Legia Warszawa - Zagłębie Sosnowiec 25.08

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Bizoniasty 2007-08-27, 2:36 pm

Ale widzisz o dupolizaniu wypowiadaja sie ludzie, ktorzy w Warszawie nie byli i nie wiedza jak bylo
Bizoniasty

Postprzez Przemek26 2007-08-27, 3:16 pm

Bizoniasty napisał(a):Ale widzisz o dupolizaniu wypowiadaja sie ludzie, ktorzy w Warszawie nie byli i nie wiedza jak bylo

Rozmawiałem z osobą która jeździ na każdy wyjazd. I powiedziała że doping Zagłębia był H*** wart. BO większość z obecnych "kibiców" Zagłębia wolała przyłączyć się do popierania konfliktu między kibicami Legii a Zarządem.
Notabena popieram ich ale czemu mam jednocześnie olać swój klub który gra i potrzebuje dopingu.
Przemek26

Postprzez 19zs06 2007-08-27, 3:27 pm

Nie ma Legii bez ŻYLETY !
I w takim momencie kiedy zarząd robi takie cyrki, ważniejsze jest wspieranie kibicowskiej BRACI.
! LEGIA I ZAGŁĘBIE !
19zs06

Postprzez Blajpios 2007-08-27, 3:43 pm

19zs06 napisał(a):Nie ma Legii bez ŻYLETY !
I w takim momencie kiedy zarząd robi takie cyrki, ważniejsze jest wspieranie kibicowskiej BRACI.
! LEGIA I ZAGŁĘBIE !

i to byłoby nawet, gdyby prawdą się okazywało, że znaczące tam miejsce zajmują grupy sterowane przez mafię, bądź zorganizowaną przestępczość?
Blajpios

Postprzez emdżej 2007-08-27, 3:49 pm

Bizoniasty napisał(a):Ale widzisz o dupolizaniu wypowiadaja sie ludzie, ktorzy w Warszawie nie byli i nie wiedza jak bylo

Tak dla wyjaśnienia: ja akurat mam na myśli całokształt zachowania kibiców a nie ten jeden mecz.
emdżej

Postprzez Arek W 2007-08-27, 4:50 pm

emdżej napisał(a):
LucasUSA napisał(a):Pozdro! Nie ma co tracic energii, zeby tlumaczyc rzeczy oczywiste. Nie wdawaj sie z nimi w dyskusje, niech im ta ziemia dalej bedzie plaska. A za dupolizanie to powinien byc natychmiastowy ban.

Ban za wyrażanie swoich poglądów? Nie każdy musi kochać Legię

Dzięki emdżej!
Widzę że są na tym forum ludzie,którzy wiedzą jakie są jego faktyczne zasady.
Pozdro dla prawdziwych kibiców Zagłębia!
Arek W

Postprzez Fan 2007-08-27, 5:34 pm

Jeśli chodzi o aspekt kibicowski to nie ma co się co wypowiadac bo to nie to miejsce. Jeśli chodzi o grę to tragedia i nie ma co mówić, że mieliśmy setki itd. Piłkarze typu Kmiecik, Kozubek czy nawet Skrzypek niestety nie nadają się do gry w OE. Zgadza się przegraliśmy 0-5 w Warszawie, ale zwyciestwo 1-0 ciekawe z kim na pewno nie będzie przekonywujące i ciężko będzie je ugrać.
Fan
Working Class

Postprzez HrabiaZąbek 2007-08-27, 7:09 pm

Fan nieco przesadziłeś z Dawidem. Zauważ jedną rzecz, że my praktycznie cały czas gramy PRAWĄ STRONĄ. i większość piłek trafia właśnie do Dawida. Gdyby była możliwość równomiernego wykorzystania obu stron, za co między innymi odpowiada Kozubek odpowiedzialny za lewo skrzydło sytuacja wyglądałaby nieco inaczej. Dawid nie byłby wtedy zajeżdżony po 60 minutach jak ma to miejsce teraz. Liczę na to że jednak znajdziemy kogoś odpowiedniego na lewą flankę, bo Kozubek to nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie dla naszego zespołu.
Co do Kmiecika to można ująć to tak że chłopak ma smykałke i jakieś umiejętności do gry w 1 lidze ma co niejednokrotnie pokazał. Jego jedynym problemem jest jedynie SKUTECZNOŚĆ a w zasadzie jej brak.

Co do naszego związku z Legią powtórze to samo co Fan, to nie jest ten wątek w którym powinniśmy pisać o tej sprawie.
HrabiaZąbek

Postprzez WOJTEK 2007-08-27, 8:10 pm

Blajpios - znasz każdego? Wiesz o wszystkich wszystko ?? Poczytasz jakąś "fachową" literaturę, gdzieś coś usłyszysz, gdzieś coś zobaczysz i powtarzasz głupoty. Wśród grupy zawodowej, którą Ty reprezentujesz są pewnie same aniołki... (pytanie retoryczne)
emdżej - Tobie już kiedyś coś pisałem, więc się nie wypowiadaj na tematy kibiców.
Głupot erica i czapkującgo mu Arka W. to nie ma co nawet komentować.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez MarcelZS 2007-08-27, 8:28 pm

Ludzie ogarnijcie się trochę .... nikt Legii kochać nie musi... i nikt wam nie karze - a wielu z nas nie wie jakie są układy i przyjaźnie więc nie piszmy o sprawach, o których pojęcia nie mamy.
Ja kibicem Legii nigdy nie będe ale Zgode i Legie szanuje.

!!! nie ważne co nas dzieli, ważne co nas łączy!!!
Ostatnio edytowano 2007-08-27, 9:00 pm przez MarcelZS, łącznie edytowano 1 raz
MarcelZS

Postprzez LucasUSA 2007-08-27, 8:48 pm

Przemek26 napisał(a):

Rozmawiałem z osobą która jeździ na każdy wyjazd. I powiedziała że doping Zagłębia był H*** wart. BO większość z obecnych "kibiców" Zagłębia wolała przyłączyć się do popierania konfliktu między kibicami Legii a Zarządem.
Notabena popieram ich ale czemu mam jednocześnie olać swój klub który gra i potrzebuje dopingu.

Notabene to dlaczego nie pojechales i nie dolozyles swojego gardla? Twoj wklad ograniczyl sie do porozmawiania z "kibicem" i aktywnosci forumowej. Po prostu trafia mnie niekonstruktywna krytyka. Ja nie uwazam, ze Ci "kibice" jak ich okreslasz, jadac do Warszawy, wydajac niemale pieniadze i poswiecajac swoj czas zrobili mniej dla klubu niz Ty swoimi wpisami na forum. I chocby nucili kolysanki przez caly mecz ich obecnosc i tak bylaby wiekszym wsparciem, niz Twoja "tworczosc".

Koniec off-topicowej aktywnosci z mojej strony, przepraszam.

[ Dodano: 27-08-2007, 3:50 ]
MarcelZS napisał(a):Ludzie ogarnijcie się trochę .... nikt Legi kochać nie musi... i nikt wam nie karze - a wielu z nas nie wie jaki są układy i przyjaźnie więc nie piszmy o sprawach o których pojęcia nie mamy.
Ja kibicem Legi nigdy nie będe ale Zgode i Legie szanuje.

!!! nie ważne co nas dzieli, ważne co nas łączy!!!

I chyba najrozsadniejsze podsumowanie tematu.
LucasUSA

Postprzez Blajpios 2007-08-27, 8:57 pm

WOJTEK napisał(a):Blajpios - znasz każdego? Wiesz o wszystkich wszystko ?? Poczytasz jakąś "fachową" literaturę, gdzieś coś usłyszysz, gdzieś coś zobaczysz i powtarzasz głupoty. Wśród grupy zawodowej, którą Ty reprezentujesz są pewnie same aniołki... (pytanie retoryczne)
emdżej - Tobie już kiedyś coś pisałem, więc się nie wypowiadaj na tematy kibiców.
Głupot erica i czapkującgo mu Arka W. to nie ma co nawet komentować.

Poniekąd się cieszę, że udało mi się "sprowokować" kolegę WOJTEK, bo ostatnio tutaj nie za często chyba bywa a z kolei na tych drugich stronach Zagłębiowskich, to kiedy wyniknęła kolejna konieczność rejestracji, z którą zresztą miałem jakieś kłopoty, nie chciało mi "przyjąć" - spowodowały, że tych dyskusji mamy mniej; ale już kończę, by nie był to nazbyt drażniący off topic, tyle że się cieszę z dyskusji.
Co do samego tematu. Miałem nadzieję, że to moje pytanie było właśnie retoryczne. To znaczy - gdyby się okazywało, że rzeczywiście jakieś mafijne wpływy u części grają rolę, to ufam, że by się ci kibice "obudzili", wstrzymali z poparciem bezwarunkowym. Szerzej zaś patrząc - miałem nadzieję, że się "obudzą" przy dochodzeniu do przekraczania granic jakichkolwiek, których nie powinno się przekraczać. Tego nawet szerszego spojrzenia - dotyczyło pytanie retoryczne. Było - na przykładzie mafii, ale nie tylko o nią chodzi. Osobiście mam nadzieję, że w grę nie wchodzi rzeczywisty wpływ wyraźny tych grup, ale pewności mieć nie można, sądząc choćby po faktach bezsprzecznego o ile wiem bezsensownego chuligaństwa np. przy demolowaniu na Litwie; podobnie, jak można myśleć sądząc po wpływach mafii przy ostatniej aferze korupcyjnej w Niemczech (które to nota bene wzorce pilnowania przed korupcją mają wprowadzać w Polsce).
Czyli nie tylko o niebezpieczeństwo popierania mafijnych spraw mi chodzi - ale w ogóle o pewne granice takich bezkrytycznych nastawień. Sądziłem zaś, że te "przestępcze" będą najoczywistsze w takim pytaniu pobudzającym myślenie: by ich nie popierać bezwarunkowo, gdyby były. Napisałem mój tekst, bo hasło, na które odpowiadałem, było jakby przeciwne, jakby chodziło o poparcie bezwarunkowe.
Szerzej jednak patrząc - chodzi mi w ogóle o granice przy podejściu "klub to my nie oni". Do pewnego stopnia popieram czy rozumiem - bo najżywsi zaangażowani kibice dają szczególnego smaczku i są jakąś kwintesencją klubu, jak i lokalnego w ogóle charakteru (przy okazji polecam w ostatnich numerach Gazety Polskiej artykuły o kibicowaniu jako lokalnym patriotyźmie, gdzie bodaj w przedostatnim numerze wprost pozytywnie są wymieniani m.in. kibice Zagłębia).
Natomiast sądzę, że jednocześnie krzyczący te hasła (typu "klub to my nie oni") jakby w absurd chcieli uwierzyć, że granic takiego postawienia sprawy nie ma, że to wartość absolutna, te ich emocje.
To jest ciekawe. Z jednej bowiem strony zapewne rozumieją, że np będąc smakoszami czekolady Wedla mogą krzyczeć, manifestować, gdy straciła smak, mogą się domagać przywrócenia oryginalnego... Ale nie mogą wołać "fabryka Wedla to my nie oni" i nie mogą wejść na podwórko fabryki i żądać przestawienia maszyn w halach, zmiany jednej na drugą, zakupienia droższego ziarna nie bacząc na rachunki ekonomiczne, bo "Fabryka Wedla to my - ale koszty niech ponosi właściciel".
Natomiast - jakby tego nie rozumieli czasem niektórzy kibice stawiając tak właśnie sprawę.
Niby "wychodzę poza temat jeszcze dalej" niż wcześniejsza nasza dyskusja, bo ten wątek poparcia dla kibiców Legii już i tak odchodzi od tematu samego meczu - ale w tle są wszystkie te sprawy jednak wyraźnie.
Po prostu bowiem: jednak są różne granice różnych rzeczy. W moim zaś odczuciu Kolega proponujący bezwarunkowe wsparcie jakby o tym zapominał.
Sama zaś przyjaźń, naprawdę fajne jej przykłady wzajemnego wsparcia kibiców Zagłębia i Legii: jak najbardziej cieszą. Przyjaźń też wymagać może pewnych kosztów. Ale - są i ich granice. No i nie każdy kibic Zagłębia jednak obowiązkowo musi przenosić te kibicowania na Legię. Choć ja akurat doceniam i te związki. Jeżeli ktoś te wywody uważa za zbyt daleki "offtopic", przepraszam.

No i też w końcu popieram - jak kol. LucasUSA - wypowiedź kol. MarcelZS jako najrozsądniejsze chyba w tym miejscu podsumowanie sprawy, przynajmniej na teraz, co do tego, że nie ma co wprowadzać wewnętrznej tu wojny, byle tylko jedna opcja "pozwoliła" drugiej żyć.
Blajpios

Postprzez emdżej 2007-08-27, 8:58 pm

WOJTEK napisał(a):emdżej - Tobie już kiedyś coś pisałem, więc się nie wypowiadaj na tematy kibiców.

Ostatnie rozmycie tematu: będę się wypowiadał na taki temat na jaki zechcę. W razie czego PW
emdżej

Postprzez WOJTEK 2007-08-27, 9:23 pm

emdzej - to, że mówisz o jakimś temacie nie oznacza, że go znasz. Zajmij się lepiej relacjami, wynikami a resztę zostaw innym. Bo tak się na tym znasz jak ja na szydełkowaniu. A PW to możesz posyłać sobie z erikiem, bo to wasz wspólny poziom.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Darian 2007-08-27, 10:42 pm

Wojtek a Ty się lepiej zajmij organizowaniem wyjazdów, bo to nasze bydło(nie piszę o wszystkich) które jechało do Warszawy pociągiem przynosi wstyd całemu Zagłębiu. Nie będe wspominał o strachu współpasażerów którzy bali się wychylić nos zza przedziału czy wysiąść na swojej stacji. Walenie w ściany, skakanie czy niszczenie własności państwowej to tylko nieliczne przykłady tego co się działo w tym pociągu.
Darian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna