, 10:10 am

Kamil^ napisał(a):

Hm.. Słyszałem to przed sezonem od pana Rudego (chodzi o budynek klubowy i nową trybune), o oświetleniu też słyszałem i mam nadzieje, że będzie ono już na wiosne, no ale znając życie to i tak nic nie będzie :twisted:

Oświetlenie podobno dogadane na 100%
luks

Postprzez robercik 2005-11-10, 10:29 am

Podobno i 100% nie ida ze saba w parze. "Podobno" moze w finale znacczyc "NIC". Chcialbym sie mylic.
robercik

Postprzez luks 2005-11-10, 10:33 am

robercik napisał(a):Podobno i 100% nie ida ze saba w parze. "Podobno" moze w finale znacczyc "NIC". Chcialbym sie mylic.

Piszę "podobno", bo sam nie widziałem żadnych dokumentów dotyczących stadionu a info mam od wiarygodnego pracownika klubu.
luks

Postprzez warchlak 2005-11-10, 10:41 am

luks napisał(a):
robercik napisał(a):Podobno i 100% nie ida ze saba w parze. "Podobno" moze w finale znacczyc "NIC". Chcialbym sie mylic.

Piszę "podobno", bo sam nie widziałem żadnych dokumentów dotyczących stadionu a info mam od wiarygodnego pracownika klubu.

pożyjemy zobaczymy
warchlak
Prowokator

Postprzez barthez 2005-11-10, 10:42 am

Podobno kiedyś z 5 lat temu mieli wybudować nową krytą na 7 tyś miejsc. Podobno...podobno. Z tego wynika że temat stadionu ZD upadł a władze dogadały się właścicielami działek. Swoją drogą miejsce gdzie dziś jest Ludowy moim zdaniem to najlepsze miejsce na stadion w mieście. Blisko centrum, autostrada, pełno zieleni i terenów pod boiska treningowe i zaplecze.
barthez

Postprzez zgredos 2005-11-10, 11:26 am

ALOSZA napisał(a): czym my niby sie różnimy od Gdańska ?

Gdańsk jest dwukrotnie większy od Sosnowca ma ponad 1000-letnią historie, zabytki i jest morską stolicą Polski (poza tym jest w gronie miast w których ew. odbędą się ME)
zgredos

Postprzez barthez 2005-11-10, 11:42 am

zgredos napisał(a):
ALOSZA napisał(a): czym my niby sie różnimy od Gdańska ?

Gdańsk jest dwukrotnie większy od Sosnowca ma ponad 1000-letnią historie, zabytki i jest morską stolicą Polski (poza tym jest w gronie miast w których ew. odbędą się ME)

W takim razie można zadać pytanie. A w czym my jesteśmy gorsi od Kielc że oni stadion mają a my nie?

Odpowiadam - ilością szarych komórek w głowach władz miejskich
barthez

Postprzez Siara 2005-11-10, 12:20 pm

Temat stadionu Zagłębia Dąbrowskiego nie upadł, ostatnimi czasy wizytowali stadion kielecki władze naszego regionu w celu zapoznania sie z tematem, ale poki co nad przyszlym stadionem ZD wisza ciemne chmury :wink:
Obrazek
Siara
Żółta kartka

Postprzez Paulus 2005-11-12, 6:06 pm

A mnie w tej chwili jedno wkurwia. Nie ma za co remontowac stadionu,trudno. Nie moga sie dogadac w sprawie gruntu czy co tam jeszcze innego stoi na przeszkodzie na doprowadzenie stadionu do wymogow ekstraklasy, nic na to nie poradzimy ale niech mi ktos wytlumaczy:

1) Czemu nie da sie wydzielic z zyskow za bilety 200zl na puszke farby + 200 zl za 3 godziny roboty dla dwoch ludzi, i odswierzyc napis nad brama wejsciowa i znaczek Zaglebia? Odmalowac przy okazji ten luszczacy sie budynek klubowy albo wapnem obrzucic chociarz.

2) Czemu nie da sie zaplacic raz na dwa tygodnie bezrobotnej kobicie 200zl, zeby na dzien przed meczem przetarla szmata siedzenia? Czy zawsze trzeba bedzie nosic gazety jak na jakiejs zajebanej dechami wsi i podkladac pod dupe bo krzeselka wode ogladaja tylko podczas deszczu? Ich nikt chyba nie przecieral od dnia, w ktorym zostaly zamontowane.

Ludzie, tutaj nie trzeba jakis wielkich inwestycji robic tylko odrobina zainteresowania kibicami a tu zainteresowanie jest zerowe. NIKT o to nie dba i tylko jak sie kasa z urzedu pojawi i mozna zrobic przekret na przetargu to sie wtedy zaczyna cos dziac. "Inwestycje", o ktorych pisze sa za male aby cos przy nich ukrasc wiec kazdy ma to gleboko w dupie a tu naprawde wystarczyloby 1000zl zeby sie inaczej na stadion wchodzilo.
Jesli nie bedzie w zarzadzie Zaglebia czy obecnego stadionu ludzi, ktorzy chca cos robic dla klubu a nie tylko czekac na okazje do przekretu to gowno z tych remontow bedzie. Wielkiego Zaglebia nie stac na puszke farby i wynajecie dwoch meneli z drabinami? Nie sadze, to tylko brak jakichkolwiek inwencji, bo jesli to brak czasu to trzeba zatrudnic ludzi, ktorzy ten czas maja.

My nie mamy biednego klubu, z problemami gruntowymi tylko zwyklych brudasow, ktorym nie przeszkadza, ze ludzie siedza w syfie i smrodzie. Nie jest to kwestia finansowa tylko kwestia wychowania ludzi, ktorzy do takiego stanu dopuszcaja. Sami siedza w domu w brudzie i mysla, ze tak wszyscy maja wiec ogladamy sobie luszczacy sie na napisie ZAGŁĘBIE lakier i podkladamy gazetki pod dupe.
Paulus

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna