Janusz Białek były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MrCricket 2006-08-29, 10:54 am

Taka decyzja musiała zapaść i jest to logiczna konsekwencja naszych ostatnich wyników. Niech Dworczyk odpowiednio zmobilizuje "gwiazdorów" przeciw Ruchowi, a potem niech zajmie się tym ktoś inny. Podobno sytuacja na rynku trenerów nie wygląda zbyt imponująco, ale zastępce jakiegoś trzeba znaleźć. Nie mam na tyle rozeznania kto jest bezrobotny, ale podam kilku kandydatów.
Wielu forumowiczów chce trenera który potrafi "otworzyć ryja" w trakcie meczu , o ile dobrze kojarzę to Michniewicz jest taką osobą, choć to ikona i ulubienic kibiców Lecha(zdobył z nim PP i SP). Wśród kandydatów widzę też:
Jerzy Engel jr. - wprowadził Łomżę do 2 ligi, wczoraj wypowiadał się w TVP2, poukładany młody facet z pasją futbolu.
Stefan Majewski- trochę bufonowaty i dziwaczny, ale potrafi złapać towarzystwo "za pysk", prowadzony przez niego Widzew awansował do ekstraklasy. Ma duże układy w Pzpn.

Nie chciałbym, żeby trenerem został:
Tochel- przy tym dyrektorze jest to raczej niemożliwe, poza tym wyniki Podbeskidzia też są fatalne.
Kubicki- nie wyszło mu w Legii, z Łęcznej szybko go wyrzucili za kiepskie wyniki.
Żaden trener z Górnego Śląska np. W.Fornalik, J. Żurek (którzy już na starcie mogą mieć "przechlapane" u kibiców za samo pochodzenie)

P.S Charon nie odbieraj Nam kibicom możliwości spekulacji, właśnie między innymi po to jest to forum :wink:
MrCricket

Postprzez emdżej 2006-08-29, 10:56 am

MrCricket napisał(a):Jerzy Engel jr. - wprowadził Łomżę do 2 ligi, wczoraj wypowiadał się w TVP2, poukładany młody facet z pasją futbolu.

Jerzy Engel jr. od 14 sierpnia jest już trenerem Polonii Warszawa. ta kandydatura więc odpada
emdżej

Postprzez MrCricket 2006-08-29, 11:02 am

emdżej napisał(a):
MrCricket napisał(a):Jerzy Engel jr. - wprowadził Łomżę do 2 ligi, wczoraj wypowiadał się w TVP2, poukładany młody facet z pasją futbolu.

Jerzy Engel jr. od 14 sierpnia jest już trenerem Polonii Warszawa. ta kandydatura więc odpada

Rzeczywiście :oops:
MrCricket

Postprzez ManchesterUnited 2006-08-29, 11:13 am

NIe niestety Dworczyk ale to tylko na czas poki nieznajda innego moim faworytem jest Adam Nawalka a co do Dworczyka to powiedizal jedno madre zdanie ''Chce aby pilkarze ktorzy wyjda na mecz z Ruchem GRYZLI TRAWE "" oby mu sie udalo :D:D
ManchesterUnited

Postprzez Majsin 2006-08-29, 11:13 am

Teraz pozostaje pytanie jak głęboko zarząd jest w stanie sięgnąć do kieszeni i jakiego kalibru szkoleniowca sprowadzi. Na rynku jest pare wolnych nazwisk takich jak Michniewicz, Majewski, Kubicki, Fornalik, nie wiem kto tam jeszcze ? Tylko czy na któregokolwiek z nich wystarczy pieniędzy i czy podjęliby się pracy w 2 lidze ?
Majsin

Postprzez slawojka 2006-08-29, 11:30 am

W zasadzie na plus to pan Białek odnotował tylko konferencję prasową po meczu w Bydgoszczy w ubiegłym sezonie, za co wówczas mógł usłyszeć bądź przeczytać wiele komplementów. Potem już było tylko gorzej, aż zrobiło się tragicznie. Czy to jego wina? Po części na pewno tak, ale nie wyłączna. Za dupę nalażałoby wziąć teraz piłkarzy /finansowo/ i "nietykalnego' W.Rudego. Zauważcie że pomimo tylu przejść jakie miały miejsce w naszym Zagłebiu jeszcze nigdy nie beknął nasz dyrektor. Czyżby w oczach Włochó był ideałem?
Dworczyk? cóż, narazie powstrzymam się od komentarza
Kto następny? Oby ktoś z jajami
slawojka

Postprzez PTAQ84 2006-08-29, 11:35 am

Białek dla mnie od początku trener bez "jaj", bez charyzmy. Czasem do piłkarzy nie dociera rozmowa trzeba to im wbić do łba. Sądze że piłkarze nawet nie wieli przed nim większego respektu a o szacunku nie muwiąc. Cudów nie zdziałał.. adie..
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Łuki19 2006-08-29, 11:38 am

To teraz tylko czekać na informacje że nowym Trenerem Zagłębia został Stefan Majewski w najgorszym wypadku Waldemar Fornalik oby tylko nie Wyrobek i Kubicki bo ci dwaj to dlamnie Trenerzy pokroju Białka
Łuki19
Obserwowany

Postprzez CharoN^ 2006-08-29, 11:45 am

MrCricket rozumiem, ale nie przesadzajmy :D. Głowy się gotują, sytuacja w klubie jest jaka jest... Za pare dni wszystkiego się dowiemy. Narazie skupmy się na meczu z Ruchem. Trzeba reprezentowac Nas, kibiców Zagłębia, pokazac Chorzowskim, że pomimo tych zawirowań potrafimy się zjednoczyc.

Jak już zacząłem, to dorzuce 3 gr. w sprawie nowego trenera. Oby nie Fornalik, oby nie Kubicki. Majewski, Michniewicz jak najbardziej tak, ale czy stac nas na takie nazwiska?
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez robercik 2006-08-29, 11:51 am

jak klub chce awansowac to musi miec kase, choc wiem ze sytuacja jest trudna
robercik

Postprzez zgredds 2006-08-29, 11:54 am

temat powinien zostać zamknięty tak jak temat trenera białka w historii Sosnowca
zgredds

Postprzez esox26 2006-08-29, 12:47 pm

TEraz trzeba się skupiś na środowym meczu!!! :roll: NIe mam pojęcia czy nowy trener podczas środowego meczu coś zmieni????ale trzeba mieć nadzieje!!! :D Panu BIAŁKOWI dziękujemy.
esox26

Postprzez tomi2509 2006-08-29, 1:00 pm

3 miesiace za pozno!!!!!!!!!!
tomi2509

Postprzez WAB 2006-08-29, 1:08 pm

opel napisał(a):powtórze to co napisałem na 90min.wzieli Dworczyka który nie jest lepszy od Białka!!!teraz to już tylko równia pochyła w dół.jeżeli nie mieli lepszego kandydata na miejsce Białka,to mogli go zostawić.piłkarzyki się cieszą,bo powinni im dop... taką kare i tak obniżyć kontrakty,żeby poczuli trochę biedy,a wtedy może docenili by to za co i dla kogo grają i była by szansa zobaczyć u nich walkę i ambicję na boisku.A tak dalej jedno wielkie G.!!! Przyjde na mecz z rucholami i jak nie zobaczę u nich w/w cech to przestanę chodzić na Zagłębie do czasu kiedy coś się nie stanie z tymi złodziejami.

Na Ruch też nie przychodź. wyp....laj po prostu, "prawdziwy kibicu".

PS. Nieśmiało pragnę zauważyć, że poziom forum spadł przez ostatnie dwa tygodnie na ryj. Apel do modów o zrobienie porządku, bo chyba nawet Wojtek to już zlał. Nie wiem, czy są takie możliwości techniczne, ale rozważyłbym wprowadzenie "karencji" - np. aby przez tydzień od rejestracji na forum nie można byłoby pisać postów. Mam coraz więcej podejrzeń, że pod większością nowych nicków kryją się koledzy zza miedzy, którzy korzystając z sytuacji, przyszli siać ferment.
WAB

Postprzez Mati_ZS 2006-08-29, 1:13 pm

PS. Nieśmiało pragnę zauważyć, że poziom forum spadł przez ostatnie dwa tygodnie na ryj. Apel do modów o zrobienie porządku, bo chyba nawet Wojtek to już zlał. Nie wiem, czy są takie możliwości techniczne, ale rozważyłbym wprowadzenie "karencji" - np. aby przez tydzień od rejestracji na forum nie można byłoby pisać postów. Mam coraz więcej podejrzeń, że pod większością nowych nicków kryją się koledzy zza miedzy, którzy korzystając z sytuacji, przyszli siać ferment

dokładnie :!: to samo chcialem napisac kolega mnie uprzedził zaczelo sie od meczu z Hydrotworem...
Ostatnio edytowano 2006-08-29, 1:42 pm przez Mati_ZS, łącznie edytowano 2 razy
Mati_ZS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna