Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MrCricket 2006-04-14, 4:45 pm

Już jednego takiego łowcę bramek Zagłębie zatrudniło. Nazywa się Tadeusz Tyc i był współliderem strzelców 3 ligi. Teraz rozrywa siatki na treningach Zagłębia, a w meczach z jakim skutkiem mu to wychodzi -sami widzimy :roll:
MrCricket

Postprzez Strooś 2006-04-14, 7:15 pm

MrCricket - 9 goli to nie to samo co 25 - tyle strzelił Maciej Tataj, tak więc sam widzisz, że Tadziu Tyc niczym szczególnym się nie wyróżnił, a ja największą uwagę poświęciłbym właśnie Tatajowi i Świątkowi.
Strooś

Postprzez Cygan 2006-04-14, 8:46 pm

Dodam tutaj, że Światkiem interesowaliśmy sie juz przed rundą rewanżową. Nie wiem niestety, czemu nie przyszedł; może Stal Głowno dała cene zaporową, a może nie zmieścił sie w sławetnym "przedziale wiekowym" naszych działaczy, a może poprostu nie był wartościowym piłkarzem (w co osobiście nie wierzę.)
Cygan

Postprzez MrCricket 2006-04-20, 7:00 am

Tym murzynem bardzo się przestraszyłem, bo myślałem, że chodzi o... Yahaye. Tego Wasiu widziałem w akcji podczas sparingu z Zagłębiem na bocznym boisku Ludowego. O ile dobrze pamiętam Szczakowianka wygrała sparing, a Wasiu strzlił nam chyba ze 2 bramki. Grał tam jeszcze jeden murzyn, nazwiska nie pamiętam, ale był znacznie niższy i bardzo waleczny. Niby Wasiu strzelił w 15 meczach tylko 1 bramkę, ale wiem co się wtedy działo w Szczakowiance. Szczerze mówiąc, jeżeli facet prezentowałbym w miarę dobrą formę na treningach to można by go wrzucić do składu. Nasi napastnicy nie błyszczą, Bajera kontuzjowany i nie ma kto strzelać :(
MrCricket

Postprzez mike79 2006-04-20, 8:40 am

5 lutego 2005, 11:30 - Sosnowiec

Zagłębie Sosnowiec 2-3 Szczakowianka Jaworzno
Janusz Wolański 44, Marcin Morawski 81 - Dariusz Solnica 3, Sunday Akanni Wasiu 7, 45

To był ów sparing.
Pamiętam nieporadność Bębna i bardzo dobrą grę dwóch "murzynków" ze Szczaksy. Jednym z nich był właśnie wymieniany to i ówdzie Sunday Wasiu. Biorąc pod uwage fakt że kadra ZAGŁĘBIA coraz szczuplejsza a i młody to chłopak KANDYDATURA GODNA ZAINTERESOWANIA.
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez adas 2006-04-20, 3:07 pm

DZIŚ NA TRENINGU WASIU BARDZO FAJNIE SIĘ PREZENTOWAŁ. JEDNAK Z TEGO CO UDAŁO MI SIĘ DOWIEDZIEĆ, RACZEJ NAS NIE WZMOCNI
adas

Postprzez mike79 2006-04-20, 3:57 pm

Z tego co piszą na www.90minut.pl na wylocie z Arki jest Marek Kubisz. Swego czasu w Gieksie i Szczakowiance prezentował się bardzo korzystnie i o ile się nie mylę trenerem tych drużyn był Janusz Białek. Może to jest "temat do ruszenia", zwłaszcza że w ofensywie daremnie to wygląda...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez MrCricket 2006-04-20, 7:10 pm

W takiej desperackiej sytuacji jak w Zagłębiu, być może Kubisz przydałby się. Arka- outsider w ekstraklasie go nie chce, ale może w 2 lidze by sie odnalazł. Tak czy owak jego 32 lata to raczej nie jest do przełknięcia dla Włochów.
MrCricket

Postprzez Siara 2006-04-20, 7:17 pm

Przydal by sie szybki Wasiu ! Po tym sparingu ze szczaksa tak pisano :
Kolejny raz z dobrej strony w drużynie "Szczakowej" zaprezentował się Nigeryjski napastnik Sunday Akanni Wasiu, który zdobył dwie bramki dla jaworznian.A trzeba dodac ze gral tylko 45 minut.
Siara
Żółta kartka

Postprzez warchlak 2006-04-20, 11:59 pm

Siara napisał(a):Przydal by sie szybki Wasiu ! Po tym sparingu ze szczaksa tak pisano :
Kolejny raz z dobrej strony w drużynie "Szczakowej" zaprezentował się Nigeryjski napastnik Sunday Akanni Wasiu, który zdobył dwie bramki dla jaworznian.A trzeba dodac ze gral tylko 45 minut.

trzeba też dodać że to był tylko sparing oraz ten sparing był rozgrywany ponad rok temu :lol: również warto nadmienić że ten piłkarz nie grał pół roku w piłke i nie wiadomo jak by teraz się zachowywał na boisku. jak na napastnika 1 bramka strzelona w 15 meczach raczej do super wyczynu nie należy. nawet taki Małocha strzelił dla nas wiecej bramek w podobnej liczbie meczów. po co nam kolejny nieskuteczny napastnik jak takich mamy od cholery :?: na szczęscie ten zawodnik do nas nie przyjdzie :D
warchlak
Prowokator

Postprzez Ebi 2006-04-22, 6:14 pm

Ja mam nadzieje,ze Kubica postanowi powrocic,tam gdzie zaczynal kariere(tak na powaznie,bo np.CKS Czeladz,to byla przygoda z pilka :) ),czyli do Sosnowca!Uwazam,ze w Sosnowcu potrzebna jest rewolucja,bo niektorym to chyba juz nie zalezy na grze u Nas.Potrzebujemy zwlaszcza rozgrywajacego.Tylko kto to ma byc?Tu jest problem,bo za duzo klasowych pilkarzy w Polsce nie ma.Kaczmarczyk umie bardzo ladnie podac,ale w Sosnowcu trzeba postawic na mlodziez,bo podczas meczu widac,ze nasi czesto sie poruszaja leniwie,tak od niechcenia :x Bardzo dobrym pomyslem,byloby nawiazanie kontaktow z Legia i od nich wypozyczac niezlych kandydatow do przyszlej jedenastki Legii,typu Artur Chalas,lub Lewandowski,albo Polniak.Bo co?Ze zgoda by nie wspolpracowali,a z jakims tam Wodzislawiem tak?Az tak malo romantyczne sa te czasy,we wspolpracy dzialaczy z kibicami?Mam nadzieje,ze nie.
Ebi

Postprzez Krzysztof15 2006-04-25, 11:57 am

Od pewnego czasu nachodzi mnie pewna, niestety niedobra myśl.
Jest jednak tak natrętna, że muszę się ją z Wami podzielić.

Jeżeli to są tylko moje konfabulacje, to z góry przepraszam Marcina Lachowskiego, gdyż sprawa dotyczy tego właśnie piłkarza i jego kontuzji.

Po prostu, dla mnie, ta jego dość enigmatyczna kontuzja powodująca to, że nie występuje w meczach i nie wspiera drużyny zaczyna być podejrzana.
Pamiętam także jakieś wcześniejsze informacje, czy wypowiedzi, że Lachowski nie odejdzie z Zagłębia dopóki trenerem będzie Tochel (czy coś w tym rodzaju).
Sprawa, jak wszyscy wiemy, zmieniła się zasadniczo. Trenera Tochela już nie ma, a leczenie kontuzji
M. Lachowskiego dziwnie się przedłuża.
Teraz jest już mowa, że nie zagra do końca sezonu. Jeżeli tak, to chyba niewiele będę ryzykował zakładając się, że piłkarz ten nie zagra już dla Zagłębia. Choć wolałbym ten zakład przegrać, gdyż akurat tego piłkarza darzyłem i poważaniem i sympatią.

Dla mnie (obym się mylił) Marcin Lachowski, w chwili obecnej idzie już tylko ostrożnie na przeczekanie do końca sezonu, a problem zdrowotny z początku rundy jest do tego znakomitym alibi.
Dla mnie jest tu także pewna analogia do zachowania Pitrego, który od pewnego momentu zaczął się bardzo i z dużą szkodą dla Zagłębia oszczędzać.

To co napisałem nie musi być prawdą, ale jeśli jest, to i tak Marcin zachowuje większą klasę niż Pitry. Bo po prostu nie gra, a nie udaje gry i zaangażowania.
Może także wie to, o czym my, kibice nie wiemy i tak skalkulował, że nie opłaca się ryzykować złapania poważnej kontuzji, kiedy celem dzialaczy Zagłębia nie jest awans, a tylko spokojne utrzymanie.

Co o tym sądzicie :?:
Krzysztof15

Postprzez MrCricket 2006-04-25, 1:27 pm

Krzysztof ja w to nie wierzę. Lachowski jest dla mnie ostatnią osobą, która mogałby coś takiego zrobić. Tochel powtarzał, że to wzór profesjonalizmu. Gdyby sytuacja miała miejsce wśród któryś z naszych typowych najemników to byłoby to całkiem realne.
Facet nie pochodzi z naszego regionu, ale serce już ma z pewnością Zagłębiowskie (patrz. mecze hokeja). Na pewno chciałby zobaczyć Zagłębie w ekstraklasie, a poza tym środek pola mamy bardzo przeciętny i on wie, że bardzo przydałby się w takiej sytuacji. Lacha na pewno wolałby, aby trenerem wciąż był Tochel, ale on gra w piłkę już trochę lat i wie jaki niepewny zawód ma trener (tym bardziej, że gra się nie układała). Dlatego też takie kalkulowanie jak Ty sugerujesz byłoby
czymś w rodzaju "na złość babce odmrożę se uszy ". Nie założyłbym się o to, bo różne numery już w życiu widziałem, ale powtarzam -z Lachą to bardzo mało prawdopodobne.
MrCricket

Postprzez Codino 2006-04-25, 1:53 pm

Krzysztof, a badania lekarskie to zdaje się, że klub przeprowadza? Już widzę, jak Białek(czy jakikolwiek trener!) by się zgodzil na coś takiego.
Codino

Postprzez Zenian 2 2006-04-25, 6:14 pm

Panowie co to za bzdury???..Kolego Krzysztof 15 posłuchaj...badania przeprowadza się pod nadzorem lekarzy klubowych,więc jak niby miałby udawac???Po drugie..jak wiadomo LACHA grał z widzewem KONTUZJOWANY!!!Ilu jeszcze zawodników zagrałoby w meczu bedac zupełnie nieprzygotowana do meczu,po 1 raptem treningu jak LACHA,ryzykując to,ze jak nie wyjdzie to będą narzekania na tegoz piłkarza???CHCIAł pomóc a tylko pogłębił kontuzje!!!Zastanów sie nim cos palniesz...MYSLE,ze LACHA to jeden z niewielu zawodników z klasą w tej druzynie..nie mówie tu o umiejetnosciach(zaden z niego pomocnik..to jest NAPASTNIK)!!!ale o postawie...
Zenian 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna