Lechia Gdańsk - Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2006-09-17, 8:34 pm

Kiedy dostałem drugą wiadomość z smsinfo odłozyłem telefon i byłem pewny końcowego sukcesu.Kiedy później odczytałem wiadomości szlag trafił dobry humor.
Były 3 pkt, jest 1 . Całe szczęście że 1 a nie zero.
Obejrzałem avi z meczu z naszej strony i ze strony Lechii
Jedna z tych dwóch bramek nie powinna wpać , żadna z tych dwóch bramek dla Lechii nie powinna wpaść. Obrońcy juz czekali kiedy sędzia odgwizda koniec meczu i wydaje mi sie ze bramka na 1:2 jest na koncie Bensza.Przy jego wzroście wystarczyło się wybić a nie połozyć w kierunku piłki. Po tym strzale piłka powinna po rekach wyjść bezpiecznie na róg.
Gasiński musi wrócić już do bramki bo swoja gra w zeszłym sezonie zasłuzył na to .Wiem że miał kontuzję ale licze na to że już jest w formie.
I jeszcze jedno.
Znów schodzi Pach i wszystko trach.
Przemek26

Postprzez slawojka 2006-09-17, 8:57 pm

Próbując doszukać się jeszcze jakichś pozytywów - to 4-ty mecz z rzędu bez porażki. I oby za tydzień grajki K.Tochela tego nie zburzyły...ale o tym już w innym temacie.
slawojka

Postprzez Przemek26 2006-09-17, 9:06 pm

Od kiedy pojawił się na ławce trenerskiej Pan Dworczyk ,Zagłebie nie przegrało i z tego napewno wszyscy są zadowoleni
Nasówa mi się jeszcze jedna taka myśl dotyczaca trenerów.
Wypowiedzi po meczach.Tochel , Białek , Dworczyk .
Cała trójka szczególnie po porazkach czy też remisach ( takich jak z Lechią),
mówią tak , że kibice czytając ich wypowiedzi zastanawiają sie czy: mowa jest o przeciwniku , czy też byli na tym samym meczu?
Czy maja jakieś wytyczne do końca sezonu formułki wypowiedzi nadane odgórnie?
Przemek26

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-09-17, 9:09 pm

Przemek26 napisał(a):ł na to .Wiem że miał kontuzję ale licze na to że już jest w formie.

nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz. Jesli jest w formie takiej jak pokazal w meczu rezerw z Przemszą to lepiej niech broni Pamuła ;]
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez MrCricket 2006-09-17, 9:11 pm

laki napisał(a):Spójrz my na Zagłebie z perspektywy walki o utrzymanie a wówczas
bedziemy zachwyceni ta drużyna i frekfencja na Ludowym wzrosnie,
a co sie bedzie działo gdy ku zaskoczeniu wszystkich jednak awansujemy
az boje sie myslec.

Perspektywa walki o utrzymanie :?: :shock: Drugi budżet w 2 lidze, głośne transfery przed sezonem, warunki jak u Pana Boga za piecem, a my wymagajmy utrzymania się w 2 lidze. To byłyby niezłe jaja :lol:

Przemek26 napisał(a): Obrońcy juz czekali kiedy sędzia odgwizda koniec meczu i wydaje mi sie ze bramka na 1:2 jest na koncie Bensza.Przy jego wzroście wystarczyło się wybić a nie połozyć w kierunku piłki. Po tym strzale piłka powinna po rekach wyjść bezpiecznie na róg.

A moim zdaniem pierwsza bramka dla Lechii to ewidentny błąd naszej obrony i ciężko za to winić Bensza. Jestem w stanie wybaczyć niedoświadczonemu Adrianowi Markowi, którego Król bezlitośnie "wkręcił" w ziemię. Ale spójrz co robił Adżem (nr 3) w tym momencie... to samo co kibice czyli przyglądał sie akcji :shock: :evil:
MrCricket

Postprzez tommaz 2006-09-17, 9:35 pm

Jak można przegrac mecz po 90 minucie wygrywając 2:0 , dlaczego trener przy stanie 2:0 wpuszcza na boisko napastnika a schodza pomocnik i obronca ??!! i z jakiej paki sędzia dolicza 5 minut skoro nie było wiekszych postojów w grze ??!! coś mi tu śmierdzi !!
tommaz
Obserwowany

Postprzez emdżej 2006-09-18, 9:57 am

tommaz napisał(a):Jak można przegrac mecz po 90 minucie wygrywając 2:0 , dlaczego trener przy stanie 2:0 wpuszcza na boisko napastnika a schodza pomocnik i obronca ??!! i z jakiej paki sędzia dolicza 5 minut skoro nie było wiekszych postojów w grze ??!! coś mi tu śmierdzi !!

Tyc wszedł z jasno określonym zadaniem. Miał w środku pola biegać i przeszkadzać rywalom w rozegraniu piłki. A to, że się z tego nie wywiązał to już inna bajka
emdżej

Postprzez problematyk-ziom 2006-09-18, 11:25 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Wydaje sie ze nie nalezalo zmieniac Pacha na lawce nie bylo zadnego
zawodnika grajacego w defensywie.

piszecie takie bzdury że sie tego czytać nie da! A to jest tylko przykład... Pach doznał kontuzji i z grymasem bólu na twarzy opuszczał boisko Panie Tadeuszu więc tu nie jest kwestia "należało" tylko musiał zejść niestety... :roll:

Oczywiście najwięcej do powiedzenia i napisania mają Ci co nie byli...
problematyk-ziom

Postprzez DaMi 2006-09-18, 1:26 pm

emdżej napisał(a):
tommaz napisał(a):Jak można przegrac mecz po 90 minucie wygrywając 2:0 , dlaczego trener przy stanie 2:0 wpuszcza na boisko napastnika a schodza pomocnik i obronca ??!! i z jakiej paki sędzia dolicza 5 minut skoro nie było wiekszych postojów w grze ??!! coś mi tu śmierdzi !!

Tyc wszedł z jasno określonym zadaniem. Miał w środku pola biegać i przeszkadzać rywalom w rozegraniu piłki. A to, że się z tego nie wywiązał to już inna bajka

No jak widać to Tadziu nawet dobrze przeszkadzać nie potrafi :lol:
DaMi

Postprzez Misaki 2006-09-18, 3:52 pm

a ja nadal nie moge się pogodzić z tym co się stało w Gdańsku budze się często w nocy zlany potem i mam przed oczyma obraz utraconej szansy :roll:
Misaki

Postprzez reprezentant 2006-09-18, 10:03 pm

Co do tej fali krytyki to mnie zal ogarnia i patrzac obiektywnie choc kocham zagłębie to mysle ze kibice lechii pokazali nam jak sie dopinguje.Komu nie podobaly sie wypociny pilkarzy wyszedl przed koncem,zamiast wyzywac od najgorszych.Reszta i to liczniejsza zostala zagrzewac dopingiem i co?..Poskutkowalo.Wiem ze tedy droga.Te pomyje wylewane na glowy pilkarzy to juz przesada.Kazdy jest ekspertem.Wszyscy niemal jak jeden mąz oceniaja ostatnie 5min.,zapominajac o dobrych 90.Co do skladu tez jestem za zmiana w bramce a najbardziej za zmianami na bokach obrony.Sprawdzone ustawienie z Paczkowskim i Kloda.Tyle i byle do soboty.Gorace powitanie Tochela!!!
reprezentant

Postprzez HrabiaZąbek 2006-09-18, 11:03 pm

bo Gdańsk to takie feralne miejsce dla nas kibiców Zagłębia.
W tamtym roku po meczu w Gańsku pożegnał się z nami Krzysiek, a teraz to... :roll:
HrabiaZąbek

Postprzez DaMi 2006-09-19, 7:32 am

[quote="reprezentant"]Co do tej fali krytyki to mnie zal ogarnia i patrzac obiektywnie choc kocham zagłębie to mysle ze kibice lechii pokazali nam jak sie dopinguje.Komu nie podobaly sie wypociny pilkarzy wyszedl przed koncem,zamiast wyzywac od najgorszych.Reszta i to liczniejsza zostala zagrzewac dopingiem i co?..Poskutkowalo.[quote]

To czy Lechia dopingował od stanu 0:2 to ja bym się troszkę kłócił. Zaczęli coś śpiewać jak było 1:2 ale wcześniej to za często się nie odzywali
DaMi

Postprzez Ader 2006-09-19, 4:21 pm

reprezentant napisał(a):Co do tej fali krytyki to mnie zal ogarnia i patrzac obiektywnie choc kocham zagłębie to mysle ze kibice lechii pokazali nam jak sie dopinguje.Komu nie podobaly sie wypociny pilkarzy wyszedl przed koncem,zamiast wyzywac od najgorszych.Reszta i to liczniejsza zostala zagrzewac dopingiem i co?..Poskutkowalo.Wiem ze tedy droga.Te pomyje wylewane na glowy pilkarzy to juz przesada.Kazdy jest ekspertem.Wszyscy niemal jak jeden mąz oceniaja ostatnie 5min.,zapominajac o dobrych 90.Co do skladu tez jestem za zmiana w bramce a najbardziej za zmianami na bokach obrony.Sprawdzone ustawienie z Paczkowskim i Kloda.Tyle i byle do soboty.Gorace powitanie Tochela!!!

Dobre to moze bylo 20 minut , a przez reszta cisła Lechia...
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna