2 LIGA 2005/06

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez gruby 2005-09-03, 12:27 pm

MarcelZS napisał(a):Grzybu piszesz na forum Zagłębia i oczkujesz żeby wszyscy chwalili i doceniali twój Ruch - chyba zapominasz o niezbyt przyjaznych stosunkach pomiędzy naszymi klubami. Co do historii to trochę przesadziłeś o różnicy dwóch klas.
Każdy z nas zaułważył. ile punktów Ruch zdobył z początku rozgrywek i dla mnie to jest zaskoczenie, ale wiedz że to dopiero 6 kolejek za nami i jedzicie do Wrocławia z skąd możecie góra 1 pkt przywieść.
Pozatym ciągle zpominasz, że w Sosnowcu przegraliście :lol: , co powoli wchodzi wam w krew.

Co od naszego forum to jest raczej przyjazne - bo gdybym ja zaczoł kozaczyć jak ty na forum Ruchu - to by było więcej obelg niż konkretnych argumentów, więc odpuść sobie cenne uwagi dotyczące poziomu sportowego forum Zagłębia.

skąd ya pewność że Ruch może nie wygrać we Wrocławiu,przecież Zagłębie z tylko z własnej winny nie wygrało ze Śląskiem... :roll:
gruby

Postprzez Leyton 2005-09-03, 1:19 pm

gRzybu napisał(a):Piszcie co chcecie Zaglebiacy ale na przestrzeni historii dzieli nasze kluby roznica co najmniej dwoch klas , tak swiadcza fakty .

Wygraliscie z nami trzy razy i nikt Wam tego nie odmawia ale zdajecie sobie sprawe ze dokonaliscie tego dwa razy jak nasz klub byl organizacyjnie i sportowo na lopatkach .

Teraz kiedy Wy jestescie na prostej i my na nia wychodzimy taki pojedynek bedzie mial inny wymiar i zobaczymy jak sobie poradzicie .

A Ci co pisza o jakiejs lidze niemieckiej cierpia na zwykly brak argumentow , zasciankowosc .
I nie mam zamiaru przytaczac jaki jest standardowy stereotyp sosnowiczania z jakim sie spotykam we wszystkich rejonach Polski procz chyba Mazowasza .
To forum sporotwe z tego co wiem wiec darujcie sobie .

Wnioskuję, że nigdy nie czytałeś forum Ruchu :D
Może podać Ci adres??? :D
Leyton

Postprzez gRzybu 2005-09-03, 1:29 pm

czytalem i to nie raz nie dwa ...
Ale liga Niemiecka do kogos pogladow ma sie jak piernik do wiatraka ...

Moge sie czuc Rumunem i chciec aby moj klub gral w lidze polskiej i mam do tego pelne prawo ... to wolny kraj czyz nie ?

To tak jakbym z powodu ze czujecie sie Polakami odsylal Was do ligi mongolskiej ... ta sama zasada ...

Co do wczesniejszych postow to do Wroclawia jedziemy napewno po 3 punkty choc mozemy przywiezc 0 , 1 i 3 ... swoja droga troche smieszne te dywagacje

Koniec rozmywania
gRzybu

Postprzez ASTER 2005-09-03, 2:16 pm

Tak gRzybu, ale my na temat mongolii nic nie spiewamy, a wy na temat Deuchland bez przerwy. Do tego wasze znane hasło: Polskie świnie.
Jestem tylko ciekaw co Widzew na to???? RTS chyba nie czuje sie jako polski, predzej jako .... (czytaj z ŁKSu).
Hmmm...?
ASTER

Postprzez gRzybu 2005-09-03, 3:01 pm

z tego co napisales wynika tylko tyle ze my spiewamy a wy nie spiewacie nic wiecej ... zaden to argument do odsylania nas do innej ligi a dlaczego patrz post wyzej ...

Co do hasla "polskie swinie" to slowa te byly kierowane tylko do tych co wywiesili pewien transparent i obrazali tym samym nasza mala ojczyzne ... czyli do polskich swin , nikogo innego

Jak nie masz nic na sumieniu nie powinno Cie to ruszac

Mialem nie rozmywac
gRzybu

Postprzez Gość 2005-09-03, 5:58 pm

Górnik Polkowice - Szczakowianka 7-0 :) :lol: :lol: :lol: :lol:

I martwi mnie tylko że Zagłębie już dawno się tak nie nastrzelało. No ale może jutro ;)
Gość

Postprzez gonzo22 2005-09-03, 6:45 pm

Zgadzam się z przedmówcami, którzy uważają, że nie jest sprawiedliwym rozwiązaniem zmienianie zasad tworzenia ligi na kolejny sezon. Niby z jakiej racji zespół walczący w pierwszej lidze o byt po jego przegraniu miałby dostać nagrodę w postaci braku degradacji. To jakby kontrakt (układ) na jaki każdy zespół się godzi przed sezonem. Jeśli będzie najlepszy zostaje mistrzem, a jako najgorszy spada ligę niżej. I tak musi zostać bo tylko tak jest sprawiedliwie. Podobnie jest z promowaniem zespołów z niższej ligi. Jesteś najlepszy - dostajesz nagrodę. Przegrasz - będziesz miał szansę za rok.
Mam nadzieję, że tak będzie i że tak zostanie przez następny sezon.
gonzo22

Postprzez Lars 2005-09-03, 9:53 pm

Polkowice postawiło Naszym wysako poprzeczke w najwyzej wygranym meczu kolejki. damy rade HEKO 8)
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez ASTER 2005-09-03, 11:03 pm

gRzybu napisał(a):z tego co napisales wynika tylko tyle ze my spiewamy a wy nie spiewacie nic wiecej ... zaden to argument do odsylania nas do innej ligi a dlaczego patrz post wyzej ...

Co do hasla "polskie swinie" to slowa te byly kierowane tylko do tych co wywiesili pewien transparent i obrazali tym samym nasza mala ojczyzne ... czyli do polskich swin , nikogo innego

Jak nie masz nic na sumieniu nie powinno Cie to ruszac

Nie mam nic na sumieniu!
Argument??? Na waszym meczu wisi fana szwabów, kajacie sie do nich, ba, sprawdź sobie w kronikach i archiwach Deuchland z II Wojny Światowej hasło:" POLSKIE ŚWINIE" i potem coś napisz sensownego. Znam kilku od was kiboli, kilku jest spoko ale niektórzy to mają zrytą psychę!! Tak , zrytą, uważają że Górny Śląsk ma być coś ala Wolne Miasto Gdańsk przed wojną, i pod rządami szwabów. --- TO SIE NAZYWA ZRYTA PSYCHA!!! - Teraz wiesz czemu lepiej wam do Bundesligii!!! I dlaczego to napisałem wczesniej.
Ciekawi mnie, czy u was tak mają wszyscy czy tylko niektórzy??? :roll:
ASTER

Postprzez gRzybu 2005-09-04, 11:22 am

Wisi fana Fan Club Deutchland bo mamy kibicow z tego kraju , to czemu nie ma wisiec ... tak jak kazda inna ... czasami wisi tez Frente Atletico i jakos sie nie przypierdzielacie

Smiem rzecz ze macie obsesje na punkcie Niemiec ale nie wynika ona z nienawisci do nich , tylko do nas ... widac to na kazdym kroku
Wisi tez po to aby bez obrazy sie z co poniektorych Was posmiac , widzac pewne reakcje - taka wajcha ...

Jak widac dziala ...

To co mi przytoczyles z ktoregos tam roku to mnie nie interesuje , ja mowie o kibicowaniu tu i teraz ... tak mozna sie cofnac do sredniowiecza - zreszta nie wiem dokladnie o co chodzi

Napewno sa kibice ktorzy czuja sie bardziej Niemcami , sa tez tacy co bardziej Polakami ... zdecydowana wiekszosc na pierwszym miejscu Slazakami( taka specyfika regionu) - a Wy za nic swiecie nie mozecie tego pojac i na kazdym kroku to samo od poczatku

Mnie juz to np : nudzi

Ostatni moj post bo to nie ma sensu
gRzybu

Postprzez Asja 2005-09-04, 11:24 am

gRzybu napisał(a):
Ostatni moj post bo to nie ma sensu

i chwała Bogu za to :?
Asja
Gwiazda

Postprzez twari 2005-09-04, 11:28 am

Wy sobie wieszajcie flagi niemiecie, spiewajcie po niemiecku, badzcie niemcami, polakami, slazakami.. kim chcecie - a my was bedziemy na boisku za kazdym razem rozjezdzac i to nam wystarcza! :D
twari

Postprzez gRzybu 2005-09-04, 11:56 am

Wy sobie wieszajcie flagi niemiecie, spiewajcie po niemiecku, badzcie niemcami, polakami, slazakami.. kim chcecie - a my was bedziemy na boisku za kazdym razem rozjezdzac i to nam wystarcza

ok czekamy ... tak jak na Wasz pierwszy tytul mistrza Polski ... z cierpliwoscia godna lepszej sprawy 8)

ps: chodzilo o posty w tamtej tematyce oczywiscie :D

Asja tak na przyszlosc ,przyda Ci sie w dalszym zyciu ... jak nie masz nic do powiedzenia to sie nie wypowiadaj
gRzybu

Postprzez Pesto 2005-09-04, 12:24 pm

gRzybu napisał(a):Co do hasla "polskie swinie" to slowa te byly kierowane tylko do tych co wywiesili pewien transparent i obrazali tym samym nasza mala ojczyzne ... czyli do polskich swin , nikogo innego

wymyślasz bzdury jak mało który

jak byłem w Chorzowie w maju , to jakiś pajac zaczął piszczeć "polskie świnie" pod adresem piłkarzy Zagłębia (świętujących zwycięstwo)

a już po chwili płakał i kaszlał , widać sumienie go ruszyło :wink:

PS nazwa własna Niemiec to DEUTSCHLAND , a nie "Deuchland" , jak tu wypisujesz
Pesto
kumaty

Postprzez gRzybu 2005-09-04, 1:45 pm

polknalem "s" , literowka zdaza sie ...

Nie mam podstaw by Ci wierzyc , mogles w ogole w Chorzowie nie byc ... to raz

Dwa , mogl sie trafic jakis pojedynczy idiota od ktorych Wy wolni tez nie jestescie ...

Trzeba bylo nie wieszac transparentu ktory jest niejako glosem ogolu ...
nie byloby sprawy ... proste
Za kazdym razem jak taki wywiesicie uslyszycie prawde o sobie ... tez proste
gRzybu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna