joz.joz01 napisał(a):Fajnie było by sie spotkać z Gks-em Katowice
Niestety Gieksa na wiosnę zdobywa punkty odwrotnie proporcjonalnie do nas, do opuszczenia strefy barażowej ma tylko 2 pkt. Zatem ma wszelkie szanse utrzymać się w lidze.
Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
joz.joz01 napisał(a):Fajnie było by sie spotkać z Gks-em Katowice
Zachód: zaległe spotkania
Wczoraj rozegrano zaległe spotkanie w grupie zachodniej, w którym Gawin/Ślęza Wrocław pokonała Kotwicę Kołobrzeg. Natomiast mecz rozegrany awansem pomiędzy Miedzią Legnica i Elaną Toruń zakończył się wygraną gospodarzy.
Ślęza Wrocław - Kotwica Kołobrzeg 1:0 (0:0)
1:0 Balicki 50 min
Miedź Legnica - Elana Toruń 2:1 (0:1)
0:1 Vierstak 1 min
1:1 Łodyga 58 min
2:1 Ilków-Gołąb 90 min
Lech rozpoczął współpracę z Nielbą
Dzisiaj doszło do podpisania umowy dotyczącej współpracy pomiędzy Lechem Poznań a Nielbą Wągrowiec. Na mocy tego porozumienia, możliwa będzie wymiana piłkarzy pomiędzy klubami.
- Poszukujemy dobrze funkcjonujących klubów w Wielkopolsce. Przy polityce klubu, która zmierza do promowania naszych wychowanków, ale wychowania też coraz większej liczby piłkarzy, którzy pochodzą z tego regionu, a nie zawsze będą mieli miejsce w pierwszej drużynie, długo zastawialiśmy się nad współpracą z którymś z klubów. Nielba jest dobrze zorganizowana, ma długą historię, w lidze jest cały czas w czubie. Dlatego postanowiliśmy takie porozumienie podpisać, mają na uwadze obopólne korzyści. Mam nadzieję, że obiecujący piłkarze Nielby będą zasilać nasze szeregi, ale również nasi młodzi zawodnicy będą mieli okazję ogrywać się w Wągrowcu - mówi prezes Lecha Poznań Andrzej Kadziński.
- Jest to dla nas duże wyróżnienie, a jednocześnie zaskoczenie. Jesteśmy bowiem małym klubem z Wielkopolski, ale mamy wrażenie, że dobrze zorganizowanym, a to jeszcze się poprawi, bo będziemy mogli czerpać wzorce od Lecha. Kolejorz jest dla nas klubem wielkim i dzięki współpracy zyskamy pod każdym względem, a dodatkowo będzie to impuls do dalszego rozwoju klubu - mówi prezes Nielby Wągrowiec Ryszard Kołacki.
We współpracę zaangażowały się również władze miasta. Wągrowiec ma bowiem bogate plany dotyczące rozwoju, a w nich sport zajmuje bardzo ważne miejsce. - Cieszy mnie bardzo, że taki klub jak Lech, podejmuje współpracę z Nielbą. Nasz zespół cały czas ma jeszcze szanse awansu do I ligi. W ostatnich kilku latach miasto dużo zainwestowało w bazę sportową, kończymy właśnie budowę boiska treningowego ze sztuczną nawierzchnią. To wszystko będzie mogło służyć nie tylko naszym piłkarzom, ale i zawodnikom Lecha. Wsparcie klubu od kilku lat, wynika z faktu, iż zarząd prowadzi bardzo dobrą pracę wychowawczą z młodzieżą - mówi burmistrz Wągrowca Stanisław Wilczyński.
August napisał(a):Szkoda, że Elana wygrała ze Słubicami 3-2. Jesteśmy na ostatnim(?) nie-barażwoym miejscu. Oj, będzie się działo.
Dzisiaj w siedzibie Rakowa Częstochowa odbyła się konferencja prasowa, na której prezes Waldemar Borkowski poinformował, że dzień wcześniej na zebraniu zarządu złożył swoją rezygnację. Zarząd klubu przyjął uchwałę, że w całości składa dymisję. Dotychczasowe władze będą pełnić swoje obowiązki do czasu walnego zgromadzenia sprawozdawczo-wyborczego.
Prezes Borkowski swą decyzje argumentował słabym zdrowiem i atakiem na jego osobę po meczu w Policach. Głównym powodem miała być jednak słaba postawa drużyny w rundzie wiosennej.
Zarząd przed rundą rewanżową podjął uchwałę, w której znalazł się cel działania klubu zakładający awans o ligę wyżej. Uznano, że po raz kolejny nie uda się go zrealizować, więc czas by przyszli następni ludzie, którzy być może z inną wizją będą zarządzać klubem.
emdżej napisał(a):Dzisiaj w siedzibie Rakowa Częstochowa odbyła się konferencja prasowa, na której prezes Waldemar Borkowski poinformował, że dzień wcześniej na zebraniu zarządu złożył swoją rezygnację. Zarząd klubu przyjął uchwałę, że w całości składa dymisję. Dotychczasowe władze będą pełnić swoje obowiązki do czasu walnego zgromadzenia sprawozdawczo-wyborczego.
Prezes Borkowski swą decyzje argumentował słabym zdrowiem i atakiem na jego osobę po meczu w Policach. Głównym powodem miała być jednak słaba postawa drużyny w rundzie wiosennej.
Zarząd przed rundą rewanżową podjął uchwałę, w której znalazł się cel działania klubu zakładający awans o ligę wyżej. Uznano, że po raz kolejny nie uda się go zrealizować, więc czas by przyszli następni ludzie, którzy być może z inną wizją będą zarządzać klubem.
http://www.90minut.pl/news/92/news92385 ... misji.html
August napisał(a):emdżej napisał(a):Dzisiaj w siedzibie Rakowa Częstochowa odbyła się konferencja prasowa, na której prezes Waldemar Borkowski poinformował, że dzień wcześniej na zebraniu zarządu złożył swoją rezygnację. Zarząd klubu przyjął uchwałę, że w całości składa dymisję. Dotychczasowe władze będą pełnić swoje obowiązki do czasu walnego zgromadzenia sprawozdawczo-wyborczego.
http://www.90minut.pl/news/92/news92385 ... misji.html
Nie liczyłem, ale jestem ciekaw ile punktów wiosną zdobył RakówZ pewnością więcej niż my... Ja jestem bardzo ciekawy jak odpowie na pytania o rezygnację nasz Prezes.
django napisał(a): Rakowie jest akurat taka sytuacja, że drużyna ze względu na finanse drugi sezon z rzędu odpuszcza w końcówce walkę o awans. Stąd wkurwienie kibiców i ekscesy z zarządem. A nasz prezes pewnie powie, że nie ma chętnych na jego miejsce, bo przecież był konkurs i nikt lepszy się nie zgłosił.
August napisał(a):Nie liczyłem, ale jestem ciekaw ile punktów wiosną zdobył RakówZ pewnością więcej niż my... Ja jestem bardzo ciekawy jak odpowie na pytania o rezygnację nasz Prezes.
PawełK napisał(a):Police dziś zagrały pod Pogoń i zachowują jeszcze matematyczne szanse na uniknięcie bezpośredniego spadku...
Ślęza Wrocław 0-1 Chemik Police
Marek Sajewicz 34
... dziwna ta liga...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników