przez Krawiec 2005-04-20, 9:12 am
Wydaje mi się ,że te 12 pkt. po 4 meczach zmniejszyło motywację zespołu i pierwsza połowa to były szachy, a nie walka - ta porażka mnie nie zdziwiła bo AG to poukładany, solidny zespół, a nasi to nie Wisła żeby wygrywać mecze typowo pozycyjną grą.
Mimo rewelacyjnego dorobku punktowego po 4 kolejkach ja jednak na miejscu trenera myśłabym co w tym zespole poprawiać . Niestety w sytuacji szpitala w kadrze trener nie ma na razie dużego pola manewru.
Pełna zgoda co do Lachy . Jego wejście zmieniło zupełnie obraz gry w ataku ( sztampowe celowanie w głowę Małochy zmieniło sie w rozegranie piłki środkiem pola ). Jeśli nie wyleczy kontuzji do ostatnich meczy w tej rundzie może być nieciekawie.
Od początku jestem przeciwny wystawianiu W. Małochy w pierwszym składzie ale trzeba uczciwie przyznać , że swają rolą ( koszykarskiego centra ) spełnia . Myślę , że po dojściu do pełnej sprawności P.Pitrego
sprawa będzie wyglądać inaczej.
Co do Morawskiego mam mieszane uczucia. Z jednej strony walczy i dużo biega z drugiej tak jak powiedział bankier ma kłopoty z dokładnym podaniem i przyjęciem piłki.
Wolański wczoraj jakos mnie nie przekonywał i aż prosiło się żeby to obronne ustawienie Arki porozrywał Dawid Skrzypek - mam nadzieję, że na Koronę będzie gotowy do gry.
Madziar jakoś jeszcze nie do końca zgrany z zespołem ale widać potencjał.
Ogólnie rzecz biorąc nic się nie stało jest dobrze i jedziemy dalej !
... ale jakaś refleksja po porażce (i po meczu w ogóle) powinna być i kibice maja prawo na forum podzielić się wnioskami - po to chyba to forum jest. Dziwie się Olo69, że jakiś "szczurków" ma Wojtek banować - tu przecież przeważają rozsądne wytpowiedzi i rzecz w tym żeby oddzielic narzekactwo od rozsądnych wypowiedzi a nie potępiać jak leci tych którzy mają jakieś uwagi.
Czytam sobie te wypowiedzi od początku i przypominam sobie forum sprzed 2 lat . Jest duży postęp jeśli chodzi o chęć i poziom wypowiadania się na tematy piłkarskie. Pamiętasz Olo jak ubolewałeś, że prawie nikt na ten temat nie rozmawiał, a wypowiedzi ograniczały się do wrózenia przed meczem jaki będzie wynik ...
Mam nadzieję, że Zuban i Dawid będą sprawni na Koronę bo trzeba w końcu ruszyć się na jakiś wyjazd i zobaczyć kolejną, brzydką lub piękną wygraną Zagłębia 8)
Ostatnio edytowano 2005-04-20, 9:32 am przez
Krawiec, łącznie edytowano 1 raz