Jarota Jarocin - Zagłębie Sosnowiec 20.09.2009r.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Jarota Jarocin - Zagłębie Sosnowiec 20.09.2009r.

Postprzez Blajpios 2009-09-22, 6:29 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. Zaglebiak 123 - ja jestem zwolennikiem AWANSU w Sezonie 2009/2010 nie wiem
kiedy Kol. chce widziec Zaglebie w I lidze ?
Bardzo sobie cenie dwóch MALOLATOW tj. Ryndak i Pietrzak ktorzy wg mnie powinni wychodzi w pierwsze jednastce.
Tych dwoch młodych nie wywalczy AWANSU za zadne skarby potrzebni sa zawodnicy doswiadczeni.
Reszta młodych moze grac no moze w IV lidze to bedzie dobrze. Reasumujac duza cześć winy
lezy po stronie trenera - druzyna nie jest zgrana - zawodnicy nie sa ustawieni na swoich pozycjach
Im szybciej trener sie opamieta tym lepiej dla Kibicow lepsza gra, lepsze wyniki noi moze ten
AWANS sie okaze realny. Ja chce widziec Zagłebie za rok w I lidze.
Pozdrawiam Tadeusz

Hm. Jak by tu napisać. Z jednej strony bowiem wyraźnie rozumiem Kolegę i myślę podobnie. Też uważam, że akurat - jak to ktoś wyżej napisał - uszczypliwości względem Kolegi można sobie darować, doceniając klasę zaangażowania Kolegi. Nie sądzę też, by akurat Kolega nie rozumiał, że ktoś pewne rzeczy może widzieć inaczej, jak np. sprawę awansu. Być może takie różnice, przy niepewności, czy dopuszcza Kolega ich istnienie - "powodowały" Kol.Zaglebiak 123 do "podszczypywań". Czasem może jest lepiej spokojnie je więc wyłuszczyć. Jeżeli chodzi o moje spojrzenie, to co do awansu, że będzie miał sens, będę uważać dopiero, gdy wyraźnie będzie widać, że styl klubu się zmienia, że rozpoczęło się jakieś zarządzanie spółką sportową, zmienia się mentalność tych, którzy decydują, pojawił się marketing, jest plan sensowny rozwoju i pojawili się ludzie dający jakieś podstawy do myślenia, że zmiany następują realnie in plus. Dopiero wtedy wymagałbym awansu. Na razie, jeżeli go nie będzie "da się żyć", bo ważniejsze jest, by zmieniało się najpierw to, co istotne, co decyduje o rozwoju... Tak ja bym to ujął... Pozdrawiam - również wszystkich PT Kolegów Dyskutantów.
Blajpios

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-09-22, 8:25 pm

Kol. Blajpios - serdecznie dziekuje za głos, ja nie mam do nikogo uwag kto ma odmienne
zdanie natomiast ja bede zawsze bronil swoich racji ktore dotycz MOJEGO KLUBU który
dla mnie byl, jest bedzie wazny jak bardzo wazna jest jego pozycja w hierarchia footbalu
w naszym kraju. Zrozumiałem ze w br sprawe AWANSU mozemy odłozyc sobie miedzy bajki
mimo zapewnien Pana Szatana Seniora.
Tak postawiona sprawa zmusza mnie do postawienia pytania JAKI BYŁ CEL zaangazowania
zawodnikow doswiadczonych ? zostali zatrudnieni dla nazwisk, nie dla rywalizacji, nie dla
osiagniecia wyniku sportowego tego dajacego AWANS, nie po to młodzi mogli uczyc sie od nich.
Czy to znaczy ze wiekszośc Kibiców została oszukana, czy trener moze postępowac wedle wlasnego
ja i Mysliwy nie moze powiedziec ze zbyt mało gra i dlatego gra ogony, zawodnik z ktorym MY
kibice wiazemy nadzieje te bramkowe a co za tym idzie zwyciestwa.
Jestem przekonany ze mowienie w tej chwili o tym ze w naszym Zaglebiu brakuje organizacji
Klubu na wzór MU jest zbyt wczesne. Na koniec powiem tak brak AWANSU to przeciez jest
oddalenie tych wszystkich spraw zwiazanych z NOWYM STADIONEM dla Zaglebia Dabrowskiego
i wielu innymi sprawami.
Serdecznie Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez swiezy52 2009-09-22, 8:43 pm

widze ze odbiegamy od tematu...:)
zamykam wiec...
swiezy52
100% Zagłębie

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna