ZAGLEBIE - ARKA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Lars 2005-04-20, 8:11 am

Zagłębie nic sie nie stało !!!
12ptk w 5 meczach to ciągle niezły dorobek.
szkoda tylko że 30 minut przespane w pierwszej połowie a potam ok 65 -70 minuty aż do straty bramki nasi zupełnie odpuścili. a w II lidze trzeba walczyć niestety...a naszym brakło sił, no ale piłkarze to też ludzie.
Łuczywek najsłabiej z całej drużyny. Słabo też Morawski i Madziar. Do reszty nie mam zastrzezen. Arka zagrała jak na vicelidera przystało, mądrze, skutecznie, mają fizycznie dobry zespół.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Kamil^ 2005-04-20, 8:22 am

Na chOOj napierdalacie tak na Małoche ? Chyba każdy może mieć jeden dobry mecz ( Włocławek ) a później jeden zły ( Arka ) . Jesteście przejebani :? Popatrzcie na takiego Ronaldo... Raz gra wspaniale a raz gra gorzej niż źle... Więc czego wy chcecie od Małochy ? Ten koleś zostawił już dużo zdrowia na boisku... Jestem ciekawy czy któryś z was potrafiłby zagrać na takim poziomie... Ale wiadomo zza monitora można wszystko :?
Kamil^

Postprzez SOSNOWIEC* 2005-04-20, 8:32 am

No jakby mnie ktos trafil pilka w glowe tak zeby ona wpadla pozniej do bramki to tez bym gral na takim poziomie. Zawsze bylem przeciwnikiem Malochy i zdania nie zmienie!! Nie obwiniam go jednak za porazke bo gra cala druzyna.
A jak juz poruszyles temat Ronlado to zauwaz ze wlasnie w tym co drugim meczy schodzi przy gwizdach calej publicznosci!!
SOSNOWIEC*

Postprzez zgredos 2005-04-20, 8:32 am

Pierwsza połowa była dla Arki, w drugiej na początku Arka nie istniała.. Jeśli chodzi o napastników to widać że gdy na ławce nie ma zmienników grają dużo słabiej, Ujek strzelił piękną bramke ale ile zmarnował okazji. A co przy drugiej bramce robili obrońcy ? Ogólnie Arka była lepsza ale gdyby Ujek strzelił to co miał można było wygrać ten mecz
zgredos

Postprzez Redeniak 2005-04-20, 8:33 am

Dokladnie, zgadzam sie z 19*kAMiL*06... Duzo osob pialo z zachwytu ze idziemy do pierwszej ligi po meczu we Wloclawku, a teraz Maloche by nawet w Czarnych nie widzieli... To samo z Bebnem. Dajcie spokoj, mecz nam nie wyszedl, mielismy pecha. Arka 3 strzaly - 2 gole, kontuzja Lachy, niewykorzystane setki... Po prostu zabraklo pilkarskiego szczescia. W meczu z LKS my je mielismy, wczoraj usmiechnelo sie ono do Arki i koniec tematu. Ambicji i woli walki naszym nie mozna odmowic przeciez. Wiec nie marudzic tylko szykowac gardla na niedziele 8)
Redeniak

Postprzez Kamil^ 2005-04-20, 8:39 am

Było mineło... I tak nie jest źle bo na 15 pkt zdobyliśmy 12 :!: Raz się wygrywa a raz się przegrywa... Raz się ma szczęście a raz się go nie ma... I właśnie na tym polega piłka nożna...
Kamil^

Postprzez SOSNOWIEC* 2005-04-20, 8:40 am

Redeniak ja im woli walki nie odbieram, kazdemu może przytrafic sie slabszy mecz, Ja nie mam pretensji do zawodnikow o porazke bo oni tez sa ludzmi!!
Ale Malochy nei zgardze nawet jezeli zaglebie by wygrywalo do konca sezonu wszystkie mecze!!!
SOSNOWIEC*

Postprzez WOJTEK 2005-04-20, 8:48 am

SOSNOWIEC* napisał(a):Ale Malochy nei zgardze nawet jezeli zaglebie by wygrywalo do konca sezonu wszystkie mecze!!!
A MOŻESZ POWIEDZIEĆ DLACZEGO ?? BO MASZ TAKI KAPRYS ?? A MOŻE SAM ZAGRASZ ?? BARDZO IRYTUJĄCE SĄ TAKIE GADKI, GDYBY STRZELAŁ GOLE TOBYŚ GO POD NIEBO WYNOSIŁ.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Kamil^ 2005-04-20, 8:51 am

WOJTEK napisał(a):
SOSNOWIEC* napisał(a):Ale Malochy nei zgardze nawet jezeli zaglebie by wygrywalo do konca sezonu wszystkie mecze!!!
A MOŻESZ POWIEDZIEĆ DLACZEGO ?? BO MASZ TAKI KAPRYS ?? A MOŻE SAM ZAGRASZ ?? BARDZO IRYTUJĄCE SĄ TAKIE GADKI, GDYBY STRZELAŁ GOLE TOBYŚ GO POD NIEBO WYNOSIŁ.

Dokładnie . Wojtek ma racje . A ciekawe co byś pisał jakby Małocha szczelił decydującą bramke i Zagłębie by dzięki niemu wygrało... Ciekawe co byś wtedy pisał...
Kamil^

...

Postprzez Krawiec 2005-04-20, 9:12 am

Wydaje mi się ,że te 12 pkt. po 4 meczach zmniejszyło motywację zespołu i pierwsza połowa to były szachy, a nie walka - ta porażka mnie nie zdziwiła bo AG to poukładany, solidny zespół, a nasi to nie Wisła żeby wygrywać mecze typowo pozycyjną grą.

Mimo rewelacyjnego dorobku punktowego po 4 kolejkach ja jednak na miejscu trenera myśłabym co w tym zespole poprawiać . Niestety w sytuacji szpitala w kadrze trener nie ma na razie dużego pola manewru.

Pełna zgoda co do Lachy . Jego wejście zmieniło zupełnie obraz gry w ataku ( sztampowe celowanie w głowę Małochy zmieniło sie w rozegranie piłki środkiem pola ). Jeśli nie wyleczy kontuzji do ostatnich meczy w tej rundzie może być nieciekawie.

Od początku jestem przeciwny wystawianiu W. Małochy w pierwszym składzie ale trzeba uczciwie przyznać , że swają rolą ( koszykarskiego centra ) spełnia . Myślę , że po dojściu do pełnej sprawności P.Pitrego
sprawa będzie wyglądać inaczej.

Co do Morawskiego mam mieszane uczucia. Z jednej strony walczy i dużo biega z drugiej tak jak powiedział bankier ma kłopoty z dokładnym podaniem i przyjęciem piłki.

Wolański wczoraj jakos mnie nie przekonywał i aż prosiło się żeby to obronne ustawienie Arki porozrywał Dawid Skrzypek - mam nadzieję, że na Koronę będzie gotowy do gry.

Madziar jakoś jeszcze nie do końca zgrany z zespołem ale widać potencjał.

Ogólnie rzecz biorąc nic się nie stało jest dobrze i jedziemy dalej !

... ale jakaś refleksja po porażce (i po meczu w ogóle) powinna być i kibice maja prawo na forum podzielić się wnioskami - po to chyba to forum jest. Dziwie się Olo69, że jakiś "szczurków" ma Wojtek banować - tu przecież przeważają rozsądne wytpowiedzi i rzecz w tym żeby oddzielic narzekactwo od rozsądnych wypowiedzi a nie potępiać jak leci tych którzy mają jakieś uwagi.

Czytam sobie te wypowiedzi od początku i przypominam sobie forum sprzed 2 lat . Jest duży postęp jeśli chodzi o chęć i poziom wypowiadania się na tematy piłkarskie. Pamiętasz Olo jak ubolewałeś, że prawie nikt na ten temat nie rozmawiał, a wypowiedzi ograniczały się do wrózenia przed meczem jaki będzie wynik ...

Mam nadzieję, że Zuban i Dawid będą sprawni na Koronę bo trzeba w końcu ruszyć się na jakiś wyjazd i zobaczyć kolejną, brzydką lub piękną wygraną Zagłębia 8)
Ostatnio edytowano 2005-04-20, 9:32 am przez Krawiec, łącznie edytowano 1 raz
Krawiec

Postprzez Diouf39 2005-04-20, 9:31 am

To wcale nie musiał być przegrany mecz. Pierwsza połowa przespana, potemA Arka nie istniała. Możemy tylko gdybać co by było jakby Marcina nie dopadła kontuzja. W ostatnich kilku minutach tylko brak szczęścia sprawił , że nie było euforii jak po LKS-ie. Gramy dalej !!!
Diouf39

Postprzez wieszczu 2005-04-20, 9:41 am

Od dawien dawna świętym prawem kibica jest krytykowanie zawodnika za słaby mecz jak również wychwalanie go,gdy na to zasługuje(vide Ujek,Lachowski).Więc co niektórzy nie próbujcie bronić na siłę Małochy,bo nie zaprzeczalnym jest,iż zagrał beznadziejnie.Uzasadniona,racjonalna krytyka powinna wpłynąć na ambitnego zawodnika w sposób mobilizujący do lepszej gry.Inna sprawa,że czasami sama ambicja niestety nie wystarcza.W następnym meczu może to być przecież ktoś inny.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez bankier 2005-04-20, 9:52 am

nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem - wierze w profesjonalizm naszych piłkarzy, którego wyrazem bedzie walka o trzy punkty w kolejnym meczu! odbiegając od meritum - gdyby ktoś powiedział przed tą rundą, że zdobędziemy 12 punktów w 5 meczach - mniemam, ze każdy z nas zgodził by się na taki wynik bez żadnego "ale"! Pamiętajcie, ze gramy o utrzymanie - a nie o awans!
bankier

Postprzez robercik 2005-04-20, 10:09 am

Napisze krotko o tym meczu.
Mecz mi sie podobal. Szkoda tylko, ze przy tych 2 bramkach nasza obrona stala i sie tylko patrzyla.
Co do Malochy - chlop jest sztywny, przeszedl obok meczu, a raczej go przestal. Nic dziwnego, ze Korona sie go pozbyla. Zabiera tylko miejsce na boisku.

Poza tym wierze w ta druzyne i widac, ze zaczyna isc to w dobrym kierunku.
robercik

Postprzez Robson_sc 2005-04-20, 10:23 am

I znowu jazda na Maloche. A kto niby mial go zmienic wczoraj?? Ulozylo sie tak a nie inaczej i koniec. Do cholery Malocha nie jest napastnikiem światowej klasy. Sam nam meczu nie wygra ale tez nie on jeden przegrywa.
Robson_sc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna