Marek Chojnacki - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marek Chojnacki - trener Zagłębia

Postprzez Adamek182 2010-10-06, 7:28 pm

Powodzenia panu Chojnackiemu życzę. Skład jest podobny od kilku lat,myślę że tu jest problem z trzonem drużyny.Mentalność. Kolesi pod których ustawiało się gre przez 5 lat nie nauczysz w pół roku że mają pozbyć sie przyzwyczajeń z tamtego okresu.To jest poważny brak profesjonalizmy naszych gracdzy,a nie braki trenera. Popatrzcie na obrońców.Grali Hosic i Marek-najlepsza obrona w lidze.Braklo Dzenana i Marek gra na swoim(dobrym)poziomie,a drugi?Balul? Na moje oko za długo grzał ławe w poprzednim sezonie.Teraz najmniej pewny punkt drużyny.Pająk?Spadek formy straszny. Młodzi,poszli na wyp. I dobrze,tam nikt pod nich nie ustawi drużyny,może wrócą i wtedy będą realizowali założenia trenera.
Jeszcze raz powodzenia !!!
Adamek182

Postprzez SO_1906 2010-10-06, 7:31 pm

To musi być ktoś z naszego środowiska, a nie np taki Płatek co widzi tylko ekstraklase i ligi zagraniczne w dodatku na canal+. Także moim zdaniem najlepszy byłby Smyła....
SO_1906

Postprzez pawelpkibicpogoń 2010-10-06, 7:36 pm

A mnie też śmierdzi Koniarkiem i powiem szczerze, że słyszałem od lepiej poinformowanych, że ma duże szanse u naszego prezesa. Ale są to tylko plotki na razie.
pawelpkibicpogoń

Postprzez django 2010-10-06, 7:41 pm

Adamek182 napisał(a):Pająk?Spadek formy straszny.

Jaki spadek formy? Jeden z najlepszych piłkarzy obecnie, zobacz przy ilu bramkach asystował. Nie jego wina, że go wystawiają na obronie.
django

Postprzez werty2 2010-10-06, 7:48 pm

Onyx napisał(a):
werty2 napisał(a):Reszta w tym np Lachowski cacy

A czy ja go zatrudniałem ponownie ? Na plus mozna zapisac to, że facet wypluwa teraz flaki dla klubu. Natomiast co do Tochela należy mieć berdziej krytyczny stosunek poprzez fakt, że przez tyle lat był związany z Zagłębiem jako zawodnik i trener. O reszcie szkoda czasu sie wypowiadać.
.

[/quote]

Zatrudnienie Marcina to dobra decyzja bo jest ogarniętym gościem i dobrym piłkarzem.Wkurwia mnie jednak ta jazda po Ujku Tochelu Treścińskim jako tych złych jedycnych złych winnych korupcji..żenada
werty2

Postprzez RADOSKU 2010-10-06, 7:51 pm

Niech wezma Pierscionka do tego burd.... caly skald wymienic no moze z 3 zostawic bo maja serce do gry a reszta to zbieranina,i chyba kolejny sezon spedzimy w 2 lidze i tak moze do 2020r az moze kupi ktos madry ten klub i cos sie ruszy bo u szatana to rusza sie ale budowa na strzemieszycach malych ubojni drobiu jedzcie zobaczyc jaka chale wywalil tam ida wszystkie pieniadze
RADOSKU

Postprzez August 2010-10-06, 8:14 pm

Już wcześniej napisałem na trenerów pokorju Płatka nas nie stać.Chyba, że znalazłby sie sponosr, który płaciłby takiemu kasę. To mogą być trenerzy pokroju Mandrysza, Smyły czy Ojrzyńskiego.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2010-10-06, 8:19 pm

Onyx napisał(a):
django napisał(a):Zastanawiam się, czy problem nie jest poważniejszy niż nam się wydaje.

Jak dobrze rozumiem podejrzewasz, że grajki spowodowały wylanie trenera, czy tak ?

Trener przedstawia prezesowi raport o drużynie. Jak sam mówi nie odbiera od prezesa żadnych sygnałów, że może być zwolniony i nie dostaje żadnego ultimatum, że jak przegra w Legnicy, to wyleci. W raporcie jak już wiemy jest też ocena personalna piłkarzy, możemy się spodziewać, że może nawet lista tych, których trener nie widzi w drużynie, ewentualnie lista pozycji, które zimą trzeba wzmocnić. Przychodzi mecz z Legnicą i piłkarze nagle rozgrywają najgorszy mecz w sezonie. Nie bronią i nie stwarzają praktycznie żadnych sytuacji w ofensywie. Zupełnie jakby im na tym meczu nie zależało. I po tym spotkaniu trener nagle wylatuje.

Żeby było jasne, nie bronię Chojnackiego, uważam go za słabego trenera. Natomiast okoliczności jego zwolnienia wydają mi się co najmniej dziwne. Mamy 4 miejsce, 2 pkt. straty do miejsca dającego awans i nie rozumiem skąd ten pośpiech. Sytuacja w tabeli jest dobra, można było najpierw znaleźć następcę, a później zwolnić Chojnackiego. No chyba, że były jakieś inne powody, które nie gwarantowały, że grajki pod jego kierownictwem będą się angażować w mecze. A tak to przyjdzie "nowa miotła", może mniej wymagającą, u której piłkarze zaczną z czystym kontem.
django

Postprzez greenolaf1906 2010-10-06, 8:29 pm

Decyzja zaskoczyła samego trenera no i...nas kibiców.Tylko zadajmy sobie pytanie po co to wszystko?
Przecież jesteśmy w połowie rundy jesiennej,liga jest bardzo wyrównana,przed nami ciężkie mecze a tym na pewno nie pomożemy drużynie zwalniając trenera,na wszystko potrzeba czasu...ale to nasza taka polska mentalność....Zdecydownie drużyne powinno opuścić kilku pilkarzy z braku zaangażowania do gry!
Tylko czekać jak po wyprawie do USA Smuda poleci :)
greenolaf1906

Postprzez pyla 2010-10-06, 9:56 pm

Ja tu czegoś nie rozumiem, jeszcze kilka dni temu po przegranej w Legnicy większośc forumowiczów zwalniała Chojnackiego a teraz na odwrót wiekszośc go broni . Również uważam że moment zwolnienia nieodpowiedni ale stało się i nie ma co płakac tym bardziej że to co grali pod wodzą Chojnackiego wołało o pomste do nieba , trzeba jak najprędzej zatrudnic nowego bo z Łuczywkiem i taką prowizorką daleko nie zajedziemy.Wg. mnie najlepszy byłby Ojrzyński.
pyla

Postprzez Fazi 2010-10-06, 10:13 pm

Mnie były ostatni trener od razu nie przekonywał no i stało się ...tragedii jeszcze nie ma ale co dalej będzie to zobaczymy, aby jakoś zawiązać tą rundę jesienną na przyzwoitym miejscu i w przerwie zimowej jakoś poukładać drużynę ...^^
Fazi

Postprzez Cygan 2010-10-06, 10:21 pm

pyla napisał(a):Ja tu czegoś nie rozumiem, jeszcze kilka dni temu po przegranej w Legnicy większośc forumowiczów zwalniała Chojnackiego a teraz na odwrót wiekszośc go broni . Również uważam że moment zwolnienia nieodpowiedni ale stało się i nie ma co płakac tym bardziej że to co grali pod wodzą Chojnackiego wołało o pomste do nieba , trzeba jak najprędzej zatrudnic nowego bo z Łuczywkiem i taką prowizorką daleko nie zajedziemy.Wg. mnie najlepszy byłby Ojrzyński.

Jeszcze raz: słuchajcie - moment jak najbardziej dobry jeśli mamy cos ugrać jeszcze w tej rundzie:

1) po primo gramy baaardzo słabo i jesli by tak dalej poszło, to środek tabeli do końca rundy, a nie czołówka - czyli dobrze dobrany czas zmian...
2) jeśli gramo słabo z powodu w wyższym poście przeze mnie wspomnianego (kilku graczy gra przeciwko Chojnackiemu)- to też dobry moment do "oczyszczenia" sytuacji.....

Tak, czy owak - dobrze, że to nastąpiło teraz, niż by miało wogóle nie nastąpić.
Cygan

Postprzez August 2010-10-06, 10:25 pm

Cygan napisał(a):kilku graczy gra przeciwko Chojnackiemu

Ciekawe którzy. Zapewne Bensz jest przywódcą grupy 8) Jeśli tak by było to nie ma pewności, że ci sami ludzie nie będą mieć skrupółów do gry przeciwko nowemu trenerowi.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2010-10-06, 10:48 pm

Cygan napisał(a):Jeszcze raz: słuchajcie - moment jak najbardziej dobry jeśli mamy cos ugrać jeszcze w tej rundzie:

1) po primo gramy baaardzo słabo i jesli by tak dalej poszło, to środek tabeli do końca rundy, a nie czołówka - czyli dobrze dobrany czas zmian...
2) jeśli gramo słabo z powodu w wyższym poście przeze mnie wspomnianego (kilku graczy gra przeciwko Chojnackiemu)- to też dobry moment do "oczyszczenia" sytuacji.....

1) A skąd wiesz, że środek tabeli? W tej lidze wszyscy grają słabo i czy zajmiemy 4 miejsce ze stratą 2 punktów, czy 10 miejsce ze stratą 5 punktów, to tak naprawdę jest nieistotne. Wszystko rozstrzygnie się wiosną.
2) A jak nowy treneiro też nie przypadnie do gustu piłkarzom, to co? Też pójdzie do zwolnienia? W tej sytuacji może najlepiej żeby piłkarze sami sobie wybrali trenera.
django

Postprzez pyla 2010-10-06, 11:01 pm

Jeżeli nowy trener nie spodoba się grajkom - no cóż trzeba będzie zmienic orkiestre :-)
pyla

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna