Mistrzostwa Åšwiata 2006

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez problematyk-ziom 2006-05-15, 9:56 pm

Leżak napisał(a):Janas podczas prezentacji powiedział że Frankowski nie pojedzie bo miał małą kontuzje i od pół roku nie strzelił bramki - no zgadzam sie bo faktem jest że Franek nie odnalazł sie w lidze angielskiej. Ale wieczny talent Sebastian Mila też za dużo nie pograł, można nawet powiedzieć że bardzo dobrze poznał trybuny jednej z lepszych lig europejskich :roll: :lol: :wink:

swatrasz sie być złośliwy, uszczypliwy i ironiczny a to nie ładnie :lol: :roll:
problematyk-ziom

Postprzez horrorshow69 2006-05-15, 10:10 pm

janas - pozdro 750

tyle moge powiedziec na jego temat.
bez franka , dudka .... :shock:
horrorshow69

Postprzez HrabiaZÄ…bek 2006-05-15, 10:11 pm

Janosik oskalpował kilka bladych twarzy :lol: !
Hawk mu za to!

A prawda jest taka że Fabiański bardziej zasłużył na to powołanie niż Dudek,ze względu na reprezentowaną formę.Cieszy mnie ponadto powołanie Brożka,bo to uniwersalny gracz.
Martwi mnie natomiast jedna rzecz: mianowicie mamy tylko 3 nominalnych napastników.Dlaczego :?: bo Jeleń jak wiadomo będzie grał wysuniętego pomocnika.Chociaż pozostaje zawsze w obwodzie Smolarek który może grać jako napastnik.

A co do Mili (zgadzam się że nasz "reprezentacyjny Morawski",nie powinien grać w reprezentacji.
A co do Grzesia to można to ująć tak:Paweł go ceni jak my nasz ukochany klub "na dobre i na złe" albo "był,jest i będzie(dla Janasa Grzesiek)" :lol: :lol: :lol:
HrabiaZÄ…bek

Postprzez MrCricket 2006-05-15, 10:13 pm

Jestem zaskoczony pozytywnie. Tylko Giza mi tu jakoś nie pasuje, nie wydaje mi się, żeby miał umiejętności na reprezentację. Brożek, Jeleń czy Dudka to są naprawde klasowi grajkowie jak na polskie warunki, młodzi, mało osiągneli dotychczas i na nich trzeba stawiać.
Kadra liczy 23 zawodników i wiadomo, że wszystkich się nie dało powołać. Dudek, Frankowski, Rząsa- słusznie że ich nie powołał, ale nie sądziłem, że Janas ma tyle odwagi i ryzyka w sobie. Rasiak- było wiadmo, że pojedzie jeden wysoki napastnik, a Mila jest ulubieńcem Janasa mimo że gra na poziomie Morawskiego :lol: Poza tym Janas brał pod uwagę wymienność pozycji niektórych grajków, bo to zawsze ma spore znaczenie.
Czy ten skład okaże się pomyłką ? Mam nadzieję że nie ,ale przekonamy się dopiero o tym w czerwcu.
MrCricket

Postprzez Pasta 2006-05-15, 10:16 pm

Brak Dudka i Kłosa mógłby świadczyć że Janas nie patrył na nazwiska, ale z drugiej strony co w takim razie robią w kadrze Rasiak i Mila?
Myślę że obecność Dudka i Kłosa byłaby mniej kontrowersyjna niż tych dwóch drugich.
Plusem dla mnie jest obecność Jelenia, a wielką niewiadomą Gancarczyk
Pasta

Postprzez Stasiek Cięciur 2006-05-15, 10:51 pm

Gorawski, Giza, Mila, Rasiak,Jeleń???co to jest?
Stasiek Cięciur

Postprzez Wuzel 2006-05-16, 7:16 am

No to zobaczymy co pokażą - podobnie jak inni - MILA i RASIAK :| qrwa tylko nie Mila :shock:
Wuzel
ÅšRODULAK

Postprzez Sadek 2006-05-16, 7:40 am

Ja widze takÄ… jedenastke

Boruc- Żewłakow, Bąk i Jop (doświadczenie robi swoje), Baszczyński- Krzynówek, Szymkowiak, Sobolewski, Gorawski(Jeleń)- Żurawski, Smolarek

Co do Dudka to niby za co miał jechać na mundial? za kilka wybić zza polem karnym. Jasne jest dobrym zawodnikiem, ale na tej pozycji trzeba grać regularnie. Zdziwiłem się brakiem Franka. Nie będe miał żalu, że nie wziął go Janas jedynie jak w ataku będą razem grali Żuraw z Ebim, każdy inny atak jest dla mnie porażką

Sadek
dj. transfer

Postprzez krzysztof 2006-05-16, 8:08 am

Dzwoniła do mnie Krystyna z gazowni, że Dudek nie jedzie na mundial, a ona jedzie;-)

A tak na poważnie to nie będę odmienny od was i napiszę, że jeśli chodzi o bramkarzy to decyzja ok, natomiast, pomoc i atak hmmm..
Nie wiem po co aż tylu pomocników. Może trener liczy, że dojdą do finału i będzie często musiał dokonywać zmian aby oszczędzać siły. Zamiast Mili, czy Gizy mógłby dorzucić tego Franka.

Zauważyłem jednak, że Janas chce odmłodzić skład, aby po mistrzostwach przygotowywać nową kadrę na ME.
krzysztof

Postprzez problematyk-ziom 2006-05-16, 8:39 am

krzysztof napisał(a):
Zauważyłem jednak, że Janas chce odmłodzić skład, aby po mistrzostwach przygotowywać nową kadrę na ME.

:shock: :shock: :shock: kto odmładza skład przed samymi mistrzostwami :evil: takie rzeczy robi się po turnieju o ile zauważyłem... jakie ma doświadczenie ten gancarczyk? (nie zagrał w polskiej ekstraklasie ani razu a w reprezentacji 2 mecz z Litwa i wyspami owczymi) też mi pretekst... a Giza? ile grał... jak dla mnie to my nic z takim składem nie zwojujemy...
problematyk-ziom

Postprzez Przemek26 2006-05-16, 8:55 am

problematyk-ziom napisał(a):
krzysztof napisał(a):

:shock: :shock: :shock: kto odmładza skład przed samymi mistrzostwami :evil: takie rzeczy robi się po turnieju o ile zauważyłem... jakie ma doświadczenie ten gancarczyk? (nie zagrał w polskiej ekstraklasie ani razu a w reprezentacji 2 mecz z Litwa i wyspami owczymi) też mi pretekst... a Giza? ile grał... jak dla mnie to my nic z takim składem nie zwojujemy...

A od kiedy to doswiadczenia nabiera sie w lidze polskiej???
Chcesz powiedzieć że ktos kto nie grał w Ekstraklasie nie moze grać w kadrze??
Przemek26

Postprzez problematyk-ziom 2006-05-16, 9:17 am

Przemek26 napisał(a):
A od kiedy to doswiadczenia nabiera sie w lidze polskiej???
Chcesz powiedzieć że ktos kto nie grał w Ekstraklasie nie moze grać w kadrze??

tego nie powiedziałem... ale mówie ze koleś o którym większość usłyszała jakies 2 tyg temu jedzie na mundial... to spora niespodzianka... a Giza gdzie Cracovia co by nie mówić... nie grała rewelacyjnie...

czemu zawodnic sprawdzaniu w sparingach nie pojechali? to moze trzeba bylo tych sprawdzac... dla mnie to troche nie przemyslane decyzje... obym się mylił!
problematyk-ziom

Postprzez asdf 2006-05-16, 9:26 am

za Rasiaka Sosin, za Gize, Mile Burkhardt ewentualnie Zienczuk, za Brozka Janczyk (szkoda tej kontuzji bo pewno on by pojechal) I bylbym bardzo zadowolony z decyzji Janasa.
Ostatnio edytowano 2006-05-16, 7:34 pm przez asdf, łącznie edytowano 1 raz
asdf

Postprzez Stasiek Cięciur 2006-05-16, 1:12 pm

asdf napisał(a):za Rasiaka Sosin, za Gize, Mile Burkhardt i Bury ewentualnie Zienczuk, za Brozka Janczyk (szkoda tej kontuzji bo pewno on by pojechal) I bylbym bardzo zadowolony z decyzji Janasa.

zieńczuk? tylko jego tu brakuje-on jest jeszcze gorszy od Rasiaka, Mili i innych oferm
Stasiek Cięciur

Postprzez zgredos 2006-05-16, 6:26 pm

Mi w tej reprezentacji brakuje Piętki i Małochy. Piętka pokazał klase w ostatnich meczach, a atak Małocha Rasiak po prostu marzenie
zgredos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: kanciak