przez PaprykarZ19 2008-02-26, 8:47 pm
I tak oto trochę 'zboczyliśmy z kursu' ...
Po co ludzie nam takie dywagacje czy to byl fuck, czy wskazujący, czy może jego fred? I po co to obrażanie? Wiadomo, że tak najłatwiej, a sądzę, że gdyby coś w sobotę 'ukuł' to by nie było tematu.. A wg mnie Folcu po prostu machnąl ręką, a wy już jakochś podtekstów się doszukujecie. Dla Kaczyńskiego robicie czy co? ;P
Mamy piłkarzy o takich umiejętnościach jakich mamy, wiadomo, że przynajmniej połowa z nich na OE raczej się nie nadaje i choćby nie wiem jak chcieli nie uda im się pewnych rzeczy na boisku zrealizować. Więc nie możemy ich za to obrażać. Powinniśmy ich jeszcze bardziej wspierać widząc, że stają na głowie żeby z mocniejszym rywalem coś ugrać, Bo wg mnie ambitnie zagrali w sobotę...
A to granie dla klubu i barw było wałkowane już wiele razy na wszystkie możliwe sposoby. I czegoś takiego już nie ma, poza sporadycznymi wyjątkami. Minęło i nie powróci, teraz jest kapitalizm i przede wszystkim trzeba się martwić o przetrwanie. Sądzę, że nawet Adrian Marek, w końcu nasz wychowanek, jakby po sezonie dostał dobrą ofertę chciałby transferu, bo nikt mu nie zagwarantuje szybkiego powrotu z Zagłębiem na Olimp. A w trakcie gry w niższych ligach jedna ciężka kontuzja może zmienić jego życie, a w OE jednak nie te pieniądze i można spokojniej żyć... I trzeba jedno zrozumieć, piłka to ich zawód, mają góra kilkanaście lat żeby zabezpieczyć swoją i rodziny przyszłość i w takich sytuacjach często nie ma miejsca na sentymenty...