Cóż, właśnie podobne wyjaśnienia, co wyżej podał Kol. flex - czytałem chyba swego czasu... Sam trochę czuję się winny, bo pamiętam, że wtedy, gdy te testy się pojawiały, miałem od razu odczucie, że czarny za ciężki - ale nie chciałem już nic pisać, bo i tak dość dużo pisuję. Pomyślałem więc - skoro się podoba, to niech będzie. A jednak okazało się, że gdy było za późno, po testach, inni zaczęli wtedy rzecz też zgłaszać... Trudno.
Jednocześnie rzecz jest taka, że ten szablon jest moim zdaniem naprawdę niezły. Tylko ta kwestia kolorów, ciemności (niemal

"szatańskiej", pardon le mot) - poza tym jest fajny i funkcjonalny. No, jeszcze moich uwag co do winiety np bym się jednak trzymał, to znaczy ponawiałbym. Sam szablon jednak jest ciekawy. Oczywiście, jeżeli ktoś przedstawi lepszy - zawsze można zmienić. Niemniej, nawet nie za szybko bym ogłaszał jakiś konkurs na to. Twórca obecnego trochę jednak pracy włożył i warto ją uszanować.
Jak pisałem wyżej - liczyłem tylko na to, że gdzieś da się systemowo zamienić te kolory. Kol. Ladryn wyjaśnił, że szablon jest taki, iż się nie da. No, to trudno chyba... Na pewno chyba nie chcemy za dużo wkładać przekonania do przekomarzań, czy czarny kolor oddaje fatum jakieś - aż do tego stopnia, że przekomarzanie stanie się dowodem zabobonów i przesądów. Wielkie Zagłębie jest chyba ponad to? Czanry, to też oznaka powagi, dostojeństwa, klasy po prostu i majestatu! Taka jest to zapowiedź - teraz niech gracze to odegrają, zrealizują zapowiedź!