Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez Smazu 2009-07-19, 11:16 pm

Bełchatów 2:1 Slavia Sofia
Mariusz Ujek i Krzysztof Janus, dla gości Todor Kole.

TSG Neustrelitz 0-2 Flota Świnoujście
Ferdinand Chi Fon 56, Piotr Smolec 65

Chylaszek gra drugą połowe w sparingu Piast Gliwice 1-1 Slezský FC Opawa
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Przemek26 2009-07-20, 5:29 pm

Powrót do Zagłębiowskiej piłki. Marcin Bęben w Sarmacji Będzin.
Przemek26

Postprzez SO_1906 2009-07-21, 5:44 pm

Marcin Folc podpisał dzisiaj umowę z pierwszoligowym KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Kontrakt 27-letniego napastnika będzie obowiązywał przez rok.

Marcin Folc ostatnio występował w Piaście Gliwice, w barwach którego rozegrał 12 meczach w Ekstraklasie, strzelając jedną bramkę. Jest wychowankiem Kuźni Jawor, grał także w RKS-ie Radomsko, Widzewie Łódź, Heko Czermno i Zagłębiu Sosnowiec. Piłkarz trenował z ostrowieckim zespołem od kilkunastu dni, przekonując ostatecznie do swych umiejętności sztab szkoleniowy KSZO.

http://www.90minut.pl/news/97/news97870 ... -KSZO.html
SO_1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-07-23, 8:29 pm

Jeden z najbardziej doswiadczonych bramkarzy w naszej OE - Marek Beben jest bramkarzem
A-klasowego zespołu z Brudzewic - a powód jets taki iz trzeba dorobic aby życ.
Bramkarz wyraza zal ze klub dla ktorego tyle zrobil - Zagłebie Sosnowiec - takiego fachowca
ignoruje. A kto pomógł Panu Markowi - ex Zagłebiak - Darek Klamra. Pan Marek chętnie by
pomógl ale co nie ma telefonu z Kresowej noi checi działaczy Zagłebia.
Moze ktos przeczyta i zastanowi sie przez chwile - nie marnujmy doswiadczenia Zagłebiakow
naszych zawodników a bedzie nam latwiej awansowac do OE - bo tam jest nasze miejsce.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Smazu 2009-07-23, 8:33 pm

Marek Bęben?Przecież on ma śmiało ponad 50 lat... a syn przecież w Sarmacji.
Smazu
Moderator

Postprzez Darian 2009-07-23, 9:00 pm

Ale koledze Tadeuszowi Wiśniewskiemu nie chodziło o grę w Zagłebiu. Raczej o funkcję w sztabie szkoleniowym.

Zdaje sobie sprawe że Kurdziela cieżko by było "wygryźć" z funkcji trenera bramkarzy z uwagi na niezłe wyniki w pracy, no i ewentualną przydatność - zawsze można Grześka wpisać do składu Zagłębia w razie kontuzji któregoś bramkarza.

No ale doświadczenie Bębna seniora jest bezcenne. Napewno mógłby wesprzeć swoimi poradami młodszego kolege po fachu trenerskim. Bo jednak staż trenerski ma dłuższy niż Pierścionek. Niewątpliwie brakuje w sztabie szkoleniowym ludzi pokroju Marka Bębna i to dlatego popełniano wiele błędów za kadencji Pierścionka,Kudyby i pewnie niektórych z nich można było uniknąć. No ale brakowało właśnie ludzi z określonym doświadczeniem którzy mogliby się nimi podzielić.
Darian

Postprzez Smazu 2009-07-23, 9:04 pm

A to zwracam honor.. Tadeusz napisał "Marek Beben jest bramkarzem
A-klasowego zespołu z Brudzewic" dlatego myślałem , że chodzi o bramkarza jako zawodnika ;-)

Porad nigdy za wiele , ale jeśli Bęben nie chciałby tego robić za darmo[w co wątpię] to nie ma szans bo trener bramkarzy już jest,Zagłębia "nie stać" na drugiego trenera a szkoda.

EDIT
Polonia Warszawa 4-0 AC Juvenes/Dogana
Marcelo Sarvas 10, 66, Adrian Mierzejewski 45, Michał Chałbiński 54
"Stadiony świata"
http://w50.wrzuta.pl/film/6tduo9rAOwg
Smazu
Moderator

Postprzez bulion 2009-07-24, 10:39 am

Michał Skórski piłkarzem Hetmana

Michał Skórski od nowego sezonu będzie występował w Hetmanie Zamość.

21-leni piłkarz występował ostatnio w Zagłębiu Sosnowiec, zagrał w 16 meczach ligowych. Mierzący 186 centymetrów wzrostu obrońca jest wychowankiem MMKS-u Dąbrowa Górnicza, bronił również barw m.in. Unii Dąbrowa Górnicza, Unii Ząbkowice (Dąbrowa Górnicza).

http://90minut.pl/news/98/news982199-Mi ... tmana.html
bulion
Żółta kartka

Postprzez SO_1906 2009-07-24, 11:02 am

Nasi robią niezłe kariery u Orzeszka ;)
SO_1906

Postprzez Koterwa 2009-07-24, 11:07 am

Dziś 29 urodziny obchodzi Tomasz Malinowski grał w Zagłębiu od 2003 roku do jesieni 2007r.Obecny klub to Årdal FK.Wszystkiego Najlepszego
Koterwa

Postprzez eko 2009-07-24, 11:36 am

o widze ze nikt nie napisal o przepieknej bramce jaka strzelil wczoraj nasz były piłkarz Adrian Mierzejewski w meczu Polonia Warszawa - AC Juvenes/Dogana
naprawde jak ktos widzial to bramka ala "stadiony swiatowe"
Tak się składa , że jest kilka postów wyżej // Smazu
eko

Postprzez emdżej 2009-07-24, 12:31 pm

Hubert Kościukiewicz został piłkarzem Olimpii Grudziądz, jednego z naszych rywali w lidze.
emdżej

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-07-24, 6:49 pm

Kol. Smazu - jesli chodzi o Marka Bebna to ten doswiadczony szkoleniowiec uzuje słow musi
dla dobra egzystencji stanac miedzu słupkami w A klasowej druzynie gdzie trenerem jest
zawodnik Zagłebia - Pan Klamra.
Moja wypowiedz na FORUM szła w kierunku - marnowania naszych doswiadczonych ludzi
ktorzy tak wiele zrobili dla tego KLUBU. Nie chcemy, nie potrafimy, a moze układy rządza-
w tej chwili wygłosze nastepujaca maksyme KIEDY BYLISMY WIELCY MIELISMY WIELKICH
ZAWODNIKOW TERAZ CI WIELCY SA SZKOLENIOWCAMI TYLKO NIE W ZAGŁEBIU SOSNOWIEC
I TO JEST TA WIELKA SZKODA - Jan Urban, Marek Bęben i inni.
Kochani wielka szkoda - Mamy potencjał szkoleniowy ogromny, checi pracy dla Klubo ogromne
tylko to wszystko rozłazi sie miedzy palcami.Gdzies cos przeszkadza i Ci ludzie błakaja sie po
Klubach A - klasowych nizej chyba sie nie da.
Serdecznie pozdrawiam -Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez PawełK 2009-07-24, 7:20 pm

Ja się niestety Panie Tadeuszu nie zgodzę z Pańską opinią. Absolutnie nie chcę oceniać Pana Marka i wiem, że bardzo wiele dobrego zrobił dla Zagłębia (chociaż czasy jego świetności przypadają na lata których nie pamiętam osobiście). Z tego co wiem to Pan Marek miał epizod (trenerski?) w Odrze Wodzisław... i jakoś tam nie został. Co do Grzegorza Kurdziela to uważam, że będzie niedługo się bardzo liczyć w środowisku trenerskim (chociaż o trenerach bramkarzy mówi się mniej) współpracuje z młodzieżową reprezentacją Polski, cały czas podnosi swoje umiejętności trenerskie. Jeżeli miałoby to ode mnie zależeć to wybrałbym jednak Grzegorza. Nie stać nas na dwóch trenerów bramkarzy. Chyba, że rozpocząłby Pan Marek współpracę z Akademią Piłkarską...?
PawełK
pyszałek

Postprzez Blajpios 2009-07-24, 9:10 pm

Marek Bęben to miał nie tylko epizod trenerski w Odrze, był tam chyba dłużej, jako trener bramkarzy. Rzeczywiście, można by mówić o epizodzie - jako "pierwszy" (a może i to było coś więcej niż epizod). Bramkarze chyba dość rzadko są cenionymi "pierwszymi (oczywiście, to nie reguła - choćby legendarny Dino Zoff, który jako trener zdobył wicemistrzostwo Europy). Ponadto - chyba miał jakiś czas trenerkę w kadrze futsalowej, choć nie jestem pewien. W każdym razie - nie jako pierwszy w Odrze, jeszcze zaczynając od grania i trenewania, jako trener bramkarzy, kierownik drużyny spędził 7 albo więcej lat. Ja akurat tego, że nie został w Wodzisławiu nie badzo liczyłbym za dyshonor. Zmienia się właściciel, to raz. Dwa - z jednej strony podziwiam ich za sprawność organizacyjną (Socha i Serwotka). Z drugiej - ta "kadra menedżerska" bynajmniej nie wzbudza nadziei. Ot, choćby "sprzedanie" Zagłębiu Huštavy i Sochy jr. a "sprzątnięcie" rozwojowego Nowaka. O innych, wcześniejszych historiach, sięgających jeszcze czasów, gdy był "kierownikiem reprezentacji", zmilczę, bo to plotki chodziły, trudno powiedzieć, które prawdziwe.
Bardziej jednak - martwiło by mnie co innego. Rok temu wyciągnęli rękę do niego Czarni Sosnowiec. Czyli - coś się dzieje niedobrego. Z tamtego czasu pełen nadziei wywiad: http://serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,5445143.html A teraz okazuje się, że ratuje go następny już kolega. Czyli na pewno jakiś kryzys jest. Ale jaki? Czy uniemożliwiający wykorzystanie dla Zagłębia jego doświadczenia? NIe wiem. Kol. TadeuszWisniewski bynajmniej nie sugeruje przecież "wyrzucenie" G.Kurdziela, który rzeczywiście może rozwinie się jako ceniony trener bramkarzy. Niemniej - choćby trener bramkarzy w Akademii, choćby "skaut", choćby jeszcze inne wykorzystanie. Pewnie, że Bayern jest klubem raczej większym od Zagłębia, przynajmniej jako machina. Nie na tyle chyba jednak, żeby nie stanowić przykładu dla Zagłębia, które też wybitnych mistrzów ma mniej niż Bayern. Chodzi mi o to, że tam nawet byli zawodnicy nie lubiący się, czy wręcz walczący ze sobą: znajdują miejsce dla siebie, choćby tak, by nie musieli się spotykać, niemniej coś dla Bayernu robią. Czy nie mogłoby to być przykładem dla Zagłębia, bo zdaje się, że to ten jest problem... jak się mają porozumieć "starzy koledzy"...
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna