Mecze Wisły na Ludowym

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Mecze Wisły na Ludowym

Postprzez CZEKO22I16 2009-06-14, 2:04 pm

A czemu Wisła ma nie grać na Ludowym?Przecież to że my się kumplujemy z Legią a legia ma swoje porachunki z Wisłą to żadna przeszkoda.Można je załatwić poza stadionem :) A tak wogule to kasa za mecze na Ludowym od Krakowa bardzo by nam się przydała.
CZEKO22I16

Postprzez malkom 2009-06-14, 2:08 pm

CZEKO22I16 napisał(a):A czemu Wisła ma nie grać na Ludowym?Przecież to że my się kumplujemy z Legią a legia ma swoje porachunki z Wisłą to żadna przeszkoda.Można je załatwić poza stadionem :) A tak wogule to kasa za mecze na Ludowym od Krakowa bardzo by nam się przydała.

bo liczą się zgody,a nie interes klubu..
malkom

Postprzez mariusz76 2009-06-14, 2:18 pm

malkom napisał(a):to jest druga liga i druzyna z ogona tabeli wiec kibicowsko w Sosnowcu jest dobrze.pewnie gdyby nie zgoda z Legią to o Zagłębiu mało kto by słyszał ale takie jest życie.. ;-)

Co ty za głupoty wypisujesz!!! Je..j się w łeb!!! niby co jak by nie legia to nikt by o nas nie słyszał?! To masz ch... to życie!

avionics napisał(a):Warszawa, Kraków, Kraków, Warszawa... Jakie te wasze przepychanki są żenujące.
A tak na prawdę to i jedni i drudzy mają nasze Zagłębie głęboko w d... :lol:
Czas wreszcie popatrzeć trochę na siebie i odbić się od dna, bo zarówno piłkarsko jak i kibicowsko moi drodzy nie możemy dobić do czołówki. I tyle

A tu się z kolesiem zgodzę!!! A byłem ostatnio bardzo często na L!
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez malkom 2009-06-14, 2:35 pm

mariusz76.róznica polega na tym,że za moich czasów w młynie 14-15 latkowie to była zadkość,a teraz patrząc na fotki zt tylko dzieciaki tam są i kogoś starszego trudno zobaczyc.wiedz,że wtedy nie było dostepu do rac itd,a małolatowi ciezko było wyjechac nawet na wyjazd do katowic.a teraz to biała koszulka to podstawa bo inaczej nie wejdziesz do młyna(supre wymóg)może jeszcze czerwone baloniki mam kupowac i zielona czapeczke
malkom

Postprzez wojtal 2009-06-14, 6:28 pm

Nie pisze nic bo nie chce podpaśc Panom Administratorom. Malkolm coś tak wymiękł też nie chcesz podpaśc :) Pozdrawiam wszystkich Panów Administratorów też :-)
No i po co to??Póki co należy Ci się następne ostrzeżenie bo nic nowego nie wnosisz... // Smazu
wojtal

Postprzez malkom 2009-06-14, 6:47 pm

wojtal napisał(a):Nie pisze nic bo nie chce podpaśc Panom Administratorom. Malkolm coś tak wymiękł też nie chcesz podpaśc :) Pozdrawiam wszystkich Panów Administratorów też :-)

to na tym forum ma byc jednośc i zgodnośc poglądów na układy i politykę klubu?czyja to wina,że klub ostatnio stał się jakiś nijaki nawet w rankingach go nie ma .http://quizy.interia.pl/sport/quiz/r... ... q1%5B%5D=2 przezyłem dobre i złe chwile z tym klubem i to co teraz sie dzieje to klęska.jak można śpiewać "nic sie nie stało Zagłębie...'a 5min potem: "wypier...ć i tym podobne teksty.co do zgód to kibicem Legi nie jestem ale szanuje tę zgodę.jestem z Sosnowca i kibicuje tylko Zagłebiu.jak będzie dobrze to i dobrze będzie się pisac narazie zobaczymy baraże i transfery na nastepny sezon.chcę poznać budżet i cele z jakich póżniej mamy rozliczac klub ->
malkom

Postprzez mariusz76 2009-06-14, 7:13 pm

malkom napisał(a):mariusz76.róznica polega na tym,że za moich czasów w młynie 14-15 latkowie to była zadkość,a teraz patrząc na fotki zt tylko dzieciaki tam są i kogoś starszego trudno zobaczyc.wiedz,że wtedy nie było dostepu do rac itd,a małolatowi ciezko było wyjechac nawet na wyjazd do katowic.a teraz to biała koszulka to podstawa bo inaczej nie wejdziesz do młyna(supre wymóg)może jeszcze czerwone baloniki mam kupowac i zielona czapeczke

Ok zgodzę się z tobą teraz, ja też pamiętam szczeniackie czasy i trudno było być w młynie ale też z innego powodu nie chce pisać bo zaraz pojadą po mnie!!! napisze tak(SEUL)kto czai ten wie o co mi chodzi.

A teraz wracam do tematu dla mnie może grać nawet Milan by było to z korzyścią dla naszego klubu!!!(no może bym nie zniósł jak by jakaś kormelowska kupa tu grała) Pozdrawiam :niezle:
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez wojtal 2009-06-14, 7:21 pm

Jeżeli chodzi o młyn to zgadzam się z Malkolmem , chciałem tam usiąśc ale jeden małolat mnie wyprosił a to dlatego że nie miałem białego wdzianka, nie miałem innego wyjścia musiałem się ewakuowac. Jak popatrzy sie na Żylete to są tam wszyscy starzy i młodzi trzeba brac przykład z L .
wojtal

Postprzez jls 2009-06-14, 7:58 pm

Panowie już raz to pisałem, ale powtórzę :
Zgody mogą być, ale jaką mamy z tego korzyśc ?
Odp.: ŻADNĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem kibicem ZAGŁĘBIA od 1957 roku. Jak mnie pamięć nie myli doping na meczu w pierwszych latach mojego kibicowania brzmiał STAL STAL TYLKO STAL; w poczatku lat -60tych ZAGŁĘBIE ZAGŁĘBIE
nie było skandowania innych nazw klubów, bo wszyscy kibicowali tej drużynie, która grała dla NAS KIBICÓW na STADIONIE LUDOWYM.
To formie wtrętu.
Wracając do tematu, uważam, że w obecnej sytuacji gdy to MY mamy atut posiadania stadionu { obojętnie jak ON wygląda } posiadającego licencję na granie meczów na szczeblu eksteaklasy i dopuszczony do pewnego etapu rozgrywek UEFA należy z tego skorzystać ze względów propagandowych jak i marketingowych.
Wypowiedzi pewnych nawiedzonych " szczeniaków " na temat gry Wisły Kraków na LUDOWYM traktuję jako zakompleksione wychowanie bezstresowe tak modne w ostatnich latach.
Ludzie, weście się ogarnijcie i pomyslcie co jest obecnie potrzebne NASZEMU KLUBOWI.
Wasze zgody nam nie pomogą, pomogą tylko pieniądze , a te chce [ lub musi ] dać nam parę klubów z Krakowa, z którym jesteśmy spowinowaceni krainą historyczną.
Więc zastanówcie się, nawet pijąc na spokojnie piwko co jest dla nas bardziej opłacalne, popierać zgody, czy czerpać korzyści z posiadania z licencji na granie w czołówce, i móc zaistnieć w Europie nawet kilku meczach. Czasami te kilka minut może zaowocować jakimiś konkretnymi propozycjami.
Duże rzeczy wynikają z małych drobiazgów.
Panowie myśleć i to intensywnie, to MOŻE BYĆ NASAZA SZANSA!
jls

Postprzez django 2009-06-14, 8:06 pm

malkom napisał(a):czyja to wina,że klub ostatnio stał się jakiś nijaki nawet w rankingach go nie ma .http://quizy.interia.pl/sport/quiz/r... ... q1%5B%5D=2

Pytanie do adminów. Możemy zrobić na koniec roku taką klasyfikację na najgłupszy post? Na niektórych forach coś takiego jest. W tym temacie jest kilku pretendentów, ale ten zacytowany to jak na razie mój faworyt.
django

Postprzez LucasUSA 2009-06-14, 8:18 pm

Ludzie, dlaczego caly czas niektorzy z uporem maniaka przywoluja w tym temacie zgode z Legia? Co do jasnej cholery ma piernik do wiatraka? Polowa postow zupelnie nie na temat, prosze, opanujcie sie.
LucasUSA

Postprzez Przemek26 2009-06-14, 8:19 pm

A ja mam nadzieję że Majchrowski jak powiedział stanie na głowie a jego Piorytet na najbliższe tygodnie to doprowadzenie stadionu Hutnika do wymogów licencyjnych.
Przemek26

Postprzez django 2009-06-14, 8:21 pm

LucasUSA napisał(a):Ludzie, dlaczego caly czas niektorzy z uporem maniaka przywoluja w tym temacie zgode z Legia? Co do jasnej cholery ma piernik do wiatraka? Polowa postow zupelnie nie na temat, prosze, opanujcie sie.

Temat zamienił się w kabaret. Ja bym nie prosił, tylko banował.
django

Postprzez LucasUSA 2009-06-14, 8:40 pm

jls napisał(a):
Wasze zgody nam nie pomogą, pomogą tylko pieniądze , a te chce [ lub musi ] dać nam parę klubów z Krakowa, z którym jesteśmy spowinowaceni krainą historyczną.

Kolego django, tutaj mam nastepnego kandydata na "Posta roku" - wlasnie sie dowiedzialem, ze chyba musialem przysnac gleboko na tych kilku lekcjach historii :D. Odkrylem wlasnie, ze Sosnowiec byl kiedys czescia Galicji i zaboru austro-wegierskiego. A moze koledze JLS chodzi o to o to, ze kiedys Krakow byl stolica Polski? Kolego Blajpios, prosze o wypowiedz :), bo moze mi sie pomieszalo? :)
malkom napisał(a):
django napisał(a):
LucasUSA napisał(a):Ludzie, dlaczego caly czas niektorzy z uporem maniaka przywoluja w tym temacie zgode z Legia? Co do jasnej cholery ma piernik do wiatraka? Polowa postow zupelnie nie na temat, prosze, opanujcie sie.

Temat zamienił się w kabaret. Ja bym nie prosił, tylko banował.

a co to znaczy;banował? :redface:

Banowal to znaczy walil taka wielka drewniana pala, zwana banem, po glowie, az niektorzy nie zmadrzeja. I zaraz tej paly zaczne uzywac.
LucasUSA

Postprzez Blajpios 2009-06-14, 9:41 pm

"chcesz i masz". Kolego LucasUSA. Przypuszczam, że wiem, o co chodziło Koledze jls - i to nie tylko z racji bycia w Krakowie stolicy Polski, są to związki jeszcze ściślejsze i realne, choć w dawnej historii, więc nie przedstawiane na historii w PRLu. Weźmy Czeladź na przykład, stare miasto zagłębiowskie. Do XII w. po prostu Ziemia Krakowska, w XIII w. przynależy do klasztoru Benedyktynek w podkrakowskich Staniątkach a od XV w. jako część Księstwa Siewierskiego przynależy do biskupów krakowskich. Oczywiście - "w pomiędzyczasie" z kolei a to do Piastów Śląskich a to lenno czeskie - a to nawet własność napoleońskiego generała (jak całe Księstwo Siewierskie). W końcu w XIX wieku - przynależy zaś ona do powiatu olkuskiego, choć ten w różnych z kolei "lądował" województwach czy departamentach (Kraków, Kielce, Radom). Taki los ziem pogranicza! Wyjściowo jednak, kulturowo - cały czas jest to teren mogący być podkładem pod rozwój Zagłębia Wielkiego, o którym nieraz pisałem, choć ludziom się wydaje, że to całkiem nie wiadomo skąd wzięte - a tymczasem jest realnie zakorzenione w historii to Zagłębie od Sosnowca poza Jaworzno, Olkusz, Zawiercie. Jakkolwiek - ten proces dookreślania Zagłębia Wielkiego był przerywany i torpedowany przez to, co działo się "wokół 3 Cesarzy". Stąd - z jednej strony zaniknęła świadomość źródeł, czyli bycia Małopolską Zachodnią - z drugiej nastąpiło rozczłonkowanie na Zagłębia Jaworznickie, Dąbrowskie, Olkuskie. Jedność natomiast - to najlepsza droga, dająca różnorodność, wielowiekową historię itd regionowi realnemu. Dobrze znał historię Jan Paweł II, który uparł się, by powstała diecezja sosnowiecka, zagłębiowska - sam mówił 10 lat temu w Sosnowcu wyraźnie o diecezji Zagłębia, o Zagłębiu górniczym przy koronacji obrazu z Jaworzna, że to dla ludu Zagłębia. To fakt, że z drugiej strony - i to nie tylko sprawa komunistów ale wszystkich zaborców - nikomu nie zależało na przedstawieniu dobrze historii Zagłębia. Popatrzmy, jak trudno jest też - dojść do niej dzisiaj. Może wreszcie takie fakty przekonają ludzi, że to było nieszczęście narzucanie przez komunistów optyki całkowicie zniekształcającej. Duża część ludzi - przecież w PRLu pobierała szkoły, częściowo wzbraniała się - ale nie dopuszczała do świadomości, że te przekłamania mogły sięgać tak daleko. Obraz Czerwonego Zagłębia przez komunistów ukradziony potrafił wywrócić świadomość, że to sztandarowy teren dla rosyjskozależnej PZPR - podczas gdy Zagłębie de facto jako Czerwone najbardziej należy widzieć przez pryzmat Republiki Zagłębiowskiej, która wśród naczelnych postulatów miała wyzwolenie Polski od zależności rosyjskiej! Oby dotarło to do wszystkich, co w PRLu pobierali nauki - że takie "odwrócenie kota ogonem" ten system stosował i na własnych "kościach" ludzie to do dzisiaj czują, mając taki a nie inny obraz np. Zagłębia; na przykład - nie do pomyślenia w nim, że Zagłębie to może być dawna Małopolska Zachodnia. Tymczasem - to żywotna sprawa dla Zagłębia. Jeżeli tego ludzie nie rozumieją - to i żądania np. nazwania województwa śląsko-małopolskim dla samych Zagłębiaków wydają się "z księżyca wzięte", podczas gdy jak najbardziej wzięte są z realiów, z prawdy historycznej. Dotarcie do tych pokładów świadomości, które gdzieś tam zaniknęły w Zagłębiu czy nawet się nie stworzyły, nie dookreśliły - dookreślenie właśnie tego regionu wg polskich historycznych perspektyw a nie wg podziałów jak chcieli zaborcy, dojście do Zagłębia Wielkiego: to wydaje się bardzo istotne - tylko czy to się uda? Powracam znów - do sprawy choćby edukacji w zagłębiowskich szkołach. Już od lat apeluję, by ten kierunek wzięli "obrońcy Zagłębia" na tapetę szczególnie, by domagali się szkolnictwa zagłębiowskiego (a nie oddawania przez miasto np. szkolnictwa wyższego - Uniwersytetowi Śląskiemu), by domagali się w podstawowych szkołach, by ich dzieci uczono o Zagłębiu, jako "Macierzy", "małej Ojczyźnie". Bo takie będą Rzeczypospolite... Ale - nie bardzo to trafia. Podczas gdy, moim zdaniem - jeżeli Ojcom, Matkom nie zależy, by ich dziecko uczyło się w szkole, co znaczy być Zagłębiakiem, tworzyć Zagłębie (rozumiane prawdziwie a nie jak w PRLu) - to znaczy, że nie uważa tego za sprawy żywotne, życiowo ważne, które trzeba, by dziecko przyswoiło. Nie jest to więc region żywy, mający perspektywy, skoro do niego nie zależy rodzicom, by dziecko było edukowane...
PS. O zagłębiowskim losie ziem pogranicza - i dumie! ciekawy materiał znajduje się na przykład tu: http://www.zaglebiedabrowskie.org/?q=node/499
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna