Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez lopez 2011-07-05, 7:32 pm

i wogule w szoku jestem!!!!! chcą sobie grać w piłkę ? jak najbardziej niech grają ale bez naszej nazwy nasz klub jeszcze nie zginoł !!!!! i nigdy z tym się nie pogodzę iiiii sa już niemam słów do tego pomysłu ZAWSZE WIERNI CZY NA DOBRE CZY NA ZŁE!!!!!!!!
lopez

Postprzez lopez 2011-07-05, 7:40 pm

sorki za błędy w moich postach to nerwy!!!!!

Nerwy nerwami, ale posty się edytuje. Ostrzeżenie. I przestańcie robić burdel z ważnego tematu, od teraz albo piszemy konstruktywnie, albo wcale // django
lopez

Postprzez patrios91 2011-07-05, 9:27 pm

Moze skonczmy juz ta dyskusje. My mamy swoj klub,koledzy zakladaja swoj klub...wiec wszystko jasne.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez RWSP 2011-07-05, 11:15 pm

Otóż nie, sprawa nie jest prosta, a z dnia na dzień staje się coraz bardziej skomplikowana.

Mam pytanie do inicjatorów, jeżeli czytają to forum:
- Czy przewidujecie jeszcze jakieś spotkanie, chociażby w Warce, gdzie można by o tej sprawie podyskutować na poziomie? Bo to oczywiste, że wiele zdań które tu padły, w rozmowie na żywo nie miały miejsca, byłaby ona bardziej merytoryczna.
- Co się stanie, jeżeli Zagłębie, co jest bardzo prawdopodobne ogłosi upadłość i też znajdzie się w B-klasie? Nadal będziecie prowadzić swój twór?
- Co by się musiało stać, żebyście zrezygnowali ze swojej inicjatywy? Bo szczerze mówiąc, z tego co jest napisane na głównej, niewiele tak naprawdę wynika. Byłbym wdzięczny za jakieś rozszerzenie tej kwestii.
RWSP

Postprzez zag23 2011-07-05, 11:26 pm

Klub powinni nazywać KKS Zagłębie Sosnowiec (KKS - kibolski klub sportowy) :)

niech sobie zakładają nowy twór i tak z biegiem czasu klub upadnie lub co najwyżej skończy w A klasie bądź okręgówce. Najgorsze będzie to jak po kilku latach im się odwidzi i wrócą na Ludowy do młyna a tam będą nowi ludzie prowadzić doping i powstanie konflikt. Dojdzie do bójek-oby nie. Śmieszne tez by było jakby stworzyli nowe szaliki i kroili szale 2 ligowego Zagłebia

szczerze mówiąc Zagłebie jest jedno, po drugie z klubem jest sie na dobre i złe, wiem, że wszyscy czekają na awans do 1 ligi no ale nie zawsze wychodzi no chyba, że się kupuje mecze. Praca u podstaw, systematyczne spłacanie długów po 2, 3 latach powinno wszystko wrócić do normy i wtedy zawalczymy o 1 ligę teraz najważniejsze będzie utrzymanie się w 2 lidze ponieważ połowa drużyn spada z ligi.
zag23

Postprzez KalF92 2011-07-05, 11:48 pm

RWSP napisał(a):Otóż nie, sprawa nie jest prosta, a z dnia na dzień staje się coraz bardziej skomplikowana.

Mam pytanie do inicjatorów, jeżeli czytają to forum:
- Czy przewidujecie jeszcze jakieś spotkanie, chociażby w Warce, gdzie można by o tej sprawie podyskutować na poziomie? Bo to oczywiste, że wiele zdań które tu padły, w rozmowie na żywo nie miały miejsca, byłaby ona bardziej merytoryczna.
- Co się stanie, jeżeli Zagłębie, co jest bardzo prawdopodobne ogłosi upadłość i też znajdzie się w B-klasie? Nadal będziecie prowadzić swój twór?
- Co by się musiało stać, żebyście zrezygnowali ze swojej inicjatywy? Bo szczerze mówiąc, z tego co jest napisane na głównej, niewiele tak naprawdę wynika. Byłbym wdzięczny za jakieś rozszerzenie tej kwestii.

Nie jestem organizatorem/inicjatorem ani nikim takim,jestem zwykłym kibicem,ale postaram się udzielić kilku informacji:
-najprawdopodobniej odbędzie się jeszcze jedno takie spotkanie, co do szczegółowych informacji to za pewne jeszcze czas.
-Co się stanie? Będziemy mieli derby w Bklasie od co... Choć szczerze mówiąc wątpię by po upadku Zagłębia ktoś próbował startować od Bklasy skoro już jedno Zagłębie będzie istniało.
-na 3 pytanie nie odpowiem bo jestem za mało kompetentny,jednak wątpię by były jakieś "wydarzenia:" które moglyby sprawić że Zrezygnują ze swoich planów

Oczywiście poza informacją na temat spotkania w warce cała reszta to tylko moje przemyślenia!
KalF92

Postprzez turku 2011-07-05, 11:48 pm

Sprawa jest prosta są prawdziwi kibice,którzy będą kibicować nowemu tworowi i my byle jakie "pikniki", któreśmy nie godni dzierżyc miana kibica Zagłębia.

Skoro "nic o nas bez NAS" to w tych nas są też pikniki i wszyscy ci którzy chodzili na Zagłębie a nie jeździli na wykazy czy też nie siedzieli w młynie. Bo pieniądze do puszek to się łatwo zbierało,ale już wysłuchać argumentów drugiej strony się nie chce.
I z całego serca życzę nowemu klubikowi upadku. Mam też nadzieję że czy upadną czy nie kibice tego nowego tworu nie pojawią się już nigdy na Ludowym.
turku

Postprzez RWSP 2011-07-06, 12:21 am

Dzięki KalF92 za odpowiedzi :) Takie spotkanie bardzo się przyda, na pewno emocje na nim będą mniejsze niż tutaj i da się merytorycznie podyskutować. Bo to "tutejsze" dzielenie się na prawdziwych kibiców i pikników mnie męczy. Weźcie przykład z Augusta i Blajpiosa. Oni się wielu kwestiach ze sobą nie zgadzają, ale poza drobnym złośliwościami zawsze rozmawiają na poziomie ;)

To trzecie pytanie wydaje mi się w tym momencie najbardziej kluczowe. Myślę, że inicjatorzy tych działań powinni jasno określi, jaki cel im przyświeca i czym motywują swoje działania, jakie konkretne osoby uważają za winne obecnego stanu rzeczy. Bo jeżeli, mimo objęcia fotelu prezesa przez wielbionego przez wielu Baczyńskiego, chcą dalej działać, to przyczyny muszą leżeć dużo głębiej.

Myślę KalF92,że zwolennikom nowego tworu mocno zaszkodził fakt,że ujawnili swoje pomysły akurat teraz, gdy klub stoi nad przepaścią.
RWSP

Postprzez mario1 2011-07-06, 10:17 am

_artur_ napisał(a):ciekawe co ci wszyscy przeciwnicy pomyslu zrobia gdy nasze kochane Zagłębie padnie na cycki niestety z takimi dlugami jest to bardzo prawdopodobne,dobrze miec jakas alternatywe w tym wypadku klub w B klasie.i tym wszystkim pajacom ktorzy ublizaja tu prawdziwym kibica ktorzy wiele poswiecili dla klubu radze przestac plakac na forum bo co sie tu dzieje do kurwy nedzy to przechodzi ludzkie pojecie.

ano co zrobie nie wiem jak inni ale ja bede dalej chodzil z podniesiona glowa mowiac ze bylem DO KONCA wierny barwom i klubowi z Zaglebia Dabrowskiego nie tylko jak bili sie o awans ale przede wszystkim gdy ledwo zipali
mario1

Postprzez mason 2011-07-06, 11:37 am

Ta dyskusja rozlewa się coraz szerzej, także i na inne zagłębiowskie fora :
http://forum.zaglebiedabrowskie.org/vie ... 666#p26666
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez KalF92 2011-07-06, 11:43 am

RWSP napisał(a):Dzięki KalF92 za odpowiedzi :) Takie spotkanie bardzo się przyda, na pewno emocje na nim będą mniejsze niż tutaj i da się merytorycznie podyskutować. Bo to "tutejsze" dzielenie się na prawdziwych kibiców i pikników mnie męczy. Weźcie przykład z Augusta i Blajpiosa. Oni się wielu kwestiach ze sobą nie zgadzają, ale poza drobnym złośliwościami zawsze rozmawiają na poziomie ;)

To trzecie pytanie wydaje mi się w tym momencie najbardziej kluczowe. Myślę, że inicjatorzy tych działań powinni jasno określi, jaki cel im przyświeca i czym motywują swoje działania, jakie konkretne osoby uważają za winne obecnego stanu rzeczy. Bo jeżeli, mimo objęcia fotelu prezesa przez wielbionego przez wielu Baczyńskiego, chcą dalej działać, to przyczyny muszą leżeć dużo głębiej.

Myślę KalF92,że zwolennikom nowego tworu mocno zaszkodził fakt,że ujawnili swoje pomysły akurat teraz, gdy klub stoi nad przepaścią.

Myślę że na ujawnienie się z pomysłem nigdy nie byłoby lepszego momentu, zawsze ktoś byłby przeciw.
Co do tego że w klubie jest Baczyński, owszem to ważna postac dla Zagłębia,wiele dobrego dla niego zrobił,ale proszę weźcie pod uwagę że właściciele i reszta działaczy sie nie zmieniła! Zmiana aktora nic nie da skoro reżyserzy są Ci sami !

polecam forum: http://kibicezaglebia.net/forum/index.php tam regularnie wypowiadają się inicjatorzy tego pomysłu, jak i przyszli działacze Zagłębia 1906r. Zamiast narzekać i biadolić,będziecie mogli z nimi porozmawiać na forum. Podaje ten adres bo znając mentalność wielu z Was to i tak skończy sie na tym ze jak będzie juz opcja porozmawiać w Warce to większość krzykaczy internetowych będzie siedzieć Cicho.(pomijam Tych którzy naprawde nie tylko na forum są głośni!) Pozdrawiam Bracia!
(chociaż dla wg wielu już im bratem niejestem)
KalF92

Postprzez mariusz76 2011-07-06, 5:02 pm

zag23 napisał(a):KKS Zagłębie Sosnowiec

A ja dodał bym datę wieku młodych działaczy. Tak plus minus! Czyli : KKS Zagłębie 1991 Sosnowiec

Tak jak już się wypowiedziałem, niech sobie kopią może i lepszą piłkę ale nie tu!!!
Ani NIE z tą nazwą !!!
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez PawełK 2011-07-06, 8:00 pm

mariusz76 napisał(a):

A ja dodał bym datę wieku młodych działaczy. Tak plus minus! Czyli : KKS Zagłębie 1991 Sosnowiec

Tak jak już się wypowiedziałem, niech sobie kopią może i lepszą piłkę ale nie tu!!!
Ani NIE z tą nazwą !!!

To byś się baaaaardzo zdziwił z tą datą...
PawełK
pyszałek

Postprzez Pyotreck 2011-07-06, 8:03 pm

mariusz76 napisał(a):

Ani NIE z tą nazwą !!!

Więc wpadnij na spotkanie i powiedz co sądzisz o pomyśle tych "nastolatków".
Pyotreck

Postprzez bolo73 2011-07-07, 7:45 am

To ja także wrzucę swoje 3 zdania...
Jeżeli chodzi o pytanie co się stanie jeżeli nie daj Bóg Zagłębie upadnie tzn. czy będą derby w B klasie to po pierwsze jest znikoma szansa aby do tego doszło bo Zagłębie musiałoby upaść już teraz aby ewentualnie wystartować od nowa w B klasie.Jeżeli doszłoby do upadku za rok to mając na uwadze plany działaczy Zagłębia 1906 awansu to w następnym sezonie klub ten zagrałby w A klasie a obecne Zagłębie po ewentualnym upadku w klasie B.Ale i tak nie do końca tak musiałoby być bo Zagłębie po przejęciu Czarnych Sosnowiec ma wystawić w 4 lidze drugą drużynę i jeżeli doszłoby do upadku to jest taka możliwość (nie znam szczegółów) aby nie zaczynać od nowa tylko właśnie od ligi w której występują rezerwy.Tak było przecież w latach 90` kiedy to Zagłębie nie rozpoczynało od B klasy tylko od ligi,w której grały rezerwy (nie pamiętam czy to była klasa A czy okręgówka).Jeżeli zaś chodzi o pomysł założenia nowego klubu to nie do końca wydaje się on taki zły (chciałbym aby odbyło się jeszcze jakieś spotkanie,na którym mógłbym bliżej poznać pomysły i koncepcje działaczy odnośnie funkcjonowania tego klubu).Trzeba sobie jasno powiedzieć,że od kilku lat Zagłębie nie dość,że się nie rozwija to co gorsze cofa się do tyłu. Wiele niezrealizowanych obietnic,wiele nadziei wraz z przyjściem czy to Szatana czy Kozielskiego i Książka.Każdy deklarował,że ma klub w sercu ale tak naprawdę nic nie zrobił aby ten klub posunął się choćby ciut do przodu.Nie wiem co było i jest tego przyczyną ale fakty mówią same za siebie.Zobaczcie gdzie jest teraz Śląsk Wrocław,z którym nie tak dawno wygrywaliśmy awans do 1 ligi.Śląsk jest wicemistrzem kraju i za kilka dni zagra w pucharach a Zagłębie pałęta się nadal w 2 lidze i ma zero perspektyw nie na awans do ekstraklasy lecz na awans do 1 ligi!!!Ktoś za to odpowiada. Dziwicie się,że niektórzy maja tego dość?Ile można tolerować nieudolność działaczy,włodarzy miasta?Ile czasu można żyć mrzonkami?Osobiście popieram tych gości i życzę im powodzenia.Nie interesuje mnie czy sukcesy będę świętował z tym obecnym Zagłębiem czy z Zagłębiem 1906.Gadki typu Zagłębie jest jedno to mnie nie trafiają.Podobna sytuacja była swego czasu w zaprzyjaźnionym Bielsku gdzie także klub z tradycjami BKS nie mógł wybić się ponad 3 ligową przeciętność aż wreszcie znalazł się gość,który powołał do życia klub Ceramed Komorowice http://pl.wikipedia.org/wiki/Podbeskidz ... Bia%C5%82a który w 5 lata awansował z okręgówki do 2 ligi (obecnej 1 ligi) a teraz wywalczył awans do ekstraklasy.Na początku też całe Bielsko było przeciwko temu tworowi,bojkoty meczów itd.Nie wiem czy fani BKS chodzą na ich mecze (przypuszczam,że tak ale nikt oficjalnie do tego sienie przyzna) ale jak widać to co nie udało się działaczom BKS Bielsko z sukcesem zrealizowano w Podbeskidziu.Ktoś powie,że udało się bo mieli bogatego sponsora.No to czemu BKS nie próbował się dogadać z tym bogatym sponsorem?Otóż pewnie dlatego,że z niektórymi ludźmi przesiąkniętymi klimatami z przeszłości po prostu nie sposób się dogadać.Wg mnie obecne władze Zagłębia wiedząc o podjętej inicjatywie kibiców powinny zaproponować "okrągły stół" i zasiąść do rozmów (dla dobra ogółu).Może okaże się,że ci młodzi ludzie mają pomysł na to aby odwrócić tą złą kartę i wydźwignąć Zagłębie z tego marazmu?Może zaproponować coś takiego: dajemy wam drugą drużynę grającą w 4 lidze i zarządzajcie nią,pokażcie co potraficie i na co was stać.Nie wiem.Wiem natomiast,że chyba większość z Was podobnie jak ja mamy dość gadek bez pokrycia,obiecanek,lania wody etc.Chcemy konkretów,chcemy aby ten klub zajął wreszcie należne mu miejsce,aby był naszą dumą bo póki co możemy sobie gadać,że jesteśmy dumni iże jesteśmy kibicami Zagłębia,że jesteśmy "Wiarą.która przetrwała" ale tak naprawdę to niech każdy sam sobie odpowie czy tak faktycznie jest czy są to tylko słowa.Bo ja osobiście mam już dość upokorzeń,mam dość porażek na "wioskach",mam dość zapewnień,że będzie lepiej.Trochę się rozpisałem ale mam nadzieję,że kumacie o co mi chodzi. :brawo: dla tych chłopaków za odwagę i życzę powodzenia :brawo:
bolo73

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna