Zagłębie Sosnowiec - Nielba Wągrowiec 11.04.2009. 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Nielba Wągrowiec 11.04.2009. 17:00

Postprzez Adamek182 2009-04-12, 12:32 pm

Kto u nas coś umie poza kibicami. Wymienic moge takich piłkarzyków-Mysliwy\Smolec\Pietrzak\Marek.
Reszta?? Jaka reszta......

Smolec? Sory, ale akurat dzisiaj zagrał totalną kaszanę, jak cała drużyna zresztą. No może z Pietrzaka coś jeszcze będzie, ale tylko jeśli jak najszybciej przejdzie do lepszego klubu, bo tutaj się marnuje niestety. To samo dotyczy Marka i Kłody.
krzysiu napisał(a):Adamek182 napisał(a):
<ciach>

Smolec oki,ostatni mecz-dwie akcje z czego jedno dośrodkowanie mu wyszło nic poza tym. Ostatnia strzelona bramka Zagłęnia?Smolec sprint z prawej strony dośrodkowanie,Myśliwy\główka\gol.I to nie była pierwsza akcja tego duetu.Napisalem o Smolcu ogólnie-nie opierając opini na jego temat patrząc tylko na mecz z nielba.
No i jeszcze ten temat:
Lopezzz napisał(a):Z ta dedukcją to coś kiepsko u Ciebie. To po pierwsze. Po drugie - FRAJERSTWO - FRAJERSTWO - jeszcze raz FRAJERSTWO. Gwizdy gdy Zagłębie wychodzi na drugą połowe,szyderstwa od 30minuty ?? Bilety powinny być po 20zł , żeby cioty z panienkami za rączke nie przychodziły na MECZ !!!!!Na każdym sektorze powinno stać ze trzech z bojówki i lać w ryja wszystkich palantów co krzyczą przeciwko Zagłębiu. Grali jak umieją , lepiej nie potrafią .

Bilety po 20-jasne,ja przyjde(z laską-może i za rączke),lać po mordach kolesi którzy wyzywają naszych-tu się zgodze bo to shit jest a nie kibicowanie.Gdzie"na dobre i na złe"?Ale piłkarzami jak widać trzeba potrząsnąć.Może mecz bez kibiców,jeden?Nie wiem,ciężko by mi było.Jeszcze jedno,gwiazdorze jaca661966.Ustaw swoich twrdzieli przy bramkach(średnia pewnie 14 lat) i wpuszczaj tylko swoich którzy cały mecz ryje drzeć będą. Potem policz ich. Bedziesz płakał za ilością kibiców? Jest młyn-jest reszta kibiców-i są pizdy które się wyrywają z domu bo przy żonach\matkach\dzieciach klnąć nie mogą.Tu jest problem.Bilety po zlotówke-i widziałem lumpy z pod monopolu które sobięzaszalały i na mecz idą na najebce.
Adamek182

Postprzez hendrix89 2009-04-12, 12:39 pm

Powiem wam tak. Nie da się zbudować drużyny w kilka dni. Jak pan Szatan co pół roku wymienia większość składu i trenera, to trudno się dziwić. Poza tym sytuacja w klubie jest taka, że klub ma długi w ZUS i Urzędzie Skarbowym. Także nie wiadomo jak to jest z pensjami dla piłkarzy, oni też się mogą denerwować o to, czy jutro będzie do czego wracać, wszakże pan Szatan ogłaszał, że klub zostanie wycofany, że klub może nie dograć do końca sezonu. Przecież on działa jak małpa z brzytwą. Jeszcze ciągle domaga się czegoś od miasta. Klub jest prywatny. On jest w dużo lepszej sytuacji jeśli chodzi o pomoc miasta niż byli włosi. Poza tym normalnie przedsiębiorcom nasze socjalistyczne miasto przeszkadza tylko. Także to co piłkarzy jest winą (brak zaangażowania), to oddajmy im, a to co jest winą Szatana (piłkarze nie zgrani, niepewni sytuacji w klubie, pracujący w niezdrowej atmosferze ciągłych konfliktów na linii Szatan - kibice, Szatan - miasto, Szatan - Bóg wie co jeszcze) to oddajmy jemu.
hendrix89

Postprzez Minion 2009-04-12, 12:42 pm

Kilka uwag:
Mysliwy- wysoka jak na Zagłębie forma, jaja ze stali.
Marek- chłop biegał na całej długosci boiska, włączał sie do akcji ofensywnych i stałych fragmentów, mocny, zmotywowany punkt naszej drużyny, jaja ze stali.
Białek- stara sie, walczy, nie pluje na Niego.
Kilku zawodników miało dobre fragmenty, momentami widac było ze nie odstawiali nogi, walczyli wykopywali ale wszystko słabo sie składało w całosc.
Socha- to jest dramat. Ciezki, nieruchawy, Snickersa se zjedz przed meczem bos słaby i zagubiony.
Bramka to ewidentna wina obrony i bramkarza w szczególnosci. Strzal dosc mocny, ale prosto w niego, spokojnie do obrony.
Co do całości: mozna było zaobserwowac pewien stały schemat. Nielba sie broni : zawsze 6 zawodników w dwóch liniach, Nielba atakuje: zawsze 4 zawodników naciera w linii.
Zagłębie atakuje: 2 zawodników + 1 gdzies z tyłu bieeegnie na pomoc ale najczesciej jest zwyczajnie za daleko by mu podac, konczy sie walką 3 na 1 i stratą piłki albo anemicznym strzałem gdzies tam.
Zagłębie sie broni: 3 zawodników na 3-4 nacierających i znowu gdzies tam ktos bieeegnie na pomoc ale jest za daleko. ( w 1 połowie druga z takich akcji skonczyła sie bramką)
Wiec ja sie pytam : jak to jest ze w Nielbie graja WSZYSCY (6 broni 4 atakuje) a u nas 5? Gdzie do jasnej anielki podziewa sie połowa zawodników? Powiem Wam : stoi w połowie boiska tyle ze NIC z tego stania tam nie wynika bo nie włączaja sie najczesciej ani do ataku ani do obrony.
Owszem, cos tam rozgrywają ale O DZIWO czestym przypadkiem było POMINIECIE srodka pola i długie podania na aferę, które są nonsensem jesli naszych zawodników jest zwyczajnie 2 x mniej w danym sektorze boiska i do tego NIZSZYCH.
To jakas bzdura ze ciągle miałem wrazenie przewagi liczebnej Nielby w kazdym decydującym momencie, czy to oni czy my atakujemy.
Podobało mi sie doskonałe zorganizowanie tego zespołu jako całosci, pomimo braku jakichs wyjątkowych talentów, tworzyli druzynę która skutecznie wdrażała zamysł trenera. Bo jego pracę i taktykę było tam zwyczajnie widac.
By wygrywac grając taką chałturę jak nasz zespół,musielibysmy miec naprawde wspaniałe talenty, potrafiące pokonac 2-3 zawodników przeciwnika i strzelic. Ale nie mamy. Mamy jednego Mysliwego który doswiadczeniem i opanowaniem potrafi sam stworzyc swietna akcję, kiwnąc, dokladnie podac.
I w tym miejscu dziękuję mu ze jest, ze mam w kogo pokładac nadzieję. Bo dla mnie ten człowiek obok Marka i Kłody stał sie błyskawicznie ikoną Zagłębia. Szkoda ze w takich kiepskich czasach.
Minion

Postprzez NHK12 2009-04-12, 12:49 pm

kibicccka napisał(a):Kibice - jesli wogole mozna tak mowic... - jestescie niekumaci! Jak pilkarze maja grac dobrze skoro wy zachowujecie sie jak debile! Te obelgi nie są motywujące! - tylko dołujące.... i dla takich "kibiców" też nie chciałoby mi sie grac!!!............

Przepraszam ze się wtrące ale ta wypowiedź jest idiotyczna. Nie można za każdym razem śpiewać ,,nic się nie stało !!!,, a właśnie że sie stało! Druzyna klepie jakby chciała a nie mogła. Piłkarze, trenerzy, działacze się zmieniaja, przychodzą i odchodzą ale kibice zostają i jeśli ktoś to niszczy to nie można nic nie robić. I właśnie Zbluzganie się należało.

Spiewy jak ktos napisał c*** z takimi kibicami jak wyzywają. te spiewy były równiez z ust najzagorzxalszych fanów Zagłębia ,ktorzy są z Zagłebiem od kilkunastu lat ,sam wiem ze to przykre ale niestety tego gówna sie nie da oglądac i chociaz mówiłem wczoraj ,że nie przyjde na następny mecz , to i tak wiem ze bede ,bo to jest silniejsze ode mnie , bywało sie na meczach z kluczami ,bulowicami i innym dziadostwem. Mam tylko nadzieje ,że doczekam jeszcze piłki na dobrym poziomie i nowym piłkarskim stadionie .
pozdrawiam
NHK12

Postprzez Adamek182 2009-04-12, 12:56 pm

dobrze powiedziane.
Adamek182

Postprzez Zaglebiak1992 2009-04-12, 1:09 pm

Ale panowie Kudyba np testował w przerwie A. Nowaka z Zagłębiaka dg... puźniej tłumaczył że słaby jest ze nie szczela bramek ... A taka jest prawda ze w zagłebiaku szczelał co mecz prawie a juz napewno z 5 metrów...
Zaglebiak1992

Postprzez Cobra 2009-04-12, 1:17 pm

kibicccka napisał(a):Kibice - jesli wogole mozna tak mowic... - jestescie niekumaci! Jak pilkarze maja grac dobrze skoro wy zachowujecie sie jak debile! Te obelgi nie są motywujące! - tylko dołujące.... i dla takich "kibiców" też nie chciałoby mi sie grac!!!............

to sa motywujace bo nasi sie wkurzali i byly coraz lepsze sytuacje
Cobra

Postprzez Łuki19 2009-04-12, 1:57 pm

zacytuje słowa jednego gracza w Zagłebiu dla ktorego mam wielki szacunek bo wiem ze nigdy nogi nie odstawia grajac dla naszego klubu

Oni nie umieją po prostu zrobić nic więcej, ręce opadają i boję się zeby nie zejść do tego samego poziomu, to jest najgorsze
polskie układy, układziki, po IV ligach grają zawodnicy którzy chcielby coś w piłce osiągnąć tylko nie ma im kto dać szansy, a w ekstraklasie grają "piłkarze" z dużym cudzysłowiem
nie zdają sobie niektórzy sprawy dla kogo grają, dla nich to kolejny przystanek w "karierze". Ważne żeby CV było bogate.

nie napisze o kogo chodzi ale kazdy prawdziwy kibic Zagłebia domysla się kogo mam na mysli
Łuki19
Obserwowany

Postprzez otol81 2009-04-12, 4:18 pm

pozniej sie dziwia ze wpierdol po dyskotekach dostaja
otol81

Postprzez Darian 2009-04-12, 4:27 pm

Dokładnie jak Minion napisał Socha to jest jeden wielki dramat. Nie wiem kto wpadł na pomysł żeby ściagać tego pseudo-napastnika do Zagłębia. Już lepiej można było dać szansę naszym wychowankom i nimi uzupełnić kadre zespołu jak Strojek czy Gmaj.

Druga sprawa co to za ustawienie podczas meczu z Nielbą? Wystawienie trójki napastników na tak solidny zespół z Wągrowca było aktem samobójczym w wykonaniu Kudyby!
Gdzie był defensywny pomocnik, bo ja takiego w wczorajszym meczu nie widziałem. Wogóle kwestia zaangażowania pomocników w pracę w defensywie nie po raz pierwszy budzi mocne zastrzeżenia.

Dla mnie zasadniczym problemem jest to że nie mamy meczy na zero z tyłu. Strzelają nam bramki outsiderzy i właśnie dlatego lecimy na łeb na szyje na samo dno w otchłań tabeli.
Darian

Postprzez Minion 2009-04-12, 4:55 pm

Problem to mamy taki ze nasze linie nie pracują synchronicznie. Jak idzie natarcie czesc zawodnikow zostaje w tyle nie wiadomo po co, bo i tak przepuszczają kontry (stracona bramka). Poprostu u nas linie pomocy są bezwładne i zagubione, nie współpracują w zespole. Jak to jest ze Marek biegnie pod pole karne i potem pędem wraca a pomocnikom juz sie nie chce? Jak to jest ze rusza natarcie w postaci 2 zawodników, wbijajają sie w pole karne i nie mają komu podac? Gdzie pomoc do cholery? Niecelne podania i kiepskie stałe fragmenty to juz 2 ligowy standard w naszym wydaniu. Panie trenerze! Zrób Pan cos, bo nawet wygląda to beznadziejnie. Tu nawet nie chodzi o skutecznosc ale o ogolny chaos ktory panuje na boisku.
Minion

Postprzez sektorówka 2009-04-12, 6:44 pm

Do" zarządzających klubem",może ktoś z was wreszcie zareaguje;od trzech meczy duża część kibiców jest wpuszczona w 30 minucie meczu.Po meczu ,z trzech bram otwarta jest tylko jedna.Zero promocji z waszej strony ,to jeszcze chcecie doprowadzić do tragedii.Po meczu z Pogonią prawie do niej doszło.Ochroniarzyki mają gdzieś kibiców i mecz ,jak by przyszło 10tys.,to wątpię żeby ostatni weszli w drugiej połowie.Nikt z klubu nie pofatyguje się nawet pod bramę ,żeby zobaczyć co się dzieje.Smutne jest to,że tylko kibicom zależy w Sosnowcu zależy na piłce nożnej.Gdybyśmy wam nie patrzyli na ręce ,nie powstałoby tu nic.Marzy mi się jak i pewnie wszystkim,że może wreszcie trafi się wreszcie ktoś z sercem do sportu w Sosnowcu.
sektorówka

Postprzez BARRABRAVAS_190 2009-04-12, 6:59 pm

Teraz Będziemy grali z Gawinem Mozna by Przyjsc i POwyzywac Kudybe zeby wrócił tam z Kad przyszedl i Buzgac na zarzad zeby Odeszli bo jak słyszałem Włosi Chcieliby Wrócic do Zagłębia ale z Taka gra i jak sam zarzad niszy swój Klub to nie wiem czy wogole ZAGŁĘBIE bedzie dalej istniec

Kudyba- :czerwona:
Szatan- :czerwona:
Brak Ambicji- :czerwona:
mecz bez Kibiców (nie ma kasy na utrzymanie Klubu)- :czerwona:
BARRABRAVAS_190

Postprzez malkom 2009-04-12, 7:35 pm

myslę,że miasto też w jakimś stopnu wspomaga klub ale widząc co robi Szatan to złotówki bym nie dał.jak mozna zarzadzac jedną firmą i miec dochody,a drugą wpuscic w długi bo słychac o długach o zusie i skarbowym i to jest sponsor. :idea:
malkom

Postprzez malkom 2009-04-12, 7:42 pm

coś mi się wydaje,że ten Szatan w Zagłebiu to jak Ptak w LKS i Pogoni :twisted:
malkom

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna