Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2018-06-03, 11:24 am

novack napisał(a):Na Ludowym nie było takiego meczu, szalał w Wodzisławiu w meczu z Widzewem i zaraz do nich uciekł olewając Zagłębie. Jak taki miód, to pewnie Legia nam go zgarnie.

oziębala zasłynął u nas z ekstra bramki z meczu z Ostrowcem. Nie chciał grać w Zagłębiu jego sorawa. Nie musiał jednak latać po klubie, rzucać (znaczy zdawać) sprzętu i wykrzykiwać gdzie on ma Zagłębie. Z daleka od takich profesjonalistów.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez novack 2018-06-03, 12:36 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Nie nie nie był taki mecz w którym Jan Urban przyjechał z Legią
i dostała baty 2-1. nie rozumiem po co te złośliwości - na tyle.
Pozdrawiam
tadeusz

I twierdzi Pan, że wtedy grał w Zagłębiu Oziębała?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez zag23 2018-06-03, 4:19 pm

Wydaje mi sie że zajelismy 2 miejsce (bo podobno zespoly które spadaja nie licza sie) w Pro Junior System w 1 lidze za sezon 17/18 i wpłynie do kasy chyba 1.3 mln zł więc jakis transfer/y ciekawy jak na nasze możliwosci powinny być typu prawy obronca wg mnie priorytet i lewy pomocnik no chyba ze Udo w końcu bedzie gral na tej pozycji. Napastnik tez by sie jakis przydał np Kolev z Sandecji lub Siemaszko z Arki (gotówkowo) lub bezgotówkowo Bilinski, Kante z Wisly Plock lub Ruben Jurado z Arki.
zag23

Postprzez Tomcjo 2018-06-03, 8:44 pm

A nie lepiej któryś z czołowych strzelców I ligi ?
Machaj Chrobry
Klimala Wigry
Tomcjo

Postprzez zag23 2018-06-03, 11:42 pm

Tomcjo napisał(a):A nie lepiej któryś z czołowych strzelców I ligi ?
Machaj Chrobry
Klimala Wigry

też ciekawi zawodnicy z tym że na nich sie rzuca inne lepsze kluby z Ekstraklasy bo sie dobrze wypromowali w 1 lidze.

Troche sie boje tych pomysłow scouta Stanka ..mamy braki w tym temacie i wg mnie kluczem jest zatrudnienie dobrego scouta który wyszuka ciekawych i tanich na ten moment zawodników
zag23

Postprzez August 2018-06-04, 10:31 am

Tomcjo napisał(a):nie lepiej któryś z czołowych strzelców I ligi

Nie wiem na ile to pewne a na ile zwykła plotka ale nasi już chodzą za Siemaszką ze Stomilu a właściwie z Lubina bo do Olsztyna jest on tylko wypożyczony. Nasze zainteresowanie ma również wzbudzać Małecki, który ma opuścić Wisłę.
Dla porównania Miedź dogaduje się z Marco Paixao.
August

Postprzez Luis 2018-06-04, 10:51 am

August napisał(a):
Tomcjo napisał(a):nie lepiej któryś z czołowych strzelców I ligi

Nie wiem na ile to pewne a na ile zwykła plotka ale nasi już chodzą za Siemaszką ze Stomilu a właściwie z Lubina bo do Olsztyna jest on tylko wypożyczony. Nasze zainteresowanie ma również wzbudzać Małecki, który ma opuścić Wisłę.
Dla porównania Miedź dogaduje się z Marco Paixao.

O to ciekawe by byly transfery. A skad takie info ?
Luis

Postprzez August 2018-06-04, 11:15 am

Jedynie od naszej miejscowej wiewiórki. miałem obiekcje żeby wrzucić bo na razie nigdzie nie znalazłem jakiejkolwiek wzmianki ale stwierdziłem, ze skoro zaczyna się robić martwa część przerwy pomiędzy sezonami to o czymś trza pisać. Nawet o zasłyszanych plotach. najwyżej będę robił za niesprawdzony tabloid.
August

Postprzez krysteksc 2018-06-04, 11:56 am

Przy założeniu, że zostaje z nami Nawotka, Milewski oraz Sanogo to potrzebujemy na pewno wzmocnień na lewą obronę bo Puchacz w ekstraklasie moim zdaniem ekstraklasowo polegnie, środkowy obrońca ale taki który od razu do 1 składu za Cichockiego. Ofensywny pomocnik z dobrym przeglądem i rozegraniem do Nowaka, oraz napastnik jako 3 do duetu Lewicki, Sanogo ponieważ ja Alexa traktuję jako skrzydłowego widać tam się dobrze czuje Dudek konsekwentnie go tam wystawia.
Takie 4 wzmocnienia jak dla mnie to konieczność a niestety pożegnałbym się z Makowskim, Babiarzem, Mular fajnie byłoby go wypożyczyć do jakiegoś klubu z 1 ligi żeby grał. Nuno to dalej jest całkowita zagadka.
krysteksc

Postprzez slawekchicago 2018-06-04, 12:05 pm

No no powrot Patryka :brawo:
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez August 2018-06-04, 12:28 pm

krysteksc napisał(a):napastnik jako 3 do duetu Lewicki, Sanogo

O ile Sanogo zostanie. Wtedy potrzebne będą dwa wzmocnienia w przodzie. Nasi z całą pewnością - o czym już wspominano - kręcą się wokół Rakelsa. Ale czy to akurat byłby w razie czego dobry wybór - nie wiem.
August

Postprzez krysteksc 2018-06-04, 2:25 pm

August napisał(a):
krysteksc napisał(a):napastnik jako 3 do duetu Lewicki, Sanogo

O ile Sanogo zostanie. Wtedy potrzebne będą dwa wzmocnienia w przodzie. Nasi z całą pewnością - o czym już wspominano - kręcą się wokół Rakelsa. Ale czy to akurat byłby w razie czego dobry wybór - nie wiem.

Dlatego napisałem to w założeniu że Sanogo z nami zostanie, Rakels dla mnie całkowicie na Nie zagrał dobry sezon uciekł do Anglii, po czym wraca z podukolnym ogonem i w sumie nic nie gra.
krysteksc

Postprzez August 2018-06-04, 3:19 pm

Tow. red. Żurek -innymi słowy medialne usta Prezesa - potwierdza przypuszczenia że szanse na powrót Sanogo do nas są niewielkie: http://sportdziennik.pl/jest-awans-sa-o ... hwytywany/
August

Postprzez motovideo 2018-06-04, 3:32 pm

August napisał(a):Tow. red. Żurek -innymi słowy medialne usta Prezesa - potwierdza przypuszczenia że szanse na powrót Sanogo do nas są niewielkie: http://sportdziennik.pl/jest-awans-sa-o ... hwytywany/

Wydaje mi się, że na przebicie się do Legii ma nikłe szanse (nie ujmując mu zdolności, ale mentalnie to nie jest wg. mnie zawodnik nadający się do Legii) to czy w przypadku jego odstrzelenia po obozie nie należy go odkupić. No chyba, że sam Vamara nie chce u nas zostać, i będzie wolał Płock czy Gdańsk.
motovideo

Postprzez August 2018-06-04, 5:45 pm

Legia sorzeda Sanogo temu kto są więcej.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników