Aresztowanie piłkarzy ZS

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mały 2006-08-22, 7:25 am

Jak sobie przypomne jak grał Ujek i Lach , ile zostawiali zdrowia i serca na boisku to nie bardzo mogę w to uwierzyć. Czy przy ustawionych meczach zapierdala się na maksa , gra z kontuzją na własną odpowiedzialność itp. Nie twierdze ,że nasz klub jest czysty ale naiwni są ci , którzy sądzą , że to mogła być inicjatywa piłkarzy. Co najwyżej byli kurierami.

POCZEKAJMY NA OŚWIADCZENIE PROKURATURY W TEJ SPRAWIE.

PRAWDZIWYCH KIBICÓW POZNAJĘ SIĘ W CIĘZKICH MOMENTACH DLA KLUBU I PIŁKARZY.
mały

Postprzez kwachu 2006-08-22, 7:31 am

slawojka napisał(a):Czy to nie pierwszy przypadek podczas tej całej korupcyjnej czystki, że zatrymano piłkarzy? Jak dotąd nie słyszałem o takim przypadku... :cry: Tym bardziej zastanawiające jest sobotnie zachowanie Baniaka, który sposobem wypowiedzi i w następstwie dzisiejszych niusów już wtedy wiedział co się szykuje (bądź wtedy obrażony na Sosnowiec postanowił sprzedać informacje jakie miał od kolegów zza krat).

Chyba nie pierwszy. Cytat z "Wyborczej":

Wrocławskie śledztwo już przeszło rok prowadzi Prokuratura Okręgowa i specjalna grupa policjantów z wydziału do walki z korupcją dolnośląskiej policji wydziału PG Komendy Wojewódzkiej z Opola. Po zatrzymaniu piłkarzy Zagłębia podejrzanych będzie już 38 osób. W tej grupie jest jak dotąd tylko czterech piłkarzy.

Pamiętam że zatrzymywano i przesłuchiwano piłkarzy Zagłębia Lubin - od tego się zaczęło. Nie wiem czy któryś z nich siedzi jeszcze w areszcie. Najlepsze jest ostatnie zdanie w cytowanym powyżej artykule:

- Kolejne zatrzymania mogą być nawet kwestią godzin - powiedział nam w poniedziałek po południu prokurator Robert Tomankiewicz
kwachu

Postprzez Monti 2006-08-22, 7:41 am

Wszystko w temacie Puzon i wierny do końca mają rację. Ja
powtórzę tylko tyle że można by się nawet cieszyć że się tak stało pod warunkiem że byłaby to cena oczyszczenia polskiej piłkia. Nie miejcie złudzeń to bedzie pokazówka a tym, którzy rzeczywiście są umaczani w korupcję w piłce nic się nie stanie. Jeśli nawet zarzuty sie potwierdzą przypomnę wam w jakich okolicznościach mogło się to stać. Sezon wcześniej Zagłębie będąc sportowo lepszym zespołem przegrało walkę o II ligę z Piastem. Co robić w sytuacji , w której nie da sie awansować na boisku. Siąść i płakać albo podjąć rywalizacje biorąc pod uwage wszelkie realia. Moim zdaniem nasi się poprostu dostosowali do obowiazujacych zasad. Nie stawiajcie znaku "=" między Lachą i Antkiem a ludźmi typu Bobus B czy Fryzjer. Paradoksalniemy wszyscy tez jesteśmy winni. Trzeba być naiwnym myśląc że dało się awansować tylko sportową rywalizacją. Przypomnę wam jaka była presja z naszej strony na awans. W tamtych realiach na naszym miejscu w normalny sposób to i Barcelona by kisiła w III lidze. Każdy kibic woli oglądać prawdziwy sportowy mecz a nie "cyrk" ale niezależnie od tego naszym obowiązkiem w obecnej sytuacji jest wspierać Lache, Antka i Uja.
Monti
Moderator

Postprzez krzysztof 2006-08-22, 7:59 am

Jeśli oskarżenia okażą się prawdziwe to mogą być kolejne zatrzymania i będą one dotyczyć byłych/obecnych liderów/kapitanów naszej drużyny. Szkoda bo zwykle te osoby najwięcej charowały na boisku.
Jeśli to wszystki jest prawdą, a wygląda na to, że jest coś na rzeczy to zastanawiam się tylko kto był inspiratorem tych dzialań ? Są dwie możliwości:
- sami piłkarze aby uzyskać premie ze zwycięstwo bądź awans
- dyrekcja lub sztab szkoleniowy.

Gazeta Wyborcza napisał(a):...Działacze Zagłębia nie chcą komentować działań policji i prokuratury do czasu opublikowaniu oficjalnego komunikatu w tej sprawie. Wczoraj późnym wieczorem do Polski przyjechał Giancarlo Motto, prezes Zagłębia. Jak się zachowa? Czarny scenariusz zakłada, że nie będzie chciał narażać reputacji firmy i wycofa się ze sponsorowania klubu.
Wojciech Todur

Reputacja włoskiego sponsora jest już i tak mocno zaplamiona, gdyż Zagłebie jest już chyba trzecim klubem zamieszanym w afery korupcyjne.
Wcześniej było AC Torino i Juve.
krzysztof

Postprzez MarcelZS 2006-08-22, 8:07 am

Z jednym się mogę zgodzić WIERNI DO KOŃCA

ale nie usprawiedliwiajmy przkrętów, choć nikt nikomu jeszcze nic nie udowodnił, naszą presją - kibice, kibicami ale wreście kto się uczuje oszukany teraz - właśnie kibice, choć sam nie wierzyłem nigdy w czystość piłki w naszym kraju.
MarcelZS

Postprzez SCORPARO 2006-08-22, 8:12 am

... a najbardziej boli to, że przez "najemników" ucierpiała już reputacja klubu. Teraz Zagłbie będzie kojarzone na równi ze szczakowianką czy piastem ... żal... >> ale cóż, jeżeli miało by to w jakims stopniu (bo nie sądzę aby udało się całkowicie) wypedzić korupcję ze stadionów, chyba warto cierpieć. Tylko dlaczego padło na MÓJ klub ?? :( :( :( :( :( :(
SCORPARO

Postprzez G. 2006-08-22, 8:17 am

Antek, Lacha i Ujo trzymajcie się :!: A Ci, którzy tak po nich jadą niech się sekundkę zastanowią... Czy Wy wielcy nigdy niczego nie załatwialiście w sposób "wiadomy" :?: Czy Was ktoś wyzywa od najgorszych (nie będę tu przytaczał określeń, które padły bo nie mogę uwierzyć w to, iż wypowiadają je kibice Zagłębia) :?: Nieważne co się stanie - najważniejsze, że w sercu zawsze Zagłębie i... na dobre i na złe i w każdej lidze :!:
G.

Postprzez zzbbssaa 2006-08-22, 8:30 am

Ty bedziesz ich jeszcze bronil ? Zasluzyli sobie na takie mocne slowa pod ich adresem.Jak tak dalej pujdzie to przez takich jak oni FIFA wykluczy nas z jakich kolwiek rozgrywek miedzynarodowych.Juz nad tym sie zastanawiali.Jesli zeczywiscie tak bylo to niech wsadza ich do wiezienia i zabronia grac w pilke zawodowo do kocna zycia.
TRZEBA Z TYM WALCZYC !!!
zzbbssaa

Postprzez Gilardino 2006-08-22, 8:37 am

Ciekawie, bardzo ciekawie się dzieje !!! :roll:

A komentarze ciekawe, ciekawe może jeszcze ciekawsze niźli zdarzenia :roll:
Gilardino

Postprzez G. 2006-08-22, 8:38 am

zzbbssaa napisał(a):Ty bedziesz ich jeszcze bronil ? Zasluzyli sobie na takie mocne slowa pod ich adresem.Jak tak dalej pujdzie to przez takich jak oni FIFA wykluczy nas z jakich kolwiek rozgrywek miedzynarodowych.Juz nad tym sie zastanawiali.Jesli zeczywiscie tak bylo to niech wsadza ich do wiezienia i zabronia grac w pilke zawodowo do kocna zycia.
TRZEBA Z TYM WALCZYC !!!

Tak, będę ich bronił bo są to zawodnicy mojego klubu :!: I miałem przyjemność oglądania ich walki i gryzienia trawy. Bronił ich będę bo by oskarżyć najpierw trzeba coś udowodnić. Ale nawet wtedy ich będę bronił bo - patrz wyżej. Nie zawsze da się wszystko fair - pzeczytaj wyżej post Montiego to zrozumiesz.
G.

Postprzez Monti 2006-08-22, 8:41 am

zzbbssaa napisał(a):Ty bedziesz ich jeszcze bronil ? Zasluzyli sobie na takie mocne slowa pod ich adresem.Jak tak dalej pujdzie to przez takich jak oni FIFA wykluczy nas z jakich kolwiek rozgrywek miedzynarodowych.Juz nad tym sie zastanawiali.Jesli zeczywiscie tak bylo to niech wsadza ich do wiezienia i zabronia grac w pilke zawodowo do kocna zycia.
TRZEBA Z TYM WALCZYC !!!

Napisał gostek który 5 minut wcześniej zarejestrował się na forum. Tylko czerń i biel nic pośrodku co ?

Ja twierdze że nie są bez winy, ale z drugiej strony są takimi samymi ofiarami korupcyjnych mechanizmów panujących w sporcie jak my kibice.
Monti
Moderator

Postprzez krzysztof 2006-08-22, 8:53 am

G. napisał(a):Antek, Lacha i Ujo trzymajcie się :!: A Ci, którzy tak po nich jadą niech się sekundkę zastanowią... Czy Wy wielcy nigdy niczego nie załatwialiście w sposób "wiadomy" :?: Czy Was ktoś wyzywa od najgorszych (nie będę tu przytaczał określeń, które padły bo nie mogę uwierzyć w to, iż wypowiadają je kibice Zagłębia) :?: Nieważne co się stanie - najważniejsze, że w sercu zawsze Zagłębie i... na dobre i na złe i w każdej lidze :!:

Przestań tłumaczyć korupcję faktem, że wiele innych osób też tak robi.
Czyli co pierwsze miejsce w tabeli należy sie najlepiej handlującym ?
Jest mi wstyd, że Zagłebie Sosnowiec jest zamieszane w tą aferę, jednak jestem w stanie to odpokutować, jeśli prokuratura będzie szła dalej za ciosem i dosięgnie także handlarzy z innych klubów, zarówno sprzedających jak i kupujących, piłkarzy, menadżerów, trenerów, prezesów, sędziów, masażystów i całą resztę. Nie po to żyje się cały tydzień jednym meczem, żeby obejrzeć widowisko odegrane według wcześniej ustalonego scenariusza. To nie kino ani teatr.
Jedno jest ważne Zagłębie Sosnowiec!
Czyste Zagłebie Sosnowiec !
krzysztof

Postprzez Łuki19 2006-08-22, 9:07 am

Jak PZPN taki mądry jest to niech zatrzyma sędziego z meczu u nas na ludowym z Piastem kiedy to sędzia drukowal jak cholera przeciwko nam !! co były 2 karne dla nas i zadnego nie podyktował. Do Wrocławia z nim !!
Łuki19
Obserwowany

Postprzez keff79 2006-08-22, 9:13 am

krzysztof napisał(a):Przestań tłumaczyć korupcję faktem, że wiele innych osób też tak robi..

zgadzam się z Tobą w 100% ale zanim kogoś "powiesimy" trzeba sobie przypomnieć gdzie żyjemy.. jestem pewny, że wśród "linczujących" Lache są tacy którzy choćby w swoich rodzinach mają lekarzy z dużą szafą w gabinecie.. przedsiębiorców budowlanych, którzy "wygrywają" przetargi, czy MO z drogówki.. - piłkarz to dzisiaj zawód i tak jak w każdej innej branży się smaruje.

Szkoda tylko gry na naszych emocjach.. bo w naszym kraju, każdy kto się interesuje kopaną może czuć się oszukany, a po rozpętaniu się całej afery i tak najbardziej dostaje się kibicom..
keff79

Postprzez ALOSZA 2006-08-22, 9:15 am

Krótko i na temat:
Z Zagłebiem na dobre i na złe i mam w dupie czy kupowali czy nie - WSZYSCY KUPUJĄ TYLKO DO NIE WSZYSTKICH DOJDĄ !
90 % WASZYCh WYPOWIEDZI JEST TAK ŚMIESZNE ŻE WOGÓLE BRAK KOMENTARZA BEDZIE NAJLEPSZYM KOMENATARZEM.
i jeszcze jedno do "zyczliwych" nam kibiców ...spiewajcie, krzyczcie a my i tak swoje BYŁO JEST I BEDZIE !!!!!

Trzymajcie sie chłopaki i nie prujcie sie !
ALOSZA
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna