Dariusz Banasik nowym trenerem Zagłębia Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Dariusz Banasik nowym trenerem Zagłębia Sosnowiec

Postprzez Anakin 2017-05-29, 10:42 am

Tomcjo napisał(a):PREZES , TRENER , PIŁKARZYKI , WYPIERDALAĆ

poprawię: PREZES, DYREKTOR SPORTOWY, TRENER, PIŁKARZYKI WYPIEDALAĆ
Anakin

Postprzez MarcelZS 2017-05-29, 10:52 am

Panie Trenerze, jak Pani nie wiesz czego brakło by zagrać dobre spotkanie, nie piszę nawet wygrać to po proponuje dziś odwiedzić Prezesa z rezygnacją !!! Ja Panu odpowiem brakowała wszystkiego: motoryki, taktyki, ustawienia, walczności, ambicji ... można by długo wymieniać !!!
Dziekuję i dowidzenia ... a włąściciwie nie dowidzenia, bo nie nie nadajesz się Pan na trenera Zagłębia i nie tylko Zagłębia.!!!
Polecam obeżeć powtórkę meczu !!! raz, dwa, i powielokroć coś Pan nawywijał z ludzmi, którzy nazywają swój zawód piłkarz!!!
MarcelZS

Postprzez slawekchicago 2017-05-29, 11:00 am

Nerwy nie preszly a tym bardziej rozczarowanie , nie chodzi o wynik CHODZI O POSTAWE , ale trzeba miec honor wiec

PRZEPRASZAM WSZYSTKICH , KTORYCH MOGLEM ZARAZIC MOIM OPTYMIZMEM . BEDAC Z DALA PATRZYLEM NA TO WSZYSTKO SERCEM A NIE Z GLOWA . WSTYD MI ZA TA DRUZYNE ZA TYCH pilkarzy trenera prezesa I cala reszte MYSLALEM ZE BEDE Z nich DUMNY A ZOSTALEM OSZUKANY . NA SZCZESBCIE ZOSTALO JEDNO CO NIGDY SIE NIE ZMIENI JESTEM DUMNY ZE JESTEM KIBICEM ZAGLEBIA
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Blajpios 2017-05-29, 11:37 am

slawekchicago napisał(a):Nerwy nie preszly a tym bardziej rozczarowanie , nie chodzi o wynik CHODZI O POSTAWE , ale trzeba miec honor wiec

PRZEPRASZAM WSZYSTKICH , KTORYCH MOGLEM ZARAZIC MOIM OPTYMIZMEM . BEDAC Z DALA PATRZYLEM NA TO WSZYSTKO SERCEM A NIE Z GLOWA . WSTYD MI ZA TA DRUZYNE ZA TYCH pilkarzy trenera prezesa I cala reszte MYSLALEM ZE BEDE Z nich DUMNY A ZOSTALEM OSZUKANY . NA SZCZESBCIE ZOSTALO JEDNO CO NIGDY SIE NIE ZMIENI JESTEM DUMNY ZE JESTEM KIBICEM ZAGLEBIA

Nie wiem, czy jest za co przepraszać, jeżeli chodzi o sianie optymizmu. Jeżeli nawet trochę szokował czy też wdać było właśnie to "oddalenie kilometrami i bliskość sercem" - to też pytanie, ile to przynosiło szkody jak też czy aby jej nie przewyższała dobrem właśnie ta bliskość sercem mimo odległości życiowej!
Piszę głównie by odpowiedzieć: SZACUNEK! Choć może zachęcam zwykle, by nie wyskakiwać z ram rozwagi, nie mieć odlotów i nimi nie zarażać innych, chyba że w uzasadnionych sytuacjach wiary w cud - to jednak naprawdę, szacunek, imponujące są te słowa. Jak również, choć znam wagę ostrożności sądów, dziękuję za ten cały entuzjazm i przywiązanie do Zagłębia tymi wpisami okazywane.
Ostatnio edytowano 2017-05-29, 1:33 pm przez Blajpios, łącznie edytowano 1 raz
Blajpios

Postprzez Adam1906 2017-05-29, 12:05 pm

MarcelZS napisał(a):Panie Trenerze, jak Pani nie wiesz czego brakło by zagrać dobre spotkanie, nie piszę nawet wygrać to po proponuje dziś odwiedzić Prezesa z rezygnacją !!!

Facet nie ma do tego typu decyzji jaj. A zresztą Banasik uważa, że na następny pierwszoligowy sezon będzie nadal trenerem Zagłębia. Bo trzeba być prawdziwym idiotą żeby, dzień po meczu Zagłębie Sosnowiec - Stal Mielec, zamiast analizować to spotkanie i przygotowywać się do następnego meczu w Głogowie, jechać do Puław obserwować ewentualnych nowych zawodników Zagłębia podczas meczu Wisła - Pogoń Siedlce!!! Pytam, jak trzeba mieć najebane w głowie żeby, mając w perspektywie awans do Ekstraklasy, obserwować jakiś patałachów w Puławach?!?!? QRWA, kretyn pierdolony!!!!!

MarcelZS napisał(a):Polecam obeżeć powtórkę meczu !!! raz, dwa, i powielokroć coś Pan nawywijał z ludzmi, którzy nazywają swój zawód piłkarz!!!

Przecież ten chvjor nie ogląda powtórek meczów Zagłębia! Sam powtarza w wywiadach po spierdolonych meczach (m.in. w Nowym Sączu) że on nie ogląda i nie każe oglądać takich spotkań piłkarzom, żeby nie musieli się dodatkowo stresować :redface:

Jak się ma profesjonalizm wuefisty Banasika do Jacka Magiery pokazał wywiad z Magierą w Liga+ Extra, który opisał jeden z kolegów na drugim forum: "Wywiad ten miał miejsce bodajże po wygranym meczu w Warszawie z Lechem. Otóż Magiera wprawił w osłupienie prowadzących kiedy stwierdził, że bezpośrednio po meczu wrócił do domu i obejrzał dopiero co zakończony mecz ponownie (oczywiście nagrany) i uczynił to bodajże 2 razy. Na pytania prowadzących dlaczego tak czyni odpowiedział, że za każdym razem kiedy ogląda powtórkę znajduje w niej coś co pozwala mu wyciągnąć odpowiednie wnioski i przemyślenia. Na pytanie, za którym razem jest w pełni usatysfakcjonowany odpowiedział, z tego co kojarzę, że dopiero za 5 razem".

BANASIK WYPIERDALAAJ!!!!
Adam1906

Postprzez bolo73 2017-05-29, 12:09 pm

W tym sezonie rozłożyliście klub całkowicie, zero pomysłu na prowadzenie od chwili kiedy odszedł Magiera, zero planu awaryjnego. Zatrudnienie Mandrysza i tak niefortunne skonstruowanie jego kontraktu odbijać się będzie czkawką przez długi okres czasu, następnie zatrudnienie Banasika, który może jest niezłym "murarzem" i to sprawdziło się w Siedlcach, Pruszkowie, ale u nas gdzie drużyna prezentowała w ostatnich latach futbol megaofensywny, u nas taktyka murowania i wyczekiwania na okazję sprawdziła się w meczach z Katowicami i Zabrzem, jednak generalnie nie przyniosła oczekiwanego rezultatu. Pan Banasik nie miał i nie ma pomysłu na Zagłębie. Oglądanie tego co ta drużyna prezentowała wiosną sprawiało mi taki dyskomfort, że trudno mi to do czegokolwiek porównać. Tego nie dało się oglądać. Zero koncepcji i pomysłu na grę. Byliśmy jak 10 ślepców (bramkarza nie liczę) pozostawionych samym sobie bez psa przewodnika. Winę za zaistniały stan rzeczy ponosi całe szefostwo począwszy od samej góry, ale o tym już wielu kolegów pisało więc nie ma sensu powtarzać. Ja chciałbym tylko aby kolega Kowal zabrał głos i napisał co trener Banasik miał powiedzieć tydzień temu podczas wizyty na meczu w Puławach. To po pierwsze a po drugie przypomnę to o czym pisałem 3 kwietnia na forum hokej.zaglebie.sosnowiec.pl :
"Tak więc 27 marca dostałem na g-g newsa o takiej treści: "na ostatnim meczu, znajomy ... gadał, że od Jaroszewskiego wie, iż mają wygrać tylko z Zabrzem, Tychami i Bielskiem. awansu mają nie robić". Od siebie dodam tylko tyle, że po fatalnym, żenującym jesiennym meczu w Mielcu ten sam człowiek powiedział, że tak to miało właśnie wyglądać. W tym wszystkim żal tylko kibiców, bo Ci ciągle są z drużyną na dobre i na złe.
bolo73

Postprzez Tomcjo 2017-05-29, 1:14 pm

Kolego Slawekchicago . Jako kibic pesymista udzielam rozgrzeszenia IN NOMINE PATRIS ET ... wręcz zalecam innym naśladownictwo . Kibic pesymista to na ogół stary dziad ktory niejedno widział i jak to mowia starego wróbla na plewy nie nabierzesz. Kibic , a kibic Zagłębia zwłaszcza to po prostu niegroźny przypadek psychiatryczny . Po laniu na wyjezdzie obrzuci obiekt swojego kochania błotem a juz w następnym tygodniu bedzie warować pod brama az otworzą no bo przecież teraz na pewno wygrają . I ja tez gdybym tylko mógł udając przed wszystkimi ze nigdy wiecej stawiałbym sie na meczu z Tychami . Pewnie nawet bym nie usiadł będąc gotowy wyjsć ze stadionu juz po pierwszej straconej bramce ale jakoś nigdy nie wyszedłem . Kibic nie musi rozumieć . Kibic nawet nie musi sie znać . Kibic musi kochać i nienawidzić jednocześnie . Wiec jak tu byc normalsem . Moim marzeniem nawet nie był awans . Ani zwycięstwo w Głogowie . Chciałbym po prostu wraz z kilkoma tysiącami wariatów zamkniętych na stadionie bez klamek wstać po przegranym meczu i nagrodzić piłkarzy brawami . Bo nie pamietam kiedy ostatnio byłem dumny z piłkarzy po porażce .
Tomcjo

Postprzez Anakin 2017-05-29, 1:21 pm

slawekchicago napisał(a):PRZEPRASZAM WSZYSTKICH , KTORYCH MOGLEM ZARAZIC MOIM OPTYMIZMEM . BEDAC Z DALA PATRZYLEM NA TO WSZYSTKO SERCEM A NIE Z GLOWA . WSTYD MI ZA TA DRUZYNE ZA TYCH pilkarzy trenera prezesa I cala reszte MYSLALEM ZE BEDE Z nich DUMNY A ZOSTALEM OSZUKANY

Przeprosić to powinien Prezes z Dajrektorem
Anakin

Postprzez Anakin 2017-05-29, 1:23 pm

Adam1906 napisał(a):jechać do Puław obserwować ewentualnych nowych zawodników Zagłębia podczas meczu Wisła - Pogoń Siedlce

Kogo on obserwował. Z Siedlec czy Puław ?
Anakin

Postprzez Blajpios 2017-05-29, 1:30 pm

Koledzy Drodzy! To, co piszecie jest racją lub jest przynajmniej dyskutowalne, ale gdy spełniony jest jeden warunek: naprawdę D. Banasik miał zadanie awansować i to przy danym mu odpowiednim wsparciu. Nie chodzi tu nadto tylko o wsparcie kadrowe, że taką otrzymał jaką otrzymał, więc czepianie się rotacji, gdy miał tylko kontuzjowanego jednego napastnika wygląda naprawdę na odreagowywanie frustracji - ale w tym wsparciu realnym, to chodzi o dużo więcej. Na czym więc się opieracie, że wypowiadcie się demonstrując pewność, że tak było? Tymczasem - jeżeli tylko założyć, że nie było determinacji w Klubie na awans - nawet bez rozważania dalszych uwarunkowań: już inaczej wygląda ocena sytuacji, jeżeli chodi o trenera.
Był chwalony przez innych nawet trenerów mecz na wyjeździe z Wigrami, o którym potem Zb. Smółka wręcz wyraźnie mówił, że to niebo a ziemia, jeżeli chodzi o grę Zagłębia. Czy wtedy też trener był tak pasywny jak w meczach "diametralnie różnych"? Czy to czegoś nie mówi?
Czy naprawdę inne mecze oglądaliśmy (ja praktycznie cały ze Stalą i dużymi fragmentami z Chrobrym) - bo ja nie widziałem walczącego Zagłębia o bramkę czy to ze Stalą czy z Chrobrym, nawet o posuwanie do przodu nie za bardzo walczyli a im bliżej bramki przeciwnika tym dziwniejsze wrażenia odnieść można było? Czy naprawdę to trener, ten z którym dali bardzo dobry mecz przeciwko Wigrom - jest przyczyną takiej gry ze Stalą czy Chrobrym, co do której to gry można było odnieść wrażenie, że to nie Zagłębie jest drużyną zdeterminowaną? Ja akurat nie zdziwię się, gdyby okazało się, że dzisiaj D. Banasik poda się do dymisji, bo uważam go za zdolnego do tego, zwłaszcza, że to byłoby ruchem na wzmocnienie marki jeżeli chodzi o karierę - niemniej też i wytłumaczę zdziwionym, czy przypomnę, dlaczego jest "mania" u trenerów "oddawania się do dyspozycji" zarządów: oddanie się do dyspozycji jest demonstrcją świadomości, że mogą mieć do mnie pretensje i gotów jestem płacić posadą, ale za zwolnienie niech zapłacą kary umowne, niech sami tę decyzję podejmą.
Wracając do Zagłębie i trenera Banasika. Jeżeli więc miałby świadomość, że nie ma woli awansu, to "podwarianty są" np: a) w porozumieniu z nim b,c)... d) odkrył wbrew sobie to ustawianie drużyny; reakcja, że się nie mieszam w to, że jadę oglądać inne drużyny, by załatwiać wzmocnienia i/lub okazać dystans — już wyglądają w innym świetle.
Przecież nawet co przedstawianego tu jako miód i zbawienie trenera J. Magiery nie wiemy tak naprawdę - ani jak od początku wyglądała umowa, czyli "na ile jest wypożyczony" ani z jakimi zadaniami i czy one nie zmieniłyby się "po drodze", czyli czy pod koniec nie musiałby grać "ustawionego chodzonego". Bo skąd to chcecie wiedzieć? Z Waszych odczuć?
Dla mnie jednak istotą jest, co już od miesięcy piszę: że centrum, "głowa ryby", Prezes, Zarząd a nawet nad nimi: najpierw postawić na naprawę. Tymczasem - nawet co do roli wasala Legii w tej chwili nie do końca wiadomo, jak to wygląda, ale zmiany w Legii, przejcie jej całkiem do D. Mioduskiego, też ma wpływ. My tu możemy się wypłakać, odregować emocje, zawód, jeżeli ktoś naprawdę tak się zaangażował w myśli o awansie, popluć możemy - ale nie sięgając do centrum, to to sobie spłynie i dalej będzie się toczyć po swojemu. Można sprzedawać Iflanty - można i miliony obiecać; można się porozumieć z Katowicami, że stosujemy te same manewry, więc nawet i Prezesa można zmienić, gdy już faktycznie grozi, że nawet kibice uzależnieni przywiązaniem do klubu będą odchodzić - można to zdecydować się zrobić dopiero za rok czy dwa. Mamy to w dawnym systemie już zaszczepione: zmienić dekoracji, jak to się mawiało, zrobić reorganizacje, jak trzeba nawet totalną, by było widać. Nie tylko ja oczywiście o tym pisywałem. Podobnie, jak ktoś (przepraszam Autora i Forumowiczów, nie mam możliwości teraz dokładnie poszukać tego wpisu) - już kawa na ławę wykłada: trzeba, by wreszcie w Zagłębiu zadziałało, jak w firmie, w której wiadomo, na czym zależy, jak funkcjonuje, jest cel produkcyjny.
Tak więc - coraz bardziej wracam do rzeczy pisanych niejednkortotnie. Jaki byłby sens powtarzać? Ba! - a zwłaszcza w wersji ambitnej, w której i Kibice są zorganizowani na miarę XXI wieku, łącznie ze Stowarzyszeniem, które może być partnerem Klubu? Dalej - łącznie z mentalnością, także wśród ultrasów, prawdziwych kiboli, że trzeba trzymać się z daleka od chuliganów, za to tworzyć Klub taki, w którym prawdziwie zagorzali kibice mają miejce swoje uhonorowane - ale również "pikniki" i inne takie: bo tylko tak wypełniają się wielotysięczne stadiony. Dalej - jaki sens znów powtarzać te postualaty łącznie i z próbą wreszcie ludzkiego mówienia ludziom, by nie oszukiwać kibiców i nie żerować na ich emocjach, nie poniżać ich zaangażowania i nadziei na awans: a do tego by trzeba móc we współpracy z rzeczonym zorganizowanymi kibicami mów ustalać o co walczymy, co za przekroczenie planów, co za niedopełnienie: ale jeszcze bardziej trzeba tu i Klubu, władz i zarządu, które tak rozumują. Znów wracamy - trzeba by powtórzyć wszystko o tym "centrum decyzyjnym", że od niego się zaczyna, tylko po co w kółko o tym pisać?
Blajpios

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-05-29, 1:49 pm

Szanowni Koledzy - trener Zagłębia wiedział przed rundą wiosenną będzie
grał jednym napastnikiem po operacjach itd. itp. jego decyzja była
następująca - Napastnika nie będzie bo trzeba zatrudnić człowieka
przygotowanego do gry od zaraz - zawodnika nie zatrudniono to jest
decyzja trenera - A co by się stało gdyby zawodnik został zatrudniony
i przygotowywał się przez pewien czas - a właśnie teraz w końcu
rozgrywek pomógł drużynie strzelając bramki - nikt nie wie ile ale
zawsze - nasza gwiazda i Kapitan pytam Ile strzelił bramek ?
Nerwica jeszcze nie zeszła ze mnie - tak skomplikować sytuację nam
kibicom i Klubowi to mogli właśnie trener i zawodnicy Zagłębia Sosnowiec.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez jackie57 2017-05-29, 3:34 pm

Przede wszystkim to wszyscy w klubie muszą chcieć awansować, a mam co do tego poważne wątpliwości.
jackie57

Postprzez petromar 2017-05-29, 3:58 pm

Pani Banaski Pani wypierdala z klubu! - jeszcze k***a chce Pani byc dalej trenerem????? :czerwona: :czerwona: :czerwona:
p.s. piszę PANI specjalnie ty miernoto trenerska
petromar

Postprzez kowal72 2017-05-29, 4:36 pm

Anakin napisał(a):
Adam1906 napisał(a):jechać do Puław obserwować ewentualnych nowych zawodników Zagłębia podczas meczu Wisła - Pogoń Siedlce

Kogo on obserwował. Z Siedlec czy Puław ?

Ponoć z Puław
kowal72

Postprzez Adam1906 2017-05-29, 5:05 pm

kowal72 napisał(a):Ponoć z Puław

O Boże...... :lol:
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna