KMITA Zabierzów - ZAGŁĘBIE Sosnowiec 27.08.2006

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemo329 2006-08-28, 7:44 am

mdc dg napisał(a):Kibice też ludzie, nie będą w nieskończoność cierpliwi.

Kibice to nie ludzie. To dziady, których mozna olewać.

Ale smieszą mnie wogóle treści pytań do zawodników. które zadajemy w wywiadach: Jak ci sie podoba w Zagłębiu? Jakie jest miasto? Kogo lubisz? Przecież to są jakieś spedalone pytania. Co wywiad to samo. trzeba pytać o konkrety. trzeba prowokowac do tego żeby mówili chociaż w 50% co myślą. Z wywiadu z Berkiem dowiedziałem się tylko, że popelnił błedy w realizacji planów co do swojej kariery. I to jedyne co było ciekawe.

A tak szczerze to kiedyś do szatni Polonii Bytom weszły karki i złożyli obietnice. I ją zrealizowali podczas jednego z treningów. Jesli nas nie szanują to niech się nas boją.

A rzucmy okiem na III ligę. Kto prowadzi w naszej potencjalnie grupie? Raków. A ilu tam gra zawodników z zewnatrz? A jeden. Mozna wychować czy nie?

I wszystko na temat.
Przemo329

Postprzez MarcelZS 2006-08-28, 7:50 am

Klapsy im nie pomogą, można by ich tuc co trening, ale to są prefesjonaliści, wiedzą za jaką kase grają i robią to w sposób godny i uczciwy :lol: .

Ich trzeba poprostu wypierdolić z Białkiem na czele.

Ja upokorzenia z Ruchem już nie zniose :!:
MarcelZS

Postprzez G. 2006-08-28, 8:08 am

adas napisał(a):
bankier napisał(a):Ankieta na stronie głównej jest to d... Ja bardzo chętnie zaznaczyłbym odpowiedz numer jeden i dwa (jednocześnie!!!).

Winnym tego stanu rzeczy nie moze być tylko Białek - piłkarze również dokładają swoje trzy grosze....

A wypowiedz w "Piłkarskiej Tójce" gdzie nasz trener powiedzial, że "... nie poznawał swojego zespołu ..." to jakiś kiepski żart!!! Takie zdanie moze powiedzieć "każdy głupi" - nic nie wnosi do dyskusji. Dwa nie jest zdaniem, które diagnozuje obecną sytuację - nie wspominając o sposobach wyjścia z kryzysu!
ROZMAWIALIŚMY O TYM ABY BYŁA OPCJA 1+2 JEDNAK NIE WIERZYMY ABY STAŁO SIĘ JEDNO Z DRUGIM STĄD TEŻ DWIE ODDZIELNE MOŻLIWOŚCI.

Moim zdaniem powinna być jeszcze jedna, czwarta możliwość do zaznaczenia, a mianowicie: "Wpier...ić zawodnikom". Przepraszam za uniesienie się ale po tym co dane było mi zobaczyć to jest to chyba najlepsze lekarstwo dla tych "piłkarzyków".
G.

Postprzez bidzej 2006-08-28, 8:21 am

Socio napisał(a):No dobra ale jak jestes pracownikiem w firmie gdzie placa jedne z wiekszych pieniedzy w regionie, co w twojej branzy nalezy do rzadkosci w polskich realiach, to tak na zdrowy rozsadek zalezy ci na tej 'robocie' bo fajnie zebys pracowal tam dalej. Ja tego nie rozumiem, przeciez ci zawodnicy maja glownie roczne kontrakty, sa w wieku w ktorym mozna sie jeszcze wybic, pokazac, nie rozumiem tego co sie dzieje. Poza tym nie wiem ile winy w tym Rudego, wiem ze caloksztalt juz dawno powinien wyleciec ale jak by na to nie patrzec kupil tych zawodnikow ktorych chcial trener, nie sa to mlodzi obiecujacy z IV ligi, kazdy z nas sie cieszyl jak slyszal ze przychodzi Wierzchowski itd. a co sie stalo dalej to dla mnie jest niewytlumaczalne. Czemu jak ktos przychodzi do Zaglebia to 80% zaczyna schodzic w dol ? I tak jest od kilku sezonow.

Właśnie na to pytanie trzeba znaleźć odpowiedź bo wynika z tego że coś w tym klubie nie gra:!:
Bo jeśli jest kasa od właścicieli to chyba sprowadzenie zawodników z nazwiskami nie jest żadnym problemem....
A jednak coś nie gra - nie ma zespołu!
Podejrzewam, tak jak Wojtek że nawet grający kiedyś dla Zagłębia Stawecki by sobie poradził ..... na pewno lepiej od Tyca. Pozdrawiam.
bidzej

Postprzez Sir 2006-08-28, 9:10 am

GDYBYM WCZORAJ NIE BYŁ NAMECZU W KRAKOWIE TO BYM NIE UWIERZYŁ W TO CO SIĘ STAŁO!!! DNO DNO

25 min ŚREDNIE w naszym wykonaniu, ale szczęsliwe bramki po bledach obrony Kmity...ia FOL MUSIAL TO STRZELIC...trampkarz by to strzełił...

Potem nagle zamiast atakowac to sie PAJACYKI cofneli i mysleli ze juz z 2 0 zejda do szatni. IDIOTYCZNY FAUL Treścinskiego w polu karnym..( jak nie jest ograny to po c*** gra--JEDEN Z NAJSLABSZYCH W TYM MECZU )..

Ale okej..do przerwy 1:2

Po przerwie...trener Kmity dokonał JUZ 2 zmian...my ZADNYCH.
Peirwsze 5 minut drugiej polowy STARAMY sięzaatakowac ale nie wychodzi.. POTEM ZAMNIAST SPOKOJNEI ROZGRYWAC to od razu tracimy pilki w srodku pola. JAK TAKI PILKARZ DOSWIADCZONY JAK BERENSZTAJN MOZE TRACIC TYLE GŁUPICH PILEK W SRODKU POLA??!!! Po czym coraz czesciej faulujemy przeciwnikow...dwie wrzutki i NIE UPILNOWANI PILKARZE...ii c*** dwie bramki..ale najgorsze jest to ze WYDAWALO SIE JAKBY kurwaz ONI NIE CHCIELI skakac do tych głowek..

A TERAZ W TYM MECZU STAŁO SIE NAJGORSZE.. 30 MINUT DO KONCA I NIE POTRAFIMY k***a MAC STWORZYC ZADNEJ SYTUACJI BRAMKOWEJ Z TAKA DRUZYNĄ Strzał Pacha w samej koncowece to za malo! Bylo 30 minut a TE GŁUPKI NIE POTRAFILI PRZYCISNAC I ZATAKOWAC zaw Kmity.

DO tego po 2 straconych bramkach w drugiej polowie BIAŁEK ZMIENIA...Zubana( napastnika ) napomocnika Piatkowwskiego ..po cholere napastnika??!!! Do momentu jak nie wszedl Tyc..w polu karnym gosci przy centrach byl tylko Folc...kurwato JAK MY MAMY STRZELAC bramki??!!!

na koniec

PO MECZU PODCHODZIMY DO TRENERA BIAŁKA I PYTAMY GO:

PANIE TRENERZE CO SIĘ DZIEJĘ?? MY TEGO NIE ROZUMIEMY...

odp Białka: " Nie jestescie sami, którzy tego nie rozumiecie"...

Trener powinien się zmienić BO NIE MAW OGOLE KONCEPCJI NA TA DRUZYNE...ONI SAMI NIE WIEDZA CO MAJA GRAC...ale nie tylko trener POWINIEN odejsc...ale tez ANTYGWIAZDY...

[/b]
Sir

Postprzez Sir 2006-08-28, 9:18 am

Acha i jeszcze jedno..co tam mówił Wam Dżenan po meczu przy płocie??

A co do Dżenana..to jako piłkarz ze meczu ma mecz coraz bardziej dopasowuje sie do druzyny...stracil swoja szybkosc i walecznosc...jaka prezentowal jeszcze kilka miesiecy temu
Sir

Opinia

Postprzez jls 2006-08-28, 9:44 am

Witam.
Ostatnie wydarzenia sportowe w wykonaniu Zagłębia powinny nasunąć każdemu rozsądnie myślącemu kibicowi pewne wnioski.
Kibicuję drużynie od 1956 roku.Były w tym okresie wzloty i upadki,ale takiego blamżu jeszcze nie było.Nie wiem jakie są układy na lini prezes,dyrektor,zarząd,trener,drużyna,poszczególni zawodnicy;ale gołym okiem widać,że jest to zlepek przpadkowych ludzi myślących w kategorii
byle było by co do kieszeni włożyć i dalej udawać głupiego aż do oporu.
Moje zdanie jest proste:
1-całkowita zmiana zarządu-beznadziejne działanie na rzecz klubu[choćby sprawa ostatnich wydarzeń-automatycznie nie czekając na PZPN powinni zawiesić Lachowskiego do wyjaśnienia sprawy;transfery itd.]
2-natychmiastowe rozliczenie trenera z jego poczynań-zamiast jednoczyć drużynę i dążyć do jak najlepszych wyników osiągnął coś zupełnie odwrotnego.
3-przeanalizować skład zespołu-czy aby błąd nie tkwi w zbyt dużym nagromadzeniu w jednej drużynie "wielkich indywidualności";czy nie lepiej
dać szansę zawodnikom grającym w zapleczu pierwszego zespołu tzn. ograniczyć ilość gwiazd grających w pierwszej drużynie do minimum,płacić tylko za osiągane wyniki.
4-więcej informacji na temat drużyny z pierwszej ręki-co robią plotki sami mamy przykład po ostatnich wydarzeniach.
Nigdy nie pisałem na forum,czytałem je uważnie,moje wnioski:
1-język gorszy od rynsztoka
2-wypowiedzi bez ładu i składu
3-krytyka wszystkiego dookoła bez przemśleń na temat własny
4-forum jest na temat Zagłębia,a na nim pisze się bardzo nieładnie na temat innych zespołów,efekty widać gołym okiem.
Moje zdanie jest takie zajmijmy się własnym podwórkiem,traktujmy innych tak jak byśmy chcieli być sami traktowani.
Prośba do administratorów dbajcie o to forum bo to jakie ono jest świadczy też o Was.
Jakie forum taka opinia o nas kibicach i naszej drużynie w całej Polsce.
Pozdrawiam.
jls

Postprzez warchlak 2006-08-28, 10:19 am

kolejny mecz w którym sytuacja wygląda podobnie. dobry początek ale po 30min to już sie przeradza w dno. tak i było wczoraj. chwilami myślałem że jednak poskutkowała rozmowa z Iławy ale grubo się myliłem. w 2 połowie wiedziałem ze tego meczu nie wygramy bo nasi sobie po prostu odpuszczali i chcieli grac na czas :shock: a mr. Białek niech lepiej sam zrezygnuje bo za pare dni może być zmuszony do tego.
warchlak
Prowokator

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-28, 10:46 am

Jeżeli by patrzeć po ilości ludzi wypowiadających się w tym temacie to można by sądzić że było Nas wczoraj grubo ponad 500...

Ktoś tu napisał o "tłumach kibiców Zagłębia zdzierających gardło"... Chyba w kapciach przy telegazecie... bo tłumów na Ludowym (nie mówie już o wyjazdach) dawno nie widziałem... Jak i prawdziwego zdzierania gardła... Ostatni mecz gdzie można mówić o takich zjawiskach to chyba mecz ze Śląskiem Wrocław jeszcze w 3 lidze... :roll:

A co do tych utalentowanych młodych graczy to serdecznie zapraszam wszystkich na mecze rezerw gdzie te "talenty" pokazują się regularnie. Może mają wiecej ambicji... ale kondycji i umiejętności nie za bardzo... Oni nie zbawią 2-ligowego Zagłębia na chwile obecną... Przykro to mówić ale Dawid też jakoś specjalnie nie błyszczy w A- klasie niestety...
problematyk-ziom

Postprzez Maciej 2006-08-28, 10:47 am

Moze powinnismy w jakis sposob zaprotestowac, chocby jak w Szczecinie-cisza na meczu. W Warszawie chociaz nie popieralem w pelni pamietnego protestu, przyniosl on zmiany. Odszedl Bednarz, Zielek asytentem, Zygo zmienil stanowisko. Mecz z Ruchem byby dobrym miejscem na tego typu protest, choc szykowana oprawa...trudno powiedziec.

Jezlei chodzi o trenera, faktycznie dazylem go sympatia ale po kazdym meczu jest to samo, zero samokrytyki. Jakby to nie od niego zalezna byla taktyka. Wiem ze to malo realne ale wolnym trenerem obecnie jest Darek Kubicki, mysle ze to byloby wyzwanie dla niego - wprowadzic Zaglebie do OE.

Pozdrawiam.
Maciej

Postprzez Sir 2006-08-28, 10:48 am

problematyk-ziom napisał(a):Jeżeli by patrzeć po ilości ludzi wypowiadających się w tym temacie to można by sądzić że było Nas wczoraj grubo ponad 500...

Ktoś tu napisał o "tłumach kibiców Zagłębia zdzierających gardło"... Chyba w kapciach przy telegazecie... bo tłumów na Ludowym (nie mówie już o wyjazdach) dawno nie widziałem... Jak i prawdziwego zdzierania gardła... Ostatni mecz gdzie można mówić o takich zjawiskach to chyba mecz ze Śląskiem Wrocław jeszcze w 3 lidze... :roll:

A co do tych utalentowanych młodych graczy to serdecznie zapraszam wszystkich na mecze rezerw gdzie te "talenty" pokazują się regularnie. Może mają wiecej ambicji... ale kondycji i umiejętności nie za bardzo... Oni nie zbawią 2-ligowego Zagłębia na chwile obecną... Przykro to mówić ale Dawid też jakoś specjalnie nie błyszczy w A- klasie niestety...

Mówisz ze było Was na tamtym sektorzej a jakies 300 osób..a ze 100 siedziało po drugiej stronie. Pozdrawiam
Sir

Postprzez marsiu 2006-08-28, 10:49 am

No to trafiłem z debiutem na Zagłębiu :? Eh, szkoda słów, w drugiej połowie to wydawało mi się że A klase ogłądam. A mówiło się przed sezonem o I lidze, jasne :evil: Piłkarze sobie chodzą po boisku, ludzi na trybunach krew zalewa. Zamknął bym ich w kopalni na tydzień , to by sie opamiętali.
marsiu

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-28, 10:51 am

Maciej napisał(a):Moze powinnismy w jakis sposob zaprotestowac, chocby jak w Szczecinie-cisza na meczu. W Warszawie chociaz nie popieralem w pelni pamietnego protestu, przyniosl on zmiany. Odszedl Bednarz, Zielek asytentem, Zygo zmienil stanowisko. Mecz z Ruchem byby dobrym miejscem na tego typu protest, choc szykowana oprawa...trudno powiedziec.

Darek Kubicki

Proszę WAS myślcie! Hanysom przysługe chcesz zrobić? Trzeba ich zagłuszyć w środe a nie jeszcze im pomagać zachowując cisze... MYŚL TROCHE!

Kubicki :shock: z całym szacunkiem ale ja jestem na nie...
problematyk-ziom

Postprzez Maciej 2006-08-28, 11:05 am

Proszę WAS myślcie! Hanysom przysługe chcesz zrobić? Trzeba ich zagłuszyć w środe a nie jeszcze im pomagać zachowując cisze... MYŚL TROCHE!

Dlatego napisalem ze w sumie trudno powiedziec. Troche bez sensu wybierac: na tym meczu zaprotestujemy na tym nie. Cisza na trubynach to akurat jeden z wielu sposobow.

Z drugiej strony jednak moze takie dzialanie wlasnie by dalo do myslenia pilkarzynom i Bialkowi, gdyby w tak prestizowym meczu pokazac ze zalezy nam na klubie a nie HANYSACH.

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 2006-08-28, 11:07 am przez Maciej, łącznie edytowano 1 raz
Maciej

Postprzez Radek1986 2006-08-28, 11:07 am

do problematyk-ziom z dopingiem u Nas jest do dupy. Nie bylem na meczu w Krakwoie z kmita ale ten doping co jest u Nas na ludowym to zenada. To jest placz a nie spiew i darcie mordy na calego. Na Legii jeden koles potrafo cala zylete rozruszac ze spiewaja przez 90 minut plus doliczony czas gry a u Nas setka czasami wiecej ludzi nie potrafi ruszyc z dopingiem!! Kazdy spiewa co chce i kiedy chce. Na tym gniezdzie powinien caly czas byc Andrzej Krzywy a nie ktos inny. Jego wszyscy sluchaja. Szkoda ze teraz go malo widac na gniezdzie.
Radek1986

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna